‘Door beperkingen Qatar Airways loopt Nederland opdrachten mis’

Screenshot_48

Akbar Al Baker, CEO Qatar Airways, tijdens een persconferentie omtrent het nieuwe vluchtschema tussen Qatar en Schiphol

Nederlandse bedrijven hoeven niet te rekenen op overheidsopdrachten uit Golfstaat Qatar als de Nederlandse overheid blijft vasthouden aan de beperkingen die het oplegt aan luchtvaartmaatschappij Qatar Airways. Dat zegt topman Akbar al-Baker van Qatar vandaag in Amsterdam.

Al-Baker was in de hoofdstad aanwezig om de start van rechtstreekse vluchten tussen Schiphol en Doha toe te lichten. Qatar gaat vanaf 16 juni zes maal per week tussen Nederland en Qatar vliegen. De maatschappij wil dat volgens de topman graag dagelijks doen – en in de toekomst zelfs twee maal per dag – maar dat staat de luchtvaartovereenkomst tussen Nederland en de Golfstaat nu niet toe.

Daarnaast wil Qatar Airways, één van de grootste vrachtluchtvaartmaatschappijen ter wereld, haar cargoactiviteiten op Schiphol dolgraag uitbreiden, maar ook daar steekt het kabinet vooralsnog een stokje voor.

Lees verder>>>
(h/t “Jan Wandelaar”)
Het Parool

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Hypocrisie, Islam, kwaadaardige opzet, meningsdictatuur, Moslims, Nederland, Qatar, Rotzakken. Bookmark de permalink .

13 reacties op ‘Door beperkingen Qatar Airways loopt Nederland opdrachten mis’

 1. E.J. Bron zegt:

  Je wordt toch spuugzat van die k. . moslims. Ook hier weer: dreigen, eisen, chanteren. GVD! 😦

  Like

  • Driek zegt:

   Maar ik dacht dat ons koningshuis zoveel invloed had op dat bedoeïenenvolk, want onze koningskinderen en de ouwe Beatrix waren daar toch op visite om de handelsbelangen met Nederland te verstevigen? Het lijkt mij echt en taak voor koning Willem om hier eventjes op in te springen. Dat is weer eens wat anders dan WC potten gooien. Er wordt altijd gerept over die roemvolle Hollandse koopmansgeest, doch de laatste vijfentwintig jaar merk ik daar helemaal niks van. Trouwens dat geld voor meer dingen in Nederland, het enige waar wij in uitblinken is geld weggeven aan nietsnutten, we lijken wel één groot Leger des Heil.

   Like

 2. Jade zegt:

  Op zulke apelanden moet je helemaal niet willen vliegen.
  Straks komt al dat strontvolk deze kant op.
  Vlieg er met een boog omheen, dank U.

  Like

 3. Driek zegt:

  Ik lees op de site van De Telegraaf:

  Renovatie paleis stukken duurder

  DEN HAAG –
  De renovatie van paleis Huis ten Bosch gaat niet 35 miljoen euro kosten, maar 60 miljoen. Dat meldt RTL Nieuws dinsdag op basis van bronnen rond het kabinet. Naar verluidt lopen de kosten op omdat het kabinet de verbouwing uitbreidt met zaken die op lange termijn toch moesten gebeuren. Door alles in een keer te doen, zouden er volgens het kabinet juist kosten worden gespaard. Het paleis in Den Haag, waar prinses Beatrix woonde toen zij nog koningin was, moet na de twee jaar durende verbouwing onderdak bieden aan koning Willem-Alexander en zijn gezin. De Tweede Kamer vond 35 miljoen euro al aan de hoge kant voor de verbouwing.
  De SP wil zo snel mogelijk een debat met premier Mark Rutte over de renovatie van paleis Huis ten Bosch. SP-Kamerlid Ronald van Raak eist daarover opheldering. „35 miljoen was al te gek voor woorden en dit is dubbel te gek. Hier kun je heel veel paleizen voor bouwen. Het is ook heel opmerkelijk dat er zo geheimzinnig over wordt gedaan. We krijgen steeds bedragen zonder een goede onderbouwing. Rutte had eerder een heel globaal verhaal over achterstallig onderhoud, maar zonder overtuigende bedragen.”
  Ook de PvdA wil opheldering van de premier. „Wij zijn tegen cadeautjes voor de koning, maar een monument moet je wel bijhouden en opknappen.”
  Huis ten Bosch wordt opgeknapt zodat koning Willem-Alexander en zijn gezin er over een paar jaar in kunnen trekken. Prinses Beatrix heeft in de decennia dat ze als koningin in het paleis woonde, weinig gedaan aan onderhoud, zo bleek vorig najaar. Wel is de Oranjezaal, waar ministers bij het aantreden van een nieuw kabinet worden beëdigd, opgeknapt.
  Een woordvoerder van minister Stef Blok, verantwoordelijk voor het rijksvastgoed, wil niet ingaan op de berichtgeving. „Er is geen besluit genomen.”

