Buitenlandse imam mogelijk op taalcursus

Screenshot_8

Minister Lodewijk Asscher (PvdA)

DEN HAAG – Imams die vanuit het buitenland naar Nederland komen, krijgen misschien een cursus voordat ze hier mogen preken. Minister Asscher (Sociale Zaken) laat onderzoeken of ze taal- en maatschappijcursussen kunnen volgen. Dat heeft hij woensdag laten weten aan de Tweede Kamer. Uit het onderzoek moet onder meer blijken of de cursus verplicht of vrijwillig moet zijn.

Asscher heeft de afgelopen tijd gesproken met enkele Turkse organisaties in Nederland. Een daarvan is Diyanet, de Turkse overheidsdienst voor godsdienstzaken. Die stuurt imams naar Nederland die in dienst zijn van de Turkse staat. De cursussen zouden voor die imams gelden, maar ook voor predikers uit andere landen.

Lees verder>>>
(h/t “Driek”)
De Telegraaf

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Integratie", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Weg met ons!", achterlijkheid, Appeasement, cultuurrelativisme, Dhimmitude, Hypocrisie, Islam, islam-collaboratie, Islamisering, islamitische ideologie, Islamofilie, Krankzinnigheid, lafheid, landverraad, Linkse Kerk, Moslims, Naïviteit, Nederland, onwetendheid, Overheid, political correctness, politici, praatjesmakers, PvdA, Rotzakken, Socialisten, Turken, Turkije, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

11 reacties op Buitenlandse imam mogelijk op taalcursus

 1. BertG. zegt:

  Als of ze dat ook maar op enige wijze boeit. Nederlands leren.
  Compleet zinloos. Het zal u door u strot gedouwd worden, of u nou wil of niet.
  Alles maken WIJ (regering) mogelijk om ze een aangenaam verblijf te bezorgen.
  Geld nog moeite blijven gespaard.

  Like

 2. rs zegt:

  Het zit blijkbaar in het bloed van de Asscher familie om met de VIJAND te heulen en de NEDERLANDSE burgers aan het Islamitische TUIG over te dragen

  Like

 3. Cathja zegt:

  Ik mag toch aannemen dat de Turken deze lessen zélf gaan bekostigen hè? Wij betalen ons al scheel aan allerlei subsidies, cursussen, uitkeringen over de grens, etc.
  Zelf dokken, en willen ze niet op cursus omdat ze dit niet willen betalen, dan geen toegang tot Nederland. Waarom hebben ze hier trouwens Turkse imams nodig? Lijkt me niet erg handig i.v.m. de integratie, die toch al niet soepel verloopt.

  Like

  • Driek zegt:

   Cathja zegt: Waarom hebben ze hier trouwens Turkse imams nodig?

   Ja, dat vraag ik mij ook steeds af. Die Lodewijk Asscher is volledig de weg kwijt. En ik begrijp het nog steeds niet, want de christelijke kerken worden afgebroken, het hele christendom in Nederland bestaat bijna niet meer, en nu krijgen we er de islam voor terug. Ik kan mij daar zo kwaad over maken, dat ons land helemaal in het teken staat van de islam.

   Like

   • pieter zegt:

    islam is troep, maar je kan het hen niet kwalijk nemen dat christelijke kerken verdwijnen.
    evenmin valt islamieten te verwijten dat westerse mensen te weinig kindertjes maken zodat ze uitsterven…

    Like

 4. Henk.V zegt:

  De Joodse Raad zou TROTS op deze man zijn geweest.

  Like

 5. luckybee zegt:

  En wat zal het nut er van zijn? als de koran nooit veranderd worden kan?

  Like

 6. Theresa Geissler zegt:

  Ik ben het zeker niet altijd met Lucky’ eens, maar hier heeft hij wel een punt:
  Stel dat de diensten voortaan in het Nederlands gehouden zouden worden, ik zeg: Stèl: Wat verandert dat dan precies aan de inhoud van de preken?
  Controleerbaar? In theorie wel, maar ik geloof er niets van dat dat in de praktijk zo gemakkelijk na te leven is. Of je moet bij iedere Gebedsdienst controleurs inzetten. En hoe doe je dat, zonder dat het opvalt. En dàn zul je ze weer hóren: Discrimina-atie! Kort geding tegen de Staat der Nederlanden! Schending van de Godsdienstvrijheid……enfin…..
  En BertG. heeft ook gelijk: Je kunt met je klompen aan voelen, hoe groot de animo zal zijn en wat er op die manier van terecht komt.
  En volgens mij is dat nou precíes de reden, dat Elforkani er zo enthousiast over doet: Hij weet in zijn achterhoofd donders goed, wat er in de praktijk van terecht komt, namelijk: Niets.
  Dat voorstel van hem om opleidingen voor Nederlandse imams te starten is volgens mij ook weer grotendeels een slinks middel om de islamisering in Nederland sterker wortel te laten schieten, precies, zoals Marcouch ook probeert!

  Like

 7. BertG. zegt:

  Die man is niet meer te stoppen, die heeft er een levenstaak van gemaakt.

  Het lijkt weer pais en vree te zijn tussen minister van Sociale Zaken Lodewijk Asscher (PvdA) en de Turkse organisaties die hij onlangs heftig bekritiseerde. Asscher zegt de organisaties nu als ‘bondgenoten’ te zien.
  http://www.elsevier.nl/Nederland/achtergrond/2015/6/Asscher-sluit-bondgenootschap-met-Turkse-organisaties-1771126W/?masterpageid=158493

  Like

 8. Andre L zegt:

  Krijgen?
  Het enige wat ik krijg is een dikke vinger die deze kutregering uitsteekt naar haar eigen volk.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s