Brusselse leraar ontslagen voor “islamofobe” uitspraken op Facebook

Screenshot_24

Een geschiedenisleraar van het Dachsbeck Lyceum in Brussel is ontslagen omdat hij op Facebook verklaringen had gedaan die als islamofoob worden beschouwd. Dat melden de kranten van Südpresse en La Dernière Heure.

De moeder van een van de leerlingen had in december 2013 klacht ingediend bij de schooldirectie. Dat gebeurde nadat ze een Facebook-conversatie tussen haar dochter en de leraar had ontdekt. Het gesprek dateerde van februari 2012

Lees verder>>>
(h/t “Bert G.”)
HLN Be.

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Islamofobie", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Weg met ons!", Appeasement, België, Brussel, Censuur, cultuurrelativisme, Dhimmitude, Hypocrisie, Islam, islam-collaboratie, Islamisering, islamitische ideologie, Islamofilie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Linkse Kerk, meningsdictatuur, Moslims, nieuw fascisme, Overheid, political correctness, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Vrijheid van meningsuiting, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

18 reacties op Brusselse leraar ontslagen voor “islamofobe” uitspraken op Facebook

 1. Thoth zegt:

  (..) “Waarom kiezen voor de religie die zich kenmerkt door de hoogste graad van analfabetisme en die de meeste onderontwikkelde en achtergestelde landen telt?”, stond er.
  De leraar, die al veertien jaar voor de klas staat, had tot nu toe geen enkele negatieve beoordeling gekregen. Hij gaat in beroep tegen de beslissing van de stad Brussel.

  Mijn vraag is, waarom? Is er een links bestuur aangaande het lyceum? Afijn, de tijd zal het leren. Btw, 642,630+ vinden dit leuk…, ik ben dus niet de enige.

  Like

 2. vanElleswijk zegt:

  Hoe zit het die islamitische agent die alle Joden wil afslachten? Ik neem aan dat deze eveneens ontslagen word en, zou eigenlijk, uitgezet en/of vervolgd moeten worden.

  Waarom heb ik daar niks over in de gewone kranten gelezen eigenlijk?

  Like

  • E.J. Bron zegt:

   Wat denkt u zelf. . . ?

   Like

   • vanElleswijk zegt:

    het was ook meer een retorische vraag 🙂

    Al sinds mijn 15e (ben nu 27) zeg ik dat we op een dag de veelbesproken deksel op onze neus gaan krijgen, hoe vaak ik heb gewenst dat ik het fout had… het doet mij enorm pijn om onze ooit zo mooie westerse beschaving langzaam maar zeker onderuit te zien gaan

    Like

 3. aquarius4422 zegt:

  Ontslagen voor het spreken van de waarheid, dieper kan een land niet zakken.

  Like

 4. boorzalf zegt:


  Man man, wat hebben die moslims lange tenen zeg. Die leraar doet niks verkeerd, hij zegt de waarheid.

  Like

 5. Benesha zegt:

  Iemand opgevallen dat bij artikels waarbij men kritiek op de islam vreest, er geen reacties staan op HLN.be? Je kan wel reageren maar de reacties verschijnen nooit. Politiek correcte censuur. Daarmee weeral bevestigend door wie we geregeerd worden in Europa. Islam.

  Like

 6. Driek zegt:

  Ik lees zojuist op de site van De telegraaf:

  Mannen die Malala aanvielen vrijgelaten

  LONDEN –
  Acht van de tien mannen die een gevangenisstraf zouden hebben gekregen voor de aanslag op kinderrechtenactiviste Malala Yousafzai, zijn in het geheim op vrije voeten gezet. De mannen kregen in april een gevangenisstraf van 25 jaar opgelegd, meldden de Pakistaanse autoriteiten toen. In werkelijkheid werden slechts twee van hen veroordeeld, zei een woordvoerder van de Pakistaanse Hoge Commissaris in Londen vrijdag tegen de BBC. Tegen de andere acht zou onvoldoende bewijs zijn geweest.
  De rechtszaak tegen de mannen werd gehouden achter gesloten deuren en in het diepste geheim. Het vonnis werd nooit openbaar gemaakt.
  De nu 17-jarige Malala werd in 2012 aangevallen door de Taliban toen ze op de terugweg was van school. Ze werd in het hoofd geschoten omdat ze campagne voerde voor de rechten van meisjes om naar school te gaan.

  Like

 7. Aegolius cs zegt:

  Het meiske was toen 17 en volgens deze (Marokkaanse editie) onderhield de geschiedenisdocent buitenschoolse contacten.

  Overigens mag je volgens de krant geen zelfdenkende kinderen opleiden:

  “Als je een goede gelovige wil zijn, waarom dan niet een goede katholieke of protestante, of joodse, of zelfs atheïst? Je kunt zelfs in God geloven op een meer subtiele wijze net als boeddhisten. Waarom kiezen voor de religie die zich kenmerkt door de hoogste graad van analfabetisme en die de meeste onderontwikkelde en achtergestelde landen telt?”

  http://www.bladna.nl/leerkracht-brussel-ontslagen-islamofobe-uitspraken,11395.html

  Gelet op de namen van reacties loopt men zo’n 1400 jaar achter. Eigenlijk sinds de brandvernietiging der bibiotheek Alexandrie.

