PvdA in de vrije val

Screenshot_4

De vrije val van de PvdA in de peilingen is nog niet ten einde. Als er nu verkiezingen zouden zijn, zou de partij maar negen Kamerzetels weten te halen, blijkt vandaag uit de wekelijkse peiling van Maurice de Hond. Dat zijn er nog eens twee minder dan in de vorige peiling. De PvdA heeft nu 38 zetels in de Tweede Kamer.

Volgens De Hond is er sprake van een ‘all-time low’ voor de sociaaldemocraten, lager dan de laagste score ooit voor het CDA (tien zetels in november 2011) of de VVD (twaalf zetels in mei 2009).

Het wegzakken van de PvdA lijkt samen te hangen met de perikelen rond het persoonsgebonden budget – een heet hangijzer in de portefeuille van PvdA-staatssecretaris Martin van Rijn – en het naar de beurs brengen van ABN AMRO.

Lees verder>>>
(h/t “Peterselie1”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in PvdA. Bookmark de permalink .

16 reacties op PvdA in de vrije val

 1. toestroom zegt:

  Werner de Jong (gast)
  Het moet er 2 worden en meteen de kiesdrepel in voeren zijn we daar ook meteen vanaf
  Volgens mij ontwaakt Nederlander heel langzaam uit zijn slaap,zal de mens het dan eens door krijgen wat zij willen? u naar de afgrond brengen. En als u het niet snapt,slaap u dan gewoon gerust verder.

  Like

 2. Frans Brassens zegt:

  ‘…Toen waren er nog maar negen’…….en het liedje waar dit zinnetje uit komt gaat verder …..

  Like

 3. Marc zegt:

  Leuk etiket!

  Samson: de Jolande Sap van de PvdA!

  Overigens vind ik het onbegrijpelijk dat de VVD nog steeds 25 zetels telt. Beschamend voor ons volk.

  Like

 4. toestroom zegt:

  Even op letten in 2016 gaat het gas en licht drasties omhoog de energiebelasting gaat met sprongen omhoog. Dit heeft ook te maken met nivelleren.

  Like

 5. peterselie1 zegt:

  Ben er van overtuigd dat Maurice de Hond zijn peilingen natte vinger werk is. maar goed het is fijn om deze Partij van de Aalmoezen zien te zakken in het moeras waar ze allen thuis horen.

  Like

 6. R.Kroonenberg zegt:

  Als ik…uw hardnekkige Samsom
  ooit weer met m’n rozenbos langskom
  blijf dan toch sympathiek,
  schop me niet uit je portiek…
  want ik BEN al op weg naar ’n dwangsom 😛

  Like

 7. Idem in België waar voor de eerste keer in 25 jaar, hebben wij (sinds 7 maanden) een Centrum Rechts Conservative Regering met ZERO Socialist en ZERO Groene ! 🙂

  Like

 8. luckybee zegt:

  Kunnen wij geen grote blok beton aan hun hals hangen? dan gaat de fal nog sneller gebeuren.

  Like

 9. toestroom zegt:


  Van Greenpeace-schandknaapje tot PvdA-fractievoorzitter die de omstreden Bilderberg Conferentie gaat bijwonen. Over het verkwanselen van je idealen gesproken.

  Ook deze sociaaldemocraat is gevoelig voor macht en weelde.

  Like

 10. koddebeier zegt:

  Ole, Ole ,Ole…………Het is mooi, heel mooi !!! Op naar 0 zetels !! Nu de rest nog van al die linkse kwezelpartijen. Mensen straft landverraad af !!!!! Wordt wakker !!

  Like

 11. helletocht zegt:

  We leven in een dictatuur dames en heren, enerzijds de eigen rechts/linkse rovers in Den Haag, die het Nederlandse volk op generlei wijze meer vertegenwoordigen, en anderzijds de fascisten In Brussel. Het is ver gekomen en we doen nog steeds niets. Zoals de aangepaste Duitse nieuwslezer het zei in zijn walgelijk politiek-correct commentaar: “de grootste bedreiging voor de EU wordt gevormd door de dreiging van de Britten met een exit”. Heeft deze Klaus Kleber nooit gehoord van de IS, de islam in zijn extreme vorm, de graaiers, de banken, en de bestuurlijke rovers? Nog een quote van Klaus: : “tot nu toe liet de EU de arme bootvluchtelingen gewoon verdrinken, nu zijn ze begonnen met ze te redden”. Dat zijn Führerin Mutti M. ons allen in een dodende houtgreep houdt wil deze zwaar betaalde sukkel niet weten. Hoeveel honderdduizenden goed opgeleide Nederlandse jongeren zouden als ze wilden vluchten de grote sommen geld voor de mensenhandelaren niet eens kunnen betalen? Daar kan iedereen het ogenschijnlijk. Wie is er nou ontwikkelingsland? Ook gezien? Het nepotistische inteeltfeestje van de VVD met de smakeloze huldiging van Bromsnor Ivo.

  Like

 12. exmarineman zegt:

  Leuk hoor de PvdA naar 9…….- 2. Maar wacht even waar gaan die heen….ja, GroenLinks. Zijn vast een paar allochtonen die naar die nieuwe leider van GrLks overstappen. En dan schieten we er allemaal uiteindelijk niets mee op….Vreemd ook dat deze partij er stemmen/zetels bij krijgt terwijl hun Clubje Greenpeace weer grote keien de Noordzee in wil donderen met alle gevaar voor de vissersschepen. En wat voor vernielingen brengen die keien op de bodem aan dan???? Dat we in een linkse fascistische dictatuur leven in de EU is allang duidelijk…. Het is daarom ook zo verrassend dat het zo stil is over die GEHEIME vergadering tussen EU/VS en de centrale bankiers over het AFSCHAFFEN van het contante geld.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s