Nederlands studieboek: Joden hebben Arabieren vermoord, Begin was een terrorist

Screenshot_89

(Door: Itamar Eichner en Hillel Posek  – Vertaling: “Wachteres” en “Henk V.”)

Een verplicht leerboek op de middelbare school zegt dat tijdens de oprichting van Israël joodse milities Palestijnen hebben vermoord en dat Menachem Begin ‘bekend stond als een terrorist en een radicaal’. Een officieel Nederlands leerboek zegt dat “joodse milities moorden hebben gepleegd in Arabische dorpen” tijdens de oprichting van de Israëlische staat en dat, als gevolg daarvan, “honderdduizenden Palestijnen zijn gevlucht en in vluchtelingenkampen aan de andere kant van de grens zijn beland”.

Het geschiedenisboek, dat werd goedgekeurd door het Nederlandse ministerie van Onderwijs als voorbereiding op het eindexamen, beschrijft ook oud-premier Menachem Begin als een terrorist.

Een Israëlisch-Nederlandse 16-jarige jongen, Barak Gorani, student aan de Joodse Maimonedes School in Amsterdam, heeft zijn beklag gedaan over de aan Israël-gerelateerde inhoud van het boek.

De tiener was verbijsterd toen hij zag dat onder de hierboven geciteerde tekst, en zonder enig verband met de periode waarin Israël werd opgericht, een foto uit 2000 was te zien van een Palestijnse jongen die stenen naar een Israëlische tank gooit.

Onder de foto staat te lezen: “Kleinschalig verzet tegen de Israëlische overname van Palestijns land in 2000. Negen dagen later werd een 13-jarige jongen doodgeschoten, in een situatie die vergelijkbaar is met die op de foto is te zien”.

De tekst bij een foto van Menachem Begin beschreef hem als “terrorist en vredestichter”. Het boek merkte op dat Begin bekend is geworden als een vredestichter, “wat verrassend is, aangezien hij een groot deel van zijn leven bekend stond als een terrorist en een radicaal.

Screenshot_90

“Begin werd geboren in een Russisch gebied, dat na de Eerste Wereldoorlog aan Polen werd gegeven”, vervolgde het boek. “Na de Duitse inval ontsnapte Begin naar Palestina, waar hij de leider werd van de radicale Zionisten. Ze wilden het Bijbelse Israël veroveren, dat veel groter was dan de zionistische staat die [later] werd uitgeroepen door Ben-Gurion.”

“Begin was ook radicaal in de methodes die hij gebruikte. Zijn milities hebben Palestijnse burgers vermoord en terreurdaden gepleegd”.

Het boek besprak vervolgens de betrokkenheid van Begin bij het bombarderen van het King David Hotel in Jeruzalem, zijn rol als oppositieleider gedurende tientallen jaren en zijn prestatie in 1977, toen hij een vredesakkoord met Egypte bereikte.

Met betrekking tot de Zesdaagse Oorlog van 1967 zei het schoolboek dat de gebieden waarover Israël de controle kreeg – de Sinaï woestijn, de Gazastrook, de Golanhoogten en Oost-Jeruzalem – “sinds die tijd zijn erkend als bezette gebieden”.

Tiener Barak Gorani, die zichzelf omschrijft als een Israëlisch patriot, klaagde bij zijn lerares over het boek. De lerares was het ermee eens dat de tekst vol stond met historische fouten, maar dat zij gedwongen was om die als zodanig te onderwijzen, omdat het ministerie van Onderwijs dat vereiste.

Gorani wendde zich vervolgens tot zijn vader, die in contact trad met de Israëlische ambassade, aan wie hij de desbetreffende pagina’s liet zien.

Screenshot_91

Gorani’s vader zei tegen de ambassade dat hij verbaasd was dat niemand had geklaagd, voordat zijn zoon het boek had gelezen. “De Nederlanders, zelfs de Joden, laten dit stilletjes over hun kant gaan”, zei hij.

Hij voegde eraan toe dat de conclusie van de studenten die het boek lazen, zou zijn dat de Joden tot nu toe doorgaan met het vermoorden en afslachten van de Palestijnen  en daarom kunnen die [de Palestijnen] niet terugkeren naar hun geboorteland.

“Waarom hebben ze een foto van een tank uit het jaar 2000 laten zien in een tekstgedeelte over 1948?”, vroeg hij. “Dit is bedoeld om de indruk te wekken dat er sindsdien niets is veranderd en dat we nog steeds kinderen doden.”

