Nog eens: George Harinck, IKON, geschiedvervalsing en stiekeme Jodenhaat in ‘Om de Oude Wereldzee’

Screenshot_56

(Door: Martien Pennings)

Gisteren had ik de energie niet meer om in mijn stuk de rest van de kwaadaardige (IKON en Harinck) en de naïeve gekte (die linkse Israëlische zwatelkut) te behandelen. Maar nu een dag later toch nog even iets aangaande hetgeen dat domme wijf verder zegt. Kijk vooral naar de overtuiging waarmee ze een en ander brengt. Daaruit spreekt het diepe geloof dat de andere kant, de Arabische wereld, net zo Groen-Links, net zo “redelijk” is als zij zelf. Ze vindt dat beide zijden het verleden moeten laten rusten. Het verleden hoort op een boekenplank in boeken die dicht moeten blijven. Let bygones be bygones. Vergeven en vergeten. Ze wil het verleden in ondoorzichtige papieren zakken opbergen. Haar gekte komt dialectisch samen in de zin: “Learn from it en keep it away.”

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestijnen", "Palestina", "Religie van de vrede", "Westelijke Jordaanoever", antisemitisme, demoniseren, Desinformatie, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, Islam, islam-collaboratie, islam-nazisme, Islamisering, islamofascisme, Islamofilie, Israël, Israël-vijandigheid, Jodenhaat, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, linkse gereformeerden, meningsdictatuur, Moslims, Naïviteit, Rotzakken, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

3 reacties op Nog eens: George Harinck, IKON, geschiedvervalsing en stiekeme Jodenhaat in ‘Om de Oude Wereldzee’

 1. luckybee zegt:

  Wat verwacht je van BNN ers dat ze de waarheid gaan spreken?

  Like

 2. Theresa Geissler zegt:

  Martien, nu, op dit vroege uur, heb ik de gelegenheid te baat genomen om dit tweede deel van je essay even rustig tot me te nemen, opdat de discussie niet door bepaalde elementen de mist in zou gaan, zoals gisteren met het eerste deel gebeurd is. Dat is me op deze manier gelukt, dàt wel, Alleen moet je dan weer tot de conclusie komen, dat, als het niet die externe elementen zijn, die een aanslag plegen op je hart en bloeddruk, het wel de ínterne elementen zijn, oftewel de subjecten waarop jij je richt:
  Eens te meer schoot het door me heen, wat jij allang óók weet: Dat onze ergste vijand uiteindelijk niet de islam is, zelfs niet in zijn krankzinnigste, bloeddorstigste vorm. Nee, onze ergste vijanden zijn diegenen, die, onder de vlag van het-beste-met-iedereen-voorhebben menen, ànderen te kunnen dicteren, wànneer zij ‘moeten kunnen’ vergeven en vergeten.
  Niet alleen bedrijven zij hiermee de allerergste vorm van tirannie, te weten: Het subtiel monddood maken van de ander, zij geven automatisch, die andere, meer directe vijand van de ander daarmee vrij spel, de allerergste vorm van verraad.
  Ik heb de video’s nog niet bekeken, moet ik bekennen, uit louter lijfsbehoud, omdat ik bij het lezen van het uitgangspunt van de door jou behandelde ‘zwatelkut’ (“Learn from it and keep it away”) alweer letterlijk en figuurlijk gegeten en gedronken had!
  Met zulke ‘vrienden/naasten’ heeft een mens geen vijand meer nodig!!!

