Westerse hulp aan Gaza loyaal en totaal, beloofde hulp van rijke Golfstaten ondermaats

Screenshot_4

Nee, op dit plaatje geen puinhopen in Gaza veroorzaakt door Israëlische bombardementen, maar het Egyptische leger dat ter hoogte van Rafah aan de zuidgrens begonnen is met de sloop van meer dan 2000 huizen om een bufferzone aan te leggen van 500 meter breedte tussen Egypte en Gaza om de terroristen van Hamas e& Co. buiten te houden. Egypte overweegt thans om die bufferzone nog uit te breiden naar 1500 à 2000 meter breedte.

(Door: Brabosh)

Op woensdag 27 mei 2015 presenteerde de Wereldbank haar rapport aan het AHLC te Brussel omtrent de stand van zaken in verband met de beloofde hulpfondsen om de heropbouw van de Gazastrook te financieren, die zwaar geteisterd werd tijdens de oorlog van Hamas tegen Israël afgelopen zomer.

Zoals in het verleden ook regelmatig bleek, zijn de westerse landen nagenoeg hun beloften om financiële bijstand aan Gaza helemaal nagekomen, maar van Arabische kant lijken beloftes net zoveel waard te zijn als het papier waarop ze werden geschreven. Tot op heden blijkt dat de rijke Golfstaten samen met Turkije slechts 12% van de beloofde 156 miljoen dollar hebben uitbetaald, volgens de cijfers van de Wereldbank.

Lees verder>>>
Brabosh

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestijnen", "Palestina", "Religie van de vrede", Arabieren, Arabische wereld, Gazastrook, Hamas, Hypocrisie, Islam, Moslims, praatjesmakers, Rotzakken, Turkije. Bookmark de permalink .

8 reacties op Westerse hulp aan Gaza loyaal en totaal, beloofde hulp van rijke Golfstaten ondermaats

 1. koddebeier zegt:

  Het westen financiert zijn eigen ondergang !

  Like

 2. Cathja zegt:

  Van hun geloofsgenoten hoeven ze dus geen echte financiële hulp te verwachten.
  Schandalig, dat ‘geloofsbroeders’ het zo massaal af laten weten. Maar dit is toch ook zo met betrekking tot het opvangen van vluchtelingen? Europa draait er voor op, en dat is toch allerminst logisch.
  Wij krijgen de illegalen (meest moslims), wij betalen het leeuwendeel van de rekening voor het herstel van Gaza, wij bieden hulp, en ga zo maar door. De rijke oliesjeiks leunen lekker achterover en doen vrijwel niets (behalve dat verderfelijke westen bekritiseren)!
  En die stomme ‘regering’ in Brussel deelt maar uit…..!
  Onbegrijpelijk!

  Like

 3. bokito zegt:

  de rijke golfstaten hebben het te druk met het kopen van kleine kinderen voor hun genot

  Like

 4. Ahava zegt:

  Israël zou naar Egyptisch voorbeeld langs die hele strook een veiligheidszone moeten aanleggen. Inclusief pal langs het hek een diepe geul graven, zodat de nieuwe tunnels bloot komen te liggen en kunnen worden opgeblazen. Dat is op Israëlisch grondgebied en kan dus niemand betwisten.

  Like

  • Cathja zegt:

   Ja, dat is een prima idee. Tunnels zijn een regelrechte bedreiging voor de Israëli’s en moeten daarom vernield worden. Israël heeft dit al eens met veel succes gedaan, en heeft daarmee veel bloedvergieten voorkomen!

   Like

 5. luckybee zegt:

  Wij laten ook de islam loyaal en totaal naar binnen komen.

  Like

 6. Luchtpint zegt:

  Saoedi Arabië en Qatar en consoorten investeren in IS. Hamas interesseert hen niet, want die leunen dichter tegen de Moslim Broederschap aan. De kans is groter dat een op MB leest geschoeide organisatie KSA en de Golfstaten de das omdoet en destabiliseert. En dat is ook de reden waarom KSA nu net Al Sisi in Egypte heeft gesteund om dat te verhinderen, want Egypte is voor de Saoeds too close for comfort !

  Van hen moet Hamas weg, dus waarom zouden ze er geld in steken ? IS in Palestina en Hamas uitgeroeid, dat zijn de vooruitzichten voor de toekomst. Het gaat nog heet worden voor Hamas.

  Like

 7. hendrikush zegt:

  We zijn hardstikke gek. Kijk naar Nepal; binnen een maand functioneert het daar weer.
  Kijk naar de Palestijnen; na vijftig jaar maken ze er nog steeds een zootje van.
  Laat ze maar mooi hun eigen shit opruimen en speel niet oneindig voor liefdadiger.
  We moeten een voorbeeld nemen aan de ummah. Geen daden maar woorden.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s