Na de Arabische boycot volgt de Westerse

Screenshot_3

Stéphane Richard

(Door: Aviel Schneider – Vertaling: E.J. Bron)

De internationale boycot tegen Israël neemt toe. Enkele dagen geleden heeft de Britse studentenbond zich aangesloten bij BDS (Boycot, Desinvestering en Sancties) en gisteren verklaarde het verantwoordelijke bestuurslid van de telecommunicatieonderneming “Orange”, Stéphane Richard, dat zijn firma morgen Israël al zou verlaten als dit mogelijk zou zijn. “Maar dat zou Orange een heel hoge geldboete kosten”, voegde Richard er in zijn verklaring in de Egyptische hoofdstad Cairo aan toe. De afgelopen dagen was in Egypte een campagne tegen Orange International gestart, omdat Orange in grote delen van Israël actief is, o.a. ook in de zogenaamde “bezette gebieden”.

Bovendien wordt er in Egypte over Orange gezegd dat de onderneming Israëlische militaire eenheden zou ondersteunen. “Ik weet dat dit in Egypte een heel gevoelig onderwerp is”, zei Richard tegenover zijn Egyptische gastheren. “Maar we willen echte partners met alle Arabische landen worden.” In Israël behoort Orange tot de drie grootste telecommunicatiebedrijven. Orange heeft een aandeel van 29% op de telefoonmarkt in Israël, wat overeenkomt met ongeveer 3 miljoen leden. In Israël is men verontwaardigd over de uitspraak van Richard. De Arabische markt is voor telecommunicatieconcerns zoals Orange een veel grotere markt.

Op sociale netwerken in Israël zoals Facebook zijn al campagnes bezig die ertoe oproepen om een andere provider te nemen. De Israëlische partnerfirma van Orange verklaarde in de media duidelijk dat zij niets met Orange te maken zou hebben en zelfstandig zou werken. De Israëlisch-Amerikaanse miljardair Haim Saban, die o.a. gedeeltelijk eigenaar is van Orange Israël, verklaarde: “Ik ben er trots op om aan het hoofd van de partnerfirma Orange in Israël te staan. Wij pachten alleen de naam Orange in Israël, dat is alles. Dreigingen zullen ons niet intimideren. Ik zal Orange in Israël houden en Israël hardnekkig in de wereld verdedigen.” Israël maakt zich in toenemende mate zorgen om de groter wordende boycotgolf van de BDS. BDS werd tien jaar geleden na de oproepen van meer dan 150 Palestijnse NGO´s in het leven geroepen.

“Er wordt een grootscheeps opgezette delegitimeringscampagne tegen de staat Israël gevoerd en tegen zijn existentie als nationale staat van het joodse volk”, verklaarde de Israëlische minister van Justitie, Ayelet Shaked, op een speciale vergadering in het Israëlische parlement. “De campagne wil Israël als bron van alle kwaad in de wereld presenteren”, voegde Shaked er aan toe. “Net zoals het antisemitisme Joden in het verleden heeft neergezet.”

Ook de Israëlische minister-president Benjamin Netanyahu bekritiseerde de toenemende boycot. “Ze verdoemen Israël, maar niet de wrede islamitische kalifaatstaat, daarmee verdoemen ze zichzelf.” Het lijkt net alsof het Westen nu datgene wil voltooien wat de Arabische boycot niet gelukt is. Deze eindigde met de onderhandelingen in Oslo in de jaren-90.

Bron:
www.israelheute.comx
Auteur: Aviel Schneider

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in antisemitisme, demoniseren, Hypocrisie, islam-collaboratie, Israël, Israël-vijandigheid, Jodenhaat, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Linkse christenen, Linkse Kerk, nieuw fascisme, propaganda, Racisme, Rotzakken, Westen. Bookmark de permalink .

