Daniel Pipes, Ayaan Hirsi Ali, “gematigde moslims” en de gevaarlijke illusie dat de islam hervormbaar is

Screenshot_3

(Door: Martien Pennings)

Daniel Pipes is een gelovige. Hij gelooft in de hervormbaarheid van de islam en in het bestaan van “gematigde moslims”. Net als de mij zeer sympathieke Ayaan Hirsi Ali. Herstel! Nee: Ayaan is geen gelovige. Ik denk dat Ayaan tegen beter weten in heeft gepleit voor hervorming van de islam. Dat was iets wat ze van haar geweten moest doen voor de mensen in de “cultuur” waaruit ze komt. Maar ze gelooft er zelf niet zo erg hard in. Pipes wel, die gelooft echt. Nou ja, hij wil het veel harder geloven dan Ayaan. Maar met dat geloof in die hervormbaarheid van de islam moet je wél oppassen, want voor je het weet zit je in het kamp van zogenaamde “respectbrigade”: de mensen die harde kritiek op de islam schandelijk vinden.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", Hypocrisie, Islam, islamitische ideologie, Islamkritiek, Moslims, Naïviteit, political correctness. Bookmark de permalink .

12 reacties op Daniel Pipes, Ayaan Hirsi Ali, “gematigde moslims” en de gevaarlijke illusie dat de islam hervormbaar is

 1. Jan zegt:

  Pamela Geller schreef in 2010 uitgebreid over de mufti en zijn connectie met Hitler en zijn bezoek aan Berlijn, dit ivm tekening van de gaskamers die waren gevonden in een villa.
  Van haar voormalige website, dus cache, uitgebreider dan op haar nieuwe site:
  http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:yQBllo2tl3cJ:http://www.pamelageller.com//auschwitz-blueprints/page/2%2Bmufti+jerusalem+berlin+villa+blue+prints&client=opera&oe=utf-8&channel=suggest&gws_rd=ssl&hl=nl&&ct=clnk

  Like

 2. luckybee zegt:

  Dit zegd zelfs de Koraan hier over.
  6. Het Vee (Al-An’aam)
  Geopenbaard vóór de Hidjrah. Dit hoofdstuk heeft 165 strofen.
  115. En het woord van uw Heer is in waarheid en rechtvaardigheid vervuld. Niemand kan Zijn woorden veranderen; Hij is de Alhorende, de Alwetende.

  Like

 3. Ik heb een UPDATE onder mijn stuk gezet die zó begint, maar die je even in het origineel moet bekijken omdat er een plaatje bij zit en ik weet niet hoe ik dat in een comment moet frommelen:

  “En nu moet ik mezelf toch op een lichte vergeetachtigheid betrappen, want óók ik heb pas nog óók Pamela Geller ervan beschuldigd te geloven in “gematigde moslims”. Is dat zo? Was dat echt bedoeld als een beschuldiging? Nee, want Geller legt altijd zelf veel nadruk op de mogelijkheid dat de gematigde van vandaag de halsafsnijder van morgen is.” (Lees verder: http://bit.ly/1LQzvna )

  Like

  • Luchtpint zegt:

   Pamela Geller is veel geloofwaardiger dan Lullo Pipes het ooit zou kunnen zijn. Want totaal niet PC. Ook Ayaan Hirsi Ali verliest hierdoor geloofwaardigheid. Jammer, niks aan te doen.

   Like

 4. Luchtpint zegt:

  Ayaan denkt schijnbaar dat er nog een bepaald modicum van diplomatisme nodig moet zijn om moslims preventief mee te sussen, om de eenvoudige reden dat die in onze samenleving alomtegenwoordig zijn. Maar dat haalt niets uit: wie slecht denkt van iemand anders, kan slecht blijven denken in zijn hoofd, daar kan je toch geen controle op uitoefenen. In ons hoofd zijn we altijd vrij om te denken wat we willen, en als Ayaan slecht valt bij moslims in Nederland of ergens anders, dan blijven ze dat denken, hoe “gematigd” ze ook lijken door niet te zeggen wat ze van haar denken of iets te doen waar dat uit zou blijken.

