Er broeit iets rond Israël

Screenshot_22

(Door: Alexander Will – Vertaling: E.J. Bron)

De situatie in het Nabije Oosten is uitermate gespannen. Het offensief van IS heeft de broze veiligheidsstructuur van de regio aan het wankelen gebracht. Ook Hezbollah en Hamas zijn zich enorm aan het bewapenen.

In het Nabije oosten begint deze dagen de heetste tijd van het jaar. Politiek en militair gezien staat de regio op sommige plaatsen in lichterlaaie. In andere delen heerst een bedrieglijke rust. Dat geldt verrassend genoeg ook voor Israël. Afgezien van de mes-aanvallen van enkele radicaalislamitische fanatici en raketaanvallen zonder succes, gevolgd door luchtaanvallen door het Israëlische leger, is het de afgelopen maanden rustig gebleven tussen de Jordaan en de Middellandse Zee.

Daarentegen escaleerden de gevechten in de buurt. Ondanks herhaaldelijke verzekeringen van de Verenigde Staten dat de “Islamitische Staat” (IS)  ten dode opgeschreven zou zijn en militair aan zijn einde, pakten de radicale islamieten zich samen voor een uniek en zeer succesvol offensief in Irak en in Syrië. Deze gebeurtenissen gaan ook Israël aan. Gaat het dus op dit moment alleen maar om de stilte voor de storm?

Delen van de Israëlische veiligheidskringen schijnen dat te geloven en hebben hier hun redenen voor. Langs alle grenzen van Israël staat namelijk de zaak in brand. Echte rust heerst er deze dagen alleen nog in het oosten, in richting Jordanië. Daar functioneert het kleine grensverkeer. Auto´s met Jordaanse nummerborden zijn in Israël onderweg en christelijke pelgrims kunnen ongehinderd de plek van de doop bij de slechts vijf meter brede rivier de Jordaan bezoeken, in het midden waarvan de grens verloopt.

Nervositeit in het noorden

In Egypte, het buurland in het zuiden, heeft de chaos al een nieuwe naam: het schiereiland Sinaï. Gingen er voor de “Arabische Lente”, de machtsovername van de Moslimbroeders en hun val, nog veel Israëlische toeristen naar de stranden van de Rode Zee, dat is nu voorbij. Het risico is gewoon te groot. In de woestijnregio voeren Egyptische troepen, radicale islamieten en autochtone stammen oorlog met elkaar. Gijzeling en het aftroggelen van losgeld is een lucratieve zaak geworden.

Nog is Israël niet de dupe van dit falen van de staat. Dat kan echter heel snel veranderen wanneer de radicale islamieten besluiten de joodse staat op de korrel te nemen en de Egyptische regering de regio niet onder haar controle kan krijgen.

In het noorden en noordoosten van Israël is de situatie echter extreem hachelijk. Weliswaar probeert de joodse staat om zich buiten de Syrische burgeroorlog te houden. Des te langer deze echter duurt, hoe moeilijker dit wordt. Gevluchte burgers proberen over de grens in veiligheid te komen. Er slaan granaten op Israëlisch territorium in. Daarom heeft het leger een lazaret in de Golanhoogten opgebouwd, beantwoordt bij beschieting het vuur, maar grijpt niet op een andere manier in.

Bij een bezoek aan de Golanhoogten is de nervositeit echter constant voelbaar. Transporten met zwaar materieel rollen door de straten, het leger is in het hele gebied overduidelijk aanwezig. Dat ligt ook aan het feit dat men de gevechten in Syrië vanaf de Golanhoogten kan zien. Achter de VN-bufferzone stijgt dagelijks rook op, zijn militaire voertuigen te zien en ook schoten te horen.

Bezorgde strategen

In de Israëlische publieke opinie – tot ver in politiek links – is men nu blij dat Israël de in 1967 veroverde Golanhoogten controleert. De “Islamitische Staat” zou anders aan de oevers van het Meer van Galilea staan, een dichtbevolkt gebied dat tot het kernland van Israël behoort.