12 reacties op Na de Arabische boycot volgt de Westerse

 1. joopklepzeiker zegt:

  Hebben we net die slome Mexicaan met zijn telecombedrijfje het land uit gejaagd, komen de Fransen nu KPN alsnog halen. Misschien dan. Orange-topman Gervais Pellissier zegt in een interview in de Financial Times dat Europese spelers die nu op slechts één markt actief zijn, prooi zullen worden van telecomreuzen. En een van hen zal ‘for sure’ een doelwit van Orange worden, verklaart de Fransman in zijn beste Engels. Maken we een lijstje van telco’s die actief zijn op één markt, dan komen we uit bij Telecom Italia, KPN en Belgacom. We kunnen onze borst dan ook wederom natmaken voor een overnamestrijd rondom KPN. Is dat een verrassing? Neuh, niet echt. Zo ongeveer iedereen had immers al voorspeld dat telecomproviders willen uitgroeien tot allesvernietigende giganten met tentakels in alle Europese landen. Zelfs KPN zelf zei het al. En als het dan toch gaat gebeuren, laat het dan ook Orange maar zijn. Dan houdt KPN in ieder geval nog een klein beetje een Nederlands tintje.

  http://daskapital.nl/2015/06/wil_orange_nu_kpn_overnemen.html

  http://www.de-stek.info/forum2/index.php?topic=27318.0;topicseen

  Like

 2. joopklepzeiker zegt:

  Actie gevraagd , zeg je contract op bij orange !

  Mobiel reus oranje CEO zegt willen toetreden tot de Israël boycot,

  Mobile giant Orange seeking to join Israel boycott, CEO says
  http://www.timesofisrael.com/mobile-giant-orange-seeking-to-join-israel-boycott-ceo-says/

  http://www.de-stek.info/forum2/index.php?topic=27318.0;topicseen

  Like

 3. Aegolius cs zegt:

  Er wordt een grootscheeps opgezette delegitimeringscampagne tegen de staat Israël gevoerd

  En morgen weer gezond opstaan?

  Like

 4. IK KAN NIET ZEGGEN HOE IK ZE HÁÁT, HOE IK ZE HÁÁT, HOE IK ZE HÁÁÁT !!!
  “Werk in Uitvoering: een korte geschiedenis van Israël”: http://bit.ly/1FWeeGG

  Like

 5. Tempelier zegt:

  Dan boycot je Orange toch, zeg het voort , zeg voort.

  Like

 6. joopklepzeiker zegt:

  Ik ben de haat voorbij, bij mij is het meer zoals een hagedis die een vlieg op eet, geen gevoelens geen gedachten meer , gewoon zien als een noodzaak .

  Like

 7. Jan zegt:

  Intussen wordt ook in Amerika de hetze tegen Joden geïntensiveerd:

  US Taxpayer-Funded Palestinian TV: Girl Recites Poet Saying “Jews Are Barbaric Monkeys… Most Evil Among Creations”…

  Like

 8. Jan zegt:

  Back in 2012, Orange CEO called Israel ‘a nation of vision’
  Visiting Israel for the first time in 2012, Stephane Richard addressed the Presidential Conference in Jerusalem • He said he had been told that Israel was a “dynamic and energetic” country, and he was “very excited” to discover that this was true.

  Smiling, the Orange director added that “this might be my first visit, but I’m so intrigued by what I see here in my industry, of course, but also in all the people I’ve met.”
  http://www.israelhayom.com/site/newsletter_article.php?id=25983

  Commentaar van Stephane Richard, CEO Orange:

  In a statement issued in Paris, Orange said Thursday it sought to clarify that it wants to pull out of Israel for business reasons, not political ones. The company said it did not want to maintain a presence in countries where Orange itself is not a phone provider, and that the move was “in conformity with its brand policy.”
  Orange said it “has no reason to take part … in a debate of a political nature.”
  Richard himself backtracked on Friday, telling Israeli media outlets that “we are friends of Israel, this has nothing to do with Israel. We love Israel. My words were misunderstood.”

  Commentaar Ayalet Shaked:
  “The boycotters of Israel are not looking … to partition the land of Israel, but to erase the State of Israel,” Justice Minister Ayelet Shaked said this week. “This is anti-Semitism under a new guise.”
  ..
  http://www.israelhayom.com/site/newsletter_article.php?id=25979

  Like

 9. Pingback: Orange wijst Israël-boycot af | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s