PVV: Nederland moet miljoenen WK bid terugvorderen bij de FIFA

PVV anders

De PVV wil dat Minister Schippers de KNVB sommeert de miljoenen die Nederland heeft uitgegeven aan het WK bid terug te vorderen van de FIFA. “Vanuit het Ministerie van VWS is destijds 4,5 miljoen euro subsidie verstrekt om mee te dingen naar het WK 2018, terwijl nu evident is dat dit doorgestoken kaart was”, aldus PVV-Kamerlid Reinette Klever. “Dat vermoeden bestond al jaren, en de bevindingen van de FBI en het ingestelde onderzoek van het Zwitserse OM bevestigen dat”. Ook dringt de PVV er bij de Minister op aan dat de KNVB een mogelijke herverkiezing van Blatter op alle mogelijke manieren aanvecht.

Vragen van het lid Klever (PVV) aan de Minister van Volksgezondheid, Welzijn & Sport over corruptie bij de FIFA.

1.) Bent u bekend met de berichtgeving ‘Veertien verdachten corruptie FIFA; 150 mln smeergeld in omkoopaffaire FIFA’ (*)?
2.) Wat vindt u ervan dat ook het WK 2018, waarvoor Nederland een bid heeft uitgebracht, door het Zwitserse OM onderzocht wordt?
3.) Gaat u aangifte doen tegen de FIFA wegens oplichting van de Nederlandse Staat, nu duidelijk is dat de gunning van het WK door de FIFA een corrupt proces is geweest? Zo nee, waarom niet?
4.) Bent u bereid om de KNVB te sommeren de 4,5 miljoen euro, die het Rijk heeft bijgedragen aan het bid voor het WK 2018 (**), terug vorderen van de FIFA? Zo nee, waarom niet?
5.)Deelt u de mening van de PVV dat iemand, die jarenlang aan het hoofd staat van een organisatie die volgens de FBI al decennia lang door en door corrupt is, niet herkozen kan worden en dat de KNVB als één van de medeoprichters van de FIFA alle mogelijke maatregelen moet nemen om een eventuele herverkiezing aan te vechten?

(*)   https://fd.nl
(**) https://zoek.officielebekendmakingen.nl

Geplaatst door:
E.J. Bron
(h/t Ton van Kesteren)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in corruptie, Criminaliteit, Graaien, Hypocrisie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Nederland, Overheid, PVV, Rotzakken, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

4 reacties op PVV: Nederland moet miljoenen WK bid terugvorderen bij de FIFA

 1. luckybee zegt:

  PVV? mijn steun hebben ze.

  Like

 2. bigljohn zegt:

  De PVV krijgt mijn steun eveneens. Maar Blatter is intussen herkozen, en het sponseren en sjoemelen met het grote geld gaat gewoon verder, omdat vele landen daar achter staan. Het is te hopen dat die obligate Blatter op een gegeven moment ook goed knijp komt te zitten.

  Like

 3. Pingback: PVV: Nederland moet miljoenen WK bid terugvorderen bij de FIFA |

 4. Marie zegt:

  Ik steun de PVV al jaren en dat zal ik blijven doen en ik sta volkomen achter het standpunt van mevrouw Klever!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s