Angst regeert onder Marokkaanse vrouwen

Screenshot_24

(Door: Renée de Zwart)

Marokkaans-Nederlandse meisjes dreigen zich te isoleren van de Nederlandse samenleving.

Als vertegenwoordigster van een migrantenvrouwenorganisatie in Amsterdam woon ik regelmatig bijeenkomsten bij over de problemen van Marokkaanse Nederlanders, variërend van huiselijk geweld tot radicalisering.

In de discussies over criminaliteit en radicalisering gaat de aandacht vooral uit naar mannen en jongens. Maar die mannen en jongens hebben ook moeders, dochters en zussen, die erg kwetsbaar zijn. Door deze eenzijdigheid raakt de balans zoek. Bovendien bestaat de indruk dat jonge moslima’s het heel goed doen. Dat is niet het beeld dat ik heb.

Lees verder>>>
(h/t Martien Pennings)
De Volkskrant

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Marokkanen, Nederland. Bookmark de permalink .

13 reacties op Angst regeert onder Marokkaanse vrouwen

 1. Aegolius cs zegt:

  Het is niet moeilijk, het is niet duur en heeft een hoog rendement. Rendament?

  Islam kent maar één rendement: islam is wat het is. Aldus overheersing van de vrouw en als er wat tijd overblijft, de rest van de ongelovige wereld.

  Like

 2. dutchess43 zegt:

  O, wat zijn ze zielig weer. Kwak er nog een bom duiten tegenaan. Veel gelukkiger zullen ze zijn in Marokko, dus waarom gaan ze niet terug naar hun roots? Daar weten ze waar ze aan toe zijn, maar ze zijn hier tè verwend met allerlei financiële regelingen dus dat moet het zwaarste tellen.
  Zolang de vrouwen zich laten ringeloren door hun echtgenoten en zonen wordt het ook helemaal niks.
  Waarom niet eens een houten lepel gepakt, en daarmee op de hoofden van hun manvolk getimmerd?

  Like

 3. fransdewit zegt:

  Dus eigenlijk wordt geen 1 Marokkaan geboren uit liefde, kan ook niet als je continue een vrouw ziet geslagen worden als kind zijnde. Eigenlijk missen ze dan een natuurlijk evenwicht, als je onder dwang seks moet beleven of gaat vrijen maak je mij niet wijs dat dat je gelukkig maakt hoor. Vreemd volk die gasten

  Like

 4. Tempelier zegt:

  Geen compassie , dit is jullie islamcultuur, waar jullie zo trots op zijn !! Ga maar klagen in de moskee. En een identiteit heb je niet nodig , die heb je al van MO gekregen , met alles erop en eraan.

  Like

 5. Thoth zegt:

  (..)voorkomt dat een steeds grotere groep zich afkeert van de Nederlandse samenleving. Het is niet moeilijk, het is niet duur en heeft een hoog rendement.

  Huh? Het is niet duur en heeft een HOOG rendement… Hoe komt die gast daarbij. Ik zou zeggen, ga terug naar je thuisland. Daar heb je aanzien en een hoog rendement. In Nederland wordt het helemaal niks meer.

  Like

 6. luckybee zegt:

  Hebben de Marokkaanse vrouwen eerst nu ontdekt hoe slecht de islam is voor vrouwen?

  Like

 7. Theresa Geissler zegt:

  En het alleregste is nog, dat D I T dus precies is, wat ze op den duur de autochtone vrouwen in hun gastlanden toewensen: Dat die zich, zogezegd, allemaal “onderwerpen.”
  Maar je kunt aan de gang blijven tot je een ons weegt, je peutert dat n i e t aan het verstand van wijven als A. Meulenbelt, G. Duisenberg, F, Halsema, P. Stienen en ga zo maar door. Nee, hoor, niets aan de hand: Over een paar generaties zijn alle moslims geïntegreerd en is er geen vuil-tje aan de lucht!
  Weet je wat we zouden moeten doen? Alle kopvoddenwijven voor hun eigen bestwil terug flikkeren, de zandbak in en alle linkse wijven in één moeite er achteraan! Opgeruimd staat netjes en dan dringt het misschien nog eens tot ze door!
  Aan geen van beide groepen valt tenslotte enige hulp te verstrekken; dat kan die Renee de Zwart mooi vergeten: Geen beginnen aan!

  Like

 8. Jean zegt:

  als heel die islamietische troep verwijderd wordt uit Europa is dat probleem ook opgelost, die barbaarse smeerlapperij hoort hier in Europa NIET THUIS, punt.
  Ik zal ze nooit tolereren, respecteren noch accepteren.

  Like

 9. tjonge zegt:

  de schrijfster heeft toch BIJNA, ja bijna weten te voorkomen dat in het hele verhaal het woordje islam voor kwam.
  het verhaal doet voorkomen als 1 groot slachtoffer verhaal,en wat zijn ze zielig.
  eigenlijk klopt dat ook wel, ze zijn allemaal slachtoffer van de islam en daarom ook zielig.
  .
  er wordt ook nog ff stilletjes gesuggereerd dat het door de blankmens komt, want ze haten die kopvodden meer en meer, en ze worden ook gediscrimineerd bij sollicitatie,s.
  .
  kortom, meer thee, meer geld, meer begrip en meer bukken……

  Like

 10. Perfide Albion zegt:

  Daarom: Geen immigratie van groepen die nooit mee zullen komen in een moderne Westerse samenleving,

  Like

 11. leefbarbaar zegt:

  Mevrouw de Zwart is een erkend subsidiespons: http://youngartfundamsterdam.nl/?page_id=134
  Maar ze heeft wel een belangrijke boodschap voor ons: Ondanks 40 jaar geld en moeite steken in Finnen, is er niks, totaal niks bereikt.
  Disclaimer: ” het heeft niks met de islam te maken”. Ik meld het maar vast, zodat alle subsidiesloeries nimmer het echte probleem hoeven te benoemen en voor altijd zich kunnen wentelen en geld en goedheid.
  De heer Fortuyn, die had het wel begrepen; als de vrouwen emanciperen en voor zichzelf opkomen en het haatgeloof aan de kant schuiven, dan zijn de problemen met Finnen ook opgelost. Maar ja, linx heeft hem vermoord. Mede daarom.
  Ik schat dat er momenteel in Nederland meer dan 100 projecten lopen om Fatima te helpen, met als hoofddoel natuurlijk; zorgen dat moslims PvdA blijven stemmen en graaien, graaien, graaien.
  Vreemd dat al die Fatima’s iedere dag genaaid worden in de linxe kerk door de linxe gutmensch en toch een “geloof” aanhangen dat vrijwel alle contact verbiedt.

  Like

 12. boorzalf zegt:

  Zolang je met een theedoek om je hoofd rond loopt hoor je thuis in het gekkenhuis.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s