Orange wijst Israël-boycot af

Screenshot_18

Orange in Tel Aviv

(Vertaling: E.J. Bron)

Het Franse telecommunicatiebedrijf Orange heeft een partnerschap in Israël beëindigd. Een boycot? Dat zorgde internationaal voor ophef – en de chef van het concern, Stéphane Richard, moet de zaak nu sussen.

Na het schandaal rondom de zakelijke betrekkingen met Israël heeft de chef van het Franse telecommunicatieconcern Orange iedere boycot van het land afgewezen. Zijn onderneming zou “geen enkele vorm van boycot ondersteunen, noch in Israël noch elders in de wereld”, verzekerde Orange-chef Stéphane Richard zaterdag in een schriftelijke verklaring op vragen van AFP. Hij zou het “oprecht” de “controverse” betreuren die hij veroorzaakt zou hebben.

Woensdag had Richard verklaard dat het zijn doel zou zijn om de licentieovereenkomst met de Israëlische onderneming “Partner” “zo snel mogelijk” te beëindigen. Dit had voor heftige protesten in Israël en een reactie van het Franse ministerie van Buitenlandse Zaken gezorgd, dat vrijdag verklaarde dat Frankrijk een boycot van Israël strikt zou afwijzen.

Achtergrond van de verontwaardiging in Israël over Orange zijn de campagnes tot een boycot van Israël, die de laatste tijd door internationale NGO´s werden opgevoerd. Deze hadden Orange ertoe opgeroepen om zich als consequentie van de Israëlische “nederzettingenpolitiek” uit het land terug te trekken. De campagne wil de economische en politieke druk op de Israëlische regering verhogen om zodoende een einde te maken aan de “bezetting” van de Palestijnse gebieden.

Orange, waarvan de Franse staat voor 25% eigenaar is, geeft tegen betaling zijn naam en logo aan de Israëlische onderneming. Het verdrag met “Partner” loopt nog tot het jaar 2025. “Partner” treedt ook in de door Israël “bezette Westelijke Jordaanoever”en in Oost-Jeruzalem op onder de naam en het logo van Orange. Richard benadrukte zaterdag dat een beëindiging van de licentieovereenkomst geenszins zou betekenen dat Orange zich volledig uit Israël zou willen terugtrekken. De onderneming is in Israël o.a. vertegenwoordigd met twee filialen.

Bron:
www.handelsblatt.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

h/t “Jan”

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Israël. Bookmark de permalink .

Een reactie op Orange wijst Israël-boycot af

  1. luckybee zegt:

    Kennen de Fransen eigenlijk de Geschiedenis nog wel? of hebben ze net als bij ons een nieuwe geschiedenis gecreerd net als Maarten van Rossum en Geert Mak bij ons?

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s