Import-imams; de oude baarden hebben gewonnen

Screenshot_4

(Door: Marcel Hulspas)

Polderimams kunnen we vergeten

Half juni, met het begin van de ramadan, komen er vijfenveertig imams vanuit Marokko naar Nederland. Hun overkomst is georganiseerd door het Contactorgaan Moslims en Overheid (CMO). De vastenmaand is traditioneel een periode waarin moslims opgeroepen worden om veel te bidden en over hun geloof na te denken (en te eten op onmogelijke tijden, natuurlijk), en deze imams moeten de Marokkanen daarin bijstaan. Volgens de woordvoerder van het CMO, Yassin Elforkani, komen de imams “bepaalde begrippen beter uitleggen, zoals wat jihad betekent”. (NRC, 30 mei) Het gaat hier dus om hulptroepen tegen radicalisering. Vandaar dat het kabinet het een prima idee vindt.

Marokkaanse variant van islam

De vijfenveertig imams verkondigen de Marokkaanse variant van de islam, het malikisme, waarbij gehoorzamen aan de koning centraal staat. (De Marokkaanse dynastie claimt regelrecht af te stammen van Mohammed, en claimt dus enig leergezag.) Marokko kreeg in 2003 plotseling te maken met aanslagen door extremisten. Sindsdien jagen de veiligheidsdiensten op extremistische moslimjongeren en moeten de door de staat aangestelde imams scherp letten op radicalisering. Eindelijk imams waar je wat aan hebt, denken ze in Den Haag.

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
Post online

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Integratie", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Weg met ons!", achterlijkheid, Appeasement, Barbarisme, cultuurrelativisme, Dhimmitude, Eurabië, Hypocrisie, Islam, islam-collaboratie, islam-nazisme, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Krankzinnigheid, lafheid, landverraad, Marokkanen, Marokko, Moslims, Naïviteit, Nederland, nieuw fascisme, onwetendheid, Overheid, political correctness, politici, propaganda, PvdA, ramadan, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, VVD, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

15 reacties op Import-imams; de oude baarden hebben gewonnen

  • Wachteres zegt:

   Ja ik weet het, Martien. Maar zelfs de grootste slechterik kan nog weleens iets zinnigs zeggen.

   Like

   • bigljohn zegt:

    Zoals een dronkenlap en een kind, zij vertellen je altijd de waarheid.

    Like

   • Beste Wachteres,
    Ik waardeer je zeer en we staan aan dezelfde kant.
    Maar deze Hulspas, wees daarvan overtuigd, staat aan de andere kant.
    Hij is een antisemiet en een islamofiel.
    Dit hele stuk ademt de mogelijkheid van een “goede islam”.

    Ik citeer Hulspas:

    “Want ja, we hebben radicalisering nu eenmaal tot een nationaal probleem verheven.”
    Moet ik op die zin echt commentaar geven?
    “De helft van de studenten is vrouwelijk en wordt dus zeker geen imam.”
    Ik zou toch best willen dat heer Hulspas zegt wat-ie daarvan vindt. En vooral : op welke termijnen hij in Nederland en Saoedi-Arabië vrouwelijke imams verwacht.
    “En hij wist de afgelopen jaren het nieuws te halen met bijvoorbeeld de mededeling dat je vrouwen best mag slaan, want dat stond immers in de Koran. Steniging was in de islam ook toegestaan. Allemaal waar, natuurlijk, maar een beetje dom is-ie wel, deze Ehmed.”
    Ja, stom van die Ehmed om het ware karakter van de onhervormbare islam bloot te geven.
    “Dat is terug naar de oude, bekrompen wereld van hun ouders.”
    Inderdaad, de jeugd is meer van de directe IS-actie: de strot-afzaging, het nekschot, het voorhoofdschot, de levende verbranding.

    Like

 1. Cathja zegt:

  Wat hebben wij toch een onnozele overheid! Marokkaanse imams een stoomcursus Nederlands geven om ze daarna naar ons land te importeren (idee van Lodewijk Asscher)! Hoe gek kun je het verzinnen? Gaat de islamisering u nog niet snel genoeg, meneer Asscher?
  Deze Marokkaanse imams hadden geen visum mogen krijgen voor Nederland. En al zóu Nederland dit aanvankelijk geweigerd hebben, dan zou er achter de schermen wel weer met van alles en nog wat gedreigd zijn vanuit Marokko, waarna het visum gewoon verstrekt zou worden.
  We buigen steeds dieper voor de islam, en dat komt moslims heel goed uit.
  We zijn geen baas meer in eigen land.
  Zou Marokko zoiets in eigen land dulden? Ik denk het niet!

  Like

 2. Andre L zegt:

  Nadenken en geloof in één zin, manmanman

  Like

 3. joopklepzeiker zegt:

  Baardige buurtvaders, baardige buurtraden , baardige burgerraden, nu zelfs geïmporteerd !

  van een vingertje naar de hele hand
  Zo gaat het in dit naar de kloten geholpen land.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Zeg dat wel, Joop: Ze doen het via sluikwegen -denken ze. Helaas zijn de paadjes voor wie daar oog voor heeft vanaf méters afstand waar te nemen!
   Minpuntje: Het zijn er niet veel, die daar oog voor hebben.(doordat het merendeel er zand in heeft laten strooien.)

   Like

 4. bigljohn zegt:

  …..Den Haag en CMO blijven ondertussen dromen van een Nederlandse imamopleiding, nu dus wellicht in samenwerking met de Marokkaanse overheid…..Willen ze soms islamitische radicale missionarissen creeeren van die rotzakken, want dat proef ik er uit ! Maar onze voordeur blijft voor ze gesloten !

  Like

 5. luckybee zegt:

  Hoogste tijd dat de Alfath Moskee in Wielwijk dat nu de voltooing naderd, tot een Gereformeerde kerk wordt omgedoopt.De minaret ziet als een Klokketoren uit, wij moeten alleen daar boven de halfmaan verziering uitwerpen, en een wind weizer aan brengen, en een klok op hangen meubilair en altaar er in doen,In plaats van een orgel een bandje; het ziet zowie zo erg poppig uit.En eindelijk een gereformeerde kerk in Wielwijk.Dat is volgens mij een vooruitgang.

  Like

 6. leefbarbaar zegt:

  Ja, ja, dan hebben we eindelijk een goede moskeet, waar goede moslims komen. Dan vragen ze een erkend en certificeerde haatsik uit de zandbak om te komen preken en ze we weer terug bij af. De islam hoort hier niet. De islam is net een toverbal; wat voor kleur of smaak het ook heeft, uiteindelijk spuug je een heel bittere en bedorven kern uit.

  Like

 7. Kraftavilqa zegt:

  ” “bepaalde begrippen beter uitleggen, zoals wat jihad betekent”. (NRC, 30 mei) Het gaat hier dus om hulptroepen tegen radicalisering. ” Huh? Bedoelt men niet het gaat hier dus om het werven van hulptroepen voor ISIS. Gezien de context van het beter uitleggen wat jihad betekent. En onze gespeeld naïeve maar in werkelijkheid volks- en landsverraderlijke roverheid zag dat ’t goed was. En de burger zag dat ’t slecht was maar stond machteloos.

  Like

 8. koddebeier zegt:

  De Haat baarden hebben gewonnen, dankzij het slappe knieënkabinet Rutte2 en gedogertjes.

  Like

 9. um shmum zegt:

  Fukc el malik

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s