“Dit is een provocerende afbeelding in combinatie met een provocerende tekst. Mijn zoon wordt verplicht om dit boek te bestuderen als hij wil slagen voor zijn eindexamen geschiedenis en dat kan niet worden toegestaan”.

De Israëlische ambassade in Nederland heeft een verklaring afgegeven over de controversiële inhoud en zegt dat men onderzoekt of er sprake is geweest van verdraaiing van feiten “of zelfs van ophitsing”.

Bron:
http://www.ynetnews.com
Auteurs: Itamar Eichner, Hillel Posek 

Vertaald uit het Engels door:
“Wachteres” en “Henk V.”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

h/t “Katan”

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Intellectuelen/academici", "Palestijnen", "Palestina", antisemitisme, Arabieren, demoniseren, Desinformatie, Geschiedvervalsing, Hypocrisie, Indoctrinatie, islam-collaboratie, Israël, Israël-vijandigheid, Jodenhaat, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Linkse Kerk, meningsdictatuur, Nederland, Overheid, political correctness, propaganda, Rotzakken, Socialisten, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

24 reacties op Nederlands studieboek: Joden hebben Arabieren vermoord, Begin was een terrorist

 1. luckybee zegt:

  Heeft di alles nietAmin al Husseini geinitieerd de vriend van Hitler en Himmler?de Groot mufti van Jerusalem?

  Like

 2. VarAway zegt:

  PVV bij monde van Harm Beertema zal vragen stellen en een persbericht doen uitgaan.
  Ook zal hij contact opnemen met de uitgever Noordhoff.
  Zie hier zijn bericht aan mij:

  “De schriftelijke vragen en het persbericht gaan nú de deur uit. Zie ook Twitter. Thx! “

  Like

 3. Clara Klein zegt:

  Nederland begint wat schoolboeken betreft op Ramalla (hoofdstad PA) te lijken

  Like

  • Jan zegt:

   Ouders hebben het recht om de schoolboeken in te zien en er tegen te protesteren als het rotzooi is, zoals gebeurd is in Amerika waar de junta meende de communistische basisvorming door de strotten van de kinderen te kunnen duwen. Menige staat heeft de shit in de vuilnisbak gedonderd. Bovendien werd de Grote Leider er voortdurend in geprezen (bij geschiedenis) zoals zonnekoning Kim.

   Like

 4. Avander zegt:

  Het gebeurt steeds vaker dat ik me ervoor schaam een Nederlander te zijn. Hoeveel haat en/of stupiditeit zit er in je als je a) zo’n boek durft te schrijven en b) als ambtenaar dat durft te sanctioneren.

  Like

 5. Drs.P. zegt:

  Gore linkse ratten indoctrinatie van ons onderwijs.

  Like

 6. Wachteres zegt:

  Zelfs de studieboeken schijnen in handen te zijn van de ‘gutmenschen’ of moeten we zeggen in handen van de communistische EU.

  Ik heb het al eerder vermeld en anderen ook; de ouders zijn straks genoodzaakt om te controleren wat de kinderen op school wordt bij gebracht:

  De islam is goed, de EU is beter en met elkaar maken we uit hoe we het beste land krijgen.

  Dat wil zeggen, luister maar naar wat je wordt voorgekauwd, dan komt het wel goed.

  De volgende stap is dat ouders die het niet eens zijn met de gang van zaken, straks tegen hun kroost moeten zeggen dat ze beter hun mond kunnen houden over wat ze thuis horen.

  En dan zijn we terug in de communistische hemisfeer, waar de kinderen gevraagd werd welk TV programma ze thuis hadden gezien en zo kon men nagaan of men ook naar programma’s van het verderfelijke Westen keek.

  Like

 7. Claudia M. zegt:

  Als dit niet aantoont dat we verraden en verkocht zijn, weet ik het ook niet meer. Welk een stuk onbenul haalt in z’n godvergeten hersens zo een boek goed te keuren? Enfin, leugens regeren overal; het is een waarlijk onvoorstelbare puinhoop! De wereld zou gebaat zijn met een decimering van de bevolking voordat ze echt alles vernietigen, maar dat is misschien wel precies waar de elite momenteel op aanstuurt!

  Like

 8. Israël
  Als alle Israëlieten
  hun wapens
  neer zouden leggen
  wordt Israël morgen
  van de kaart geveegd.

  Als alle Arabieren
  in het Midden-Oosten
  hun wapens
  neer zouden leggen
  is het morgen vrede!

  Jack Terrible

  Like

 9. Pingback: Israël wil opheldering over schoolboek | E.J. Bron

 10. Tempelier zegt:

  Het lijkt me handig dit stuk door te sturen naar Geert, dan kunnen Kamervragen gaan stellen !!

