Politieke aardbeving in de Oostenrijkse deelstaat Stiermarken

Screenshot_10

(Vertaling: E.J. Bron)

De met spanning verwachte deelstaatverkiezingen in de Oostenrijkse deelstaat Steiermark (Stiermarken) heeft vandaag voor een politieke aardbeving gezorgd. De FPÖ met Mario Kunasek behaalde na de eerste prognoses (na telling van 81% van de stemmen) een sensationeel resultaat van 27,4%. Dat komt overeen met een winst van 16,8% in vergelijking met 2010 (10,66%).

De FPÖ behaalde beste resultaat ooit in Stiermarken en staat nu bijna op dezelfde hoogte met rood en zwart. Voor de beide “hervormingspartners” waren er bittere verliezen: de SPÖ komt volgens de nieuwste SORA-prognose op nog maar 29,1%, de ÖVP op 28%. Dat komt overeen met een totaal verlies van meer dan 18%. De Groenen winnen ongeveer 1% en komen op dit moment uit op 6,6% van de stemmen, de KPÖ blijft met iets meer dan 4% stabiel en blijft vermoedelijk vertegenwoordigd in het parlement van de deelstaat. NEOS met ongeveer 2% en Team Stronach met iets minder dan 2% halen de kiesdrempel niet.

Voves en Schützenhofer willen blijven

Ondanks het enorme debacle van de SPÖ en de ÖVP willen de beide verantwoordelijken blijven. “Iets minder dan 60% van de kiezers in Stiermarken heeft duidelijk voor deze koers gestemd”, zegt Voves (SPÖ). Hij zou voorstander zijn van een voortzetting van het hervormingspartnerschap. “Dan moet ik niet alleen kijken naar mijn 30%”, aldus Voves tegenover de ORF. Er is dus, desondanks de toezegging terug te treden bij minder dan 30% van de stemmen, eerst geen sprake van aftreden.

De chef van de ÖVP, Hermann Schützenhöfer, wil nu “gewoon voor de deelstaat doorwerken.” Ook hij ziet in het stemmenverlies geen aanleiding om een einde te maken aan de samenwerking met de SPÖ.

Grote vreugde bij de FPÖ

“Vandaag werd een duidelijk signaal en voorspel afgegeven voor de deelstaatverkiezingen in Opper-Oostenrijk en Wenen”, luidde de eerste reactie van FPÖ-chef H.C. Strache op het succes van zijn partij in Stiermarken. Morgen zal er een persconferentie met secretaris-generaal Herbert Kicll plaatsvinden. “De sekt is weliswaar nog niet geopend, maar staat al koud”, zei een lachende topkandidaat Mario Kunasek.

Bron:
www.unzensuriert.at

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in FPÖ, Oostenrijk. Bookmark de permalink .

5 reacties op Politieke aardbeving in de Oostenrijkse deelstaat Stiermarken

 1. toestroom zegt:

  En zo zou het ook straks in Nederland moeten gaan we gaan straks weer een mooie tijd tegemoet in Oostenrijk. VAKANTIE .

  Like

 2. Jean zegt:

  Gelukkig beginnen overal de ogen open te gaan t.o. die achterlijke perverse gewelddadige barbaarse smeerlapperij islam genaamd een rotzooi die op ALLE vlakken in strijd is met onze seculiere wetten daarom dat wij eisen dat die smeerlapperij verboden en verbannen moet worden uit onze westerse landen.
  In Afrika leven ze zich maar uit in hun achterlijke barbarij als de rotzooi maar uit Europa geflikkerd wordt tot en met de laatste kopvod.

  Like

 3. tjonge zegt:

  en de media maar blèren dat het goed gaat in de eu…..

  Like

 4. paulzwueste zegt:

  Gefeliciteerd Oostenrijk!!!

  Like

 5. Pingback: Hans Niessl: “Uitsluiting van de FPÖ was fout.” | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s