Anti-Israël-hetze: Wie een kuil graaft voor een ander . . .

Screenshot_9

Honderden moslims omsingelen op de Tempelberg drie joodse mannen en hun kinderen, schreeuwen tegen hen en bekogelen hen met voorwerpen. Een twaalftal probeert de woedende meute op afstand te houden en de joden naar de uitgang te begeleiden.

(Door: Khaled Abu Toameh – Vertaling: E.J. Bron)

Al enkele maanden lang veroordelen de Palestijnse Autoriteit (PA) en Jordanië bezoeken van joodse groepen of individuele joodse bezoekers aan de Tempelberg in Jeruzalem in scherpe vorm. Ze beschuldigen de joodse bezoekers van het ontwijden van het “Haram al-Sharif” (het “edele heiligdom”) – dat is de naam die moslims gebruiken voor de Tempelberg. De bezoeken, die plaatsvinden in afspraak met de politie van Jeruzalen, worden door de PA en Jordanië pogingen genoemd om de Al-Aqsa moskee te “bestormen”. Zulke beschuldigingen hebben tot een campagne van moslims geleid die erop gericht is joodse bezoeken aan de heilige plaats volledig te verbieden. Bijna dagelijks loeren islamitische verstoorders op joodse bezoekers, schelden hen uit en schreeuwen hen “Allahu Akbar!” (“Allah is de grootste!”) in hun gezichten. Het is al enkele malen voorgekomen dat Palestijnen joodse bezoekers – zelfs kinderen – met schoenen hebben bekogeld.

Verschillende Palestijnse groeperingen huren vrouwen en kinderen in om de joodse bezoekers en de hen begeleidende politieagenten te treiteren. De vrouwen, die als “Murabitat” (“Standvastigen”) geprezen worden, hebben maar één missie: het treiteren van joodse bezoekers. Zij beweren dat het hun belangrijkste taak zou zijn om de Al-Aqsa moskee tegen joodse “agressie” te verdedigen. Veel van deze vrouwen krijgen een maandsalaris van omgerekend ongeveer € 350,- om te proberen Joden de toegang te verhinderen.

Maar sinds kort worden diegenen die oproepen tot de hetze tegen joodse bezoekers steeds vaker het slachtoffer van hun eigen campagne. Toen Palestijnse en Jordaanse officials onlangs een bezoek brachten aan de Tempelberg ondervonden ze aan den lijve waartoe hun hetze kan leiden: verstoorders scholden hen uit en joegen hen uiteindelijk op de vlucht.

Het nieuwste slachtoffer is sjeik Ahmed Helayel, de hoogste rechter van Jordanië. Vrijdag 22 mei bezocht hij de Al-Aqsa moskee als leider van een vooraanstaande delegatie van de Jordaanse regering, waartoe ook de minister voor Aangelegenheden van de Wakf [religieuze stichting, die ook de Tempelberg controleert; vertaler] van het koninkrijk behoorde.

Sjeik Helayel zou eigenlijk het vrijdagsgebed hebben moeten houden, maar zag zichzelf gedwongen het podium te verlaten, nadat gelovigen tegen zijn aanwezigheid geprotesteerd hadden en hem en Jordanië begonnen uit te schelden. Andere gelovigen snelden hem te hulp en begeleidden hem en alle ander leden van de delegatie naar de uitgang van de Tempelberg.

De Palestijnen, die de Jordaanse delegatie vernederden en verjoegen, behoren tot de radicale nationalistische islamitische groepering Hizb-ut-Tahrir (Partij van de Bevrijding), waarvan het doel is “de islamitische weg van het leven te herstellen door de oprichting van een islamitische staat die het systeem van de islam invoert en zijn leer over de hele wereld verspreidt.”

Een van de raddraaiers van de meute schreeuwde tegen de Jordaanse geestelijke: “Wij hebben gehoopt dat je aan het hoofd van een islamitisch leger naar ons toe zou komen, dat Jeruzalem en de Al-Aqsa moskee bevrijdt, niet onder de laarzen van de Israëlische bezetting.” Een andere demonstrant beschuldigde Jordanië ervan de “Westelijke Jordaanoever” en Jeruzalem in 1967 aan Israël “verkocht” te hebben.