Op de Golanhoogten en verder in het noorden aan de Libanese grens bereiken de zorgen van de Israëlische veiligheidsstrategen hun hoogtepunt. Het is niet zozeer de crisis in de “bezette gebieden” op de “Westelijke Jordaanoever” die als uiterst problematisch wordt beschouwd. Openlijk en minder openlijk gaat men er van uit dat daarvoor op zeker moment een oplossing, vermoedelijk een twee-staten-oplossing, zal komen. In Syrië en in Libanon en ook in de Gazastrook, die zich onder controle van de radicaalislamitische Hamas bevindt, ziet men echter bedreigingen die gevaarlijk kunnen worden voor de joodse staat.

In Syrië vecht het Assad-regime met ondersteuning van de Libanese sjiitische Hezbollah-militie (“De Partij van Allah”) tegen IS en andere radicale islamieten. Hezbollah en de Assad-regering worden door Iran gesteund. Al deze krachten hebben de vernietiging openlijk als hun doel benoemd, dat geldt ook voor Iran. Op dit moment neutraliseren ze elkaar.

Maar wat gebeurt er als één kant de burgeroorlog wint? “Dan nemen ze ons op de korrel”, zei een Israëlische officier. Er zou aan de andere kant van de grens geen samenwerkingspartner bestaan. Mocht Israël van daaruit worden aangevallen, dan zou dit “een vreselijke oorlog” worden.

In werkelijkheid zijn zowel Hezbollah als Hamas in de Gazastrook zich enorm aan het bewapenen. Israëlische bronnen gaan er van uit dat Hezbollah in Libanon over ongeveer 20.000 man beschikt en over een arsenaal van 100.000 raketten, die deels het hele territorium van Israël kunnen raken. Ook Hamas in de Gazastrook, die in toenemende mate vriendschappelijke contacten met de ooit vijandige Hezbollah onderhoudt, bewapent zich.

De Israëlische oppositieleider Isaac Herzog zei vorige week dat een nieuwe confrontatie met Hamas slechts “een kwestie van enkele maanden” zou zijn. Hamas zou alweer tunnels graven om Israëlisch grondgebied binnen te dringen en de productie van raketten zou op volle toeren draaien. Herzog riep de EU op om dringend te zorgen voor de demilitarisering van de Gazastrook. Brussel reageerde tot op de dag van vandaag niet.

De Assad-Hezbollah-alliantie in Syrië en in Libanon wordt in Israël ook daarom als extreem gevaarlijk beschouwd, omdat zij door Iran wordt gesteund. Het is Iran dat het, ondanks Europees-Amerikaanse sancties, voor Hezbollah mogelijk maakte het zuiden van Libanon te controleren en als uitvalsbasis te gebruiken.

Angst voor atoomwapens

In Jeruzalem wil men er helemaal niet aan denken wat er gebeurt als de Iraniërs door de opheffing van de sancties nog meer geld kunnen besteden aan hun bondgenoten. Het is behalve de atomaire begeerte van de moellahs vooral deze plaatsvervangende oorlog die in Israël voor angst zorgt. Deze angst wordt bovendien nog vergroot, omdat noch de Amerikanen noch de Europeanen bereid waren om zulke bedenkingen serieus te nemen.

Nóg is de situatie tussen de Jordaan en de Middellandse Zee dus rustig. Maar deze zomer zullen weer weer “solidariteitsflottieljes” met “hulpgoederen”, gefinancierd door radicaalislamitische organisaties en goedbedoelende Europese “vrienden van de vrede”, via de Middellandse Zee naar Gaza opstomen. Het zijn precies zulke aanleidingen die het in zich hebben tot een oorlog in de hele regio te voeren. Misschien deze zomer al.

Bron:
http://heckticker.blogspot.de
Auteur: Alexander Will

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Israël. Bookmark de permalink .

20 reacties op Er broeit iets rond Israël

 1. joopklepzeiker zegt:

  Actie gevraagd , zeg je contract op bij orange !

  Mobiel reus oranje CEO zegt willen toetreden tot de Israël boycot,

  Mobile giant Orange seeking to join Israel boycott, CEO says
  http://www.timesofisrael.com/mobile-giant-orange-seeking-to-join-israel-boycott-ceo-says/

  sorry heer Bron , een beetje spammen voor de goede zaak, vergeef mijn kleine zonde .

