Naheffing veel hoger

Screenshot_35

(Door: Ruud Mikkers)

DEN HAAG – Nederland lijkt vorig jaar nog meer geld kwijt te zijn geweest aan de Brusselse naheffing dan eerder gedacht. Het ging om een bedrag van 133 miljoen euro, dat boven op het brutobedrag van bijna 1,1 miljard kwam dat minister Dijsselbloem (Financiën) in december al in allerijl overmaakte.

Een en ander blijkt uit de slotwet, die het kabinet vorige week naar de Tweede Kamer stuurde en waarin de laatste wijzigingen van de rijksbegroting worden gemeld. Vandaag debatteert de Tweede Kamer met premier Rutte en Dijsselbloem over de financiële prestaties van afgelopen jaar. Het CDA eist tekst en uitleg van het kabinet. „Hoe zit dit? Iedere uitleg ontbreekt”, aldus CDA-Kamerlid Omtzigt.

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
De Telegraaf

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EUSSR, lafheid, landverraad, Naïviteit, Nederland, Overheid, political correctness, Rotzakken, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

14 reacties op Naheffing veel hoger

 1. toestroom zegt:

  1099 boze reacties al op de telegraaf gaat goed met Nederland overal is geld voor de EU behalve voor de bevolking van Nederland, en dacht u dat er iets gaat veranderen gelooft het maar niet kost wat het kost blijft de EU bestaan er was iemand die wou 1 Reiche die is er nu alleen Nederland is het braafste jongetje van de klas er is nog geen ander land die heeft betaald.

  Like

 2. Wachteres zegt:

  http://www.telegraaf.nl/premium/reportage/24080661/___Extra_afdrachten_stapelen_zich_op___.html?lightbox=false

  Extra afdrachten stapelen zich op’
  Van onze parlementaire redactie
  Den Haag –

  Normaliter schetst het kabinet in december aan de Kamer welke wijzigingen er in de slotwet aan zitten te komen, maar over deze werd niks gemeld. Een woordvoerster van Financiën kon gisteren niet zeggen waarover het precies gaat.

  DEBAT OVER EUROPESE SOCIAAL-ECONOMISCHE AANSTURING DEBAT OVER EUROPESE SOCIAAL-ECONOMISCHE AANSTURING Foto: DIRK HOL

  Kamerlid Omtzigt is verbolgen. „De extra afdrachten stapelen zich op. Dit bewijst maar weer eens dat Rutte en Dijsselbloem de stukken met betrekking tot de naheffing eindelijk eens openbaar moeten maken.”

  Los van de naheffing die Nederland al aan de broek heeft gekregen, komt er nog meer slecht nieuws aan uit Brussel. Inmiddels is ook de omvang van onze economie herberekend voor 2011 en ’12 en daaruit volgt mogelijk een naheffing van nog eens 200 miljoen euro.

  Volgende maand worden de cijfers over ’13 en ’14 bekend, waardoor de schadepost waarschijnlijk nog hoger uitvalt. Hoeveel Nederland precies moet betalen, is ook afhankelijk van de resultaten in andere landen, omdat met een bepaalde verdeelsleutel wordt gewerkt

  Like

 3. jowitteroos zegt:

  …………De geldverslindende NEE- ‘democratische’ natte EU droom is een gebed zonder eind…………….. DE LEUGENS REGEREN……..

  Like

 4. Cathja zegt:

  Het is om moedeloos van te worden! Als het economisch slecht gaat moeten we de broekriem stevig aanhalen, maar als we eindelijk weer eens wat geld verdienen, dan eist Brussel het op, want ‘we hebben het erg goed gedaan’!
  Maar voor WIE werken we nu eigenlijk? Mogen we dan niets zelf houden, zodat we eindelijk eens die enorme staatsschuld kunnen gaan aflossen? Het bedrag groeit nog steeds, in plaats van dat het afneemt! Wie van de Brusselse simpele zielen kan mij vertellen met wiens geld Nederland zijn schulden dan wél ‘mag’ aflossen?

