Perscode: Huidskleur of afkomst van de daders alleen in met redenen omklede uitzonderingsgevallen benoemen

Screenshot_18

(Door: Torben Grombery – Vertaling: E.J. Bron)

Om geen nieuw voedsel te geven aan het racisme in het midden van de samenleving, voorziet een regel in de perscode erin om de huidskleur of de herkomst van de daders bij criminaliteit gepleegd door buitenlanders, immigranten of vluchtelingen alleen maar in met redenen omklede uitzonderingsgevallen tot onderwerp van de verslaggeving te maken. De meeste prulschrijvers van de plaatselijke bladen van de mainstream handhaven deze regel ook – omdat ze links-ideologisch volledig verblind zijn – zeer restrictief. De voorvechters achter deze zelfcensuur moeten zichzelf nu goed vastbinden en heel sterk zijn: wij vatten de verslaggeving over diverse incidenten van de afgelopen dagen samen.

Enkele dagen geleden heeft een 34-jarige zwarte Afrikaan in Bremen-Burglesum een 48-jarige vrouw met meerdere messteken voor haar woning bruut vermoord. Hoewel de misdaad door buurtbewoners werd gezien, benoemt de plaatselijke krant met unique sellingpoint, de “Weser Kurier”, opnieuw niet alle details van de misdaad – evenmin als de politie van Bremen.

Ongeveer tegelijkertijd moest de “Weser Kurier” echter in een uitvoerig bericht toegeven dat het aantal gevallen van diefstal door zakkenrollers in de stad Bremen van 2012 naar 2013 enorm toegenomen is en sindsdien op een constant hoog niveau blijft.

De afgelopen tijd registreert de politie bovendien een vloeiende overgang van eenvoudige diefstal naar roof en roofzuchtige chantage – wat betekent dat de daders steeds vaker en steeds gewelddadiger op hun slachtoffers inslaan of inschoppen. De meeste daden worden gepleegd door onbegeleide minderjarige vluchtelingen.

In een openluchtzwembad in het Beierse Pfarrkirchen hebben twee Syrische staatsburgers van 31 en 41 jaar oud een 13-jarig meisje “op seksuele wijze” lastig gevallen en betast. Blijkbaar was het schoolmeisje door een van de daders in het water beetgepakt en werd zij naar de rand van het bad gedrongen. Daar wachtte de andere dader. Gelukkig kon het meisje vluchten en de badmeester informeren. Beide daders werden daarna door de gealarmeerde politie tijdelijk gearresteerd en na verhoor weer vrijgelaten.

In het stadspark in Neunburg vorm Wald (Beieren) werd een 14-jarig schoolmeisje eerst aangesproken door een onbekende man. In het verloop van het gesprek kuste de man het meisje tegen haar wil en betastte haar onzedelijk. Gelukkig kon het meisje vluchten. Tijdens het verhoor bij de politie gaf het meisje later aan dat de dader werd begeleid door een tweede man, die de scene fotografeerde. Na een tip konden de daders enige tijd later worden opgepakt. Bij de man, die het meisje seksueel lastig viel, gaat het om een 22-jarige Syrische asielzoeker. Zijn begeleider, die de foto´s maakte, is een 29-jarige asielzoeker uit Irak. Enkele dagen daarvoor al had er in een in de buurt gelegen speeltuin eveneens een seksuele overval ten nadele van twee meisjes plaatsgevonden. De beide asielzoekers worden er dringend van verdacht ook deze daad gepleegd te hebben.

In een vluchtelingencentrum in Gießen heeft onlangs een massale vechtpartij tussen 80 personen plaatsgevonden. De oorzaak van de ruzie waren drie Somalische mannen van ongeveer 20 jaar, die even daarvoor ruzie hadden gekregen met een wezenlijke grotere groep medebewoners en daarna op de binnenplaats van het centrum werden aangevallen. Er moesten meerdere patrouillewagens van de politie aan te pas komen om de ruzie te beslechten. Daarbij raakten drie Somaliërs gewond.

