De vervolging van de niet-islamitische minderheden in Bangladesh – het thuisland van de Rohingya

Screenshot_23

(Door: “The Muslim Issue” – Vertaling: E.J. Bron)

De minderheden in Bangladesh behoren tot de meest vervolgde mensen ter wereld. Ze zijn het slachtoffer van eindeloze islamitische genocide. Het zijn dezelfde moslims die de VN nu wil opdringen aan Birma – een ander boeddhistisch land, het doelwit van eindeloos geweld en infiltratie door moslims.

De moslims kamperen boven de boeddhistische schrijnen in Jummaland, ze gebruiken de heilige plaatsen en slachten hun koeien om hen te beledigen.

Ze bedreigen de boeddhistische monniken dat als ze zich niet willen bekeren tot de islam, ze op zekere dag zullen komen om hen te doden.

De verwoesting van het religieuze en culturele leven van het Jumma-volk in de bergen van Chittagong is sinds de vroege jaren-70 het belangrijkste signaal in het conflict om het gebied geworden. De Humma-volkeren van de Chittagong zijn Boeddhisten, Hindoes, christenen en animisten. De religieuze groepen worden gekenmerkt door etnische verschillen.

De Chakma, Tangchanya en Marma zijn hoofdzakelijk boeddhistisch, de Tripuras zijn Hindoes en enkele kleinere groepen zoals de Bawn en de Pankhu zijn christenen.

De Mru en de Khumi praktiseren het animisme. Onder de Jumma-volkeren was religieuze tolerantie een lange traditie.

De Jumma zijn cultureel volledig anders dan de Bangladeshi´s. In Bangladesh is de islam staatsreligie. Het onderwijs van de staat oriënteert zich op “mainstream” nationalisme en in enkele gevallen heeft het, zoals leerlingen en leraren berichten, sterke islamitische invloeden.

Het onderwijssysteem in de bergen van Chittagong is zo georganiseerd dat de Jumma-volkeren de islamitische cultuur binnengetrokken moeten worden.

De grootste islamitische missieorganisatie heet Al Rabita en wordt door Saoedi-Arabië en Koeweit gefinancierd. Sinds 1980 werkt deze NGO eraan de Jumma te bekeren. In het jaar 1990 bekeerde het Al Rabita missiecentrum in Alikadam 17 Marma tot de islam.

Overal in de bergen van Chittagong worden moskeeën gebouwd. Luidsprekers roepen op tot gebed en onderbreken het leven van de Jumma. De autoriteiten in Bangladesh beweren dat men hun religieuze tolerantie zou herkennen aan het feit dat er boeddhistische, hindoeïstische en christelijke liefdadigheidsinstellingen zouden bestaan.

Als men steun van de autoriteiten wil hebben, aldus een jongen uit Chakma, vragen ze aan je of je geen moslim wilt worden. Het meest vernietigende aspect van de religieuze vervolging in Chittagong is de verwoesting van de tempels, het verhinderen van de religieuze aanbidding, het geweld, dat uit de religieuze haat voortkomt, en de gedwongen bekeringen tot de islam.

Jumma-gevangenen, die in de gevangenissen in Chittagong, Rangamati of Khagrachari zitten, worden opgesloten in cellen met meerdere moslims, wier taak het is hen tot de islam te bekeren. De Jumma, die door de veiligheidskrachten van Bangladesh worden opgepakt, hebben vaak alleen maar de keuze tussen foltering of bekering tot de islam.

Een boeddhistische monnik uit de tempel van Kalanal vertelde Amnesty International over de voortdurende vervolging van dorpsbewoners door het leger en de islamitische kolonisten:

“Maandenlang kwamen er regelmatig soldaten bij ons die koeien slachtten in onze schrijn. Ze zeiden altijd dat als we het hiermee niet eens waren (tot de islam bekeren) dan zouden ze op zekere dag komen en ons doden. Op de ochtend van 1 mei voerden ze hun bedreiging uit en begeleidden een groep van ongeveer 200 tot 300 kolonisten, velen van hen in het uniform van de territoriale garde, naar ons dorp en begonnen de tempel van Boeddha Vihar aan te vallen. De meeste van ons konden vluchten, maar de soldaten sloegen op een monnik in en sloegen hem met geweerkolven. Daarna gaven ze de monnik aan de moslims, die hem in de brandende schrijn gooiden. Hij stierf. Later vertelden meerdere mensen uit mijn dorp dat twee jonge meisjes door de soldaten en de moslims meedogenloos werden verkracht en daarna met een bajonet werden doodgestoken.”

Bron:
http://europenews.dk/de

Bron oorspronkelijk artikel:
https://themuslimissue.wordpress.com
Auteur: “The Muslim Issue”

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Azië, Bangladesh, Barbarisme, Islam, islam-nazisme, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Jihad, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, nieuw fascisme, Rotzakken, Terrorisme, tolerantie/intolerantie, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

12 reacties op De vervolging van de niet-islamitische minderheden in Bangladesh – het thuisland van de Rohingya

 1. Cor Ozinga zegt:

  De verovering van de wereld geschiedt volgens plan.

