Hans Niessl: “Uitsluiting van de FPÖ was fout.”

Screenshot_7

De chef van de sociaaldemocratische SPÖ in het Burgenland, Hans Niessl

(Vertaling: E.J. Bron)

Je gelooft je oren niet wat je op dit moment allemaal te horen krijgt: de chef van de SPÖ in de Oostenrijkse deelstaat Burgenland, Hans Niessl, die op dit moment samen met de FPÖ een coalitieregering aan het vormen is, zegt plotseling dat de uitsluiting van de FPÖ fout geweest zou zijn. Hij gaat zelfs nog een stap verder: “Ik raad de Oostenrijkse SPÖ aan om een einde te maken aan de uitsluiting van de FPÖ.”

En in de deelstaat Steiermark spreekt opeens de ÖVP-chef Hermann Schützenhöfer de taal van H.C. Strache, de leider van de FPÖ: na zijn verkiezingsnederlaag roept ook hij op tot een opnamestop betreffende asielzoekers en in de krant “Die Presse” zegt Schützenhofer: “Als er in drugs gehandeld wordt en ik krijg dat niet onder controle, omdat de wettelijke basis hiervoor ontbreekt en de politie het niet aankan, dan moet ik iets doen.”

H.C. Strache plotseling geen ophitser meer

Wat is er in hemelsnaam aan de hand? Er is geen sprake meer van hetze of vreemdelingenhaat? Nee, Schützenhofer zegt heel duidelijk dat men niet moet wegkijken. De SPÖ zou net doen alsof alles in orde zou zijn. En dat zou gewoon niet kloppen. Ja, ja, het lijkt erop dat enkele verliezers van de verkiezingen de afstraffing van de burgers begrepen hebben. Maar waar gaat het Niessl en Schützenhofer eigenlijk om? Willen ze werkelijk iets voor de bevolking veranderen of gaat het hen zuiver alleen om hun eigen machtsbehoud? De FPÖ wordt sterker en sterker, de toenaderingspogingen van de socialisten en christendemocraten worden steeds duidelijker. Als een bliksemflits uit heldere hemel worden taboes gebroken. Ook de grootheden van de partijen vinden het goed wat de FPÖ doet en willen haar per se laten meeregeren. H.C. Strache wordt opeens ook geen rechts-populist meer genoemd, maar een man, die “gewoon de zenuw van de bevolking raakt” (aldus Schützenhofer).

Paniekreacties en trucs bij de SPÖ en de ÖVP

De Steiermark en het Burgenland hebben aangetoond hoe snel de macht kan verminderen wanneer men de zorgen en angsten van de mensen niet serieus neemt. Om de FPÖ constant opnieuw een ophitser te noemen, lost geen problemen op. Dat zouden ook de Oostenrijkse bondskanselier Werner Faymann en de burgemeester van Wenen, Michael Häupl (beide SPÖ), moeten begrijpen. Häupl wil de macht op een andere manier behouden door te proberen van andere partijen mandaten te krijgen. Om een hervorming van het kiesrecht te verhinderen, dat eerlijker geweest zou zijn voor de oppositiepartijen, haalden de sociaaldemocraten een afgevaardigde van de Groenen binnenboord. Terwijl de ÖVP in een paniekreactie de afgevaardigden Marcus Franz en Georg Vetter uit het Team Stronach wegkaapte. Er is veel beweging wanneer de grote partijen steeds kleiner worden en de burgers zodoende een echte kans krijgen dat er eindelijk iets verandert in de onoverzichtelijke en chaotische immigratiepolitiek.

Bron:
www.unzensuriert.at

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in christendemocraten, FPÖ, Hypocrisie, Oostenrijk, Patriottisme, Rotzakken, Socialisten. Bookmark de permalink .

6 reacties op Hans Niessl: “Uitsluiting van de FPÖ was fout.”

 1. luckybee zegt:

  Nu dat Jörg Heider niet meer in de Partij zit,is de FPÖ van alle blaam dat ze een Nazi partij was gezuiverd.Daar heeft de SPÖ Burgendland wel gelijk den ik.

  Like

 2. Theodoor zegt:

  Het duurt nu niet meer zo lang en het gaat los de burgeroorlog in het avondland.
  Vergeet de schuldigen niet op te pakken voor een eerlijke berechting.

  Like

 3. Theresa Geissler zegt:

  Het is tijd voor nieuwe inzichten, júist op het politieke vlak: De oude zeggen in deze tijd helmaal niets meer; rien, nada, niente!
  Dat deze ontwikkeling zich maar mag doorzetten in heel Europa!

  Like

  • joopklepzeiker zegt:

   Pas op voor de val zoals die waarin de PVV trapte , ik dacht dat jij wat slimmer was .

   Lekker als onderdeurtje meeregeren en dan snel de schuld krijgen !!

   dat noem je indirect de poten onder je stoel vandaan zagen,

   Like

 4. Aegolius cs zegt:

  Even uit de losse hand over Oostenrijk, mits u mij toestaat:
  Een zeer gelovig land met alle bijbehorende priesterexcessen alsook aansluitingsneigingen met wie voorop loopt. Berglucht is goed tegen astma maar de menselijke fabriek,hersenen, hebben veel zuurstof nodig :).

  Like

 5. Jan zegt:

  Dom links komt pas tot inzicht als het te laat is en als de puinhopen zijn opgeruimd begint de linkse terreur opnieuw, moet men zelfs niet raar opkijken als zij je aanklagen wegens schendingen van mensenrechten. Blijven walgelijke elementen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s