‘Omstreden imam te gast bij conferentie Almere’

Screenshot_53

De omstreden Belgisch-Marokkaanse imam Tarik Chadlioui, ook wel Tarik Ibn Ali genoemd, is komend weekeinde een van de gastsprekers op een benefietconferentie in Almere-Buiten. Hij is uitgenodigd door de moskee Omar Ibn Al Khattab. Dat staat te lezen op de Facebookpagina van Moslimjongeren Almere, die een flyer van de bijeenkomst hebben geplaatst.

Broeder Tarik ibn Ali is veelbesproken omdat hij wordt gezien als de inspirator van het inmiddels opgedoekte Sharia4Belgium, een radicale moslimorganisatie die oproept tot haat jegens niet-moslims.

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
Het Parool

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Integratie", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Weg met ons!", Islam, islam-collaboratie, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Krankzinnigheid, Moslims, Nederland, nieuw fascisme, Rotzakken, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

19 reacties op ‘Omstreden imam te gast bij conferentie Almere’

 1. ildiko zegt:

  er zijn honderden zulke salafisten in Nederland, ze zijn zichtbaar, ze schamen zich niet, ze ijzen steeds meer en meer, en de dappere Nederlanders kijken naar de andere kant.

  Like

 2. topsporter zegt:

  Die afgebeelde geleerde zal je maar even vertellen hoe het allemaal in elkaar zit. Voordragen voor de nobelprijs van religieus geweld zou ik zeggen.

  Like

 3. ildiko zegt:

  Waarom kunnen ze zulke moskeen NIET sluiten en alle salafisten deporteren???? Hoeveel waarschuwingen signalen moeten nog komen totdat de AIVD eindelijk rigoureuzer stappen neemt?

  Like

 4. Cathja zegt:

  Het wordt zo langzamerhand tijd dat de overheid maatregelen neemt tegen het dan hier en dan daar optreden van haatpredikers. Ik zou zeggen: alle haat-imams wordt de toegang tot Nederland ontzegt. We zijn niet verplicht om mensen hier binnen te laten die een gevaar kunnen betekenen voor onze samenleving!
  Als er geen ‘goede imams’ in Nederland zijn, dan zorgen ze maar voor een Nederlandse imam-opleiding. Maar al dat gewelddadige spul uit het buitenland moet worden geweerd.
  We hebben al meer dan genoeg te stellen met fanatieke moslims.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Ben je gek?! Een Nederlandse Imam-opleiding betekent óók weer toegeven !
   Ik weet best, dat je je poot niet altijd even stijf kunt houden, maar in dit speciale geval -islam- dienen we úiterst terughoudend te zijn met het doen van concessies.

   Like

   • Cathja zegt:

    Nou nee, ik ben niet gek Theresa, maar we weten allemaal dat de islam NOOIT meer uit Europa zal verdwijnen. Als we dan van twee kwaden het beste moeten kiezen (en dat bedoelde ik eigenlijk) dan is het beter om in Nederland imams op te leiden (die hier geboren zijn en allemaal Nederlands spreken, dus in de gaten te houden zijn) dan die haatpredikers uit het Midden-Oosten de gelegenheid geven om hun opruiende taal te spuien, wat wij niet kunnen volgen, en wat daarom een gevaar kan betekenen voor ons, de westerse samenleving.
    Ik zie een imam-opleiding niet als het doen van een concessie. Je kunt in ons land zowat alles studeren wat je maar kunt bedenken.
    Als we hiermee die salafisten en andere idioten de voet dwars kunnen zetten, dan moet dat maar.
    Het staat buiten kijf dat ik ook de islam totaal wil verbannen uit Europa, maar ik vrees dat ik dat nooit ga meemaken!

    Like

  • Jean zegt:

   Cathja, elke moslim is een gevaar voor onze westerse seculiere samenleving, die smeerlapperij islam moet verboden en verbannen worden.

   Like

 5. koddebeier zegt:

  Verdomme het gelazer met die moslimklootzakken blijft ook maar doorgaan, de overheid is hieraan de grootste schuldige door slap en ruggengraadloos optreden of juist het verzaken daarvan !!

