De EU zou de EU uit de EU moeten gooien

Screenshot_14

(Door: “Jenny” – Vertaling: E.J. Bron)

De voorzitter van de Europese Commissie, Jean-Claude Juncker, dreigt Hongarije uit de EU te gooien, omdat men daar over de herinvoering van de doodstraf discussieert. Ook beschuldigt men Hongarije van antidemocratische politiek en de beperking van de burgerrechten. Als dat zo is, dan zou men nu eindelijk ook de EU uit de EU moeten gooien.

Als de EU een land zou zijn, dan zou ze wegens gebrek aan democratie niet in de EU worden opgenomen. De EU is een centralistische constructie met een regering die benoemd wordt. De voorzitter van de Europese commissie is geen gekozen volksvertegenwoordiger. Alleen het parlement wordt in de EU gekozen – de Europese commissie wordt benoemd. De EU neemt het ook niet zo nauw met de burgerrechten, zoals men op dit moment aan het debat over TTIP kan zien. Maar een van de belangrijkste redenen om de EU uit de EU te gooien, is dezelfde reden als bij de dreiging tegen Hongarije: de doodstraf. Deze werd via het Verdrag van Lissabon weer toegestaan aan de EU-lidstaten en trad op 1 december 2009 in werking.

In artikel 2 van de grondrechten-charta van de EU staat onder (2): “Niemand mag tot de doodstraf veroordeeld of terechtgesteld worden.”  De toelichtingen horen hier echter ook bij. In de zogenaamde toelichtingen betreffende de grondrechtencharta staat: “Een doding wordt niet als schending van het artikel beschouwd” als het noodzakelijk is “een oproer of opstand legaal neer te slaan.” De tweede uitzondering wanneer de doodstraf mag worden opgelegd: “Voor daden in tijden van oorlog of bij onmiddellijk oorlogsgevaar.” De EU heeft met deze goedkope goocheltruc de doodstraf ingevoerd. Jean-Claude Juncker zou er over moeten nadenken zichzelf uit de EU te gooien.

Bron:
https://pinksliberal.wordpress.com
Auteur: “Jenny”

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Europese Commissie, EUSSR, Hypocrisie, Rotzakken, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

5 reacties op De EU zou de EU uit de EU moeten gooien

 1. OphEUffen zegt:

  Indien in bezit van een spoortje aan eer pleegde heel politiek Brussel harakiri.

  Like

 2. Jules Vismale zegt:

  Net zoals de voormalige Sovjet-Unie en Joegoslavië zijn er in de EU talloze volkeren bij elkaar gestopt die absoluut NIET met elkaar te verenigen zijn, steeds verdeelder raken omdat buitenstaanders koste wat het kost moesten worden voorgetrokken, de Europeanen de EU en de euro steeds meer gaan haten en wee het land dat zich tegen de stink-EU verzet: verkettering is Brussel niet vreemd meer alsof de EU-hatende Europeanen zoals Hongaren, Britten, Nederlanders, Duitsers etc. een bende levensgevaarlijke Dracula’s, weerwolven, monsters van Frankenstein, mummies, zombies of heksen zijn!
  Het lijkt haast of de EU-bestuurders zich gedragen naar aanleiding van een Nederlandse fabel over eekhoorns die ontzettend dom en hebberig waren. Deze eekhoorns wilden namelijk flessendoppen met eksters wisselen in ruil voor noten. Dat ging een tijdje goed totdat de eekhoorntjes meenden dat flessendoppen waardevoller waren dan nootjes en verzamelden ze meer doppen dan nootjes. Op een gegeven moment gingen ze zelfs met een vos onderhandelen over de waarde hiervan en kreeg iedereen ruzie met elkaar omdat ze het allemaal beter wisten. Toen verscheen er een wijze uil aan wie de eekhoorntjes raad wilden vragen en recht over de vos zou spreken daar zij meenden dat deze de eekhoorntjes had bedrogen.
  De uil vroeg toen: “Zijn doppen zoveel waard als een gek ervoor wil geven. En jullie waren de gekken die er acht nootjes voor gaven. Wat hadden jullie eigenlijk gedacht met die doppen te doen?”
  Een grijs eekhoorntje: “Aan de eksters verkopen maar die wilden niet meer dan drie nootjes voor een dop geven!”
  Uil: “De vos heeft jullie er toch niet toe aangezet hoeveel flessendoppen waard waren. Jullie zijn namelijk een bende hebzuchtige en domme sufferds die elkaar zaten op te jutten en je eigen wintervoorraad erdoorheen joegen voor de doppen die jullie nou niet meer kunnen ruilen met de eksters! In werkelijkheid zijn die doppen voor jullie niets waard en kun je beter zelf op zoek gaan naar nootjes voor de winter aanbreekt!”
  De EU-landen en Brussel geven helaas onderling ook hun eigen geld uit aan dingen waar ze totaal NIETS aan hebben omdat ze denken slimmer dan anderen te zijn waardoor zij constant zichzelf te slim af zijn! Dus wat mij betreft wordt de gehele EU op de mestvaalt gegooid daar de EU-elite nog idioter bezig zijn dan de eekhoorns!

  Like

 3. Is dat dan ook het einde voor het vrijhandelsverdrag tussen de VS en de EU ?

  Like

 4. luckybee zegt:

  Smijt de zuiplap van een Juncker uit de EU.

  Like

 5. Anna zegt:

  Sep Blatter gehad, nu Juncker nog

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s