  Like

 2. Dicksy zegt:

  Het lont voor WO 3 ligt volgens mij al langer in het Midden-Oosten en niet in de Oekraïne en ik vermoed als Israël er in betrokken wordt dan zal de wereld inderdaad te klein zijn om zich nog te verstoppen.

  Like

 3. Ahava zegt:

  Goeie suggestie Joop!

  Like

 4. koloth zegt:

  Vooralsnog is het kijken, want het kan alle kanten op.
  Mocht de hell losbarsten dan weten we einderlijk waar Israël nu werkelijk voor staat.
  ISIS zit overal maar Israël hebben ze nog steeds niet aangevallen, misschien toch een beetje vreemd ?
  Maar het kan nog komen, dus we wachten het af.

  Like

  • Luc zegt:

   vreemd?
   hangt ervan af hoe je het bekijkt natuurlijk.
   wat zijn ze ermee vooruit als ze meteen Israël aanvallen?
   dan krijgen ze meteen en per direct half de wereld op hun kop, verliezen ze hun slachtoffer status en mogen ze hun kalifaatje voor volgende week maandag opdoeken wegens parking.

   zo lang ze Israël niet aanvallen kunnen ze nog even Jihaatje spelen en zieltjes winnen, groeien, om dan Israël meteen goed aan te vallen.
   Bij IS weten ze ook dat Israël aanvallen iets héél anders is dan hun huidig spelletje nazisme.

   Like

  • boorzalf zegt:

   Omdat isis weet dat Israël keihard terug slaat. En daar zijn de orks van isis toch wel bang voor. En Israël heeft de nieuwste technieken in oorlogsvoering. En daar komt bij, dat de motivatie van Israël op een veel hoger peil ligt dan bij de orks.

   Like

 5. Pegidafan zegt:

  Als er een land is wat gesteund moet worden door het westen is het Israel wel , een land en een bevolking met onze normen en waarden , tussen al die landen met barbaren . Israel was en moet altijd onze bondgenood blijven . Daarom begrijp ik die smerige politiek van die idiote Obama niet .
  Vriendelijke betrekkingen met Iran , en het afvallen van een vriend en bondgenoot als Israel .
  Zou dat nou terug gedraaid worden als die moslim president af is? Ik hoop het van harte , Israel verdiend onze steun . Hoe kan dat toch , dat die steun in een paar decennia zo achteruit is gegaan .
  En de banden met die barbaren zo is aangehaald , Ze (westerse regeringen) geven zelfs hun eigen landen weg aan die barbaren , in wat voor wereld leven we nu . En geen een volk staat op en zegt iets .Engeland zegt niets laat maar binnen komen die haatbaarden, Frankrijk zegt niets , Belgie zegt niets , Duitsland zegt niets , zijn we tot zombies gemaakt. Doen ze iets in het eten ofzo.
  Een europa om de vrede te bewaren , wat een aanfluiting , het is nog nooit zo gevaarlijk geweest als nu in de wereld , en je ziet gewoon dat die haatbaarden steeds zelfverzekerder worden doordat ze overal in de meerderheid komen . Laat er in godsnaam iets gebeuren wat het tij zal keren , maar dan moet het wel nu gebeuren , nog even en het is werkelijk te laat .

  Like

 6. tijluylenspiegel zegt:

  Het is niet Israël waar we ons zorgen om moeten maken, die zijn militair en strategisch vele malen beter dan de hen omringende Arabieren, het is de reactie, of het uitblijven van een reactie van het westen waar we ons zorgen om moeten maken. In plaats van te denken “ze zoeken het maar uit” zou men moeten denken “hoe kunnen we onze steun aan Israël het beste vorm geven”.

  Like

 7. U.G. Kempenaer zegt:

  Israël moet zowel de gazastrook als de westelijke jordaanoever schoonvegen van vijandige elementen, de grenzen strikt bewaken, zich tot de tanden toe bewapenen en het nucleaire arsenaal oppoetsen. Ze worden omgeven door islamitische moordenaars die steeds meer gesteund worden door zwakzinnige, edoch gevaarlijke Amerikanen en hun Europese antisemitische linkse slaafjes. Bovendien worden de islamitische haathordes in Europa steeds groter en die wegen steeds meer op de programma’s de landverraderlijke linkse politieke partijen.
  Precies zoals de Saoedi’s het gepland hebben. Hun pion Hussein Obama is goed bezig de wereld in diepe ellende te storten. De zwakkelingen in de Europese parlementen missen de kwaliteiten om het te herkennen en er iets aan te doen.
  Israël is op zichzelf aangewezen. Opnieuw en steeds meer. Diep triest en een grove schade. Stuitend en weerzinwekkend.
  Je schaamt je kapot voor onze regeringen.