  Like

 6. Thoth zegt:

  Moslim jongeren in Almere : “Moslimjongeren Almere is een jongerenorganisatie die zich bezig houdt met de verspreiding van de islam en het vormen van het religieus bewustzijn in Almere”.
  .
  Verspreiding van de islam en religieus bewustzijn? Die gasten zijn knettergek. Rot op met de islam! Ga gvd naar je thuisland toe. Daar kun je het verspreiden onder de 1% die nog geen moslim is. Geen koran, mo en de sharia hier…

  Like

 7. Jean zegt:

  Mensen aub. trap die vuiligheid van het grondgebied want het is erger dan kanker.

  Like

 8. Thoth zegt:

  T.o.v. van de koran, het enige boek wat die Chadlioui gelezen heeft schrijft Sandee het volgende : “WWR in particular seems to have forged a strong and intricate network among the stars of Salafist activity. In addition to partnering with al-Hakeem and Baali, WWR founder Abou Hafs has also chummed up with the Belgian extremist Tarik Chadlioui, aka Tarik ibn Ali, considered one of the top fundraisers for Salafist causes in Europe. Just last year, Ronald Sandee, a former Dutch secret service official, described Chadlioui as “one of the most important influences behind the now-banned organizations Sharia4Belgium and the German Millatu Ibrahim, as well as the Dutch Sharia4Holland. He has many contacts via social media with young men from Belgium, Holland, and Germany who have joined the jihad in Syria.”

  World Wide Relief is also frequently praised on Dutch jihadists’ web sites, according to Dutch newspaper NRC Handelsblad. Even Hafs, the NRC reports, has been known to praise Dutch Muslims who travel to Syria to join the jihad. The father of 19-year-old Dutch suicide bomber Sultan Berzel, who blew himself up in Baghdad, killing 20 others, has accused him of spreading “IS ideology.”
  .
  http://counterjihadreport.com/2015/02/28/disturbing-questions-lurk-behind-dutch-jihad-galas/
  .
  Er is dus werkelijk iets te doen voor de AIVD….

  Like

 9. Marc zegt:

  Een knul met een ontzaglijk vieze baard krijgt hordes groene nitwits on his lap. Na eerder Rijswijk op stelten gezet te hebben, nu Almere. En wat doet Plasterk daar tegen?

  Like

 10. Geronimo zegt:

  Ik lees hier: ‘Sharia4Belgium, een radicale moslimorganisatie die oproept tot haat jegens niet-moslims.’

  Hoe komt dat toch dat, ondanks alles, dergelijke softe benadering van het ‘probleem islam’ maar niet wil verdwijnen? Het is nl. niet de een of andere moslim-organisatie die oproept tot haat, maar de islam zelf gebaseerd op de KORAN, een boek waarin o.m. 349 haat-verzen jegens ongelovigen staan opgetekend, een boek van pure haat en discriminatie jegens andersdenkenden. (www.islam.de)

  Onderstaande geciteerde tekst, ooit geplukt bij DIGITALIS, toont als een soort ‘pars pro toto’ duidelijk aan wat een radicale moslim, zoals in dit geval ene Shabir Burhani, ervan denkt: (‘Sharia en jihad horen erbij’. Hanne Obbink − 22/01/15, 13:07).

  Uit dit interview blijkt genoegzaam waarom de islam is wat hij is, en waar de bron van alle ellende te zoeken valt. De islam verminkt ontegensprekelijk menselijke geesten door zijn gewild extremisme tegenover alles wat aan deze idiotie niet wil tegemoet komen. Het toont de islam als een compromisloze, niets uit de weg gaande ideologie, die de hele wereld aan haar systeem wil onderwerpen.
  Het is godgeklaagd dat dit allemaal zo maar kan gezegd worden. En het is ook dat wat in al die moskeeën gepredikt wordt, misschien in bedektere termen, maar de inhoud is wel krak dezelfde.
  Er wordt in onderstaand interview zowat gezondigd tegen alle artikelen van ons strafwetboek en er is geen enkele Rechtbank die ingrijpt.
  In Nederland wordt nog altijd streng opgetreden tegen wat men ‘Majesteitsschennis’ heet, maar de gehele Nederlandse bevolking met tirannie dreigen is gewoon … een teken des tijds. Ik schreef bijna des doods.

