Turkije pocht op historische verkrachtingen van en bloedbaden op christenen

Screenshot_16

(Vertaling: E.J. Bron)

Vorige week toonde een nieuwsbericht op onvrijwillige manier hoe Turkije – dat men ooit een “geseculariseerd land” had genoemd – terugkeert naar zijn islamitische erfgoed, dat bestaat uit totale vijandigheid tegenover het ongelovige Westen en dromerijen over de glorierijke dagen van de Jihadistische veroveringen:

Een groep vrome moslims uit heel Turkije bad voor de herdenkingsdag van de verovering van de historische Hagia Sophia van Istanbul (Constantinopel) en eiste dat het museum weer in een moskee veranderd moest worden. De manifestatie, die door de Anatolische jeugdorganisatie werd georganiseerd, stond in het teken van het motto “Breek de ketenen, open de Hagia Sophia”. Daarna voerde men een ochtendgebed uit met de oproep om van het museum weer een moskee te maken.

In werkelijkheid is het een jaarlijks terugkerend ritueel. Duizenden Turken rondom de Hagia Sophia roepen er ieder jaar in mei toe op om deze weer in een moskee te veranderen, vaak begeleid door de islamitische strijdkreet “Allahu Akbar!”.

Het gaat hierbij niet om een radicale minderheid. Uit een peiling onder 401 Turken bleek dat meer dan 97% de Hagia Sophia weer wil veranderen in een functionerende moskee. Daarbij gaat het er niet om dat de moslims per se deze ruimte nodig hebben. In het jaar 2010 stonden er alleen al in Istanbul 3000 actieve moskeeën.

Het gaat er veel meer om dat de moslims de glorierijke dagen van de islamitische Jihad en de veroveringen willen laten terugkeren. Anders dan de historisch bedrogen mensen in het Westen, begrijpen de moslims de betekenis van de Hagia Sophia heel goed. Hagia Sophia – wat in het Grieks “Heilige Wijsheid” betekent – was ooit ongeveer duizend jaar lang de grootste kathedraal van het christendom. Ze stond in Constantinopel, het hart van het Antieke christelijke rijk. Ze was een onwankelbaar symbool van de verdediging tegen een steeds verder oprukkende islam uit het oosten.

Na een eeuwenlange verdediging viel Constantinopel tenslotte onder sultan Mehmet II. op 29 mei 1453 in Turkse handen. De kruisen van de Hagia Sophia werden geschonden – evenals die van duizenden andere kerken – en ze werd veranderd in een overwinningsmoskee. De hoge minaretten voltooiden de triomf.

Bron:
http://europenews.dk/de

Bron oorspronkelijk artikel:
www.frontpagemag.com
Auteur: Raymond Ibrahim

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Barbarisme, Christendom, christenhaat, Christenvervolging, Islam, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, nieuw fascisme, Rotzakken, Turken, Turkije. Bookmark de permalink .

8 reacties op Turkije pocht op historische verkrachtingen van en bloedbaden op christenen

  1. Marc zegt:

    Wellicht dat Poetin hierin verandering gaat brengen?

    Like

  2. fleckie zegt:

