‘Ik sterf liever op de barricade dan thuis in mijn boerka’

Screenshot_19

Marjolein Faber

(Interview: Rob Berends)

Marjolein Faber is het gezicht van de PVV in Gelderland. Ze profileerde zich in de afgelopen jaren als strijdster tegen de gevestigde orde. Zelf kwam ze ook in opspraak; aan opstappen dacht ze niet. “Ik ga door zolang als nodig is.”

Marjolein Faber wachtte tot haar kinderen het huis uit waren voor ze actief werd voor de PVV. Ruim vier jaar geleden betrad ze groen als gras het politieke toneel. Deze week werd ze herkozen als senator en blijft ze leider van de PVV in de Gelderse Staten en in de Eerste Kamer. Ze overleefde een affaire rond de inschakeling van haar zoon voor de Gelderse PVV, al stemden deze week opvallend weinig PVV’ers op haar. Oproer? Zelf zegt ze: “Er zijn fracties die op een lokale kandidaat hebben gestemd. Een stem voor een lokale kandidaat is geen stem tegen mij.”

U ging vier jaar geleden de politiek in om de muffe regentenlucht uit het Gelderse provinciehuis te verdrijven. Is dat gelukt?

“Ik denk wel dat we de boel opschudden. We hebben meer invloed dan ze zeggen. Achter de schermen wordt behoorlijk over ons gesproken.”

Wie zijn ze?

“Het college van Gedeputeerde Staten. We hebben een regent weggestuurd, Co Verdaas. Ik weet zeker dat ze rekening met ons houden.”

PVV normale grootteLees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in PVV. Bookmark de permalink .

11 reacties op ‘Ik sterf liever op de barricade dan thuis in mijn boerka’

 1. Henri Okken zegt:

  De realiteit ,respect !
  Recht voor z’n raap .

  Like

 2. luckybee zegt:

  Geef ze van Katoen PVV.al die elite partijen nog erger zijn de Marxistische partijen die liever met de vijand fraterniceerd.als ze te befechten.

  Like

 3. Frans Brassens zegt:

  In dat interview vond ik een fraaie definitie als antwoord op de vraag
  – “Hoort u zelf ook tot de politieke elite?”
  – “Nee, absoluut niet. Je hoort tot de elite als je het spel meespeelt, om jezelf nog verder en hoger te profileren. Als je dingen doet voor je eigen hachie.”

  Like

 4. vanhetgoor zegt:

  Ik heb nooit goed begrepen wat het probleem is als een zoon een website voor zijn moeder maakt! Ik heb de website niet gezien, ik weet niet of het goed of slecht is gedaan. Als het slecht is gedaan en het heeft geld gekost van ‘de vereniging’ dan is dat een kwade zaak. Als het goed is gedaan en het was voor een vriendenprijsje omdat het voor zijn moeder was, dan is het goed. Ik ga er gewoon van uit dat een zoon het voor zijn moeder voor niets doet, als er personeel voor ingehuurd moest worden tegen vergoeding van onkosten.

  Maar zoals gezegd, ik heb het nooit begrepen omdat ik in de pers nergens gelezen heb hoeveel ‘de vereniging’ van de moeder betaald heeft voor de werkzaamheden van de zoon, en of het goed is uitgevoerd of dat het echt knudde was.

  Like

 5. BertG. zegt:

  Nee, nee, nee. Er is maar één islam. Er is geen gematigde islam. Laat ik het harder stellen: in elke moskee brengen ze dezelfde islam. Wij zeggen: alle moskeeën dicht.”
  Maar als de moslims blijven, heb je toch nog net zoveel islam?
  “Nee. Dan neemt het af.”
  Waarom?
  “Je hebt grote moskeeën. Daar komen veel mensen samen. Ze ontwikkelen groepsgevoel, ze gaan zich profileren. Dat zal verdwijnen.”
  Als die moskee dicht is, blijven moslims moslims. Dan is er nog net zoveel islam.
  “Ja, als je zo denkt, ga je met je pootjes op de rug liggen. Dat vind ik niet handig.

  En dit vind nou net zo een beredenering als dat je zou zeggen, we sluiten alle club huizen voor motor liefhebbers want dan gaan ze zich vanzelf als goede motor liefhebbers gedragen omdat er geen clubhuizen meer zijn.
  Alsof ze dan op zouden houden om de wetten van de koran te handhaven en daar naar te leven en gedragen. Hou dan maar op als je daar in gelooft.
  Criminelen hebben b.v. nog nooit een clubhuis gehad maar zijn er daardoor minder criminelen omdat ze geen clubhuis hebben.

  Like

 6. alidas1 zegt:

  Ga zo door geef ze maar van katoen laat je er maar niet onder krijgen.

  Like

 7. Republikein zegt:

  Nauh, als je dood bent kan je niks meer voor ons doen, beste!
  Niet blind in een mes lopen.

  Like

 8. Hans zegt:

  In 2030 staat er geen moskee meer overeind in NL
  Mind my words.

  Like

 9. Drs.P. zegt:

  Hier gaat het om, white genocide:

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s