We ‘redelijken’ ons het graf in

Screenshot_61

(Door: H. Numan)

De grote vondst van links in 1968 was dat je conservatieve mensen door een hoepeltje kunt laten springen als je constant twee vragen stelt: “Waarom is dat zo?” en boven alles “Dat is toch redelijk?” Op dit moment probeert men de samenleving zo gek te krijgen om mannen zwangerschapsverlof te geven. Doorbetaald, uiteraard. En vanzelfsprekend betaald door de werkgever. Want man en vrouw zijn gelijk, en het is niet eerlijk dat vrouwen wel zwangerschapsverlof krijgen en mannen niet. Dat is toch redelijk?

Nee, dat is niet redelijk. Wat mij betreft heeft de vader recht op hoogstens een halve dag “zwangerschapsverlof”; enkel om aangifte te doen van zijn nieuwe kind. En dan alleen nog als hij die aangifte zelf verricht. Tussen haakjes: ik moet ergens wat gemist hebben in de afgelopen vijftig jaar. Ik heb altijd geleerd dat mannen nooit zwanger konden worden. Dus waarom verlof voor iets wat je absoluut nooit kunt krijgen?

Mannen en vrouwen verschillen nog al van elkaar. Als ik dat moet uitleggen, ga dan even terug naar de lagere school, afdeling BLO, en vraag de meester of juf om het u nog een keertje uit te leggen. Vervolgens vraagt u aan uw vrouw waarom zij met +30 paar schoenen geen schoenen heeft om aan te trekken en u met twee paar schoenen een paar te veel heeft. Of geef eerlijk antwoord op haar vraag of die gestreepte jurk haar niet dik maakt. Als u durft, tenminste. Dan heeft u een kleine indruk van de verschillende denkwerelden van mannen en vrouwen.

Ander voorbeeldje: in de krijgsmacht willen (sommige) vrouwen commando worden, en dat kan/mag niet. Schande! Mannen en vrouwen zijn gelijk. Dat is toch redelijk?

Nou nee, dat is niet redelijk. Als soldaat Janneke met soldaat Jan op de hei gaat puppen, kun je over negen maanden een puppy verwachten. Als ze tenminste normale gezonde mensen zijn ergens tussen de 18 en 22 jaar. Heeft iets met hormonen te maken.

Mannen en vrouwen zijn inderdaad gelijk, als het verkrachting betreft. Dat risico is helaas aanzienlijk groter voor vrouwen. (Daar zouden feministen toch iets aan moeten doen.) Vooral in landen van de religie van de vrede waar onze krijgsmacht tegenwoordig erg vaak schooltjes bouwt. Ook een goede reden om nog keer na te denken of soldaat Janneke daar gaat puppen met soldaat Jan. Ali Haatbaard wil haar met alle genoegen een puppy geven. Of ze nou wil of niet.

Onze vloot, tenminste wat er nog van over is, gaat de volgende generatie onderzeeboten bemannen mensen met mannen en vrouwen. Want mannen en vrouwen zijn gelijk, dat is toch redelijk?

Nee, dat is niet redelijk. Zie boven. Op een onderzeeboot pupt men niet, maar het aantal succesvolle torpedoaanvallen zal vele malen groter zijn dan we in de oorlogsvoorraad opslaan. Niet redelijk dus. Als u dat niet begrijpt: de Hr Ms Zuiderkruis had als bijnaam: “de Loveboat”. U mag een keer raden waarom.

Dat lamme argument is zo ontzettend lang en zo succesvol gebruikt dat zo ongeveer iedereen het gebruikt om zijn eigen zin door te drijven.

Laten we even voorop stellen dat gratis niet bestaat. Gratis betekent gratis voor u, en extra lasten voor iemand anders. Betaald zwangerschapsverlof voor mannen moet betaald worden door de werkgever. Die verrekent dat in zijn kostprijs, en uiteindelijk betaalt de consument dat dus. En die consument, dat bent u.

Ongeveer hetzelfde geldt voor vrouwen die carrière willen maken. Prima, niks mis mee. Ik heb het als klein kind niet willen geloven dat mannen meer betaald kregen dan vrouwen voor hetzelfde werk. Dat is te gek voor woorden.

Alleen is werk en een carrière maken iets compleet anders. Werken doen we allemaal (zo zou het in ieder geval moeten zijn). Carrière maken niet. Als je wilt klimmen in een organisatie moet je daar nogal wat voor willen opofferen. Vraag eens aan een topmanager wat hij heeft moeten doen om die positie te bereiken. Het allerminste is heel veel uren onbetaald overwerk. Velen hebben hun huwelijk op de klippen zien lopen. Niet omdat ze vreemd gingen, maar doodeenvoudig omdat ze vaker op de zaak dan thuis waren. Hun kinderen moesten soms aan hun moeder vroegen wie die vreemde meneer was.

Dat offer willen vrouwen niet graag maken. Ik ook niet, dus ik heb verschillende keren afgezien van een heel goede baan met barstens veel verantwoordelijkheid. Zonder te eisen dat ik die baan wel kreeg, maar dan zonder de verantwoordelijkheid. Het is het een of het ander. Allebei tegelijk kan niet.