  Lees even mee:

  “Shabir Burhani: Ik ben iemand die zich heeft overgegeven aan zijn schepper, allah. Iemand die de profeet volgt.

  Interview Wie wil begrijpen waar terreur en jihadisme vandaan komen, kan maar beter kennisnemen van geluiden uit radicaal-islamitische hoek. Shabir Burhani – geen terrorist, geen jihadist – legt uit. ‘Wij moeten de mensheid bevrijden uit ongeloof.’ We moeten de islam in zijn geheel accepteren, niet aanpassen aan de tijdgeest:
  Een islamitische staat, daar droomt hij van, liefst wereldomvattend. Om dat te bewerkstelligen ziet hij twee wegen: vreedzame dawa, zending, maar ook jihad. En jihad, dat is ‘het streven op het pad van Allah om al het kwaad tegen te houden’, zegt Shabir Burhani. “Stel dat de Profeet wordt bespot en je schakelt degene die dat doet uit, dan is dat ook jihad. Vanuit islamitisch oogpunt is de aanslag op Parijs dus toegestaan.”

  In de nasleep van de aanslag op Parijs hebben moslimorganisaties in Nederland onomwonden afstand genomen van terreur. Dat zij met dat geluid niet alle moslims vertegenwoordigen is wel duidelijk. Wie wil begrijpen waar terreur en jihadisme vandaan komen, kan dus maar beter ook kennis nemen van andere geluiden. Maar orthodoxe moslims en zeker ook het groepje dat jihadistische sympathieën koestert, houden zich zo goed als stil.

  Shabir Burhani niet. “Veel moslims durven de waarheid niet openlijk te zeggen. Ze zijn bang dat ze voor gek worden verklaard of als bedreiging worden gezien.” Zelf legt hij graag uit hoe hij tegen de wereld aankijkt. “Er zijn veel misverstanden.”

  Burhani (bijna 23, student bestuurskunde in Leiden, van Afghaanse komaf) trad korte tijd op als woordvoerder vanSharia4Holland, een losvast netwerk van jongeren in Den Haag en omstreken dat actie voerde tegen alles wat de ware islam bedreigde. Dat netwerk viel uit elkaar, sommige van de betrokkenen vertrokken naar Syrië. Burhani niet, en hij heeft ook ‘meningsverschillen’ met de felsten van zijn voormalige kameraden, zegt hij.

  “Gewoon moslim”, noemt hij zichzelf. Zijn eigen YouTube-channel heet SalafiMedia, maar salafist noemt hij zich liever niet. “Ik ben iemand die zich heeft overgegeven aan zijn schepper, Allah. Iemand die de Profeet volgt en leeft naar de Koran en de soenna.”

  En dus streeft u ook naar een islamitische staat?

  “We moeten de islam in zijn geheel accepteren, niet aanpassen aan de tijdgeest. De sharia hoort erbij, de jihad en de islamitische staat ook. De Profeet is het voorbeeld. Dertien jaar heeft hij vreedzame dawa gedaan in Mekka, toen is hij uitgeweken naar Medina, waar hij de islamitische staat opgericht heeft. Dat moet ook ons doel zijn.

  “Hier en nu, met moslims als minderheid in Europa, ben ik voorstander van dawa. Net als de Profeet in Mekka, toen hij nog geen militaire macht had om zich te verdedigen tegen ongelovigen. Maar er is ook een tweede methode, de jihad. Die kan defensief en expansief zijn. Als je aangevallen wordt, moet je je verdedigen. Maar als je macht hebt, zul je ook legers uitzenden om moslims elders te helpen. Stel dat in Europa moslims onderdrukt worden, dan willen we dat tegengaan. In de islam is onderdrukking niet toegestaan, ook niet van ongelovigen door andere ongelovigen.”

  Als iemand de Profeet beledigt, is het islamitisch gezien toegestaan hem onschadelijk te maken, als die tenminste niet gek of onwetend of dronken is

  Moeten landen van ongelovigen veroverd worden?