Het incident is zeer pijnlijk voor de Palestijnse Autoriteit. Haar woordvoerders veroordeelden de aanval op de vertegenwoordiger van Jordanië onmiddellijk.

Ehab Bsaisso, de woordvoerder van de Palestijnse regering, betuigde zijn spijt over het voorval. Mahmoud Habbash, de hoogste islamitische rechter van de Palestijnse Autoriteit, veroordeelde het incident als “verwerpelijk” en “onislamitisch”. De verantwoordelijken voor het verjagen van de Jordaanse officials zouden “de Israëlische bezetting een gratis dienst bewijzen”, aldus Habbash.

Er moet hier nogmaals benadrukt worden dat vertegenwoordigers van de Palestijnse Autoriteit steeds opnieuw islamitische gelovigen ertoe aanmoedigen om los te gaan op joodse bezoekers aan de Tempelberg. Vorig jaar echter was Habbash zelf – die ook de religieus adviseur van Abbas is – genoodzaakt om van de Tempelberg te vluchten, toen woedende Palestijnen hem met schoenen, stenen en eieren bekogelden.

Desondanks hebben de leiders van de PA en Jordanië hun les niet geleerd: dat hun hetze tegen bezoeken van Joden een vuur aanwakkert dat ook hen zal verteren. Zowel Habbash als sjeik Helayel zagen zichzelf plotseling in dezelfde situatie terechtgekomen als die van de Joden, die tijdens hun bezoeken aan de Tempelberg door verstoorders worden getreiterd.

Palestijnse en Jordaanse functionarissen die hun volk dagelijks tegen Israël ophitsen, zouden niet verbaasd moeten zijn wanneer hun burgers hen in het gezicht spugen, hen met schonen bekogelen of hen uit een moskee jagen.

Jordanië heeft een vredesverdrag met Israël, de Palestijnse Autoriteit een veiligheidssamenwerking met het Israëlische leger. Voor veel van hun burgers is alleen dat al voldoende om zich tegen hen te keren en hen te beschuldigen van “collaboratie” met de “zionistische vijand”.

Opnieuw blijkt anti-Israël-hetze contraproductief te zijn. Maar zullen de Palestijnse Autoriteit en Jordanië ermee beginnen hun volk tot tolerantie en vrede met Israël op te voeden? Treurig genoeg zal dat waarschijnlijk nauwelijks gebeuren, in ieder geval niet in de nabije toekomst. De anti-Israël-retoriek heeft het onmogelijk gemaakt om ook maar te spreken van de mogelijkheid van een vredesverdrag met Israël.

Bron:
http://de.gatestoneinstitute.org
Vertaling: Stefan Frank

Bron oorspronkelijk artikel:
www.gatestoneinstitute.org
Auteur: Khaled Abu Toameh

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestijnen", "Palestina", "Religie van de vrede", "Westelijke Jordaanoever", antisemitisme, Arabieren, Arabische wereld, Barbarisme, demoniseren, Heilige Land, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, Islam, islamitische ideologie, islamofascisme, Israël, Israël-vijandigheid, Jeruzalem, Joden, Jodenhaat, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, meningsdictatuur, Moslims, nieuw fascisme, Rotzakken, Terrorisme, tolerantie/intolerantie. Bookmark de permalink .

12 reacties op Anti-Israël-hetze: Wie een kuil graaft voor een ander . . .

 1. Pingback: Anti-Israël-hetze: Wie een kuil graaft voor een ander . . . |

 2. vanhetgoor zegt:

  Vaak werd vroeger gezegd: “Een bom erop!” En ik begin steeds meer in te zien dat deze uiting van machteloosheid wellicht de enige overgebleven mogelijkheid is om die rotzooi in bedwang te houden.