Enkele dagen geleden heeft een donker gekleurde bewoner van een vluchtelingenonderkomen in de stad Mönchengladbach in de Duitse deelstaat Nordrhein-Westfalen ´s avonds laat zonder duidelijke reden op twee fietsers ingestoken. Een van hen raakte daarbij levensgevaarlijk gewond. De politie is een zoektocht naar de dader gestart en verzoekt om aanwijzingen. Het openbaar ministerie stelt een onderzoek in wegens poging tot moord.

In een asielzoekerscentrum in Haldesleben (Sachsen-Anhalt) werd onlangs een 34-jarige man uit India door zijn landgenoten bruut vermoord. Zoals de politie bericht, zou door teveel alcoholgebruik een lichamelijk gevecht geëscaleerd zijn. Het slachtoffer stierf, nadat hij volledig in elkaar was geslagen. De daders in de leeftijd van 24, 27 en 30 jaar werden voorlopig gearresteerd. De politie stelt een onderzoek in wegens verdenking van doodslag. Tegen alle drie werd een arrestatiebevel uitgevaardigd.

In Mannheim, Heidelberg en omgeving (Baden-Württemberg) werden in het kader van een drugsrazzia in verschillende vluchtelingencentra asielzoekers gearresteerd. Na maandenlang onderzoek naar de handel in drugs heeft een groot aantal politieagenten toegeslagen. Van de 23 arrestatiebevelen tegen mannelijke asielzoekers in de leeftijd tussen 18 en 39 jaar konden 21 voltrokken worden. Daarbij werden ook een grote hoeveelheid drugs en drugsgeld veiliggesteld. De politie kon eveneens een onderzoek instellen naar meer dan 100 verdachten.

In Jena (Thüringen)werd een 31-jarige vrouw op weg van een feestje naar huis door twee onbekende mannen onzedelijk aangevallen. In ieder geval eentje van hen greep de jonge vrouw vermoedelijk onmiddellijk beet en verlangde seksuele handelingen van haar. De jonge vrouw kon wegrennen en een taxi aanhouden. Even daarna vluchtten de daders evenals twee andere mannen van de laats delict. De man, die haar onzedelijk had betast, kon door de vrouw als volgt worden omschreven: zuidelijk-Arabisch uiterlijk, ca. 1.75 m. groot, donker haar, dikke lippen. Hij droeg een wit sweatshirt met capuchon met een zwart opschrift.

In een groot aantal van de hierboven aangehaalde gevallen is sprake van objectieve informatie, zodat het voor de voorvechters van de zelfcensuur contraproductief is om de afkomst van de daders geheim te houden – trefwoord: leugenpers.

Desondanks is dat precies wat er dagelijks gebeurt bij de meerderheid van de in onze kranten gepubliceerde criminele zaken. Door deze verslaggeving ontstaat er een verdraaid beeld van de werkelijkheid, dat op geen enkele wijze geschikt is om aanwezige problemen op te lossen. Wij bekritiseren deze omstandigheid al vele jaren lang en zullen dat ook blijven doen!

De hierboven beschreven gebeurtenissen zijn een niet geselecteerde keuze van incidenten van de afgelopen tien dagen en pretendeert niet volledig te zijn.

Bron:
http://info.kopp-verlag.de
Auteur: Torben Grombery

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Incidenten", "Integratie", "Nuttige idioten", "Verrijking", "Weg met ons!", achterlijkheid, Allochtonen, Appeasement, asielwaanzin, Barbarisme, Censuur, Criminaliteit, cultuurrelativisme, Derde Wereld, Desinformatie, Duitsland, Eurabië, gezond realisme, hersenspoeling, Hypocrisie, Immigratie, Indoctrinatie, islam-collaboratie, Islamisering, Justitie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Linkse Kerk, Linkse media, mainstream-media, meningsdictatuur, migrantengeweld, Moslims, Multiculti, nieuw fascisme, Overheid, political correctness, politici, praatjesmakers, Rotzakken, Seks, Socialisten, Terrorisme, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

15 reacties op Perscode: Huidskleur of afkomst van de daders alleen in met redenen omklede uitzonderingsgevallen benoemen

