Generaal Sisi bewees ons een grote dienst

Screenshot_9

(Door: Sicarius)

In 2011 bracht de Arabische Lente een einde aan het bewind van Hosni Mubarak dat al bijna dertig jaar duurde. Later dat jaar kregen de Egyptenaren voor het eerst sinds 1952 de mogelijkheid om hun stem uit te brengen in een verkiezing waarbij geen sprake was van grootschalige verkiezingsfraude. De recente geschiedenis van Egypte wordt gekenmerkt door autoritaire regimes, een staatsgreep, politieke moorden en aanslagen. Men zou verwachten dat de Egyptische bevolking deze kans op vrije verkiezingen met open armen aan zou nemen. De verkiezingsuitslag bewees echter het tegendeel.

De grote winnaar van de verkiezingen werd Mohammed Morsi, leider van de Moslimbroederschap in Egypte. De Moslimbroederschap is een streng islamitische organisatie die de Sharia wil invoeren. De partij al-Nour , die haar gedachtegoed baseert op het salafisme, werd tweede. In plaats van te kiezen voor meer vrijheid kozen de Egyptenaren voor meer onderdrukking.

Lees verder>>>
Curiales

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Arabische Lente", "Religie van de vrede", Egypte, Moslimbroederschap, sharia, Terrorisme, Westen. Bookmark de permalink .

9 reacties op Generaal Sisi bewees ons een grote dienst

 1. Ad de Koning zegt:

  Ik zou zeggen “geef Generaal Sisi de nobelprijs voor de vrede”.

  Like

 2. Theresa Geissler zegt:

  Helemaal mee ens en ik heb ook nooit anders beweerd!
  Dit is de best denkbare oplossing.
  We moesten maar eens wat minder panisch worden van het woord “staatsgreep:” Kijk allereerst maar eens, wíe ermee bedreven wordt, dan kun je meestal wel een inschatting maken van hoe ernstig het in feite is.-Of niet.

  Like

 3. paulzwueste zegt:

  Generaal Sisi staat op de loonlijst van de Saoudi’s.

  Like

 4. bigljohn zegt:

  Geef mij maar de frisdrank van SISI. Daar blijf ik nuchter van. Die andere SISI van Egypte kon op de lange duur ook nog eens vies tegenvallen !

  Like

 5. luckybee zegt:

  Will Genraal Sisi als een seculaire regering op de troon blijven, dan moet hij wel als een Dictator gaan regeren. Niet vergeten dat ook de moslimsbrotherhood het absolutisme hun hoofd hebben.bigljohn is naar mijn mening of een moslim of hij is een linkse idioot.

  Like

  • bigljohn zegt:

   Geen van de twee, gelukkig niet. Je hebt de boodschap verkeerd begrepen. Naast Israel is het tig lang geleden dat er een tweede land in het midden oosten te vinden was waar echte democratie heerste. Dus de mogelijkheid is heel reeel aanwezig dat op de lange duur Egypte weer opnieuw in een zwart gat valt !

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s