    pag.11 van het boek’MONTE CARLO’, UITG.KADMOS, UTRECHT, ISBN9067900877;……………..
    ‘De vlammen joegen door de ARMEENSE WIJK v.d.stad Bakoe aan de KASPISCHE ZEE. ’s Nachts waren de rondom gelegen olievelden van Balakhani en Sabunchi-Ramani door artillerievuur in lichterlaaie gezet en tegen de midaag werd de verre, zinderende orizon door een dik rookgordijn aan het oog ontrokken. 15.000 man van het OTTOMAANSE eerste leger wachtten geduldig op de heuveltoppen boven de stad,vanwaar ze een prachtig uitzicht hadden op de verwoestingen en de paniek binnen de muren v.d.stad. Sommige officieren zetten hun horloges gelijk;de meeste manschappen zaten in de blakerende zon,loom pratend of hun tanden schoonpeuterend na een schamel maal van brood en aardappelen. Paarden hinnikten,afgelegde geweren werden gedemonteerd en geolied en BAJONETTEN BIJGESLEPEN op de zachte rotssteen. Een door 2 uitgeputte muilezels getrokken munitiewagen beoog zich van de ene groep naar de andere om de talrijke stukken veldgeschut te voorzien van granaten. Daarachter volgden waterdragers,jongens die telkens buiten bereik sprongen als Turkse soldaten hen met een uitgestoken vinger naderbij wenkten. Uitbarstingen van ruw gelach en gebrulde krachttermen verstierven in de hitte. Zweet gutste v.d.gezichten v.d.manschappen van twee divisies,droop v.d.kinnen van 300 officieren en glinsterde op het voorhoofd van ENVER BEY.Zijn ogen knipperden onophoudelijk onder de zware wenkbrauwen. Noch op zijn gezicht, noch in zijn hart wwas plaats voor..mededogen. Hij keek gespannen door zijn verrekijker hoe de eerste golf tot WAANZIN OPGEJUTTE ONGEREGELDE TROEPEN, zijn ‘BASJI-BOEZOEKS’, de buitenste poorten namen……Toen stormden zij BAKOE ZELF binnen en brachten er DE HEL OP AARDE.
    Langzaam liet Enver zijn kijker zakken en leunde achterover in de rieten stoeldie onder een tentzeil was gezet.Even wierp hij een onderzoekende blik op de dorre hellingen waar de legermacht van het ..OTTOMAANSE RIJK ..lag te wachten op zijn orders. Envers geregelde troepen waren te allen tijde paraat om hem op zijn wenken te gehoorzamen Zij hadden MASSA’S ..LEGE..KARREN..BIJ .ZICH…OM..HUN..BUIT..WEG..TE..SLEPEN., hun LENDENEN waren ALTIJD ..ONTVANKELIJK voor de hoe dan ook verworven GENOEGENS VAN HET VLEES, en hun wapens waren tot werktuig geworden voor hun …WREDE,ZIELLOZE LICHAMEN…Naar hun mening was geweten een woord voor zwakkelingen dat niet bruikbaar was bij het werk van die dag…………Om 4uur op die vijftiende september 1918 klonken in de zuidelijke KAUKASUSPROVINCIE..AZERBEIDZJAN rond de Russische havenstad BAKOE de hoornsignalen vanaf hellingen die krioelden van militairen in moddergroenw uniformen. In een oogwenk stonden ze klaar voor de aanval. De orders van die dag werden luidkeels uitgebruld- de instructies waren SCHAAMTELOOS DUIDELIJK. …………………………….In het OTTOMAANSE RIJK bracht de regering v.d.gri=ote oorlog de ‘KESAB TABURI’- vernietitgingsbataljons in het veld tegen de .ARMENIERS, DIE ZICH TERECHT TEGEN deportatie verzetten. Hun opdracht;…STELEN, VERNEDEREN..EN…UITMOORDEN.. Zo werd langzaam maar zeker een heel volk AFGESLACHT. Tegen het eind v.d.oorlog waren velen dit barbarendom ontvlucht. Zij hadden onderdak gevonden bij mede=Armeniers in het buitenland en zaten nu,door de ..TURKSE INVASIE in ZUID-RUSLAND, in de val;opgesloten in een stad die aan de willekeur van een MEEDOGENLOZE VIJAND was overgeleverd.<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

    Like

  3. luckybee zegt:

    Wij ook Jan Sobiesky hebben de Tureken de schrik van hun leven bezorgd zo dat ze voortdurend er uit worden geschopt waar wij ze maar vinden konte.

    Like

    • BertG. zegt:

      Ja, dat waren nog eens mooie tijden. Een beetje rennen door het gras, wat met speertjes gooien en koken voor je tentje.
      Het is maar goed dat we daar bij waren toch, lucky. Dat vergeten we nooit meer.
      En gelukkig was het droog anders waren we er niet aan begonnen.

      Like

      • Willie zegt:

        Sorry Bert , maar het cynisme past hier helemaal niet bij , trouwens, die Poolse koning heeft toendertijd toch wel in extremis Wenen bevrijd van die achterlijke zandbakkers, niet ?
        Terug HOOG TIJD voor t volgende :

        Like

      • BertG. zegt:

        Cynisme? Ik wou enkel ze verhaal nog wat spannender maken.
        Hij kan het altijd zo mooi vertellen alsof hij er bij was.
        Nou, dan ben ik er ook bij geweest natuurlijk. (waar is de humor gebleven)

        Like

      • Willie zegt:

        Humor?? Daar valt over deze situatie NIKS meer te lachen man !, deze is eerder bloedernstig te noemen

        Like

  4. 4sjun zegt:

    Het lijkt me een uitstekende bewustmaker voor bij de lessen geschiedenis en maatschappijleer om de kinderen van vandaag te leren dat de islamisering van daarvoor christelijke gebieden in de Levant en Noord-Afrika een behoorlijke factor is gebleken in de achterstand die deze gebieden met betrekking tot wetenschap en maatschappij-inrichting ten opzichte van West-Europa opliepen. Nu nog is ook in Europa zichtbaar tot waar de islamitische bezetting kwam en welke cultuur er daar nog wegslijting behoeft om mee te kunnen komen met de rest van Europa. Griekenland was bijvoorbeeld ooit een bakermat van democratie, cultuur en beschaving en ook op de Balkan liet een islamiserende bezetting van eeuwen haar sporen na.

    Like

Plaats een reactie