 1. Jean zegt:

  Voor mij is het al lang duidelijk, als geen naam of nationaliteit vermeld wordt dan is het voor mij een allochtoon, punt. Dat is tot op heden na bekendmaking nog nooit gecorrigeerd moeten worden.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Klopt, Jean. Maar in tegenstelling tot wat wij wel eens geneigd zijn te denken, is ook dat verschijnsel er niet één van uitsluitend de laatste 20 jaar:
   Ergens vooraan in de jaren ’80 las ik ooit eens het relaas van het slachtoffer van een steekpartij: Hij werd naar het ziekenhuis gebracht voor eerste hulp en de dienstdoende arts begon meteen van: “Zeker weer een zwarte geweest, hè.” Nu wàs dat wel zo, maar goed, die man wou toch maar even de objectiviteit hoog houden en reageert met: “Nou, Dokter, niet van die vooroordelen, hoor.” Antwoord: “Het ís geen vooroordeel: 99% van de steekwonden, die hier binnenkomen, zijn toegebracht door zwarten.”
   Man van de praktijk aan het woord.

   Like

 2. Cathja zegt:

  Misleidende berichtgeving in kranten en op TV zouden strafbaar moeten zijn! Mensen doelbewust verkeerd voorlichten is niet iets om trots op te zijn. Sinds wanneer is het trouwens strafbaar om de waarheid te vertellen?
  Zo langzamerhand vind ik iedereen die met ‘nieuws’ komt over misdrijven ‘verdacht’, want wie is er nog te vertrouwen?
  In wat voor wereld leven wij? De leugen regeert!

  Like

 3. Ad de Koning zegt:

  Als ik goed ben ingelicht heeft de Telegraaf die perscode niet ondertekend en daarom zie je in de Telegraaf vaak wel afkomst en andere bijzonderheden van misdadigers vermeld, bovendien kun je vaak al aan de voornaam zien om wat voor figuur het gaat.

  Like

  • Cathja zegt:

   @ Ad de Koning 17:12

   En uit het ‘type misdrijf’ kun je ook vaak opmaken om wat voor figuren het gaat. Dat gaat natuurlijk niet altijd op, maar heel vaak worden zedenmisdrijven en gewelddadigheden waarbij messen worden gebruikt gepleegd door ‘zwarten’ of ‘getinten’. Als het waar is dat De Telegraaf die perscode niet heeft ondertekend, dan vind ik dat een juiste beslissing.
   Zolang er geen namen genoemd en geen foto’s getoond worden, dan wordt niemands privacy geschonden.

   Like

  • Robby E. zegt:

   Ad, het valt me al een tijdje op dat bij ‘Dichtbij’ een gratis buurtkrantje van de Telegraaf, al langere tijd geen naam en initiaal van de achternaam wordt vermeldt.
   Anderen en ook ik hebben daar al meerdere malen kritiek op geuit, wat door de Dichtbij-sukkels vaak wordt verwijdert want ze zijn daar nog politiek correcter dan bij mama Telegraaf.
   Het zijn dan volgens mij ook leerling-journalisten die compleet gehersenspoeld zijn!
   Ik heb nu de eerste zin van bovenstaand artikel daar geplaatst als een reactie op het ‘signalement’ van een jeugdige overvaller: ‘een jeugdige dader met kort haar, gekleed in een grijze trui met lange mouwen en een spijkerbroek’ (?) slaat dus helemaal nergens op.
   Kijken hoe lang het blijft staan!

   Like

 4. leefbarbaar zegt:

  Ja, de Nederlandse pers is even verrot en derhalve weet nu iedereen, dat wanneer er geen signalement van de daders wordt gegeven, dat het dan moslims betreft.

  Like

 5. bigljohn zegt:

  Huidskleur of afkomst van de daders alleen in met redenen omklede uitzonderingsgevallen benoemen Als de koning en koningin vermoord worden door een allochtoon, en dit bij toeval op een video staat van een particulier die dit op facebook geplaatst heeft. En zelfs dan spreekt de leugenpers over een tragisch incident gepleegd door een verwarde eenling. Want Islam betekent volgens de MSM media en politiek links De Haag nog altijd vrede ! Maar in de krant moet men de kunst verstaan om tussen de regeltjes door te lezen ! Die Islam lovers leren het pas als hun kop er af gehakt is door de Moslim, en ze van af het hiernamaals omlaag kijken naar de aardbol, en dan pas beseffen hoe idioot ze bezig geweest zijn !

