‘Hulp voor Afrikaanse bootvluchtelingen’

Screenshot_36

Minister Ploumen

RIJSWIJK – Het kabinet trekt vijftig miljoen euro uit voor de ontwikkeling van de economie in Afrika. Met die financiële injectie moet op termijn worden voorkomen dat bootvluchtelingen proberen het Europese vasteland te bereiken. Dat zegt minister Lilianne Ploumen (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) dinsdag in een open brief in de Volkskrant.

Ze roept dinsdag op tot meer investeringen tijdens het overleg met haar Europese collega’s in de Europese Raad voor Ontwikkelingssamenwerking. Volgens Ploumen is louter het opsporen en vernietigen van bootjes waarmee mensensmokkelaars de migranten naar Europa brengen onvoldoende. Ze erkent dat het probleem niet opeens is opgelost met 50 miljoen euro. Het is vooral een politieke oproep richting andere landen voor een structurele aanpak.

Lees verder>>>
(h/t “Driek”)
De Telegraaf

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Naïviteit, Nederland, Ontwikkelingshulp, Overheid. Bookmark de permalink .

40 reacties op ‘Hulp voor Afrikaanse bootvluchtelingen’

 1. R.Kroonenberg zegt:

  Ik…Ploumen…haal nu alles uit Uw kast,
  zodat die Afrikaantjes daar niet in die bootjes stappen
  en geef hen met ons Dutch Growth Fund ’n voorzet,
  .
  want ach, dat zullen jullie allemaal bést snappen
  we moeten toch voorkomen dat die Volksverhuizing dóórzet
  en wat is nou…onder ons…vijftig miljoen ?
  .
  als je dan zo veel mazzelzoekers van dat foute spoor red
  van deze centen kan je hier amper je boodschapjes nog doen,
  wéét ik als iemand die zo naadloos hier in deze ploeg past…
  .
  Ik…Ploumen.. al zo lang uw blind vertrouwen waard
  als Neêrlands aller-gulste weggeef-toetje zonder baard !
  .
  Jasterke
  .

  Like

 2. aquarius4422 zegt:

  Het is toch maar belastingpoet dus smijten maar.
  Dat geeft zo’n zalig goedmenschen gevoel.

  Like

 3. Jan Wandelaar zegt:

  Like

 4. toestroom zegt:

  Blijkbaar heeft de regering geld zat 50 miljoen + 130 miljoen voor de EU.

  Like

 5. Thoth zegt:

  50 miljoen Euro, dat is genoeg. Met één enkele vlucht naar hun thuisland of een land erom heen geeft 50 mln / 400 Euro pp = 12500 vluchtelingen. En dat is voldoende….. Erkenning van Ploumen dat er daar niet mee is opgelost, is hypocriet…

  Like

  • Thoth zegt:

   Slip of the tonque : het zijn dus 125000 vluchtelingen die terug gestuurd kunnen worden. Met alle ‘gematigde’ en extreme moslims erbij, geweldig. In dat één jaar..

   Like

 6. Cathja zegt:

  Maar hoe zit het nu eigenlijk met onze afdracht voor ontwikkelingssamenwerking? Waarom wil men altijd MEER, MEER, MEER geld om zinloze projecten te ondersteunen?
  “Men wil voorkomen dat er op termijn”……….., dus dat betekent dat wij voorlopig geen vruchten zullen plukken van het geld wat wij gaan overmaken. “Op termijn” is zéér rekbaar! Kunnen we die 50 miljoen ook verrekenen met onze ‘verplichte afdracht’ voor O.S.?
  Hoeveel jaren al wordt er ontzettend veel geld gedoneerd aan Afrika? Was dat niet ruim voldoende om de jongeren te scholen, aan werk te helpen en ervoor te zorgen dat ze perspectieven in eigen land zouden hebben?
  Ik vind dat Ploumen eens moet stoppen met voor Sinterklaas te spelen! Ik ben ervan overtuigd dat zelfs na miljarden euro’s aan donaties de Afrikaners tóch naar Europa blijven komen. Vooral de jongeren kijken met verlangen naar onze moderne samenleving, en alles wat wij hier hebben bereikt willen zij ook bezitten.