  Like

 11. Joshua zegt:

  Dit is de vuile propaganda van de moslims, alles verdraaien en liegen en de onbenullen geloven dit direct,
  alles trouwens wat die barbaren vertellen wordt als waar aangenomen vooral hier in NL.in het dombo kabinet .
  Onze voorman rutjes heeft geweigerd zijn stem op de genocide op de Armeniers uit te brengen,
  Hufterige lafaard.
  http://fubar.mobi/2015/04/25/kaart-van-de-turkse-endlosung-op-de-armeniers/

  Like

  • snapdatdan1 zegt:

   Ik heb net even Wikipedia bekeken over wat er precies gebeurd is, maar ook daar wordt vermeld dat Begin opdracht heeft gegeven voor een de bomaanslag op het Koning Davidhotel. Daarbij vielen 91 doden. Noemen wij mensen die bomaanslagen plegen dan niet gewoon terroristen???

   “De bomaanslag op het Koning Davidhotel was een bomaanslag op 22 juli 1946 die werd uitgevoerd door de zionistische militie Etsel. In totaal kwamen 91 personen om het leven, waarvan 41 Arabieren, 28 Britten, 17 Joden, twee Armeniërs, een Rus, een Griek en een Egyptenaar. 46 personen raakten gewond. De leden van Etsel, verkleed als Arabieren, lieten een bom ontploffen in het Koning David Hotel in Jeruzalem. In het hotel bevond zich het hoofdkwartier van het Britse bestuur, evenals afdelingen van het Britse leger en de politie. De uitvoering van de aanslag was bevolen door Menachem Begin, het toenmalige hoofd van de Etsel en 31 jaar later premier van Israël.”
   Bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Bomaanslag_op_het_Koning_Davidhotel

   Like

   • pieter zegt:

    waar gehakt word, vallen spanen…. om een staat op te richten in vijandelijk gebied zal er gehakt moeten worden. niks nieuws onder de zon, zo is ieder land ontstaan.
    en ja, degenen die het hakken aansturen of zelf het hardste hakken, zijn ook vaak degenen die naderhand die staat besturen.
    ik zie hier geen bijzonderheid in.

    Like

 12. Drs.P. zegt:

  Ministerie van onderwijs net zoals zoveel ambtenaren is in handen van de Portemonnee van de Ander de gore linkse partij en dit gaat al meer dan 30 jaar zo.
  Kinderen leren ook over zogenaamde klimaat opwarming die er niet is.

  Like

 13. Theresa Geissler zegt:

  De PVV -wist onze mede-reaguurder VarAway te vertellen- heeft bij monde van Harm Beertema Kamervragen gesteld. Nog een andere partij, die een dergelijk initiatief genomen heeft?
  Nee, natuurlijk niet!
  Opkomen tegen de verdraaiingen in dit boek komt tenslotte neer op erkennen, dat niet de Joden, maar de Palestijnen fout zitten. En dàt kunnen we niet gebruiken, hè?

  Like

 14. Jan zegt:

  Dit krijg je als ouders hun kinderen alleen nog naar de dichtstbijzijnde school sturen en niet het curriculum van de vakken inspecteren.

  ““Begin werd geboren in een Russisch gebied, dat na de Eerste Wereldoorlog aan Polen werd gegeven”
  Dat klopt niet, moet zijn ‘teruggegeven’. Later schoof de grens naar het westen en kwam de stad in Wit-Rusland te liggen.


  In het King David Hotel zat Britse militaire bevel en huisvestte de British Criminal Investigation Division en had dus veel informatie over de Joodse burgers inclusief Irgun. Nadat de Britten de Jewish Agency hadden overvallen en documenten hadden meegenomen besloot Begin alle documenten te vernietigen door het hotel op te blazen. Naar zowel het hotel als naar Palestine Post als naar het Franse consulaat werd gebeld dat er een bom in het hotel was geplaatst en de aanwezigen weg konden gaan. Dit werd niet serieus genomen. De gevolgen zijn bekend.
  Jarenlang hebben de Britten ontkend dat gebeld was tot zij in 1979 toegaven dat zij wel degelijk op de hoogte waren. Hun argument om niet uit het hotel te gaan: “Wij nemen geen bevel aan van Joden”.
  http://www.historylearningsite.co.uk/bombing_of_the_king_david_hotel.htm

  Als in een aanvalsoorlog de aanvaller land verliest omdat hij de oorlog verliest verliest hij definitief zijn aanspraak op het gebied dat werd veroverd door de verdediger. Israël was dus heel schappelijk dat Egypte al haar grondgebied weer terug kreeg. Oost-Jeruzalem werd door bevrijd van de Jordaanse bezetting, net als Judea en Samaria.

