“MIJN WAARHEID” tegen “Breaking the Silence”

Screenshot_16

(Door: Aviel Schneider – Vertaling: E.J. Bron)

Honderden Israëlische reserveofficieren en –soldaten hebben voor het eerst hun zwijgen tegen de links-liberale beweging “Breaking the Silence” gebroken, die Israël in het buitenland niets anders dan slechte publiciteit bezorgt.

“Ik en mijn kameraden hebben als reserveofficieren bij de infanterie gediend, daarom hebben we besloten onze mond open te doen. De onderneming van de 60 soldaten die deelnamen aan de jongste oorlog in de Gazastrook en nu hun politieke agenda tegen Israël verbreiden, is fout. Hun getuigenissen zijn anoniem en worden voorgesteld als een soort openbare discussie. Dat gaat ten koste van duizenden soldaten die aan hun zijde hebben gevochten. Die willen nu hun waarheid uit de oorlogsdagen aan het licht brengen. Wat bij Facebook met de campagne “Mijn Waarheid” tegen de actuele fototentoonstelling van de omstreden beweging “Breaking the Silence” in Zürich begonnen is, zorgt nu voor veel aandacht in het land. In Jeruzalem werd het gedrag van de Zwitserse regering overigens heftig bekritiseerd.

Het Israëlische soldatenprotest op Facebook tegen de Israëlische beweging “Breaking the Silence”, die Israël in de hele wereld in een kwaad daglicht plaatst, is intussen in volle gang. In hun uitspraken, die niet anoniem zijn, vertellen de soldaten over hun oorlogsdagen in de Gazastrook. Eentje vertelt hoe hij en twee andere soldaten een gewond Palestijns meisje eerste hulp hebben gegeven.

Israëlische reservesoldaten verdedigen Israël in het buitenland en voor de camera´s van buitenlandse nieuwszenders in Israël. Steeds meer jonge Israëli´s zetten zich in voor de staat in de media of op de campussen van wereldberoemde universiteiten, waar Israël rondom de klok slecht wordt gemaakt. “Meer dan een maand geleden ben ik uit de VS teruggekomen. Daar heb ik gezien hoe ´Breaking the Silence´  in de universiteiten optreedt”, zei Matan Katzmann, die zijn nieuwe waarheid verkondigt. “Hoe kan ´Breaking the Silence´ beweren dat zij alleen maar een openbaar debat in Israël wil voeren? Waarom werden twee weken geleden bewijzen van ´Breaking the Silence´ in de Britse ´Guardian´ gepubliceerd, in het Franse ´Le Monde´ of in de Duitse ´Spiegel´? Of in de Londense ´Times´, bij CNN, ´Newsweek´ of in de Amerikaanse krant ´Washington Post´? Wat hebben medewerkers van ´Breaking the Silence´ op de universiteiten te zoeken? Waarom moet een fototentoonstelling in Zürich met Zwitsers regeringsgeld geopend worden? Wordt daarmee werkelijk een openbaar debat in Israël gevoerd, zoals de Israëlische beweging van zichzelf beweert?”

Katzmann maakte duidelijk dat het uiteindelijk zijn woord tegen dat van “Breaking the Silence” is. Het is hem helaas ook duidelijk dat de mensen in het buitenland datgene uitzoeken wat ze willen horen en willen geloven. Daarom richt zijn kritiek zich tegen zijn broeders en zusters, die met “Breaking the Silence” het imago van Israël nog meer ruïneren.

Bron:
www.israelheute.com
Auteur: Aviel Schneider

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Weg met ons!", Desinformatie, Gazastrook, Hypocrisie, IDF, Israël, Israël-vijandigheid, Joden, Jodendom, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Linkse joden, mainstream-media, Marxisme, meningsdictatuur, Naïviteit, Pacifisme, Rotzakken, Socialisten, verloedering, Volksvijandigheid, Westen. Bookmark de permalink .

7 reacties op “MIJN WAARHEID” tegen “Breaking the Silence”

 1. luckybee zegt:

  Opstand van de Iraelische soldaten tegen de zelfsmoord pogingen van de Israeliesche Marxisten in Israel?Eindelijk komen ze in opstand.

  Like

 2. Aegolius cs zegt:

  Hoewel “onze” Kamer/regering regelmatig is “geschokt” is het evenwel schokkend te vernemen op welke wijze en schaal de gesubsidieerde anti-Israël propaganda ons bereikt, zelfs op universiteiten!

  Like

 3. ieznogoedh zegt:

  In elk land vindt je landverraders. Dus ook in Israël.
  Dat werpt de vraag op wat je daarmee aan moet.
  Vroeger werden ze (terecht) geëxecuteerd. Dat zou Israël eigenlijk ook moeten doen.
  Maar omdat men in Israël zijn uiterste best doet om levens van anderen te sparen, doen ze dat dan ook niet.
  Blijft de vraag waarom die lui van breaking the silence er zo op gebrand zijn hun eigen land te belasteren ten faveure van een groep die juist wel zijn uiterste best doet om anderen om zeep te helpen.
  Zoals Lyle Rossiter schreef (“The Liberal Mind – The Psychological Causes of Political Madness”) is links denken een psychologische stoornis. Daar zal het hem dan waarschijnlijk wel in zitten.

  Like

 4. Peterdm zegt:

  Laat ze maar lullen die stelletje breek- jankers De IDF is nummer één en niet te splijten, de echte jongens komen eraan. Lees dit:
  http://www.foxnews.com/opinion/2015/06/05/un-secretary-general-weighs-lumping-israel-in-with-isis-and-al-qaeda.htm
  Beledigingen vanuit de U.N.naar Israel, BK Moon en zijn clan.

  Like

 5. Peterdm zegt:

  Om kracht bij te zetten: http://www.liveleak.com/view?i=5c5_1433588328

  Israel. Kom op, de Islam staat op zijn soeni/shii kop!

  Like

 6. Hendrik M. zegt:

  Ook daar dus vuige landverraders; lijken wel Nederlanders…

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s