  Ik zou zeggen: begin in je eigen land eens met je handen uit de mouwen te steken. Word eens actief en help je land vooruit in plaats van je hand op te houden in Europa!
  Ik werd er vanmorgen echt een beetje misselijk van toen ik de plannen van minister Ploumen in de krant las. Is het dan nooit genoeg, dat gepluk van de burgers?
  Want ook ik zal aan dit ‘cadeautje’ voor Afrika moeten meebetalen, en ik ben het daar absoluut niet mee eens!

  Like

 7. jowitteroos zegt:

  Denk aan Islamieten en dan de naieve tekst ( veronderstelling) waarmee onze regering denkt te ‘sturen’ :
  “Wie zijn leven riskeert om naar Europa te komen, die heeft ook lef en ambitie. We moeten nu zorgen dat zo iemand zijn lef en ambitie inzet om een bestaan op te bouwen in eigen land. Want het paradijs dat hij zoekt, bestaat niet.” Volgens de bewindsvrouw is het zo dat „wie een eerlijke kans ziet op een fatsoenlijk bestaan, geneigd zal zijn niet te vertrekken, maar te blijven en die kans te pakken.”

  De meeste willen niet werken; zie decennia lange ontwikkelingshulp en diegenen die hierheen komen zoeken ook geen werk of scholing…maar een uitkering, immers de overtocht konden ze wel ‘betalen’. Die miljoenen belanden wederom in de verkeerde zakken en kost ons inmiddels arm geworden land ( moralistisch, mentalistisch en economisch) nog meer…ondanks bezuinigingen…………..

  Weg met deze ‘regenten’, weg met deze regering en weg met al die links-georienteerde vol-idioten…..

  Like

 8. joopklepzeiker zegt:

  Lieve help wat hebben we toch een zooitje randdebielen als bestuurders , we pompen al een halve eeuw miljarden in die landen .

  Like

 9. Johan zegt:

  Met 50 miljoen moet je toch een hoop boten kunnen lekschieten.
  Zie ook : https://www.youtube.com/watch?v=SNPJMk2fgJU
  Dat is voor een paar duizend euro in mekaar te zetten. Dus dan kom je met 50 miljoen best wel ver. Maar nee hoor, de manier waarop het nu besteed gaat worden, zal alleen maar leiden tot nog méér dobbernegers en illegalen.

  Like

 10. Hendrik Morren zegt:

  Paarlen voor de zwijnen!
  Honderden miljarden zijn daar reeds verspilt zonder enig zichtbaar resultaat dan exclusieve auto’s en vliegtuigen voor de leiders.
  Afrikanen houden liever hun hand op dan te werken, dat is het probleem.
  €uropa vult die hand zeer royaal; dat is de enige reden dat ze hier komen, gratis geld.
  De mensen die vluchten voor het geweld van oa IS, zouden hier verplicht moeten ont-islamiseren, ze ontvluchten immers juist die islam.
  Die islam meebrengen verplaatst het islam probleem naar ons; zitten we beslist niet op te wachten.
  Vraag me al lang af waarom, als er dan toch ‘vluchtelingen’ opgenomen moeten worden, dit niet de christenen zijn die wel serieus gevaar lopen.
  Tja, ik ben maar een gewoon manneke, wordt niet gehoord.
  Ik doe wat ik kan, dat is stemmen op Geert Wilders…

  Like

  • Cathja zegt:

   @ Hendrik Morren 13:53

   Ja, vreemd is dat, het niet massaal opvangen van vervolgde christenen! Fred Teeven wilde er ten hoogste 250 opnemen destijds. Zien die sukkels in Den Haag en in Brussel niet dat juist de christenen verkracht, gemarteld en afgeslacht worden, en dat deze mensen wél dankbaar zijn als ze elders worden opgevangen en verzorgd? En dat deze mensen niet met een pak eisen aan komen zetten, maar tevreden zijn met wat hen wordt gegeven, en er zelfs voor willen werken om alles terug te betalen?
   Dat is andere koek dan de streken die die eisende moslims uithalen.

   Waarom omarmt men de fouten en negeert men de goeden?
   Het lijkt nog het meest op kwade opzet.

   Like

 11. Tempelier zegt:

  Ik heb ook een oplossing, stuur de complete PVDA en aanhang naar Afrika om daar te blijven, dan mogen ze daar sinterklaas gaan spelen.