  De Tempelberg is joods-christelijk terrein, het maakt niet uit hoeveel militairen men er heen stuurt en hoeveel bezetters er zijn geweest. De Dome of the Rock staat alleen op die plaats omdat dit de plaats van de hemelvaart is. De enige reden voor de islam om de kerk die men daar heeft gebouwd om te toveren tot een moskee is om de zelfde reden, in zijn slaap is de Heilige Profeet Mohammed op de rug van het paardje Baraq heen en weer gevlogen naar Jerusalem. Uitgerekend op de plek waar Jezus opvaarde (opvier?) ten hemel moet de profeet Mohammed ook komen, alleen zes of zeven eeuwen later. De kerk van Jezus’ hemelvaart werd de ‘verste’ moskee, oftewel de moskee van de nachtelijke reis naar Jerusalem. The Dome of the Rock werd een herdenkingsplaats van Mohammeds Hemelreis! Het is natuurlijk bullshit dat er een Arabische profeet op de rug van een paardje met vleugels in één nacht heen en weer kan vliegen tussen Medina of Mecca en Jerusalem. En het is ook bullshit dat de kerk op de plaats van de hemelvaart een moskee moet worden, maar ergens heeft men wel begrepen dat er geld zit in de aanzuigende toeristische werking van een bepaalde plaat. Er komen miljoenen binnen. De Ka’aba levert elk jaar enige miljarden aan omzetten op. De Al Aqsa (de Kerk van Jezus’ Hemelvaart) had miljoenen kunnen opbrengen, maar helaas zit het de oplichters die er achter zitten een beetje tegen.

  Like

  • Ahava zegt:

   opvoer is de gewone v.v.t. Van ’t Goor

   Like

  • Cathja zegt:

   @ vanhetgoor 13:03

   De Israëlische koning Salomo bouwde de eerste tempel ergens tussen 1000 en 900 vChr.
   In de 6e eeuw vChr. zou deze tempel zijn verwoest. Omdat er op de tempelberg geen opgravingen gedaan mogen worden, kan men dus geen bewijs tonen dat de tempel van Salomo op die plek heeft gestaan.
   Joden en christenen erkennen de Klaagmuur als een muur van de laatste tempel van Salomo.
   Zolang moslims de vrije toegang tot de tempelberg hebben, zal het nooit mogelijk zijn om middels opgravingen restanten te vinden van de verwoeste tempel. Moslims beschouwen deze grond als heilig en vinden het ontoelaatbaar dat Joden deze grond ‘ontheiligen’.
   Eigenlijk bizar: in de koran wordt er met geen woord gerept over Jeruzalem! Waarom dan de claim op de tempelberg door de moslims? Als mohammed zogenaamd opgevaren zou zijn vanaf de plaats waar nu de moskee staat, waarom heeft men dan eeuwen geleden geen beslag gelegd op dit stuk grond in Jeruzalem? Vreemd! Ik zie het meer als Joden treiteren.

   Jezus is ooit opgevaren vanaf de Olijfberg, en deze berg ligt buiten Jeruzalem. Christenen claimen dus niet de plaats van de Hemelvaart waar nu de moskee staat.

   Like

   • “Zolang moslims de vrije toegang tot de tempelberg hebben, zal het nooit mogelijk zijn om middels opgravingen restanten te vinden van de verwoeste tempel.”

    En toch gebeurd dat dagelijks.
    Denk bijvoorbeeld aan de ‘Stallen van Salomo’ en de bewijzen die men daar vindt.
    In de oude stad van Koning David worden constant bewijzen opgegraven die de Joodse aanwezigheid door de eeuwen heen daar kunnen aantonen.
    Het vervelende is echter dat de wereld niet eens naar die bewijzen wil kijken.
    Wat de palestijnen/PA daarover te zeggen hebben is veel gemakkelijker te aanvaarden dan te accepteren dat daar ooit een Joodse Tempel heeft gestaan.
    Volgens hun worden die zaken niet opgegraven maar neergelegd door de onderzoekers.
    Hun geschiedvervalsing en het verdraaien van feiten gaat zover dat ze dat ook toepassen als een onderzoeker een schop in de grond steekt, er bewijs voor een Joodse Tempel uithaalt, en dan toch nog beweren dat het gemanipuleerd is.
    En de wereld slikt het allemaal voor zoete koek.

