Nachtelijk topoverleg over Griekenland

Screenshot_9

Grieken zelf grote afwezigen

De bazen van de Europese Centrale Bank (ECB) en het Internationaal Monetair Fonds (IMF) zijn maandagavond voor een spoedvergadering over Griekenland naar Berlijn gevlogen. Dat maakte de EU bekend.

ECB-president Mario Draghi en IMF-president Christine Lagarde bespraken met de Duitse bondskanselier Angela Merkel, de Franse president François Hollande en de voorzitter van de Europese Commissie Jean-Claude Juncker de hervormingsplannen van de Grieken en hoe ze daarover moeten onderhandelen. De Griekse premier Tsipras was niet bij de vergadering aanwezig.

Griekenland en de geldschieters proberen al maanden een deal te sluiten over hoe Athene zijn schulden gaat aflossen. Ook willen ze voorkomen dat Griekenland de EU verlaat.

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
Post online

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Duitsland, ECB, Elite, euro, Eurocrisis, EUSSR, Frankrijk, Griekenland, IMF. Bookmark de permalink .

22 reacties op Nachtelijk topoverleg over Griekenland

 1. bobzelf zegt:

  en gelijk er achter aan wordt er door de Bilderberg gangsters vergaderd

  dus dit is uw kans
  pleur er een bom op
  gelijk alles opgelost ,

  MAAAAAAR

  MAG IK U EVEN VOORSTELLEN ,
  JA KOMT U MAAR NAAR HET PODIUM , dan hijsen we jullie er even op !!

  HET ENIGE LAND TER WERELD WAAR NAAR DE BEVOLKING WORDT GELUISTERD
  WAAR IN 490 BIJ the BATTLE OF MARATHONAS !

  de grieken besloten met 11.000 soldaten op te trekken en 100.000 perzen dood te slaan, te verzuipen dan wel op de vlucht te jagen

  Wereldwijd : HET BEGIN VAN DE DEMOCRATIE

  EN NU pakken ze hem weer terug , onderweg naar de totale ondergang

  Jezus Christus 1 , wat een moed, wat een durf, u kunt oppleuren

  WIJ ZIJN HET ZAT , JE BEKIJKT HET MAAR MET JE PLEURIS EU

  GOED HE, GAAF HEE !!!

  DUS : THE WINNER IS GREECE

  een klein landje dat de gehele wereld gewoon uitlacht !!

  en jullie zielige nederlandse lijfeigenen , zij mochten de rest van hun steeds armzaligere leventje blijven betalen

  Maar blijf lekker zeiken he, hier en op de DDS, de telegraaf

  U bent met 500 miljoen , ????? 500 miljoen mensen !!!

  trek ze toch de kop van hun romp , zoveel kogels kunnen ze nooit hebben

  stelletje stakkers

  het moet toch een geweldige voldoening geven om de heren verhofstadt en van Baalen, die leugenaar Timmermans, de pest pokken te slaan
  daar houD je toich niet mee op ?
  Die jarenlange opgekropte woede !!

  het Is dat ik de leider ben van Putin-Moskou vooruit , ik zou zo komen helpen

  MAAR MAG NIET VAN DIE DOBBER-NEGERTTTTTTT

  whahahahaha

  gr. hoor bob

  Like

 2. luckybee zegt:

  Alle Onasis nationaliceren dan hebben de Grieken genoeg geld om alle schulden te betalen.

  Like

 3. koddebeier zegt:

  Ging probleem de Grien krijgen wel weer een lening, die ze nooit terug kunnen betalen.

  Like

 4. dendieje zegt:

  En ze zullen ALLES doen zodat Griekenland niet uit de EU zal stappen. En de Grieken zullen hun afspraken toch niet geheel nakomen. Dat is dus een bodemloze put waar ons geld ook niet meer zullen terug zien.

