Hoe Aisha de behandeling van vrouwen in de islam omschrijft

Screenshot_45

(Vertaling: E.J. Bron)

De moslims in het Westen beweren vaak dat de islam de vrouwenrechten zou ondersteunen. Maar Mohammed´s vrouw, Aisha, zei dat ze nog nooit een vrouw gezien zou hebben die zo lijdt als een islamitische vrouw. Hieronder de tekstpassage uit Sahih al-Bukhari 5825:

Ikrama´s verhaal: Rifaa liet zich van zijn vrouw scheiden, waarop Abdur Rahman met haar trouwde. Aisha zei dat de vrouw bij haar kwam in een groene sluier. Ze klaagde bij haar (Aisha) en liet haar een groene plek op haar huid zien, die door slaan was veroorzaakt. Het was zo gebruik onder vrouwen om elkaar wederzijds te ondersteunen. Toen Allah´s boodschapper dus kwam, zei Aisha tegen hem: “Ik heb nog nooit een vrouw gezien die zozeer lijdt als deze gelovige vrouw. Kijk eens! Haar huid is groener dan haar kleren.”

Toen Abdur Rahman hoorde dat zijn vrouw naar de profeet was gegaan, kwam hij met zijn beide zoons, die van een andere vrouw waren. Zij zei: “Bij Allah! Ik heb niets verkeerds gedaan met hem, maar hij is impotent en zo nutteloos als dit hier.” Ze hield de zoom van haar jurk omhoog. Abdur Rahman zei: “Bij Allah, oh Allah´s boodschapper! Ze vertelt je een leugen. Ik ben sterk en kan haar bevredigen, maar ze gehoorzaamt niet en wil terug naar Rifaa.”

Allah´s boodschapper zei tegen haar: “Als dat je bedoeling is, dan weet je dat het niet correct is om weer te trouwen met Rifaa, voordat Abdur Rahman geen geslachtsgemeenschap met je heeft gehad.” De profeet keek naar de beide jongens, die met Abdur Rahman waren meegekomen, en vroeg hem: “Zijn dat je beide jongens?” Daarop antwoordde Abdur Rahman: “Ja”. De profeet zei tegen de vrouw: “Je blijft bij hetgeen je beweerd hebt (dat hij impotent zou zijn)? Maar bij Allah, deze jongens lijken op hem als de ene kraai op de andere.”

In dit verhaal gaat het om een vrouw die geslagen wordt door haar islamitische man tot haar huid groen is. Aisha gaat met de vrouw naar Mohammed, in de hoop dat hij het probleem zou oplossen. In plaats van de echtgenoot te bestraffen, bekritiseert Mohammed de vrouw die geslagen wordt. Geen wonder dat Aisha zegt dat de islamitische vrouwen erger dan de heidense vrouwen behandeld zouden worden.

(Bron: Answering Muslims)  

Bron:
http://europenews.dk/de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", achterlijkheid, Barbarisme, Hypocrisie, Islam, Mohammed, Moslims, Rotzakken. Bookmark de permalink .

13 reacties op Hoe Aisha de behandeling van vrouwen in de islam omschrijft

 1. Theresa Geissler zegt:

  Dat weten wij inmiddels allemaal, maar menig moslima ontkent dat:
  Er zijn er zelfs bij, die beweren, dat christenvrouwen in het vroeg-christelijke tijdperk nog wreder behandeld werden dan moslima ‘s. Waar ze die wijsheid vandaan hebben, Joost mag het weten. Maar het is waarschijnlijk een ingegroeid patroon: Zo beweren ze ook met droge ogen dat allah in de koran barmhartiger oordeelde over de vrouw van de eerste mens dan God in de Bijbel over Eva, terwijl het gewoon zó was, dat Eva althans nog een naam en een persoonlijkheid had, waar haar islamitische tegenhangster in feite niet eens bestónd, anders dan als aanhangsel van de man. Vandaar dan ook die ogenschijnlijke ‘barmhartigheid,’ want hoe kun je iemand ter verantwoording roepen, die niet eens een zelfstandige persoonlijkheid bezít? Maar moslima ’s zijn gewoon, de zaken te verdraaien en de onmondigheid als een ‘zegen’ te presenteren. Net als dat ze westerse vrouwen beklagen omdat ze ‘lustobjecten’ zouden zijn, met voorbijgaan aan het feit, dat vrouwen zelf eveneens lustgevoelens kennen; van die realiteit kijken ze eenvoudig weg.
  Je bent moslima, gehersenspoeld en je wilt wat: In dit geval ‘eer’ en een plek in het Paradijs, niet, zoals de mannen, vanwege de 72 maagden, maar ‘omdat je daar fruit krijgt.’