  “Veroveren klinkt negatief, zo moet je het islamitisch gezien niet noemen. Het is voor een goed doel. Wij hebben de opdracht gekregen van Allah om de mensheid te bevrijden uit ongeloof, uit slavernij – slavernij van je begeerte, van een ander mens, van een afgodsbeeld. Soms is jammer genoeg geweld nodig. Want de ongelovige machten werpen barrières op, omdat de islam clasht met hun belangen.”

  Vindt u onthoofdingen daarvoor toegestaan?

  “De Islamitische Staat in Irak en Syrië zie ik niet als het ideaal. Die onthoofdingen hebben weinig met de islam te maken. De islam heeft regels over krijgsgevangenen. Je kunt ze vrij laten of gevangen zetten. Of vermoorden, als de vijand hetzelfde doet. Maar de manier waarop IS dat doet en aan de hele wereld laat zien, kan contraproductief zijn. Komt dat de islam als geheel ten goede? Of leidt het alleen maar tot meer haat en vijandschap?”

  Keurt u die onthoofdingen af omdat ze slecht zijn of omdat ze slecht uitpakken?

  “Goede vraag. Maar ik zie geen wezenlijk verschil tussen iemand vermoorden met een mes of met een drone-aanval. Een drone-aanval is een soort onthoofding, maar dan in honderd stukken.”

  Kunnen mensen met geweld tot geloof gebracht worden?

  “Dat niet. In de Koran staat: er is geen dwang in religie. Geloven is een kwestie van het hart. Met gewapende strijd kan je wel het geloof beschermen of voorkomen dat je aangevallen wordt. Wij worden al honderden jaren aangevallen, dat is een feit. Dus wat doe je dan? Je maakt je vijanden onschadelijk. Niet dat je alle ongelovigen moet vermoorden, dat zegt de islam niet. Het liefst hebben we dat alle ongeloof verdwijnt.”

  Ook door een aanslag als die op Charlie Hebdo?

  “Als iemand de Profeet beledigt, is het islamitisch gezien toegestaan hem onschadelijk te maken, als die tenminste niet gek of onwetend of dronken is. De mensen van Charlie Hebdo wisten wat ze deden, ze zijn gewaarschuwd. Ze hadden het kunnen voorkomen. Het is heel simpel: als je niet spot met de Profeet, zal het niet gebeuren.” Er zijn voorbeelden dat de Profeet opdracht heeft gegeven om degene die hem bespotten onschadelijk te maken

  Is de Profeet niet bestand tegen spot?

  “De Profeet ondervindt geen schade van spot, daar heeft u gelijk in. Hij heeft onze verdediging niet nodig, maar wij hebben het nodig ons geloof in hem te bevestigen. Omdat wij van hem houden, willen wij niet dat zoiets met hem gebeurt.”

  Vindt u het ook toegestaan klanten van een joodse supermarkt te doden? Of, zoals in Verviers de bedoeling leek, politiemensen?

  “Daar kan je meningsverschillen over hebben. In de islam mogen we geen onschuldigen aanvallen.”

  Andere moslims hebben de aanslag in Parijs ‘verraad van de islam’ genoemd …

  “Dan moeten ze met bewijzen komen. Er zijn voorbeelden dat de Profeet opdracht heeft gegeven om degene die hem bespotte onschadelijk te maken. Wijs maar aan in de Koran en de soenna waar staat dat dit niet mag.”

  Was de moord op Theo van Gogh, net als de aanslag in Parijs, toegestaan?

  “Dat is vergelijkbaar. Mohammed B. heeft dat om precies dezelfde redenen gedaan. En Wilders staat om precies dezelfde redenen op de lijst waar ook de hoofdredacteur van Charlie Hebdo op staat. De opstellers van die lijst vinden dat hij zich aan hetzelfde heeft schuldig gemaakt.”

  Wat vindt u daarvan?

  “Het is gevaarlijk om te zeggen dat een aanslag op hem toegestaan is, dat kan gezien worden als een oproep. Ik kan wel zeggen: de reden is precies dezelfde. Het kan gebeuren. Maar het is simpel: als de oorzaak weggenomen wordt, zal het niet gebeuren.”