  Like

 12. Jaan zegt:

  50 miljoen euro weggeven en dan denken dat de gelukszoekers niet meer komen? Hoe onnozel, Nederland moet alles weggeven wat we hebben. Als hier niks meer te halen valt zal er geen gelukszoeker meer komen. Dus kabinet laat eens zien dat je economie begrijpt. Geef alles weg wat we hebben want daar zijn jullie toch op uit.

  Like

 13. luckybee zegt:

  En wie krijgt dat geld uiteindelijk?In de westen Boko Harram en in het oosten Al Shabaab. denk ik zo was het altijd geweest.Niet het volk maar de sterkste groepen.

  Like

 14. Dicks zegt:

  Nog maar eens 50 miljoen, gisteren 50 miljoen, eergisteren 50 miljoen …… al jaren aan een stuk 50 miljoen. Hoeveel geld is er ondertussen al niet naar dit continent gevloeid en heeft het enige zoden aan de dijk gebracht ? Nada, helemaal niks. Net als de schatkist een bodemloze put waar de plaatselijke machthebbers alleen hun profijt bij hebben.
  Als men alle waterputten moesten laten werken in Afrika die men al geplaatst heeft of zouden plaatsen met het sponsorgeld uit Europa was er geen water meer in de oceaan. Europa moet simpel de deur dicht doen en houden.

  Like

 15. Joost Visser zegt:

  Dacht dat de politiek niet geschifter kon, maar wordt iedere keer weer verrast.

  Like

 16. JOHANNES zegt:

  zo helpt de haag weer onverdroten 50millioentjes naar de kloten

  Like

 17. fransdewit zegt:

  Waar haal een klein land toch zoveel geld vandaan?

  Like

 18. koddebeier zegt:

  Ja hoor de linksen Sinterklazen weer, lekker makkelijk delen van andermans euro’s, he ploumen !! !!
  SOCIALISM:
  A GREAT IDEA……
  ‘TIL YOU RUN OUT OF OTHER PEOPLE’S MONEY.

  Like

 19. Aegolius cs zegt:

  VVD pakt eindelijk door met ontwikkelingshulp (door Syp Wynia 15 sep 2008)

  http://www.elsevier.nl/Algemeen/blogs/2008/9/VVD-pakt-eindelijk-door-met-ontwikkelingshulp-ELSEVIER203382W/

  Het genoemde getal zou na herrekening inmiddels 200 miljard behelzen.
  Evenwel mijn voormalig comment:
  Aegolius cs
  15 sep 2008
  00
  Al die hulp heeft er niet alleen toe geleid dat arme landen subsidieverslaafd zijn geraakt en arm zijn gebleven, de hulp heeft ook de Nederlanders armer gemaakt, omdat er de afgelopen halve eeuw bijna 100 miljard euro aan Nederlands belastinggeld is weggesluisd.

  Neen, dan is heel Europa na WOII met minder geld en wel succesvol opgebouwd.

  Waar ligt dat toch aan?

  Uit: http://nl.wikipedia.org/wiki/Marshallplan :

  De West-Europese landen stelden in september 1947 samen een economisch herstelplan op dat vervolgens aan de Amerikaanse senaat werd overhandigd.

  De hulp bestond tussen 1948 en 1952 concreet uit geld, goederen, grondstoffen en levensmiddelen voor een totaalwaarde van 12,4 miljard dollar vanuit de Verenigde Staten.

  Tot op heden niets aan toe te voegen.

  Like

 20. Driek zegt:

  Ik lees zojuist op de site van De Telegraaf:

  EU wil 1740 asielzoekers naar Nederland

  BRUSSEL –
  De Europese Commissie wil 40.000 asielzoekers eerlijker over de Europese Unie verdelen. Nederland zou 1740 personen moeten opvangen, die zich nu in Griekenland en Italië bevinden.

  Dat is dinsdag in Brussel vernomen. De Europese Commissie gaat het verdeelplan, dat tijdelijk zal zijn, woensdag presenteren. Met de verspreiding van de 40.000 asielzoekers wil Brussel Italië en Griekenland ontlasten. De commissie kwam met een verdeelsleutel, waarbij Duitsland met 18,42 procent de meeste migranten moet opvangen. Bij Nederland gaat het om een percentage van 4,35. Onlangs stelde de commissie al voor 20.000 erkende vluchtelingen op te nemen die zich nu in kampen buiten de EU bevinden. Voor Nederland zou het gaan om 732 personen (3,66 procent).