  Like

 5. Tempelier zegt:

  Dat geld komt nooit meer terug , ze lossen een beetje af voor de bühnen , zodat de intelligentsia van de Unie weer met een stroperig verhaal kan komen voor de overige lidstaten en de financiële markt.
  De angst dat Griekenland de Unie zou verlaten weegt zwaarder dan al dat geld ( grote troef voor de Grieken) , dat zou namelijk wel eens een precedentwerking kunnen hebben.

  Like

 6. R.Kroonenberg zegt:

  dus lieve Grieken, grijp die allerlaatste dreg
  want de EU-oren beginnen links en rechts te stomen
  straks zijn jullie nog bij onze lolly uitgesabbeld !
  .
  het complete verhaaltje: http://www.Jasterke.Wordpress.com
  .

  Like

 7. Aegolius cs zegt:

  “Vrijdag is een belangrijke dag voor Griekenland. Het land moet dan 300 miljoen euro terugbetalen aan het IMF. Aan het eind van de maand moet 1,6 miljard euro zijn afgelost.”

  Die 300 miljoen zal misschien nog wel lukken aan het IMF, doch de 1,6 miljard, wellicht minus 300 miljoen ook aan het IMF?!

  Ik heb me laten influisteren dat voornoemd miljard aan de EU geldschieters toebehorend door “specialisten” een “diplomatieke” modus wordt verzonnen, voornoemd opeisbaar bedrag op andere wijze voor de valreep te doen “boekhouden”.

  De aloude Griekse democratie wil je toch in het EU vaandel behouden 🙂 ?!

  Like

 8. topsporter zegt:

  Ik begrijp dat de ambtenaren, die ons de gulden door de neus hebben geboord binnenkort de keus hebben tussen de neusring en twee oorringen met het bekende euromotief.
  Juncker krijgt een speciale behandeling. Hij is bijzonder nietwaar.
  De neusring èn de oorringen, die hij persoonlijk door de Jager krijgt aangemeten zijn speciaal voor hem driemaal uitvergroot zodat de bevolking in Europa kan zien met wie we te doen hebben.
  Uiteindelijk zal de Jager platgeslagen worden tot euro.
  Protesterende politici krijgen de driedubbele uitvoering of een enkeltje naar het……

  Like

 9. peterselie1 zegt:

  Ook willen ze voorkomen dat Griekenland de EU verlaat, tja dit is mijns inziens het grootste hoofdpijn dossier van het IMF en ECB. Grexit betekend het einde van de Euro en dat moet met elke denkbare malversaties voorkomen worden. Het Britse referendum wat Cameron beloofd heeft aan zijn kiezers speelt pas in 2017 een rol, dus voor dit tijdstip dient alles bij het oude te blijven. Oók al betekend dit voor Nederland dat de Nederlandse staat nóóit en te nimmer het gesponsorde geld terug krijgt, hoor nog die vetklep van Jan Kees de Jager zeggen: het uitgeleende geld komt terug mét rente…

  Like

  • joopklepzeiker zegt:

   In 2017 zal een referendum volkomen nutteloos blijken te zijn, de wereld is dan al zo veranderd dat er een heel nieuwe situatie is ontstaan.

   The United States presidential election of 2016 is expected to be held on Tuesday, November 8, 2016

   A referendum on whether the United Kingdom should remain a member of the European Union will take place before 31 December 2017

   Profetieën : Joop Klepzeiker 2015:6

   Geliked door 1 persoon

   • bobzelf zegt:

    jA, JOOP MIJN BESTE JOOP

    ik ben benieuwd hoe al die geweldige nederlanders die nog steeds fout stemmen ,dat later aan hun kinderen en kleinkinderen uit gaan leggen !!
    zouden die kinderen het begrijpen als papa en mama zeggen :

    Ja maar lievertje, papa en mama hadden het zo druk met werken en feesten, en dan natuurlijk mochten we BOER NEUKT VROUW ook niet missen !

    dus GA JIJ NOU MAAR LEKKER MET JE PETJE IN JE HAND BEDELEN VOOR WERK EN EEN AALMOESJE EN NEEM DAN GELIJK JE VRIENDINNETJE MET DIE MOOIE BOERKA GELIJK MEE !!!