  Like

 2. Islamitische vrouwen lopen in gewaden, boerka’s en met hoofddoeken op om al die haatbaarden een plezier te doen. Want het grootste en ‘volmaakte’ voorbeeld voor al die haatbaarden is de grootste haatbaard ooit en leefde 1400 jaar geleden. Bijvoorbeeld Geert Wilders moet steeds beschermd worden voor “de grootste haatbaard ooit”. Eén van mijn grootste wensen is om “de grootste haatbaard ooit” voorgoed van zijn voetstuk te halen!!!

  Like

 3. luckybee zegt:

  Dat een man eenvrou mag slaan als ze weigerd met hem gemeenschap te hebben isbekend en staat ook ergens in de koraan geschreven.

  Like

 4. Pingback: Hoe Aisha de behandeling van vrouwen in de islam omschrijft |

 5. Jan zegt:

  Allemaal weer verkeerd begrepen. Mo (pzoh) zei het volgende:

  Er zijn een paar zaken die men in beschouwing dient te nemen wat die hadith betreft:

  1- Die man volgde niet het edele vers 4:34 op die door allah was gegeven om vrouwen tegen leed te beschermen

  2- Die vrouw waarover Aisha het heeft wilde bij haar eerste man terug, maar als een vrouw gescheiden is en zij weer met die man wil samen leven moet zij eerst een ander trouwen, seks met hem hebben en vervolgens scheiden. Dit om te garanderen dat die andere scheiding niet voor de gein was.

  3- De vrouw beweerde dat de man er maar een potje van maakte in bed en er niks van terecht bracht, hem niet omhoog kreeg, maar de man beweerde dat hij een beest was in bed en zei dat zijn twee zonen dit konden bevestigen, waarop de profeet (pzoh) zei: “Allejezus, die jongens lijken op hun pa als een kraai een kraai”

  4- Aisha’s mening over de groene plekken bewijst niets (kan immers schimmel zijn). Zij werd witheet omdat zij zag dat een andere vrouw verrot geslagen werd, waarmee helemaal niets mis is, goed is zelfs en geheel acceptabel. Maar haar emoties en meningen zijn geen islamitische vonnissen.

  Menig oorspronkelijke hadith bewijst zelfs dat de islam de vrouwen bevrijdde. Zie hadith Sunan Abu-Dawud, Boek 11, Huwelijk (Kitab Al-Nikah), Nummer 2138 & 2139.

  http://www.systemoflife.com/answering-islamophobes/abul-kasem/223-muhammad-recommended-wife-beating-and-also-beat-wife-ayesha#axzz3cXQ7OJQV

  Like

 6. Jan zegt:

  Phyllis Chesler vraagt zich af waar de vrouwen zijn die protesteren tegen vrouwenmishandeling zoals nu begaan door ISIS. Het antwoord is simpel: de nazi’s hebben partij gekozen voor de terroristen, laten zich letterlijk door hen naaien.


  And why? They are terrified of being seen as “politically incorrect” and then demonized and shunned for it.

  The Middle East and Western Africa are burning; Iran is raping female civilians and torturing political prisoners; the Pakistani Taliban are shooting young girls in the head for trying to get an education and disfiguring them with acid if their veils are askew — and yet, NOW passed no resolution opposing this.

  http://nypost.com/2015/06/07/as-isis-brutalizes-women-a-pathetic-feminist-silence/

  Like

 7. reageerbuis zegt:

  Polygamie lijkt me ook geen pretje voor vrouwen. Een moslim mag vier vrouwen trouwen, afgezien van slavinnen, die hij naar willekeur mag misbruiken. Mohammed had overigens negen vrouwen tegelijk. Die polygamie was indertijd al een duidelijke achteruitgang vergeleken met het monogame huwelijk van joden en christenen.

  Like

 8. harrylacroix zegt:

  Het is bekend dat de tradities en overleveringen van Mohammed pas na de dood van de profeet verzameld en opgetekend zijn. Sahih Bukhari betekent, dat het waarheidsgehalte van deze overlevering hoog is. Van de 60 000 tradities en overleveringen klopt een zeer groot deel niet vandaar dat men met sahih aangeeft dat deze wel klopt. U begrijpt als imams en anderen verhalen overleveren van de profeet (Gvzn) dan komen er ook lulverhalen in omloop.

  Like

 9. harrylacroix zegt:

  Gvzn = God verdoeme zijn naam

  Like

 10. Jan zegt:

  Ultra-conservative Saudi clerics approve halal SEX SHOP in holy city of Mecca
  http://www.express.co.uk/news/world/572034/halal-sex-shop-Mecca-Saudi-Arabia-clerics-Muslim

  Like

 11. johannes zegt:

  HOE DAN OOK GEEN GEZEIK WEG MET DAT HELE VERDOMDE KLOTE ZOOITJE,OP ROTTE MET DIE MOHAMMETH EN ALLAH OP ROTTEN WEG D’R MEE

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s