EINDSPEL GRIEKENLAND NADERT ONTKNOPING

Screenshot_4

(Door: trias politica)

Deze week moet er een akkoord liggen tussen Griekenland en zijn schuldeisers – de Europese instituten en het IMF – anders is het land eind deze maand failliet. Velen verwijten de Grieken ‘luiheid’ en het niet willen nakomen van afspraken. Tijd voor enige nuancering.

Al maandenlang steggelen de hoofdrolspelers in het Griekse drama over de vraag wat er moet gebeuren om de problemen in het land op te lossen. De Europese instituten – onder aanvoering van de Duitse bondskanselier Merkel – eisen dat de Grieken hervormen; de Griekse regering van premier Alexis Tsipras en minister van Financiën Yanis Varoufakis wil geen verdere afbraak van de Griekse economie met een ernstig aangetaste koopkracht van de burger. Zij willen dat met name de verdere verschraling van de pensioenen wordt stopgezet, dat het lage btw-tarief op elektriciteit en medicijnen gehandhaafd blijft en dat er niet verder getornd wordt aan het minimumloon. De posities liggen mijlenver uit elkaar, een compromis lijkt voorlopig nog niet in zicht.

Lees verder>>>
Follow the money

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EUSSR, Griekenland. Bookmark de permalink .

23 reacties op EINDSPEL GRIEKENLAND NADERT ONTKNOPING

 1. rakkertje zegt:

  Ik heb niets tegen de Grieken maar wel tegen die Griekske vuile politieke zakkenvullers
  die hun eigen volk vermoorden.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Met andere woorden: W i j zijn al in verkeerde handen, maar de Grieken helemáál!

   Like

  • Luchtpint zegt:

   De Grieken zijn een volk dat de geïnstitutionaliseerde sodomie heeft uitgevonden. Niet ernstig te nemen, die kleuterschool van homo’s. Als je aan hun portefeuille raakt, dan gaan die bende homo’s ineens gespierde taal uitslaan ?

   Griekenland, een kleuterschool dat een nummertje huilie huilie zit op te voeren als je aan hun luilekkerleventje begint te raken. Schop tegen hun gesodomiseerde kont, dat we er mooi van af geraken !

   Like

 2. dendieje zegt:

  Deze is herblogd op–> https://nl4nl.wordpress.com/2015/06/10/eindspel-griekenland-nadert-ontknoping/

  Maar het is ook zo dat Brussel alles op alles zet om Griekenland binnenboord te houden. Want ze weten dat ze anders die 240 Miljard nooit meer terug zien. Ook is Brussel bang, als Griekenland uitstapt, er meer landen zullen volgen.

  Like

 3. luckybee zegt:

  Ik ben blij als de scheidsrechter zijn eind fluit blaasd.

  Like

 4. Cathja zegt:

  Ik kan de Grieken wel begrijpen. Als het land er zo beroerd voor staat en de bevolking in grote armoede verkeert, dan zou ik ook de euro vaarwel willen zeggen. We weten allemaal dat deze munt ons niets dan ellende heeft gebracht. Dat men koste wat het kost wil voorkomen dat Griekenland uitstapt, is niet in het belang van de Grieken, maar van Amerika. Dit land speelt hele vieze spelletjes. Denk aan het TTIP-verdrag, wat Obama er nog snel even doorheen wil jagen!
  Eigenbelang.
  De Europese Unie moet eens klare wijn gaan schenken. Stop met de Grieken dwangmatig in de eurozone te houden, nu iedereen het er (heimelijk) over eens is dat de ellende alsmaar groter wordt. Laat ze terug gaan naar de drachme. Geopolitieke redenen en angst voor ‘besmetting’ van sommige andere eurolanden zou geen rol mogen spelen.
  Stop met het gevangen houden van een volk dat uiteindelijk weer op eigen benen wil staan.

  Like

 5. R. van Marle zegt:

  98% van het geld is direct naar Duitse en Franse banken gegaan en de rekening voor Griekenland het vuille spelletje van Goldman Sachs directie die nu hier in Europa de baas willen zijn en je als burgers niets meer te vertellen hebt

  Like

 6. Tempelier zegt:

  Bezuinigingen zonder schuldreductie.
  Alleen kwijtschelding is mogelijk. Maar dat wil de Unie , IMF niet, geeft weer onrust bij de financiële markten en gezichtsverlies. Bovendien moeten de regeringen van de netto betalende landen toegeven dat ze het volk voor gelogen hebben , kan natuurlijk weer leiden tot opstand van het volk.
  De humanitaire ellende is en wordt zorgvuldig buiten de media gehouden ( censuur)
  waar zijn nu al die mensenrechten organisaties , het is er muisstil.
  Aan het beleid van de Brusselse intelligentsia is duidelijk te zien dat Amerika allang bepaald wat wij hier moeten doen. Natuurlijk wel leuk verpakt met het cadeaupapier van de NAVO.
  De vete met Rusland kan dan op een andermans grondgebied uitgespeeld worden.
  En het volk doet er niet toe !!!!
  http://depatriotten.weebly.com/

  Like

 7. aquarius4422 zegt:

  Voor Griekenland is uit de Euro stappen de enige manier om hun economie weer op gang te brengen.
  Maar dit mag niet van de dictatoriale technocraten in Brussel.

  Like

 8. Wachteres zegt:

  Amerika wil dat Griekenland bij de EU blijft en de EU wil dat ook.

  Het zal een wonder zijn als de Grieken de kans krijgen om aan de dictatuur van de EU te ontsnappen.