    WE zijn zelf even naar de moskee , anders worden we de pleuris geslagen door onze cultuurvrienden met T-doek in de regering

    welterusten nederland, u bent reddeloos verloren

    mocht u Bob missen , hij zit op het strand , met Putin als gegoede vriend

    may the lord be with you makker

    gr. Bob

    Like

 10. koddebeier zegt:

  Alleen van al die leningen heb de arme griek op de straat niets van gezien !!
  De grieken creperen en de banken vieren feest !

  Like

 11. Jean zegt:

  De postjesjagers en zakkenvullers van die EU misdaadorganisatie zullen er alles aan doen, zelfs Europa verraden, voor behoud van postjes en poen daar geven ze zelfs voor Judas een zoen.
  Volg die Luxemburger maar eens een dag en je weet wat voor zootje daar bij mekaar hokt.

  Like

 12. IdentitairVerzet Oostelijk Zuid Limburg zegt:
 13. J. C. Th. Köhler zegt:

  “De Griekse premier Tsipras was niet bij de vergadering aanwezig.”

  Een andere opvallend afwezige was de Nederlandse voorzitter van de Eurogroep, Jeroen Dijsselbloem. Terwijl hij toch een van hoofdrolspelers is, of zou moeten zijn, in dit Griekse treurspel. Of hij zich heeft afgemeld, of dat hij niet is uitgenodigd, vermeldt de historie niet. Veelzeggend is het in beide gevallen wel.

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  Like

 14. Wachteres zegt:

  http://www.tweedekamer.nl/kamerstukken/plenaire_verslagen/detail?vj=2014-2015&nr=90&version=2

  Vragenuur

  Aan de orde is het mondelinge vragenuur, overeenkomstig artikel 136 van het Reglement van Orde.
  Vragen Koolmees

  Vragen van het lid Koolmees aan de minister-president, minister van Algemene Zaken over de gevolgen van het topoverleg over Griekenland in Berlijn voor zijn uitspraak “geen cent meer naar Griekenland” en waarom eurogroepvoorzitter Dijsselbloem niet bij dit topoverleg betrokken was
  .
  Minister Rutte
  De heer Dijsselbloem heeft heel veel gesprekken met allerlei lieden. Hij spreekt ook regelmatig met de premier en de minister van Financiën van Griekenland. Hij heeft allerlei contacten met de ministers van Financiën. Hij was bij de top in maart nog aanwezig bij een nachtelijke vergadering, waarbij op dat moment ook de president van Frankrijk en de bondskanselier van Duitsland aansloten. Er vindt dus heel veel overleg plaats, maar dat zijn allemaal pogingen om te bevorderen. In die overleggen worden geen besluiten genomen, want die besluiten worden uiteindelijk genomen in de eurogroep. enzovoort …..

  Een lulverhaaltje dus.

  De heer Koolmees (D66):
  Ik constateer dat de minister-president geen antwoord geeft op mijn vragen. Dat verbaast mij bij zo’n belangrijk akkoord dat nu blijkbaar voorligt, zeker gezien de betrokkenheid van de minister-president, zijn uitspraak “geen cent meer naar de Grieken” en de rode knop bij de verkiezingscampagne. Ik heb alleen een procedureel antwoord gehad en geen inhoudelijk antwoord. Nogmaals een herhaling van de vragen. Wat is er waar van het ultimatum, wat ligt er voor en wanneer wordt de Kamer betrokken bij de onderhandelingen?

  Like

  • Wachteres zegt:

   Rutte geeft geen antwoord

   Op kamervragen van de PVV, of we ooit een euro terugzien van Griekenland, gaf Rutte geen antwoord. Dit tot grote frustratie van meerdere kamerfracties.

   Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Nou, dat was dan in ieder geval een rake!
    En ‘tot grote frustratie van meerdere Kamerfracties!’ Alles bijeengenomen is dat een unicum voor de PVV!
    Ja, de dag komt er aan, dat ze één en ander wel móeten gaan erkennen!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s