Daar denken sommige vrouwen dus heel anders over. Die willen wel de lusten, maar niet de lasten. Dus en carrière maken, en kinderen. Welnu, daar heeft links het volgende op gevonden. Gratis kinderopvang. Scholen die tevens als crèche fungeren, op andermans kosten.

Die crèches, kinderopvang en alle speciale faciliteiten voor carrièrevrouwen en hun kinderen moeten betaald worden. Ook door mensen die daar totaal niets aan hebben. Als u ongehuwd bent, geen plannen heeft om te trouwen, dan is het maar zeer de vraag of u het redelijk vindt om daar aan mee te moeten betalen.

Afgezien daarvan, als vrouwen hun carrière belangrijker vinden en besluiten na hun dertigste of vaak zelfs na hun vijfendertigste om aan kinderen te beginnen: denk dan eens aan een hond of een parkiet. Ik kom zelf uit een gezin dat door omstandigheden heel erg laat van start kwam, en raad het niet aan. Ik vond die ervaring niet erg prettig.

Wederom, gratis bestaat niet. Er zijn meer dan genoeg capabele mannen die bereid zijn huis en haard te offeren aan hun carrière. Het aantal vrouwen dat dit offer wil leveren is fors minder. Bij wet verplichten om 30% vrouwen aan te nemen in topposities resulteert in exact dat. 30% van die posities wordt dan vervuld door vrouwen. Capaciteiten tellen dan niet meer mee. Op termijn ga je dat terug zien in mindere kwaliteit van het management en dus de geleverde productie. We hebben ons dan voor de zoveelste maal het graf in geredelijkt.

Nu onze groot-graaiers uit het bedrijfsleven en de politiek. Die vinden het niet meer dan normaal om puissante salarissen met megalomane bonussen te eisen. Dat is toch redelijk? Vraag maar aan Gerrit Zalm of de linkse multimiljonairs Wim Kok en Paul Rosenmöller.

Als we het over redelijk hebben, dan zou het niet meer dan redelijk zijn wanneer Gerrit Zalm en zijn handlangers uit eigen zak het verschil gaan bijpassen dat de staat gaat verliezen op de beursgang van de ABN-AMRO.

Gevangenen hebben recht op een menswaardig bestaan. Dat is toch redelijk? Zeker. Maar oudere mensen hebben MEER recht op een menswaardig bestaan. Want die hebben zich niet misdragen. Op dit moment is het niet meer dan redelijk dat we bejaarden opsluiten in leegstaande cellen, en de ontslagen cipiers inzetten voor hun verzorging.

Gevangenen worden dan overgeplaatst naar bejaarden- en verzorgingstehuizen waar ze één keer in de week douchen en één keer in de veertien dagen gelucht worden. Als ze daar tenminste € 25,- per keer voor over hebben. Dan krijgen zowel de bejaarden als de gedetineerden elk de behandeling die ze verdienen.

Dat is redelijk!

Door:
H. Numan
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

8 reacties op We ‘redelijken’ ons het graf in

 1. luckybee zegt:

  Zo ver als ik het weet zijn wij mannen nog nooit zwanger geweest , dat is een prifilège dat vrouwen hebben.

  Like

 2. R.Kroonenberg zegt:

  Dit is op Jasterke's kwijt-zonder-spijtsite herblogden reageerde:
  .
  En zo zijn wij…verstandelijk begaafden … dus in korte tijd
  gedegenereerd tot hersenloos visitekaartje van de redelijkheid
  .

  Like

 3. Pingback: We ‘redelijken’ ons het graf in |

 4. Scheerzeep NU zegt:

  Ach, vrouwen weten tenminste wat schattige servetjes zijn.

  Like

 5. Hendrik Morren zegt:

  Kan me helemaal vinden in dit schrijfsel van H. Numan!
  Mis het gedeelte over de asiel/gelukzoekers industrie.
  Een door de linkse kliek opgetuigd en beheerd gedrocht waar de ander voor moet betalen.
  Hoe kan het bestaan dat vreemdelingen op onze kosten kunnen rechten?
  Dat vreemdelingen hier, zonder ooit een cent bijgedragen te hebben, voorgaan op de autochtone Nederlander bij het toewijzen van woonruimte met een compleet nieuwe inrichting en een levenslange uitkering?
  Ach, dat is toch redelijk….

  Like

 6. paulzwueste zegt:

  PURE DECADENTIE!!!

  Like

 7. bigljohn zegt:

  Betalen aan de belastingdienst van Rijk en gemeente, betalen aan Brussel, en betalen voor islamitische nietsnutten cq lastpakken. De Nederlander is als een zombie. vind alles van de overheden o.k. Loopt altijd in de pas van de overheden, stemt overwegend op Eurofiele politieke partijen, geeft de Islam het voordeel van de twijfel, en piekert er niet over zijn verstand te gebruiken in belangrijke zaken. Als we over 10 jaar nog geen kalifaat hebben, dan weet ik het niet meer !

  Like

 8. tijluylenspiegel zegt:

  Wat een heerlijk artikel, het is een tijd geleden dat ik zo heb kunnen lachen om de waarheid!
  Want dat is natuurlijk het cynische, het lijkt een grap maar dat is het niet, het is gewoon de dagelijkse realiteit. Het is nu juist die realiteit die dermate absurd is dat je er om moet lachen.
  Triest eigenlijk….toch?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s