Luxemburg wijst stemrecht buitenlanders af

Screenshot_27

LUXEMBURG – Luxemburgers hebben zondag in grote meerderheid tegen het verstrekken van stemrecht aan buitenlanders gestemd. Met circa 82% van de stemmen in het referendum geteld, bleek slechts ongeveer een op de vijf kiezers er voorstander van. Hadden ze ermee ingestemd zou dat een unicum zijn geweest in Europa.

Niet alle buitenlanders hadden overigens stemrecht gekregen bij een Luxemburgs ja, alleen mensen die tien jaar of langer in het groothertogdom wonen zouden mogen stemmen. Het verlagen van de kiesgerechtigde leeftijd van achttien naar zestien jaar haalde het zondag evenmin. 81% van de mensen stemde tegen.

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in democratie, Luxemburg. Bookmark de permalink .

3 reacties op Luxemburg wijst stemrecht buitenlanders af

 1. Geronimo zegt:

  Luxemburg, een voorbeeld van schijndemocratie. De Luxemburgers verwerpen massaal het stemrecht voor vreemdelingen. Legt de regering zich daar bij neer? Neen toch, want het kan toch niet dat het volk het voor het zeggen zou hebben. Net als destijds met het referendum m.b.t. de Europese grondwet, wordt ook hier via een bruggetje hetzelfde resultaat beoogd. Men zal nu de naturalisatie stukken makkelijker maken, zodat vreemdelingen via die weg alsnog zullen kunnen stemmen. Als de uitslag van een referendum niet de verwachtingen van de politici volgt, dan veranderen ze de regels en de wetten toch, zonder het domme volk. Perfecte EU-strategie. Die zullen heel aangenaam verrast zijn om het scheppen van zoveel democratische illusie. Het is aan de Luxemburgers nu om zoveel minachting voor de democratie niet te pikken, en aan te tonen dat ze niet met zich laten sollen, en dat niet de politici bepalen wat goed is, maar het volk en het volk alleen. De macht behoort het volk. In tegenstelling tot wat er gebeurd is toen de Ieren en de Nederlanders hun NEE tegen de Europese grondwet alsnog via een slinkse truc zagen genegeerd. Politici zijn enkel uit op macht en rijkdom. Het volk dat zij geacht worden te vertegenwoordigen, interesseert hen niet. Dat is nog maar eens bewezen.

  Like

 2. luckybee zegt:

  En wat zegt hier over onze diktator Jean-Claude Juncker? hij komt toch ook uit Luxemburg?

  Like

 3. alidas1 zegt:

  Dat vind ik ook geen stemrecht hadden ze al veel eerder moeten doen ook hier.
  Ze stemmen met twee paspoorten

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s