  Like

 3. Jan zegt:

  Harinck zegt op zijn blog dat hij geen ‘grote visie’ over Israël nodig heeft, die krijgt hij door de indrukken op straat, schrijft hij:

  9 september

  Het is helemaal niet erg als je zonder grand vision naar Israël komt, want je kunt ze er op de hoek van iedere straat krijgen. Het begint al bij de straatnamen in Tel Aviv: Allenby Street, Rothschild Street, Herzl Street. Er is geen ander verhaal dan dat van het zionisme: het ideaal van de joodse staat, niet in Oeganda, niet in Argentinië of in de Verenigde Staten, maar hier, in het heilige land. En ook niet een ‘joods nationaal tehuis’, zoals Balfour in 1917 nog vaagjes formuleerde, maar een zelfstandige staat, met een eigen regering en met grenzen. (1)

  Harinck’s verhaal over Degania Alef is halfbakken.
  De grond waarop nu kibboets Degania Alef staat werd in 1909 aangekocht, dus niet gepacht, door het JNF en wel door de zionistische leider Arthur Ruppin en besloeg 300 hectare. (2)
  In 1911 kwam het land in handen van de ‘Hedera Commune’ (3) en in 1912 werd het een kibboets (zie haaretz), daarvoor een kevutzah (werft geen arbeiders van buitenaf).


  Hadera Commune 1910


  Leden van de Hedera Commune
  (http://israeled.org/degania-alef-established-as-first-kibbutz-in-israel/)

  1. https://www.tukampen.nl/portal-nieuwsbericht-tu-kampen-nl/om-de-oude-wereldzee-blog-george-harinck
  2. http://makomisrael.org/blog/tag/hashomer/
  http://www.haaretz.com/print-edition/news/the-ideological-taj-mahal-where-the-kibbutz-movement-began-1.314663
  3. http://www.gemsinisrael.com/e_article000065677.htm
  De Hedera Commune kwam uit Romny (Oekraïne)

  Er zijn nog altijd ca 270 kibboetzim en zullen altijd mensen zijn die van communaal samenleven houden. Overigens is communaal wel iets anders dan communistisch.
  http://www.jewishmag.com/171mag/kibbutz-today/kibbutz-today.htm

  Harinck is wel een zeikerd. Begint te jammeren dat hij als buitenstaander voor het eten moet betalen:
  “We lunchen in een zaal waar allen op de kibboets de maaltijd gebruiken – het klassieke ideaal – maar we moeten ons eten individueel afrekenen bij de kassa – en dat vloekt met alles wat kibboets is.”
  Wel willen eten maar niet werken op de kibboets.

  11 september
  “Kafarnaum was een vissersdorpje. Hoe groot het was kun je ongeveer zien als je langs de opgravingen loopt. Je ziet een stratenplan van een nederzetting van een paar honderd inwoners.”
  Kafarnaum ofwel Kapernaum had geen paar honderd inwoners maar ruim 1500 en was overigens wel iets meer dan een ‘nederzetting’
  http://en.wikipedia.org/wiki/Capernaum

  “De stenen zijn donker, maar de synagoge is wit”
  Zou Harinck wel weten dat er ook een kerk is?
  http://www.this-is-galilee.com/capernaum.html

  Zoals hij schrijft, de realiteit zorgt er voor dat hij niet ziet, hij kijkt wel, maar ziet niets, ook al omdat hij zonder ‘grand vision’ op reis is gegaan.

  12 september
  “De strijd met de Palestijnen wordt ook demografisch gestreden, wat dat betreft lijken de joden hier op de Palestijnen in de Gaza.”
  Tja, wat moet je hier nog op zeggen?

  14 september
  “Dan rijden we via een checkpoint de Westbank in, Bethlehem voorbij, naar Tekoa. Tekoa heeft een joodse settlement met ‘outposts’ in de woestijn van Judea, buitenposten dus, nieuwe kleine nederzettingen”
  Tekoa is van 1975. Was eerst van het leger maar werd twee jaar later een gewoon dorp waar tegenwoordig 3000 mensen wonen. Om het een ‘nederzetting’ te noemen is dus onzin.
  http://en.wikipedia.org/wiki/Tekoa,_Gush_Etzion#Demographics (zie foto)

  16 september
  Harinck meent dat Joden bij de Klaagmuur klagen of meent dat hij grappig is.
  OK dat van de Haredi is waar en ronduit ergerlijk. Dat gaat zeker fout.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s