  Like

 9. Aegolius cs zegt:

  Nadat Papandreou belastinghervormingen aankondigde (ultimo 2011) vond het grote vertrek, was het pas in 2011 of al eerder?

  De slechte aansturing van het Griekse belastingsysteem was een politiek/staatsrecht aangelegenheid, waarvan een extreem klein groepje profiteerde en toestond dat het volk als ontduiking als nationale sport mocht ervaren. De grote jongens deden het een heel stuk beter en weg waren de miljarden naar het buitenland. Onder ander naar Londen en Zwitserse banken.
  Begon de aanvang van het regeringsbedrog niet ten gunste van institutionelen, bevordert door het democratie gekozen bestuur en ten behoeve van de groot incasseerders?

  Die Griechenland-Lüge

  En dan als resultaat dat geopolitieke belangen van de NATO, de EU belangen overtreft.
  En de niet ontvluchte bevolking als sitting duck maar afwachten hoe de EU haar fouten zal herstellen door de uit het verleden onbetrouwbaar gebleken bestuur.

  O, ja:

  Vraatzuchtige oligarchen, de ware tragedie (9 november 2011)

  Een netwerk van corrupte clans controleert belangrijke sectoren van de Griekse economie en staat klaar om te profiteren van de permanente verwarring in het land, schrijft een Britse journalist gespecialiseerd in wereldwijd georganiseerde misdaad.

  http://www.voxeurop.eu/nl/content/article/1152201-vraatzuchtige-oligarchen-de-ware-tragedie

  Like

 10. paulzwueste zegt:

  Het is duidelijk dat deze situatie met Griekenland op een regelrechte crash afstevent.
  Ik denk dat de EU-bom in het najaar gaat barsten.

  Like

 11. Republikein zegt:

  Laten we niet vergeten dat een land nooit failliet kan gaan.
  Dit is een spelletje van de USA.

  Like

 12. louis portugal zegt:

  Obama heeft, in Elmau, duidelijk geeist dat Griekenland in de Nato blijft.
  Daar heeft Merkel dus voor te zorgen want hij heeft haar aangewezen als de belangrijkste persoon in Europa.
  Ze hebben elkaar even heerlijk hun reet gelikt.

  Like

 13. Aegolius cs zegt:

  IMF loopt weg bij overleg met Grieken

  Het onderhandelingsteam van het Internationale Monetaire Fonds is vertrokken van de onderhandelingstafel met de Grieken. Het IMF ziet geen vooruitgang in het oplossen van de Griekse schuldencrisis.
  De onderhandelaars van het IMF zijn vanuit Brussel teruggekeerd naar Washington. Een woordvoerder van het IMF stelt………

  http://www.rtlnieuws.nl/economie/home/imf-loopt-weg-bij-overleg-met-grieken

  Like

 14. Aegolius cs zegt:

  vr 19 jun 2015, 14:03
  Juncker: ‘Ik begrijp Tsipras niet’
  Van onze financiële redactie

  Jean-Claude Juncker, voorzitter van de Europese Commissie, begrijpt Tsipras niet. Terwijl de situatie rond Griekenland nijpender lijkt dan ooit, haalt Juncker in een interview met het Duitse blad Der Spiegel hard uit naar de Griekse premier.
  Juncker toont zich gefrustreerd en teleurgesteld. ‘Het vertrouwen dat ik in hem heb gesteld, was niet altijd wederzijds’, zegt Juncker over Tsipras. ‘Ik begrijp Tsipras niet.’

  In plaats van zich laatdunkend uit te laten over de Europese Commissie, zou Tsipras volgens Juncker eens in Athene moeten vertellen…………

  http://www.telegraaf.nl/dft/nieuws_dft/24177515/__Juncker___Ik_begrijp_Tsipras_niet___.html

  Over een Grexit hetgeen Juncker niet langer uitsluit, heb ik mijn grote twijfels.
  Het financiële spel wordt voor de bühne schitterend opgevoerd maar uiteindelijk zal de politieke wil (Merkel?) of externe “omstandigheden” zoals het recente Grieks-Russisch gasleidingakkoord, a.s. maandag tot overeenstemming leiden. Wellicht naar IJslands voorbeeld alwaar de “executabele bankvorderingen” na onderhandelingen over een termijn van 40 jaren werden “uitgesmeerd”. Met, hoewel geringe inflatie van 2%, zal het uiteindelijk met “minder” geld worden terugbetaald.

  Alhoewel wij als belastingbetaler de sponsors zijn der Grieken en vermoedelijk hopen dat er snel een einde aan zal komen, geen Grexit, of toch wel?!

  Like

 15. Aegolius cs zegt:

  ECB laat niets los over Grieks noodoverleg

  FRANKFURT (AFN) – De Europese Centrale Bank (ECB) gaat meer noodsteun verlenen aan de Griekse bankensector. Dat meldde persbureau Reuters op basis van ingewijden.

  De top van de ECB hield vrijdag telefonisch spoedberaad over Griekenland. De vergadering ging naar verluidt over een verzoek van de Griekse centrale bank om het maximale bedrag dat als noodsteun kan worden verleend aan Griekse banken met 3 miljard euro op te voeren. De zogeheten Emergency Liquidity Assistance (ELA) staat op dit moment op 84,1 miljard euro.

  http://www.iex.nl/Nieuws/ANP_ANP-190615-146/ECB-laat-niets-los-over-Grieks-noodoverleg.aspx

  Overigens is het zeer logisch dat men ZIJN vergaarde spaargelden met een bankrun verzilvert.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s