  Like

 4. Hendrik Morren zegt:

  Kan zijn, mijnheer Bron, maar bekijk het ook eens van de Qatar kant.
  Begrijp niet waarom Qatar Airways hier geen landings rechten en verdere zaken zou mogen betalen, andere moslim luchtvaart maatschappijen mogen dit wel.
  Daarbij kan Schiphol best wat groei gebruiken in deze barre tijden.

  Like

 5. um shmum zegt:

  Ze proberen alles over te nemen en zodoende hun islamitische terrorstische invloed uit te breiden voor de vele kalifaten die ze mondiaal willen vestigen. Ze denken het eeuwige leven te hebben, maar de afrekening Komt

  Like

 6. Cathja zegt:

  Nederland moet nu voet bij stuk houden! NEE = NEE! Ook al zijn we een klein land, we hoeven niet altijd een eeuwig te buigen voor de aanhangers van de islam.
  Onze eigen belangen mogen ook wel eens voorop staan. De Nederlandse overheid moet Qatar Airways duidelijk maken dat het onder dreigementen van hun kant moeilijk zaken doen is. Ze zullen duidelijk moeten maken dat Schiphol in de eerste plaats opkomt voor de Nederlandse belangen.
  Snappen ze dit niet, dan ligt dat aan hen.

  Like

 7. danny zegt:

  Nederland zou met geen een Arabisch land moeten samenwerken. Door middel van samenwerking met Arabische landen, krijgen de Arabische landen steeds meer een voet tussen de deur. Dat moeten we ten kosten van alles voorkomen.

  Like

 8. hans zegt:

  Moet jij eens opletten als wij al die kolere-lui onteigenen, warenwetten en regels opleggen die ze nu niet hoeven na te leven zoals Nederlandse middenstanders, of gelijksoortige bedrijven die hier gevestigd zijn , Subsidies stoppen aan vijandige juist racistische (linkse) moslim c.q. negerclubjes, externe kinderbijslag en uitkeringen radicaal stoppen, zo ook aan allochtone criminelen, grote moslimbekken onmiddellijk dichtslaan en deporteren, maakt niet uit hoe oud, socialisten zeer duidelijk maken dat ze werkelijk niets van doen hebben met sociaal zijn, deze ook een levenslang beroepsverbod geven en uitsluiten in elke denkbare machtsstructuur, dus deze mars door de instituten in versnelde modus andersom dwingen, de media zuiveren, ontwikkelingshulp afschaffen, geen (militaire) technologie of ondersteuning meer leveren bij grote bouwplannen in die zandbak, hekken zo hoog als drie keer de Berlijnse muur in Ceuta, Melilla en Griekenland plaatsen om dat tuig buiten te houden, schieten met scherp al nadert er maar 1 dobberneger de kust van Zuid Europa, Euro-Siberisch pact maken met Rusland, Daisy-cutters strooien bij de minst geringste grote bek of waffel van de moslimflank of in de rest van dat nare continent, niks meer NAX! Dan pas keert het tij!

  Like

 9. luckybee zegt:

  Qatar heeft Olie, wij niet.Wij moeten onze geld met zweet in onze voorhoofd verdienen.

  Like

 10. jowitteroos zegt:

  Buiten de oneerlijke concurrentie, zou ik me meer druk maken over de ‘nog meer arabische invloed’, immers straks komen er militaire ( Qatar ) vluchten vol met jihadisten en wapens, zou zo maar kunnen…… ze liegen er toch op los uit naam van die klote Allah

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s