  Laten we om te beginnen maar eens net zo ondeugend worden als de andere lidstaten, want behalve Nederland heeft er nog niet één zijn ‘verplichte afdracht’ aan Brussel overgemaakt. Laten we ook maar eens van ons afbijten, en eerst voor onze eigen schatkist zorgen. Daar zit geen cent meer in. We stapelen schuld op schuld, en een kleuter zou je nog kunnen uitleggen dat dit niet goed blijft gaan. Het lijkt erop alsof men doelbewust een enorme chaos aan het creëren is.

  Gisteravond heb ik naar het programma Radar gekeken, wat helemaal over die ellendige euro ging. Volgende week maandagavond krijgen we het vervolg op deze uitzending, en ook dan hoop ik weer te kijken. De mensen die aan het woord kwamen waren allemaal overtuigd van een totaal mislukt project. De euro had nooit ingevoerd mogen worden. Het heeft de burgers aan de rand van de armoede en ín de armoede gebracht.
  Dat was toch nooit de bedoeling?

  Voor wat betreft de naheffing vanuit Brussel: ik ben benieuwd of Pieter Omtzigt helder krijgt waar deze naheffing vandaan komt. Ik vrees echter dat het weer een doofpot-kwestie zal worden.
  We raken er aan gewend dat we beduveld worden, dag in, dag uit! Als je in het bedrijfsleven zo slecht zou presteren vloog je eruit!

  Nu deze regering nog!
  Het liefst gisteren.

  Like

  • loebas zegt:

   De Euro ,en daarnaast de open grenzen zijn enkel en alleen ten faveure van het bedrijfsleven,en dan met name de multinationals,. ingevoerd.
   Niet Brussel is het gevaar,…maar grote bedrijven als Shell, Bayer,Siemens etc…
   De topmensen van deze bedrijven hebben schijt aan de burger,schijt aan het milieu .
   Zij zijn het die uiteindelijk bepalen en Brussel is een instrument,niets meer dan dat.
   Wij als gewone burgers worden uitgeknepen en moeten de concurrente aangaan met derde wereld landen als Bulgatije ,Roemenie enz…

   Like

 5. luckybee zegt:

  Lat Wilders regeren dan krijgt Brussel geen cent meer van ons.

  Like

 6. koddebeier zegt:

  Natuurlijk in Brussel weten ze precies welke idioten er gelijk zonder vragen met euro’s staan te zwaaien

  Like

 7. Leo zegt:

  G.V.D . ….. Nee he ?
  Beste brave goedgelovige domme HOLlanders, hoelang laten jullie je nu nog naaien ?????
  Wordt NEDERLANDER en bevecht HUN weelderig corrupte “bestaansrecht”.!!

  Ruimen dat rooie leugen TUIG !!

  Like

 8. Tistochwat zegt:

  Al komen er naheffingen op naheffingen, Distelblom betaalt wel; en nog bliksemsnel ook.
  Ik zou weleens willen zien hoe de ‘heren’ die naheffingen berekenen want ik wil weten waar ik mijn geld gedwongen aan uitgeef. In elke geval gaan we volgend jaar ook al meer zorgpremie betalen.

  http://zorgverzekering2016.com/informatie/zorgpremie-prijs-trend/

  “Ook in 2016 wordt weer een flinke stijging van de zorgpremie verwacht. Het ziet ernaar uit dat de kosten van de zorgpremie volgend jaar met ongeveer 200 euro per jaar kunnen toenemen.”

  Like

 9. Jade zegt:

  Bah, het gaat net zolang door tot we allemaal aan de bedelstaf zijn…

  Like

 10. Jaantje zegt:

  Raak er ondertussen al aan gewent elk jaar een forse naheffing zonder enige verklaring of debat want debat kun je het niet noemen daar men zelf niet precies weet hoe en wat.
  Gaan ze ook niet vertellen….wie weet betaald de NL burger de boete van Brussel voor het ,belastingparadijs NL.

  Like

 11. Joshua zegt:

  De hele rot economie is gebaseerd op schulden in het buitenland van falende bedrijfsvoering van de banken en overheid die mee doen met graaien en domme uitgaven van maar een paar miljard, het ene gat met het andere vullen, het klootjesvolk betaald wel.
  Het geld was vroeger een middel, tegenwoordig is het een doel geworden voor laffe en stiekeme
  graaiende nietsnutten die niets ontzien in hun blinde domme hebberigheid.
  Ik hoop dat jullie dit lezen ONBENULLEN jeroen duivelsbloem en je hele rot eu.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s