  Dat kind op de foto voor de tank was Faris Odeh en hij werd niet ‘bij zo’n zelfde actie’ gedood maar werd doodgeschoten omdat hij met anderen stenen naar soldaten gooide met als doel hen te doden. Overigens was hij 14 jaar oud en niet 13 en het dode lijk zorgde er voor dat pa en ma $10.000 rijker werden. Een gift van Saddam Hussein.
  http://en.wikipedia.org/wiki/Faris_Odeh#Death

  Like

  • VarAway zegt:

   @Jan.
   Dank voor uw aanvullende informatie mbt het waarschuwingstelefoontje naar
   het King David hotel. Dat wist ik dus NIET en met mij zeker VELEN!

   Like

 15. Kraftavilqa zegt:

  Het boek in kwestie onderwijst precies datgene dat we geacht worden te geloven. Dit is wat je krijgt als je de linksers – de ware erfgenamen van de nazis – het onderwijs laat runnen.

  Like

 16. Wachteres zegt:

  http://www.anjameulenbelt.nl/weblog/2015/05/27/schande-wat-er-over-israel-in-onze-schoolboeken-staat/

  Anja M. heeft haar mening over het onderwerp ook gegeven.

  Wat is er mis mee dat zoiets in een studieboek komt?

  Anja heeft niets tegen indoctrinatie, zolang het maar niet over de islam gaat.

  Stomme trut!

  Like

  • Jan zegt:

   Haar vriendje Heijmans (abupesoptimist) schrijft er ook over en ook hij komt aanzetten met de boeken van Pappé en andere antisemieten en leugenaars, de zogeheten ‘nieuwe geschiedschrijvers.’

   Meulenbelt liegt dat zij barst of kan niet lezen. Zij schrijft/liegt:

   ‘De aanvoerder was Menachem Begin, die in zijn boek The Revolt trots vertelt dat de executies in Deir Yassin een geweldige bijdrage waren om de Palestijnen zo bang te maken dat ze ‘vrijwillig’ op de vlucht sloegen.
   Wat echter gebeurde is dat Begin de bewoners van Deir Yassin van te voren waarschuwde uit het dorp te gaan omdat hij niet wilde dat burgers slachtoffer werden:

   “According to Benzion Cohen and Yehuda Lapidot, the commander and deputy commander of the IZL force that took part in the battle, some of the Lehi representatives favored “killing anyone that opposed us” during the battle, regardless of age or gender. The issue was put before IZL commander-in-chief Menachem Begin, who vetoed any mistreatment of civilians or prisoners, and insisted that the attackers use a loudspeaker to urge Deir Yassin’s residents to flee prior to the battle, even though that meant surrendering the advantage of surprise.28 Zettler gave his men explicit orders to avoid harming women and children.29 Even Meir Pa’il, a militant opponent of the IZL and Lehi, later acknowledged: “I learned that during their planning someone tried to suggest a massacre– ‘if we, the IZL and Lehi are finally going to do a joint operation, the Arabs should know it’. There were some hooligans who suggested it. The commanders were opposed. There was an explicit decision against it.”30

   Deir Yassin: History of a Lie – March 9, 1998
   http://www.freerepublic.com/focus/religion/674327/posts

   Anja M.’s aanbeden Pappé:
   Ilan Pappe’s Sinister Supremacist Sperm Bank
   Notorious anti-Zionist historian Ilan Pappe openly acknowledges that he is not objective, cares little about factual accuracy and readily admits that ideology drives his historical writings and statements. Writing in The Independent, Pappe applies his flawed academic prowess in an attempt to draw a conclusion that fits his hateful vision of Israel.
   http://honestreporting.com/ilan-pappes-israeli-sinister-supremacist-sperm-bank/

   The faux Zionist history of Ilan Pappé
   http://ukmediawatch.org/2011/11/12/the-faux-zionist-history-of-ilan-pappe/

   Like

 17. Ik ben een beetje erg laat met reageren, maar dat komt omdat ik zelf ook wel eens wat schrijf en soms een beetje moe ben.
  Maar complimenten aan tipgever “Katan” en aan “Wachteres” en “Henk V” voor de vertaling en aan “Jan” voor het goeie comment (van 28 mei 2015 om 19:40) en aan de webmaster die het allemaal mogelijk maakt.
  Vlaamse Vrienden van Israël heeft het ook overgenomen.: http://brabosh.com/2015/05/29/pqpct-bak/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s