De Moefti van Jeruzalem, Hans Jansen en ik

Screenshot_25

(Door: Martien Pennings)

In mijn “in memoriam” voor Hans Jansen schreef ik:

“Hans Jansen is dood en ik heb hem goed gekend. We hadden ruzie en dat is nooit meer goed gekomen. Dat is nog steeds erg jammer voor mij, maar niet meer voor hem.”

Ik had op het moment van schrijven niet zo erg het oog op de praktische kant van dat “nog steeds erg jammer voor mij”, maar ik heb dus inderdaad een cruciaal stukkie op GeenStijl van Hans gemist over de Moefti van Jeruzalem. Dat zou nooit gebeurd zijn in de tijd toen we nog goed waren, want Hans wist hoe na de Moefti mij aan het hart ligt.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", antisemitisme, Arabieren, Arabische wereld, Barbarisme, demoniseren, Heilige Land, Hypocrisie, Islam, islam-collaboratie, islam-nazisme, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Israël, Israël-vijandigheid, Jodenhaat, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Linkse Kerk, Linkse media, mainstream-media, meningsdictatuur, nazisme, nieuw fascisme, Rotzakken, Socialisten, Terrorisme, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

18 reacties op De Moefti van Jeruzalem, Hans Jansen en ik

 1. luckybee zegt:

  Amin al Husseini de beste vriend van Himmler en Hitler de joden hater. wat verwacht julie van hem dat hij de Joden lief heeft?

  Like

 2. jennymees zegt:

  Over de nefaste invloed van de islam heb ik onlangs twee boeken gelezen: Christian slaves, muslim masters 1500-1800 van Robert Graves, en The legacy of Arab islam in Africa van John Azumah. Het treurige aan zulke boeken is, dat je je daarna heel eenzaam voelt -want het besef hoe gevaarlijk islamisering is, is maar bij heel weinig mensen aanwezig

  Like

  • @ jennymees:

   “Het treurige aan zulke boeken is, dat je je daarna heel eenzaam voelt -want het besef hoe gevaarlijk islamisering is, is maar bij heel weinig mensen aanwezig.”
   Welkom in de club!

   Like

  • @jowitteroos
   Film kende ik niet.
   Dank je.
   In de beginminuten wordt nog eens door getuigen uit de tijd zelf duidelijk gemaakt dat de Moefti wel degelijk als een groot Führer van de hele islamitische wereld werd gezien.
   Zal de docu eens aan Pipes sturen.

   Like

 3. VarAway zegt:

  Dank Hr. Martien, DANK!
  Geweldig stuk ( wederom! ).
  Zoiets maakt mijn dag weer helemaal GOED!

  Like

 4. Theresa Geissler zegt:

  Een beproefde strategie van Links is nu tevens de bewering, dat de Grootmoefti helemaal niet veel invloed had en hij geen rchte toezeggingen kon doen. Hij zou dan ook geen bezoek aan Hitler hebben gebracht met dàt doel.
  Nee, louter om hem te vragen, hoe hij het maakte, zullen we zeggen!
  Weet al niet meer, waar ik dat op las; op Joop.nl, geloof ik.
  Sommige sites komen ook al met verhalen, dat juist móslims tijdens de bezettingsperiode Joden hebben geholpen met onderduiken en dergelijke.
  Hoeveel moslims woonden er in die periode dan in Europa, vraag je je af.
  Dat is eenzelfde soort verhaal als dat we de Bevrijding te danken zouden hebben aan de Marokkanen! Je vraagt je af, waar ze het vandaan halen!

  Like

  • Jaantje zegt:

   De Balkan werd door moslims regelmatig overvallen in die en voorgaande periodes.
   Werkten samen met speciale eenheden van de SS.
   Nu weer denk aan Kosovo en Servië .