    Maar er is ook nog een andere kant.
    En die wil de wereld ook niet zien.
    De palestijnen zelf komen rond de Tempelberg ook zaken tegen die verwijzen naar die Tempel/Joodse aanwezigheid.
    Waar zij eerder de onderzoekers betichten van manipulatie bij opgravingen, vernietigen zij de opgravingen die zij zelf doen.
    Bij die vondsten kan er dus geen sprake zijn van manipulatie en toch wordt het vernietigt.
    Alle bewijzen voor een Tempel/Joodse aanwezigheid rond die ‘berg’ moet worden vernietigd of verdraaid worden.

    De wereld kijkt ernaar en vindt het OK.
    Zij kan ook niet anders als zij ooit een palestijnse staat, met als hoofdstad (een gedeelde) Jeruzalem, in de toekomst moet accepteren/erkennen.

    Like

  • Charles Martel zegt:

   Bovendien lag de ‘heilige profeet’ (sic) die nacht bij de zwarte steen te slapen en zag hij er ’s morgens doodvermoeid uit.

   Like

 3. Ahava zegt:

  Opblazen die haatschuur met dat nepgouden dakje. Ik werd er laatst ook vandaan gejaagd door een paar van die Arabische snotneusjes. Meer dan verrot schelden in plat Rotterdams kon ik niet doen (maar dus ook niet laten)….

  Like

 4. koloth zegt:

  ff wat anders over Israël :http://www.ninefornews.nl/video-kernbom-ontploft-in-jemen/
  Je leest en hoort almeer dat Israël toch niet dat brave jongetje is, de moeite om het in de gaten te houden.

  Like

  • Tempelier zegt:

   Je moet niet alles geloven , wat ze je voorschotelen , bovendien waar zijn die duizende dode ??????

   Like

  • Je ziet ook duidelijk dat er een bom ontploft.

   Wat je ziet is een brandhaard ergens ver weg in de heuvels.
   En op eens (vele secondes later) explodeert die brandhaard.
   Zo werkt een waterstofbom niet.
   -En niet geheel onbelangrijk; Waarom zou je zo’n dure bom laten exploderen aan de voet van een heuvel wat niemand kwaad doet?-

   Ten tijde van de vuurwerkramp in Enschede heb ik een enorme rookpluim gezien boven mijn stad. Op het moment van gebeuren was ik in Deventer. Kijkend naar die pluim zei ik nog lacherig (niet wetende wat er daadwerkelijk was gebeurd) dat de Russen er aan kwamen.
   Het leek wel op een geexplodeerde atoombom met bijbehorende ‘paddenstoel’.
   Uiteindelijk bleek het ‘maar’ te gaan om een opslagplaats voor vuurwerk.
   (Al valt daar nog heel wat over te zeggen/schrijven; Er gaan verhalen dat Defensie daar, midden in een woonwijk, naast vuurwerk (van Fireworks) ook explosieven (granaten, landmijnen, mortieren, enz…) had opgeslagen.).

   Wat ik wil zeggen is dat dit voorval ook zomaar een (normale) aanval kan zijn op een Jemenitische legerbasis/opslagplaats voor munitie en explosieven.
   Als dat in één keer ontploft kan het wel lijken op een grote bom maar hoeft dat nog niet te zijn.

   Ook herleiden van waar een toestel, bom of what ever komt is nu al zo zinloos.
   Oorlogsmaterieel gaat van hand op hand. Onze ‘oude schroot’ wordt gewoon verkocht aan de hoogste bieder. Wat er uiteindelijk mee gedaan wordt zien we later wel.
   Oorlog = big business

   En btw; Wat heeft Israël te zoeken in Jemen?
   Welk voordeel zal zij er uithalen om zich te mengen in dat conflict?

   Like

 5. Kraftavilqa zegt:

  Wat een stumpers zijn ’t toch die arabieren. Hoog tijd dat de Israëlis de Tempelberg terugnemen en die al-kutsa-moskee bulldozen en iedere weerspannige arabier kan dan gewoon doodgeschoten worden en na afloop de dooie arabieren onder veel publiciteit dumpen in een massagraf met varkensbloed en -ingewanden. Zo stuur je een boodschap.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s