  Like

 8. U.G. Kempenaer zegt:

  Israël moet de gazastrook en de westbank ontdoen van vijandelijke elementen, de grensbewaking opvoeren, zich tot de tanden toe bewapenen en het nucleaire arsenaal oppoetsen.
  De islamitische hordes staan schuimbekkend klaar om de Joden voorgoed te verscheuren daarbij geholpen door de antisemitische regeringen van de VS en hun slaafjes van de EU.
  Bovendien worden de islamitische legioenen in Europa ook steeds talrijker en gebruikt Saoedie Arabië haar pion Hussein Obama om de wereld in diepe ellende te storten.
  Israël is op zichzelf aangewezen. Opnieuw. En het is een grove schande.

  Like

 9. joopklepzeiker zegt:

  citaat :
  Mocht de hell losbarsten dan weten we einderlijk waar Israël nu werkelijk voor staat.

  Ikkes :
  Zit je kop klem tussen een deur in plaats van je poot ?

  Afwachten ?, ontwaken in je wachttoren ?

  Like

 10. luckybee zegt:

  Om dat Kanaan door de God van Abraham wordt beschermd ; hij heeft nooit zijn woord gebroken en zal ook dit keer niet doen.

  Like

  • joopklepzeiker zegt:

   Alles in de hemel, de aarde, en wat is daar tussen is ontstaan uit de waarheid van de verenigd eenheid.
   De ondeelbare en onvergelijkbare verenigd eenheid.
   Welk uiteindelijke de oorzaak is van alle bestaan, onbegrijpelijk en onkenbaar voor de kinderen der ongehoorzaamheid, zij zien alleen wat zij willen ziet van de waarheid van de verenigd eenheid.
   En dat alleen uit de verenigde eenheid geopenbaarde en niet geopenbaarde aspecten het universum in bestaan is gebracht.
   O lo er is vrijheid om te zien, maar alleen voor diegene die willen zien

   De digitale realiteit van de Plank constante, van 3D Planck cubits naar een 2D realiteit .

   toedeladoki :
   uit het leven van een platte profeet.
   Blind of niet blind : 2015: 6: 4

   De wereld gaat ten onder aan vlijt
   Professor zegellak

   Begrijpt u wel ?

   Like

 11. @ koloth
  “Mocht de hell losbarsten dan weten we einderlijk waar Israël nu werkelijk voor staat.”
  Wat betekent die zin?

  @ U.G. Kempenaer
  Goeie commentaren!
  Spijker en kop.

  Like

 12. BertG. zegt:

  ISIS-leden in de Gazastrook claimen dat ze twee raketten op Israël hebben afgevuurd.
  Het zogeheten Ansar al Dawa al-Islamia, een groep in Gaza die verbonden is aan ISIS, heeft de verantwoordelijkheid opgeëist voor het afvuren van twee raketten richting Israël. Israël heeft hierop geantwoord door trainingskampen in de Gazastrook te bombarderen.
  http://www.dagelijksestandaard.nl/2015/06/isis-beschiet-israel/

  Like

 13. Broeit er iets rond Israël?
  De islam, misschien?

  Like

  • louis portugal zegt:

   En dan alle soorten.
   Die islam doet me een beetje denken aan het christendom zo´n 600 jaar geleden toen die elkaar met beeldenstorm enz, ook te tent uitvochten, hoewel ik niet meegekregen heb die die elkaar ook zo rigoreus en massaal de koppen afsneden.
   Ik zit me ook wel eens af te vragen of israel bij een volgend conflict met meerdere buren, idd gaat opruimen en dan meteen ook de tempelberg voorgoed gaat schoonmaken van die moslims inc de tot moskee omgebouwde kerk.

   Like

 14. U.G. Kempenaer zegt:

  @ martienpennings

  Bedankt. Ondanks de bijna dubbelpost van mijn kant. 😉

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s