   Like

  • Jan zegt:

   Hitler’s Mufti

   Al-Husseini deepened his outreach to the Nazis in 1937 when he met with two Nazi SS officers, including Adolf Eichmann, one of the architects of the Holocaust in Damascus, Syria. The SS representatives had been sent at the express order of Reinhard Heydrich, the deputy head of the SS under Heinrich Himmler and chief of SS Intelligence and the Nazi security services, including the Gestapo. Heydrich recognized immediately that al-Husseini was a potentially valuable asset for Nazi interests in the Middle East and worked to cultivate him.

   The Mufti’s Final Solution

   Scholars have long studied how actively engaged al-Husseini was in the implementation of the Holocaust. There is no question that he supported the aims of the Nazis in perpetrating genocide and believed perversely that all Arabs should join that cause. He declared on German radio on March 1, 1944: “Arabs, rise as one man and fight for your sacred rights. Kill the Jews wherever you find them. This pleases God, history, and religion. This saves your honor. God is with you” (qtd. in Norman Stillman, “Jews of the Arab World between European Colonialism, Zionism, and Arab Nationalism” in Judaism and Islam: Boundaries, Communications, and Interaction: Essays in Honor of William M. Brinner).

   According to the testimony of Adolf Eichmann’s chief deputy Dieter Wisliceny (who was hanged for war crimes) the Mufti played a role in encouraging the Final Solution and was a close friend and advisor to Eichmann in the Holocaust’s implementation across Europe. Wisliceny testified further that al-Husseini had a close association with Heinrich Himmler and visited the gas chambers at Auschwitz, where he exhorted the staff to be even more dedicated in its important work.

   http://www.catholic.com/magazine/articles/hitlers-mufti

   Like

 5. Aegolius cs zegt:

  Geachte Meneer Pennings,

  N.a.v. uw artikel gepoogd te zoeken naar mogelijk verbanden van de moefti Jeruzalem Amin al-Hoesseini & Hitler over het Jodenvraagstuk. Het spoor op de gezamenlijke foto reikt me niet verder dan een geheim akkoord tussen beiden:

  http://www.ns-archiv.de/verfolgung/antisemitismus/mufti/in_berlin.php

  Tussen Wannsee en het tijdstip van ontmoeting, alsook voormalig beider intentie laat weinig te wensen over. De ingeving van Hitler laat zich mogelijk raden doch hij zet ambtenaren ter uitvoering in, o.a. de beul Heydrich die zijn sporen al had verdiend.

  Over de Wannsee, is volgens Wiki Heydrich voorzitter te zijn geweest alhoewel op originele documenten dat niet wordt vermeld. Liever origeneel om na te zien:

  http://www.ghwk.de/wannsee/dokumente-zur-wannsee-konferenz/

  Overigens nog een link dat u behulpzaam kan zijn, hoewel ik verwacht dat het u allemaal bekend zal is en in ieder geval lezersonderzoek waardig:

  http://www.ns-archiv.de/verfolgung/

  Laat onverlet dat Amin al-Hoesseini /familie over grote politieke macht en militaire aanhang bezat dat het “internationaal” bestuur bekend had kunnen zijn.

  Het waren schaduwen over onze toekomst.

  MVG.

  Like

  • Aegolius cs zegt:

   Het zijn schaduwen over onze toekomst

   Like

  • Dank je, Aegolius, maar ik denk dat ik toch maar eens eerst dat boek ga lezen dat Hans Jansen aanbeveelt.

   Ik zal proberen uit te leggen waarom het in de kern gaat.
   Ik heb in januari 2010 als voorbereiding op mijn “grote essay” over Israël-Nazisme-Islam http://bit.ly/1EoXw40 een stuk geschreven onder de titel: “Was de Holocaust een oorspronkelijk islamitisch idee van de Moefti?”: http://bit.ly/1MipI9l .
   Ik zeg in dat artikel heel veel, maar ook dit:

   “De moefti had zijn gesprek met Hitler op 28 november 1941. In een voor het laatst in 1999 ge-update stuk komt Gord McFee op grond van nieuwe gegevens (het dagboek van Goebbels) plus een plausibele redenering die te ver voert om hier uiteen te zetten tot de volgende conclusie: ‘Het nieuwe bewijs wekt sterk de indruk dat Hitler vroeg in december 1941 besloot alle Europese Joden uit te roeien.’ Als McFee gelijk heeft dan hebben er slechts dagen gezeten tussen de ontmoeting met de moefti en het definitieve besluit.”

