EU richt werkgroep op om Griekenland te helpen geld uit te geven

Screenshot_67

De reddende engel voor Griekenland komt uit Roemenië: Eurocommissaris Corina Creţu zal Athene laten zien hoe men miljarden onder het volk brengt die eigenlijk als tot 2013 uitgegeven zouden hebben moeten zijn.

(Vertaling: E.J. Bron)

De EU wil met een gemeenschappelijke werkgroep Griekenland helpen om het geld van de Europese belastingbetaler beter in omloop te brengen. De werkgroep moet snel 2 miljard euro uitgeven, die eigenlijk alleen tot het jaar 2013 ter beschikking stonden. Wat er precies met het geld moet gebeuren, weet niemand.

De Europese Commissie deelt officieel mee dat zij samen met Griekenland een werkgroep opricht om 2 miljard euro onder het volk te brengen, die Griekenland in de jaren 2007 tot 2013 niet verdeeld heeft. Het geld komt uit het omstreden cohesiefonds: via dit fonds leiden de landen geld naar de EU, die op haar beurt het geld weer herverdeeld in de landen.

Griekenland heeft zoals bekend dit fonds niet uitgeput. Maar blijkbaar is het mogelijk om ook twee jaar later nog op het geld terug te grijpen. Dat zou weliswaar tegenstrijdig zijn aan iedere verantwoordelijke begrotingspolitiek. Maar omdat sowieso niemand een overzicht over het fonds heeft en looptijden van programma´s van 6 jaar ook niet beheersbaar zijn, is het blijkbaar mogelijk om Griekenland een tussen-financiering toe te stoppen om een overeenkomst met de EU over de schuldencrisis te bespoedigen.

De Roemeense Eurocommissaris voor Regionaal beleid Corina Creţu kwam met de Grieken overeen om het geld samen zo snel mogelijk uit te geven om investeringen aan te zwengelen. Om de fout niet te herhalen, heeft Griekenland geld, dat haar toekomt, niet uitgeeft, zal de nieuwe werkgroep van de EU en Griekenland ook meteen voor de volgende stappen zorgen: het cohesiefonds voor 2014 en 2020 voorziet erin dat Griekenland 20 miljard euro kan uitgeven. De EU wil Griekenland nu laten zien hoe dat op de meest effectieve wijze kan geschieden.

Jakub Adamowicz, woordvoerder regionale stimulering, bevestigde in Brussel dat het om 2 miljard euro gaat. Die som wordt namelijk in de persmededeling genoemd.

Het bedrag is echter niet helemaal nieuw: enkele maanden geleden heeft de Europese Commissie meegedeeld 2 miljard euro aan ongebruikte gelden gevonden te hebben, die men ter beschikking zou willen stellen aan Griekenland als “humanitaire hulp”. Of het om dezelfde pot gaat waaruit de nieuwe miljarden komen, is onduidelijk.

Bron:
http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Weg met ons!", achterlijkheid, Brussel, Elite, Eurofielen, Europa, Europese Commissie, EUSSR, Griekenland, Hypocrisie, Krankzinnigheid, politici, propaganda, Rotzakken, Socialisten, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

4 reacties op EU richt werkgroep op om Griekenland te helpen geld uit te geven

 1. Dicksy zegt:

  Om te beletten dat Griekenland uit de EU zouden stappen worden alle mogelijke middeltjes, nepcontructies en drogredenen gebruikt en dit enkel en alleen om te zorgen dat er geen andere landen ( Spanje, Portugal, Italië …….,,,) zouden volgen.
  Hun vetbetaalde postjes zullen en moeten blijven bestaan

  Like

 2. Hendrik Morren zegt:

  We hebben geen Griekenland crisis doch een banken crisis.
  Even eenvoudig: Griekenland leefde op te grote voet en wilde geld lenen, had niemand zin in tot de Grieken hoge rendementen boden, 8 tot 10% rente zouden ze betalen.
  Tja, daar stonken wat banken in en leenden de Grieken vele miljarden (zonder verder pand).
  De banken hadden goede zaken gedaan, er werden alvast vette bonussen uitgekeerd.
  De Grieken leenden nog meer geld en konden daarvan de rente betalen; dit ging een tijd goed.De4 banken lachten eens om die domme Grieken en keerden elkaar weer enorme bonussen uit voor het goede zaken doen.
  Tja, toen kwam het moment dat de Grieken de rente niet meer konden betalen.
  Enkele grote Duitse en Franse banken zaten zwaar in die Griekse leningen.
  Griekenland kocht nog gauw een partij Duitse tanks en Franse oorlogsvaartuigen.
  Griekenland, de Duitse en Franse banken dreigden failliet te gaan.
  De €U vond dat niet kunnen en gaf geld (ons geld) aan de Grieken, wat na een rondje Olympus rechtstreeks naar de Duitse en Franse banken ging.
  De €uropese burger moest opdraaien voor de hebberigheid en stommiteiten der banken.
  De banken vonden het prima zo en keerden nog maar eens vette bonussen uit, opgehoest door u en mij.
  Denk dat een faillisement toen de tekorten aan het licht kwamen voor ons allen veel beter zou zijn geweest.
  Waar m’n verhaal niet zou kloppen, verbeter het a.u.b.

  Like

 3. Charles Martel zegt:

  Scheiss EU-criminelen

  Like

 4. luckybee zegt:

  Zo lang as daar de Communisten regeren , dan wil ik liever dat Griekenland gaat als komen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s