Amerika: Bijbelcritici annuleren koranproject

Screenshot_65

(Vertaling: E.J. Bron)

De succesvolle Amerikaanse makers van “Netelige momenten–Kinderbijbel”, een satirische bewerking van controversiële Bijbelpassages, waren als vervolgproject van plan een satirische “kinderkoran” uit te geven. Op grond van de islamitische aanslagen op satirici werd hen het project echter zelf te hachelijk, zodat het werd geannuleerd.

 Op de internetsite staat als motivering:

Toen de kinderkoran in het begin van het jaar bijna klaar was, maakten twee van onze ex-islamitische adviseurs zich zorgen over terreuraanslagen op satirische karikaturisten in hun landen van herkomst. Daarom lasten we een pauze in om goed na te denken over veiligheid, risico enz. Terwijl wij een einde maakten aan het project, werden andere bloggers in het buitenland vermoord, en begin deze maand kregen wij de eerste proefexemplaren, een week voor de poging tot een aanslag in Texas.

Door deze gebeurtenissen, veel dichter bij de eigen huisdeur, kwam de vrees van mijn vrienden in het buitenland plotseling in een heel ander licht te staan. Ook al zal de gemiddelde Amerikaanse employé ons misschien als paranoïde beschouwen of denken dat wij overhaaste conclusies trekken, voelen de gevaren en risico´s voor ons godsdienstkritische tekenaars, bloggers en “activisten” toch heel reëel, persoonlijk en meer dan ergerlijk aan. Uiteindelijk lag de beslissing niet alleen bij mij, maar was het een beslissing van onze families en de (weinige) vrienden die van het project op de hoogte waren. De consensus was eenvoudig: “Kies je veldslagen verstandig uit, en leef om op een andere dag te vechten.”

Hier het YouTube-kanaal van de “Netelige momenten – Kinderbijbel”.  

Bron:
www.pi-news.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Barbarisme, Censuur, Dhimmitude, Hypocrisie, Islam, koran, lafheid. Bookmark de permalink .

2 reacties op Amerika: Bijbelcritici annuleren koranproject

 1. H. Numan zegt:

  En zo, lieve kijkbuiskinderen, dhimmificeren we met de (A)K(47)aran in de hand in ramp tempo het ganse land! Onze elite gaat niet verder dan een stille omgang en omkoperij waar harde actie geboden is.

  Like

 2. Theresa Geissler zegt:

  Ja? En wanneer komt die dag dan? Met Sint Juttemis?
  Eén ding is wel zeker: Die hadden géén Pamela Geller in hun organisatie!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s