De invloedrijke European Council for Fatwa and Research (ECFR) stelt in antwoord op een vraag van een Pool die zich onlangs tot de islam bekeerde, dat het is toegestaan om ex-moslims onder bepaalde omstandigheden te vermoorden. Het gaat dan om ex-moslims die hun stap publiekelijk bekend maken, omdat dit ‘fitna’ zou kunnen veroorzaken. ‘Fitna’ betekent zoiets als verleiding of ook het kwaad.
In dit geval is, aldus ECFR, executie gerechtvaardigd, ‘om een gehele islamitische natie te beschermen tegen het kwaad van dit individu’ en ‘het zou niet gaan om ‘zijn vrijheid van meningsuiting aan banden te leggen’. ECFR vervolgt: ‘Sterker nog, door het plegen van een dergelijke handeling, heeft het individu de rechten van anderen overtreden, evenals die van de hele staat en natie, die voor individuele rechten komen. Zo iemand voert campagne tegen de islam en de islamitische natie’.
De voorzitter van de ECFR is Yousef Al-Qaradawi, de spirituele leider van de Muslim Brotherhood. De ECFR werkt nauw samen met de Universiteit van Leiden.
Bron:
www.nieuwreligieuspeil.net
(h/t “Thoth”)
In feite moet er tegen die ‘heren’ (want dames maken geen fratswa’s) klacht worden neergelegd wegens aanzetting tot moord. Hoe lang laten we die psychoten nog begaan? Wat is er ‘goddelijk’ aan deze criminele ideologie? Over het wetenschappelijk niveau van de samenwerking met de Leidense universiteit, wordt best helemaal gezwegen. Huurlingen!
LikeLike
Het is niet verwonderlijk, Maiwand Al-Afghanie studeert namelijk bestuurskunde aan de universiteit van Leiden. En als jezelf een sekte aanhangt, zoals een moslim, dan voel je uiteraard wel thuis in Leiden, c.q. Hagistan…
LikeLike
Tot nu toe heb ik eigenlijk altijd gedacht dat “Fitna” Beproeving betekent, dat werd althans altijd beweerd. Beide begrippen liggen dicht bij elkaar, maar zijn niet helemaal hetzelfde: Een verleiding wordt áángeboden, een beproeving eerder ópgelegd. In het eerste geval bestaat nog de mogelijkheid, het aanbod af te slaan, in het tweede is er sprake van dwang om te accepteren en het gebodene is in de regel het tegendeel van aanlokkelijk, wat het eerste dus wèl is. In beide gevallen is de vraag, hoe men er op reageert en hoe men er tenslotte úit komt, wat dan weer een
overeenkomst is. Misschien is het niet zó ongewoon in het Arabisch: Eén woord voor twee verwante begrippen. Ik dacht, dat je dat wel vaker tegenkwam…..
LikeLike
Dat is mij allang bekend, ieder appostaat moet onmiddelijk gedood worden.
LikeLike