  De grootste bibliotheek uit de oudheid was de bibliotheek in Alexandrië. Deze schat aan informatie in het Middellands Zeegebied werd opgericht aan het begin van de 3e eeuw voor Christus in de hoofdstad Alexandrië van het Grieks-Egyptische rijk.
  De laatste versie is dat de bibliotheek werd vernietigd tijdens de Arabische verovering in 642 in opdracht van kalief Omar (584-644). De ware oorzaak blijft echter in nevelen gehuld.

  http://www.isgeschiedenis.nl/nieuws/mysterieuze_verdwijning_van_de_bibliotheek_in_alexandrie/

  Evenwel: Wetenschap in de middeleeuwse islamitische wereld

  Wetenschap in de middeleeuwse islamitische wereld is de wetenschap die ontwikkeld en beoefend werd in het Islamitische gouden tijdperk (circa 750 tot 1258). In de eeuwen na het ontstaan van de islam vertaalden Islamitische wetenschappers veel Iraanse, Perzische, Indische, Assyrische en voornamelijk Griekse kennis in het Arabisch. Deze vertalingen vormden een vruchtbare bodem voor wetenschappelijke vorderingen in de Middeleeuwen door geleerden uit alle delen van de islamitische wereld.[1]

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Wetenschap_in_de_middeleeuwse_islamitische_wereld

  Like

 8. Theresa Geissler zegt:

  Dus: 14 jaar een onberispelijke staat van dienst en nu opeens ontslagen vanwege een paar opmerkingen op Facebook, die op het moment van de aanklacht 10 maanden eerder hadden plaatsgevonden…..?
  Tjongejonge, wat zijn ze toch doodsbenauwd voor de islam!
  Als het een andere religie betroffen had, was er hooguit een gesprek geweest, gevolgd door een wáárschuwing…..àls dat er al van gekomen was! Belachelijk!

  Like

 9. bigljohn zegt:

  Wat de waarheid betreft (vrije meningsuiting), deze mag in Europa niet meer gepraktiseerd worden, want dan zit men al rap in de gevangenis. Ook word men in de nek aangekeken, of krijgt men zijn ontslag, zoals die geschiedenisleraar in het stukje. En als Moslims aan de weet komen waar u gevangen zit, cq waar u woont, dan zijn u en de uwen ook hun leven niet meer zeker. Nooit meer ! Met dank aan de politici ( Straatsburg, Schengen en Halsema). Door de dictatuur van de E.U, met daaraan gerelateerd o.a die massa-immigratie van Moslims, zitten we in feite al in de derde wereldoorlog. Als al die wegkijkers Brussel blijven steunen, duurt het niet lang meer eer Europa voorgoed verloren is aan de Islam. Maar slechts weinigen willen dit beseffen !

  Like

 10. Cathja zegt:

  Deze leraar verdient wat mij betreft een lintje. Noem de feiten maar gewoon bij de naam. Wat is er op tegen als de waarheid wordt gezegd? Waarom moeten moslims beledigd zijn om wat deze leraar zegt? Klopt het soms niet wat deze leraar zei?
  Het ontslag van deze man is opnieuw een voorbeeld dat ‘de islam’ met fluwelen handschoentjes aangepakt wordt. Er mag geen onvertogen woord gesproken worden over de islam, “de religie van de vrede”. BAH!
  Maar als moslims hardop uitspreken hoe ze over het ‘verderfelijke westen’ denken (en hoe ze zich dan uitdrukken om hun walging te laten blijken is niet mis!!) is er geen haan die er naar kraait. Zouden wij ons op soortelijke wijze uitspreken, dan staan opeens alle seinen op rood! Ik durf dit gerust DISCRIMINATIE te noemen, want iets anders is het niet.

  Je kunt gewoon niet anders dan een grondige hekel krijgen aan alles wat met de islam te maken heeft. Ze veroorzaken dit zelf.

  Het is goed dat de leraar zijn ontslag gaat aanvechten.
  Dat het recht moge zegevieren.

  Like

 11. dendieje zegt:

  En binnenkort ook in uw theater (land)

  Like

 12. luckybee zegt:

  De leeraar moet de hoogste ridder orde krijgen dat Belgie kan uitgeven.

  Like

 13. koddebeier zegt:

  De leraar vertelde alleen de waarheid, echter als je dat doet in de Europese Unie kan je ontslagen worden…………………..Hoe diep kunnen politici zinken !!!….Heel diep, voor geld en glorie verraden ze volk en vaderland !!

  Like

 14. hendrikush zegt:

  Opm 1: Islamofobie is prijzenswaardig. Wie niet islamofoob is, is niet goed wijs en dat geldt ook voor mohammedanen.
  Opm 2: Als er geen andere ontslaggrond is dan de aangehaalde bewering kan deze leraar in cassatie een forse schadevergoeding tegemoet zien.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s