AKP van president Erdoğan mag gaan puzzelen

Screenshot_29

ANKARA – De AK-partij van de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan heeft zondag bij de parlementsverkiezingen de absolute meerderheid in het parlement verloren. Na het tellen van alle stemmen komt de partij uit op 258 zetels. Dat zijn 18 zetels te weinig om alleen te mogen regeren. De AKP zal met andere partijen moeten onderhandelen om een coalitie te vormen en dat wordt puzzelen.

Het is voor het eerst sinds 2002 dat de AK-partij het niet meer alleen voor het zeggen krijgt. De leider van de pro-Koerdische partij HDP heeft zondagavond alvast laten weten dat hij een samenwerking met de AK-partij uitsluit. Ook de ultrarechtse MHP (16,3%) denkt eerder aan vervroegde verkiezingen dan aan een samenwerking met de AK-partij, zo liet de partijleider van de MHP weten. De enige optie voor een coalitiepartner is dan de centrumlinkse CHP, die tweede werd met 25% van de stemmen.

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Turkije. Bookmark de permalink .

10 reacties op AKP van president Erdoğan mag gaan puzzelen

 1. luckybee zegt:

  En wat betekent dat voor Erdogan? kan hij Sultan worden of niet?

  Like

 2. Aegolius cs zegt:

  Een dictator laat zich niet ontmoedigen en met hulp van inmiddels jarenlang opgebouwde tentakels zal hij met behulp van de “politiek” bereiken hem voor ogen staat.

  Like

 3. Aegolius cs zegt:

  Erdogan nergens zo populair als in Nederland

  Nederlandse Turken hebben massaal gestemd op de AK-partij van president Erdogan. Nergens anders is de president zo populair onder Turken in het buitenland, blijkt uit cijfers van een Turks staatspersbureau.

  http://nos.nl/artikel/2040192-erdogan-nergens-zo-populair-als-in-nederland.html

  Uwe heilstaat zou toch Turkije moeten zijn?!

  Like

 4. Luchtpint zegt:

  Erdogan is een echte smeerlap van het onzuiverste rioolwater, en niet alleen voor zijn eigen volk, maar ook voor anderen. En toch krijgt die hier in Europa bijna GEEN kritiek, en dat in tegenstelling tot Poetin. Je moet er maar aan uit kunnen, soms. Worden we soms geregeerd door Turken, of zo ? Ik krijg de indruk.

  Like

 5. Seculiere Turk zegt:

  Laten we er samen eentje op drinken! En p.s, Erdogan is nooit een dictator geweest… Ataturk was dit wel. Dus ja, dicator zijn is niet altijd slecht…

  Like

 6. Seculiere Turk zegt:

  Wow! Hoeveel vrouwen zitten er in het Nederlandse of Belgische parlement? Zijn het er meer dan in Turkije?
  http://powervrouwen.blog.nl/politiek/2015/06/09/toch-nog-onverwacht-turkije-heeft-record-aantal-vrouwen-in-parlement

  Like

  • BertG. zegt:

   Ik begrijp niet dat jij als Turk nog in Europa wil wonen.
   Waarschijnlijk hebben ze het daar dan toch niet zo goed geregeld w.b. je uitkering en de hoogte daarvan. Een andere reden kan ik niet bedenken want het moet toch wel verschrikkelijk voor jou zijn om hier rond te moeten hangen tussen al die racisten.
   Ik zou het er niet voor over over hebben. Maar je bent de enigste niet als ik zo om me heen kijk. Iets anders dan klagen hoor ik ze in elk geval nooit doen.

   Vanochtend nog bij de bakker, denkt zo’n Turks vrouwtje dat de bakker een beetje achterlijk is en niet zo goed kan rekenen, en een stennis meteen erbij.
   Maar ze had al vlug door dat ze geen schijn van kans maakte om wat extra wisselgeld los te peuteren. En het zijn ook altijd dezelfde die dit proberen.
   Waar zal dat nou toch aan liggen?

   Like

   • Seculiere Turk zegt:

    @BergG
    – Ik weet niks van uitkeringen. Net zoals de meeste Turken, werk ik meer dan de gemiddelde autochtoon…(cijfers terug te vinden op het net)
    – Mij ga je het woord ‘racist’ nooit uit de mond horen zeggen. Ik heb enkel problemen met religies – is geen raskenmerkt. (Trouwens, Turken worden bij het blanke ras meegerekend)
    – Je zeg: ‘dat het altijd de zelfde die stelen’. Volgens de site van Vlaams-Belang, steelt de Turk het aller minst in België, zelf minder dan de autochtonen. En criminaliteit in het algemeen, sta de Turk op het voorlaatste plaats, na de autochtoon. Dusja, een perfecte vb van een mens vol vooroordelen ben jij. Succes daarmee in het leven, dit is ook een typische kenmerk van een haatbaard.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s