Israël wil opheldering over schoolboek

Screenshot_94

De Israëlische minister van Onderwijs, Naftali Bennett

TEL AVIV –  Naftali Bennett, de Israëlische minister van Onderwijs, overweegt een brief naar uitgeverij Noordhoff te sturen waarin hij aanpassingen eist in een Nederlands schoolboek voor geschiedenis. Dat zeggen bronnen in Israël. Hij heeft woensdagavond over de kwestie met staatssecretaris Sander Dekker van Onderwijs gebeld.

Verscheidene Israëlische media berichtten woensdag dat het boek van de Nederlandse uitgever onjuiste anti-Israëlische passages bevat en mogelijk bijdraagt aan ophitsing. Volgens de Israëlische ambassade in Den Haag wordt een eenzijdig beeld geschetst omdat er in het boek niet wordt gerefereerd aan Arabische wreedheden tegen Joden voor het ontstaan van Israël.

Lees verder>>>
(h/t “Katan”)
De Telegraaf

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in antisemitisme, demoniseren, Desinformatie, Geschiedvervalsing, Hypocrisie, Indoctrinatie, islam-collaboratie, Islamisering, Israël, Israël-vijandigheid, Jodenhaat, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Linkse Kerk, meningsdictatuur, Nederland, political correctness, propaganda, Rotzakken, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

3 reacties op Israël wil opheldering over schoolboek

 1. baksteen zegt:

  Naast de bijna dagelijkse anti-semitische ophitsing via de staatsmedia heeft ook het staatsonderwijs zich blijkbaar defenitief in de rij gevoegd om in Europa de laatste restjes Joden op te (laten) ruimen. Ondertussen wordt aan het ostfront de oude vijand Rusland militair en financieel onder druk gezet en worden de banden met de Islam en Moslimbroederschap verder aangehaald. Wordt het geen tijd dat de Joodse Raad in nauw overleg met den Haag gaat bezien hoe ze dit het beste kunnen begeleiden om geen nodeloze onrust te veroorzaken. We voelen ons weer helemaal thuis van weggeweest. Wat zei Bolkenstein ook al weer?

  Like

 2. reageerbuis zegt:

  Er moet dan wel bij gezegd worden dat voor het exploderen van het King Davidhotel meermalen gewaarschuwd is, maar de Britten deden daar niets op uit.

  Like

 3. Jan zegt:

  Ook in Duitsland is het beeld over Israël in schoolboeken even gekleurd als in Nederland

  “Bellizistische Krisengesellschaft”
  Deutsche Schulbücher vermitteln einseitiges Israel-Bild

  In deutschen Schulbüchern dominiert der Nahost-Konflikt. Dass Israel gleichzeitig die einzige funktionierende Demokratie im Nahen Osten ist, komme nicht vor, kritisiert die deutsch-israelische Schulbuchkommission.

  http://www.tagesspiegel.de/wissen/bellizistische-krisengesellschaft-schueler-verbinden-mit-israel-eine-bellizistische-krisengesellschaft/11952840-2.html

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s