   Nu geeft Hans Jansen in dat stukkie op GeenStijl van 2014, op grond blijkbaar van de inhoud van dat boek van Rubin (óók al dood!) en Schwanitz, nóg meer plausibiliteit aan de stelling dat de ontmoeting met de Moefti de doorslag heeft gegeven tot het besluit géén Joden meer te verjagen en deporteren , maar ze allemaal te vermoorden: “die Endlösung”.

   Die plausibiliteit wordt versterkt door deze feiten, die Hans Jansen enigszins casual en kryptisch opschrijft:

   1) Meteen na de ontmoeting gaat er een officiële Duitse verklaring uit waarin staat dat de Joden ook bevochten moeten worden in Palestina.

   2) Meteen na de ontmoeting geeft Hitler aan Heydrich opdracht om binnen 10 dagen een werkgroep bijeen te brengen om een definitieve oplossing voor “het Joodse probleem” te bedenken.

   3) De Wannsee-conferentie was oorspronkelijk kleiner (Heydrich nodigde 13 man uit) en vroeger (op 9 december) gepland.

   4) Op 7 december komt Pearl Harbour er tussen en vervolgens is het natuurlijk Kerst en Oud&Nieuw zodat Wannsee pas op 22 januari plaats vindt en met veel meer deelnemers. Blijkbaar is het kernbesluit dan al gevallen – de Joden zullen uitgeroeid worden – en gaat het alleen nog om coördinatie: vandaar veel meer deelnemers.

   Hier is de passage van Hans Jansen http://bit.ly/1KQH3Wi waaruit ik bovenstaande feiten destilleer:

   “Vrijdagmiddag, 28 november 1941, vier uur, begint in Berlijn de ontmoeting tussen de Duitse leider Adolf Hitler en de Groot-Moefti van Jeruzalem, Amin el-Hoesseini (1897-1974). De bijeenkomst duurt anderhalf uur. De moefti spreekt Frans, er is een tolk aanwezig, Paul Schmidt. De moefti heeft de bijeenkomst genoemd in zijn memoires die in 1999 in Damascus zijn verschenen. Volgens de officiële Duitse verklaring na de ontmoeting brengt de Duitse oorlog tegen de Joden noodzakelijkerwijze met zich mee dat er ook strijd geleverd moet worden tegen een Joods nationaal tehuis in Palestina. Na afloop van de bespreking geeft Hitler opdracht aan Reinhard Heydrich om binnen tien dagen een werkgroep bijeen te roepen om een definitieve oplossing voor het Joodse probleem voor te bereiden. De volgende dag nodigt Heydrich dertien hooggeplaatste Nazi’s uit om op 9 december in de Berlijnse voorstad Wannsee bij elkaar te komen. Maar, drukdrukdruk, er komt wat tussen: op 7 december valt Japan de Verenigde Staten aan: Pearl Harbor. De heren zijn even een paar dagen met iets anders bezig, en dan ook nog de Kerstdagen plus Oud en Nieuw.

   Wannsee vond uiteindelijk pas plaats op 20 januari 1942 en diende om, wat de uitroeiing van de Joden betreft, de verschillende Duitse ministeries en diensten op één lijn te krijgen. Zonder coördinatie kom je nergens. Het Nazi-regime had van 1933 tot 1941 meer dan een half miljoen Joden uit Duitsland laten vertrekken, en was daar financieel beter van geworden: losgeld uit het buitenland, plus de bezittingen van de emigranten zelf. Waarheen deze Joden gingen, maakte Duitsland niet uit. Velen trokken naar Palestina. In 1941 veranderde dit Duitse beleid.”