  Like

  • Tistochwat zegt:

   Geronimo 27 mei 2015 om 13:45

   “Maar het is simpel: als de oorzaak weggenomen wordt, zal het niet gebeuren.” ”

   Ja hoor, het is allemaal supersimpel: “Als JULLIE doen wat WIJ moslims willen en als JULLIE niet doen wat WIJ moslims niet willen, laten we jullie met rust.”

   Stel heerszuchtige gewelddadige despoten!
   Op den duur gaan wij ‘ongelovigen’ er allemaal aan.

   Dat walgelijke en rampzalige islam-gedonder zou ons probleem helemaal niet hoeven en moeten zijn!

   Like

  • Driek zegt:

   Shabir Burhani (bijna 23, student bestuurskunde in Leiden, van Afghaanse komaf)
   Een islamitische staat, daar droomt hij van, liefst wereldomvattend. Om dat te bewerkstelligen ziet hij twee wegen: vreedzame dawa, zending, maar ook jihad. En jihad, dat is ‘het streven op het pad van Allah om al het kwaad tegen te houden’, zegt Shabir Burhani.

   Ik heb met verbijstering gelezen wat die Burhani allemaal uitkraamt, en dat studeert in Leiden. Wat heeft onze regering in hemelsnaam bewogen om dit soort lieden te tolereren, dit is toch niet meer normaal? Voor een jongeman van 23 jaar?

   Voor vandaag heb ik mijn portie islamitische ergernis wel weer gehad.

   Like

 11. Tistochwat zegt:

  Haatbaarden mogen kennelijk ALLES en OVERAL verkondigen, maar Jack Terrible mag tijdens een vreedzame demonstratie zijn strijdlied niet voordragen:

  “Strijdlied
  Sharia, sharia, sharia!
  Sharia, sharia, sharia!
  Sharia, sharia, sharia!

  De sharia moeten we hebben als wet.
  Dan is het afgelopen met de pret.
  Geen rechter meer maar een imam.
  Lekker halal eten in plaats van ham.
  Allah, zijn naam wordt geprezen, loert
  op de hoofden van afvalligen,
  ongelovigen, christenen en Joden.
  Dus mogen we die lekker vermoorden.
  Dieven lopen dan zonder hand.
  Sharia in het land!!!

  Sharia, sharia, sharia!
  Sharia, sharia, sharia!
  Sharia, sharia, sharia!

  De sharia betekent vrede voor moslims wereldwijd.
  De sharia scheldt ook anders-gelovigen niets kwijt.
  Die zullen zich ook moeten bekeren of lijden.
  In plaats van voorechtelijke seks nemen we
  schapen, bokken of geiten.
  Een mannelijke moslim mag vier vrouwen trouwen.
  Wij zullen niet-moslims steeds benauwen.
  Overspelers worden gedood. Op deze aardkloot.
  Homo’s hangen we op. De westerse beschaving is een flop!!!

  Sharia, sharia, sharia!
  Sharia, sharia, sharia!
  Sharia, sharia, sharia!

  Wie naar goddeloze muziek luistert
  worden zijn of haar ogen voor altijd verduisterd.
  Als je als (jonge) vrouw westerse kleding draagt
  word je door tien mannen gewelddadig ontmaagd.
  Als je je niets aantrekt van de sharia word je gestenigd.
  En dan word je in het Hellevuur vereeuwigd.
  Niet-moslims branden in de Hel en zijn niet wijs.
  Iedere martelaar wacht 72 maagden in het
  Hemels Paradijs!!!

  Sharia, sharia, sharia!
  Sharia, sharia, sharia!
  Sharia, sharia, sharia!”

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Een van de comments van vanmiddag was van George Knight. Hij had kennis genomen van mijn artikel, nam de zaak hoog genoeg op, maar was tegelijkertijd zó verbijsterd erover, dat hij twijfelde of het geen ‘broodje aap-verhaal’ betrof.
   Ik heb hem zojuist even verzekerd, dat dat n i e t het geval is.
   Probeer z’n blog te bereiken om je ervan te overtuigen !

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s