  Dus waarom dan nog diplomatisch zitten doen ? Wat voor zin heeft het om nu terug te krabbelen ? Misschien weet ze zelf ook dat dit geen zin heeft ? Of misschien denkt ze toch nog ergens zich daardoor te kunnen beschermen of zo ? Het houdt geen steek !

  Like

  • @Luchtpint.
   Wat Ayaan doet, houdt natuurlijk op een “morele” manier wel steek
   Zoals ik zeg in mijn stuk:
   “Ik denk dat Ayaan tegen beter weten in heeft gepleit voor hervorming van de islam. Dat was iets wat ze van haar geweten moest doen voor de mensen in de “cultuur” waaruit ze komt. Maar ze gelooft er zelf niet zo erg hard in.”

   Like

   • Luchtpint zegt:

    Het zal wel aan mij liggen, maar het feit dat het tegen beter weten in ismaakt het sentimentalistisch, onrealistisch en in mijn ogen ook redelijk zielig. Een nummertje opvoeren voor de galerij, dat valt voor mij niet rationeel te verantwoorden. Pamela Geller is daar helemaal wars van, misschien omdat het als Joodse in haar geval vanzelfsprekender lijkt, dat kan. Op het gemoed van “gematigde” moslims proberen te appelleren nu nog, na al die jaren, het heeft iets meelijwekkends van Hirsi Ali.

    Ze weet te veel, maar toch probeert ze nog een ultieme appeasement poging om kritiek af te zwakken, of zo. Noem ik toch een beetje belachelijk, eigenlijk.

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    @Luchtpint: Wat onze webmaster al eerder suggeerde en wat ook mij geloofwaardig lijkt: Het kan nog beïnvloeding zijn door de man-met-Britse-roots, met wie ze nu getrouwd is.
    De Britten zijn werkelijk meesters in het relativeren. Zelfs zó, dat ze in staat zijn, immigranten hele stukken van hun steden te laten inpikken, haat-imams haatmarsen te laten houden en de westerse samenleving tot op het bot te laten beledigen en daarbij nóg politiek-correct te blijven. (Persoonlijk zeg ík dan: Waar zit je nationale trots, maar nou ja……)

    Like

 5. De discussie over Pipes wordt fundamenteel gevoerd op”Vlaamse Vrienden van Israël”:
  http://brabosh.com/2015/05/30/pqpct-bb7/comment-page-1/#comment-20975
  Maar ik heb me er nauwelijks mee hoeven bemoeien.
  Het gaat tussen een zekere “Menachemmax” en de webmaster, waarbij “Menachemmax” uitstekend mijn standpunt verdedigt.
  Ik hoefde er zelf niks aan te doen.

  Like

  • Luchtpint zegt:

   Menachemmax’ reacties gelezen, en ik kan alleen maar concluderen dat hij 100% gelijk heeft. Toch raar dat ook die van brabosh zo snel zijn om met pseudo-statistische cijfers te gaan zwaaien.

   “Uit verschillende enquetes onder de bevolking (Brussel en Antwerpen) is gebleken dat tussen 50 en 60 procent van de Belgische moslims Joden haten en of antisemiet zijn. Dan houden we nog tussen de 40 en 50 procent over die dat niet zijn.”

   Excuseer, d.w.z. dat ze op een enquete hebben ingevuld dat ze het niet zouden zijn, m.a.w. ze bewéren dat gewoon van zichzelf. Geen nood voor brabosh, die vindt dat daarmee alle bewijs geleverd is dat gematigden echt bestaan. Hoeveel dommer kan het nog worden ?

   Like

 6. Fred zegt:

  Het interview van Geller met het CNN wijf, waarvan sprake in het artikel, is niet verdwenen. Link: https://www.youtube.com/watch?v=SrRINFCCoek. Graag gedaan.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s