   Like

   • Aegolius cs zegt:

    Hartelijk dank voor uw helder en chronologische uiteenzetting. Het zal u ongetwijfeld lukken, zo mogelijk via dagboekbronnen of Arabische verslagen waarbij u de arabist Hans Jansen node zal missen.

    Helaas heb ik de http://bit.ly/1KQH3Wi niet gelezen. Mijn absolute afkeer van cookies.

    Succes wensend en in afwachting van uw vorderingen,

    Aegolius cs.

    Like

 6. Ik heb daniel Pipes de volgende mail gestuurd:

  Dear MR. Pipes, for your information:

  The recently deceased Arabist HANS JANSEN wrote about the Moefti:

  “How is it possible that other Muslim leaders have not objected to el-Husseini’s legitimacy as a spokesperson for Islam? Two factors. Most other leaders were not more than representatives of an influential family, clan or tribe, or a local (mostly military) group that had seized state power. No international appeal. By positioning himself as a maximal radical and present every other more moderate player as a traitor, el-Husseini and his heirs have always managed to monopolize the representation [of islam]. (…) There are thickheads who think all the above is made up just to make Islam look bad. They can, if they want to improve themselves, best start by reading this book.”

  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2014/06/weet_je_wie_ook_over_het_jodenvraagstuk_nadachten.html

  Watch for witnesses on the status of the Moefti the first minutes of this documentary:


  Bijlagen
  Voorbeeld van YouTube-video The Turban and the Swastika « FULL DOCUMENTARY FILM weergeven

  Like

 7. Aegolius cs zegt:

  Het spoor van M. Pennings volgend:

  Planning van Holocaust voor Joden in Palestina door Hitler en de Groot-Moefti van Jeruzalem
  Tijdens onze besprekingen, die vooral gingen over de Tweede Intifada die was uitgebroken, vroeg ik hem waar de virulente Jodenhaat van Iran, Hamas, Islamitische Jihad en Hezbollah vandaan komt. Wiesenthal liep naar de boekenkast en liet mij een klein boekje zien, dat hij in 1946 had geschreven om het geweten van geestelijke en politieke leiders in de wereld wakker te schudden. De titel van het werkje luidt: Grossmufti – Grossagent der Achse. Tatsachenbericht mit 24 Photographien, Ried-Verlag, Salzburg-Wien 1946. Op de foto’s zien we de Moefti van Jeruzalem samen met Hitler, Goebbels, Himmler, Eichmann, en de Bosnische vrijwilligers van de Waffen-SS.

  Simon Wiesenthal vertelde mij verder, dat hij het essay had geschreven, omdat hij diep teleurgesteld was door de Westerse mogendheden, die een van de grootste oorlogsmisdadigers niet door het Neurenberger-tribunaal hadden laten berechten uit angst voor de Arabieren in het Midden-Oosten. Wat was er namelijk gebeurd?
  Na de ineenstorting van het Derde Rijk van Hitler, vluchtte de Moefti van Jeruzalem vanuit Berlijn naar………

  http://www.vriendenvanisrael.nl/?page_id=1091

  Zelfs vandaag de dag steunen “onze” regeringsleiders Hamas die in haar handvest, en voor iedereen bekend, als volgt verklaart:

  Het Handvest van Hamas is de eerste formele politieke verklaring van Hamas. Het handvest geldt als een ideologisch en politiek manifest waarin Hamas haar identiteit beschrijft als een islamistische partij met een geweldsvol verzet tegen Israël.[1]

  Bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Handvest_van_Hamas

  Overigens wil ik in dezen nog de V.N. memoreren:

  De Islam heeft zo haar eigen UVRM verklaring opgesteld:

  Universal Islamic Declaration of Human Rights 19 September 1981

  http://www.alhewar.com/ISLAMDECL.html

  Zie ook:

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Islam_en_mensenrechten

  Door de mix van het voorgaande moet het menigeen duidelijk worden waarom het vertrek van onze Joodse gemeenschap een logisch gevolg is van bestuurlijke inzet.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s