  Like

 21. louis portugal zegt:

  De schattingen zijn dat Afrika al meer dan 2.500 mijard DOLLAR aan hulp heeft ontvangen.
  Behalve dan bij de ELITE is daar weinig van te zien.
  50 miljoen is dus een fooitje voor haar eigen achterban.
  Maar hopelijk wordt het betaald uit de pot ONTWIKKELINGSHULP want daar zit ook ongeveer
  4,5 miljard in.

  Like

 22. bigljohn zegt:

  In vroeger jaren werden er al vele honderden miljarden gestort in die bodemloze put die Afrika heet. Vandaag de dag gaat het zelfs dubbelop. EN jaarlijks miljarden aan, wat men noemt, ontwikkelingshulp, EN massa immigratie van Afrikanen die alhier ook weer de nodige fortuinen kosten. Fortuinen die door ons, de belastingbetaler, als extra weer opgehoest moetem worden. En dan nu de definitie van het begrip ontwikkelingshulp. Welke Afrikaan werd er nu eigenlijk ontwikkeld ? Geen enkele Afrikaan dus ! Het enige wat er wel ontwikkeld is, zijn de explosieve groei van stortingen richting Afrika, en de daarbij horende steeds zwaardere belastingdruk voor Nederlandse belastingbetalers. Alsmede die alsmaar uitdijende massa immigratie van Afrikaanse moslims. De belastingbetalers zien, dat hun zuurverdiende geld door dat gespuis in Den Haag in vele bodemloze putten gesmeten word, waarvan – ontwikkelingshulp – en hulp aan die gelukszoekers, enkele uit de lange rij bodemloze putten zijn !

  Like

 23. Jan Wandelaar zegt:

  Like

 24. Jean zegt:

  Ze blijven maar zaniken over bootvluchtelingen, fout, het zijn ordinaire toeristen die naar hier komen om te parasiteren, de geldkraan naar heel Afrika en naar die toeristen in Europa moet dicht gedraaid worden.
  Vraag eens aan die Ploumen op welke rekening die 50.000.000 euro gestort zijn??????
  Afrika = islam = geweld = moorden = verkrachten = verminken = waanzin.

  Like

 25. Marc zegt:

  Het enige waarvan ik vind dat Europa en Nederland wel voor Afrika moeten en kunnen doen is het opheffen van die achterlijke handelsbarrières. Want dat brengt dat continent inderdaad op een lager welvaartspeil. En het is gewoon oneerlijk. Wie er van profiteren? In dit geval natuurlijk (alweer) allerlei bedrijven en tussenpersonen, uiteraard ook Afrikaanse. Maar het is en blijft absurd dat Europa, de grootste economie in de wereld, die Afrikanen belasten met importheffingen.

  Ik denk dat als dat ophoud, dit in ieder geval het economisch toerisme zo niet een halt toeroept, dan toch voor een aanzienlijke vermindering daarvan zorgt.

  Like

 26. Tistochwat zegt:

  Als ik die kop van Ploumen zie of ergens haar naam lees, weet ik al voldoende: ze gaat weer bakken vol van ons belastinggeld naar Afrika brengen!

  Like

 27. koloth zegt:

  Dat is natuurlijk volkomen belachelijk dat die Muts zomaar weer ff 50 miljoen steelt van ons belastinggeld.
  Maar reken maar niet dat dat geld bij de arme mensen terecht komt, welnee dat is voor direkteuren en aandeelhouders van bedijven, verder nog wat voor die presidenten en direkteuren van hulporganisatie’s nou en dan is het wel op hoor.

  Like

 28. Deze is ook fijn.

  ‘Verbouwing paleis Huis ten Bosch valt tientallen miljoenen duurder uit’
  http://www.nujij.nl/politiek/verbouwing-paleis-huis-ten-bosch-valt-tientallen.32267233.lynkx

  Like

 29. boorzalf zegt:

  Als het zo door met dat strooien zijn straks de rollen omgedraait.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s