  Like

 2. Charles Martel zegt:

  In 1948 was 25% van de bevolking in Bangladesh Hindoe. Nu zijn ze allemaal vermoord of verdreven. Taslima Nasreen (zelf uit een moslim familie) heeft daar enkele lezenswaardige boeken over geschreven. Ze leeft nu in Zweden (dat nu dezelfde weg opgaat).

  Like

 3. Driek zegt:

  Onze overheden kunnen nu toch niet langer meer ontkennen dat de islam bezig is onze leefwereld te vernietigen? Inderdaad, Cor Ozinga, de verovering van de wereld geschiedt volgens plan. Maar wij, lezers van E.J. Bron, zijn toch niet de enige mensen in den lande die het gevaar zien aankomen? Dagelijks zien wij de bewijzen van deze verfoeilijke ideologie om ons heen. Alles staat in het teken van de islam. Het lijkt wel alsof met de komst van de islam de geestelijke noden en behoeften der mensen worden afgezwakt, alles wordt simpel gemaakt voor simpele mensen. Het songfestival, al die muziekfestivals, de koning van Nederland die staat te dansen op de maat van mensonwaardige muziek met een glas in z’n hand, Boer zoekt vrouw, en ga zo maar door. Alles is even kleurloos en oppervlakkig.
  Maar goed, ik leef blijkbaar nog in de tijd van Willem Frederik Hermans en Gerard Reve, om maar een paar vertrouwde namen te noemen. Neen, we gaan bergafwaarts. De tijd van beierende kerkklokken, Zondagsrust en radioprogramma’s zonder hinderlijke reclame, is mij veel liever. Doch dat zoude wel met mijn leeftijd verband houden. Jammer, het waren vreedzame jaren, zonder hinderlijke lieden als Pechtold, Samson en Asscher, die hier de boel verpesten.

  Like

  • Anneke zegt:

   Beste Driek, ik ben ook zo’n denker en verwonder mij dagelijks over de wreedheden van die duivelse islam en over de domheid van heel veel mensen die het niet willen zien. Voor mij herhaalt de geschiedenis zich, de armoede onder de mensen, vooral onder de ouderen en zieken en dan de onverschilligheid van heel veel mensen, die het niet willen geloven wat er werkelijk aan de hand is. En dan al die grote zwarte mannen die op een bootje Europa binnen komen, ik verafschuw het en het maakt mij tevens heel erg onrustig, waarom gebeurt dit, wat is Europa van plan, een grote WO3, zodat hun eigen falen verbloemt wordt en zij dan niet hoeven toe te geven dat dit hele EU experiment een grote mislukking is……en ach….daar hebben zij wel wat mensen voorover….

   Like

  • Jean zegt:

   Driek, volkomen met u eens. Open de vuile reclamebuis (TV) kijk naar eender elke bulshit, want iet anders is er niet op te zien, en je ziet kopvodden of baardapen, onze westerse wereld is er door verpest.
   Overal i de wereld verpesten ze de samenleving, de vraag blijft zich stellen, “wanneer worden ze eruit geklopt?”.

   Like

 4. hans-e-pans zegt:

  (sarcastische modus aan)
  Die zielige moslims toch die overal in niet moslimgebied zo hardvochtig worden vervolgd, wat zielig toch. De VN zal er wel weer een algemene vergadering aan weiden, het is een grote schande hoe moslims worden behandeld, tenenkrommend.
  (sarcastische modes uit)

  Like

 5. luckybee zegt:

  Tsia en dieze gebeurtenis wordt zo wel door Mahtma Ghandi als door Pandit Nehru en Indira Ghandi wegens politieke doelen verzwegen. dat is een Leugen voor Brahmanen onwaardig.In India na dat de Engelsen vertrokken waren kan alleen vrede heersen toch?

  Like

 6. koddebeier zegt:

  Als je vrede wil, zal je de moslims en hun vrienden moeten elimineren..
  Keihard, maar het is niet anders.

  Like

 7. Pingback: De vervolging van de niet-islamitische minderheden in Bangladesh – het thuisland van de Rohingya |

 8. Jean zegt:

  Wat is er toch bezig in die verziekte wereld? Overal wordt door politiekers er alles aan gedaan om die achterlijke perverse gewelddadige barbaarse smeerlapperij islam op te dringen aan seculiere mensen zelfs in die mate dat de 3de wereldoorlog vlak voor de deur staat.
  De overgrote meerderheid van de burgers is tegen die perverse vuiligheid en willen de smeerlapperij van die pedofiel onder een betonlaag van 10m dik verwijderen incl. de aanhangers.
  Gelukkig komt het steeds uit nl. “Loontje komt om zijn Boontje”.
  Ik zou niet in de schoenen willen staan van die EU lafaarden en volksverraders…

  Like

 9. Pingback: Vluchtelingen in Heerhugowaard opgevangen - Koggenland

 10. Pingback: Vluchtelingen in Heerhugowaard opgevangen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s