  Like

 6. Kraftavilqa zegt:

  Die enkele keer dat er wel een beschrijving van de dader wordt gegeven zeg ik tegen m’n vrouw: “Je gelooft ’t niet, weer een bruine”.

  Like

 7. Dicksy zegt:

  Het probleem niet bij naam noemen is hetzelfde als het probleem ontkennen. Door het beestje niet bij naam te noemen wil men de gemeenschap opzadelen met een collectief schuldgevoel alhoewel de problemen steeds veroorzaakt worden door hetzelfde deel van de bevolking.
  Achterhouden van de nationaliteit of huidskleur in de media bewijst dat men degelijk weet waar het probleem ligt maar het mag niet gezegd worden maw struisvogelpolitiek.

  Like

 8. Fred zegt:

  Klopt. Wanneer de dader autochtoon is, worden zijn naam, en de namen van al zijn familieleden, tot in het zevenste knoopsgat, te grabbel gegooid.

  Like

 9. Berthe zegt:

  Dagelijks vele onthoodfdingen, kruisigingen en stenigingen in de Islamitisch wereld. Ook worden dagelijks vele blanken door zwarten vermoord.
  Maar als in de VS 1 BLANKE agent 1 ZWARTE man doodt, dan wordt dat bij de NPO in geuren en KLEUREN (!!!) wereldkundig gemaakt.

  Like

 10. Eu-regels????Ga er in 90% van de gevallen maar vanuit dat de dader[s]”getint”is!

  Like

 11. Jan zegt:

  De hypocrisie van de neukneger
  Afrikaanse jongens worden uitgebuit door oude vrouwen uit Nederland

  ‘Ben je een single vrouw op leeftijd en heb je wel zin in een seksueel verzetje in een zonovergoten vakantieoord? Dan ga je naar Gambia. Want wat Thailand is voor Westerse mannen op leeftijd, is Gambia voor Westerse vrouwen op leeftijd; één grote speeltuin’. Zo introduceert een vakantiesite gericht op alleenstaanden ‘seksvakanties voor de rijpere vrouw‘. De eerste gedachte is dat het hier om een hoax of een Koefnoen-achtige parodie gaat. Maar helaas, niets wijst in die richting.

  Vervolgens is de vraag voor wie deze vorm van ‘vertier’ in godsnaam bedoeld is. Eén of andere nono van de afdeling R&D zag het licht maar vooral die doelgroep: een treurig leger van Ria’s en Tinekes met verzuurde oestrogeen-blik in de ogen. Toen je 40 was, is je man ervandoor gegaan met een meid van 20. Met veel assertiviteit ben je opgeklommen naar een baan in het middel-management en de rest van de tijd besteed je aan liefdadigheid. Tja, en als je alleen maar ‘geeft’, dan moet je af en toe een geluksmomentje voor jezelf creëren. Op de site wordt de dames in kwestie geadviseerd om als wisselgeld een oude iPhone mee te nemen voor de plaatselijke dekhengsten, die ‘maximaal 30 jaar oud zijn’. Sterker nog, de kans is groot dat de belegen dames hun bril niet bij de hand hebben en het verschil tussen meer- of minderjarig niet goed kunnen maken. Aan de penislengte valt het in elk geval niet af te lezen. Het thema HIV laat ik gemakshalve even links liggen.

  verder op: http://cult.thepostonline.nl/column/de-hypocrisie-van-de-neukneger/
  zie ook: Gambia: seksvakantie voor de rijpere vrouw
  http://www.single2travel.nl/gambia-seksvakantie-voor-de-rijpere-vrouw/

  Eigenaar van Singlesite Monique heeft gedaan wat Michel in Houellebecq’s ‘Platform’ voorstelt voor Thailand: hotels exploiteren met prostitués omdat seks niets anders is dan ruilmiddel. Beide partijen komen aan hun gerief. De een krijgt geld en de ander bevredigt zijn/haar lusten.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s