De EU ontploft. Eindelijk.

Screenshot_10

(Door: Joost Niemöller)

De EU is, naar gelang de berekening, de grootste of een na grootste economische eenheid ter wereld. Het is alleen geen eenheid. De economische verschillen tussen de EU landen zijn enorm, en de oorzaak voor die verschillen is structureel. De groeicijfers verschillen ook per land enorm. In een aantal landen is al heel lang sprake van daling. De EU legt aan al die verschillende landen hetzelfde economische eisenpakket op, en het effect is wat er te verwachten viel: Landen als Griekenland worden ondanks alle leningen steeds verder de armoede en de chaos in gedrongen. Ze zijn openlijk in opstand gekomen en vormen nu de lont in het kruitvat.

De EU is ook een politieke eenheid, verbonden met Amerikaanse belangen. Dit brengt verplichtingen met zich mee, zoals het houden van Griekenland binnen de NAVO-invloed. In landen als Griekenland weet men dat de EU bluft met haar strenge beleid en de dreiging van een Grexit. Iets wat de EU overigens formeel niet eens mag doen. Een eventueel Grexit is aan de Grieken, en ze zullen wel gek zijn. Griekenland gaat gewoon zijn eigen gang, en als het EU- lidmaatschap voordelen met zich meebrengt, dan zullen ze die meepikken.

Lees verder>>>
(h/t R. van Marle)
Joost Niemöller

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EUSSR. Bookmark de permalink .

10 reacties op De EU ontploft. Eindelijk.

 1. Cathja zegt:

  Ik ben het helemaal eens met Joost Niemöller. Zóveel verschillende landen, met niet allemaal dezelfde welvaart, kun je niet samensmelten tot één geheel. De EU en de euro zijn ons opgedrongen, en zijn niet democratisch tot stand gekomen. Het is logisch dat landen er veel moeite mee hebben om hun cultuur en alle bevoegdheden kwijt te raken aan Brussel, zonder van tevoren te kunnen bedenken welke consequenties dit zal hebben voor de verschillende volkeren.

  Terug naar de oude en vertrouwde E.E.G. Handel drijven met elkaar is prima, maar we kunnen economisch gezien nooit één groot geheel worden.
  Het wordt tijd dat Brussel gaat toegeven (inzien hoeft niet, want ze zien heus wel dat er een catastrofe gaat ontstaan als ze doorgaan met hun miserabele plannen) dat ze zich hebben vergist, en dat één groot Europa nooit kan gedijen.

  En laten we dan ook de euro maar inleveren, want daar zijn alleen de rijken beter van geworden.

  Like

 2. harry zegt:

  Wederom een heel helder of verhelderend artikel van Ome Joost !
  Ik zou wensen dat we wat konden verzinnen om die politieke bende zoveel nuchter verstand aan te brengen .

  Like

 3. bigljohn zegt:

  De EU ontploft. Eindelijk. Ja, ja, geloof je het zelf ? Al vanaf het begin van de E.U. en de Euro kon men precies dezelfde geluiden waarnemen. Alleen, de E.U. ontploft helemaal niet. Toen niet, en nu niet. De E.U. word op de been gehouden door leugens, bedrog, en allerlei duistere malversaties. Niet voor niets zijn er ongekozen leiders die een dictatuur nastreven. We hebben een gezamenlijk munt die door niemand gewenst werd, worden er onwettige wetten gemaakt en uitgevoerd. Worden er wetten gemaakt waar protesterende Europeanen gepakt worden. Een soort van Stasi is ook al in de maak. Kortom, men heeft lak aan de Europese burgers en gaat ze onder het knoetje krijgen. En ze hebben het tij mee, want de kiezers zorgen er wel voor dat dit zootje ongeregeld voor eeuwig door kan gaan. En dat is de reden dat de E.U. in het begin en nu, NIET is ontploft. Van kwaad naar erger !

  Like

  • paulzwueste zegt:

   bigljohn. Geloof je eigenlijk zelf wel wat je hier boven schreef?
   Elk weldenkend mens weet dat de EU op ontploffen staat. Waardoor? Omdat die EU zichzelf niet langer meer in leven KAN houden, doordat het vertrouwen van (opnieuw) elk weldenkend mens helemáál weg is. Zonder vertrouwen geen bestaan.
   Zo simpel is het. Wij weten alléén de juiste data niet, maar dat het binnenkort gaat gebeuren is absoluut zeker. De corrosie woekert overal!
   Ook al gaat Amerika proberen Griekenland met intriges, wapens en huurlingen binnen het gareel te houden… Ook al zou zelfs de NAVO militair ingrijpen. Het zal allemaal niet mogelijk blijken te zijn. Ik schat in dat die vervloekte EU in het najaar daadwerkelijk zal gaan ineenstorten.

   Like

 4. luckybee zegt:

  Ee goeie bericht Liever vandaag als morgen.

  Like

 5. Theresa Geissler zegt:

  Mooie, optimistische visie van Joost. Maar helaas vooralsnog theorie:
  Wars van doemdenken als ik ben, ik moet het toch ook met bugljohn eens zijn, dat de EU weliswaar zou móeten ontploffen, maar dit vooralsnog niet dóet, doordat zij met alle denkbare oneigenlijke middelen bij elkaar wordt gehouden.
  Het enige, wat er op zit: Brussel ontmaskeren als een bolwerk van nieuw totalitarisme. De massa daarvan doordríngen. VOOR HET TE LAAT IS.
  Maar ja: “Joost” mag weten, hóe.

  Like

 6. Robby E. zegt:

  Precies bigljohn en Theresa zo zie ik het ook.
  Kijk hoe ze die grondwet doorgedrukt hebben mét medewerking van de parlementariërs van de leden.
  En, nog erger, het ESM waar onze 2e kamer op een paar na mee hebben ingestemd.
  En zo gaan ze steeds een stapje verder.
  Zonder geweld te gebruiken zullen we het juk nooit kunnen afschudden!

  Like

 7. Jules Vismale zegt:

  Eindelijk ja, wat zou het heerlijk zijn als de akelige EU heel snel zou ontploffen en voor altijd ten onder gaat, net zoals nazi-Duitsland en Sovjet-Rusland! Verderfelijke systemen komen en gaan maar het Europese volk blijft godzijdank langer bestaan!

  Like

 8. R.Kroonenberg zegt:

  Dit is op Jasterke's kwijt-zonder-spijtsite herblogden reageerde:
  .
  Die EU ontploft…de lont ligt al te smeulen
  hooguit ‘n enkeling die beseft hoe snel het gaat
  en iedereen maar met de vreemde vrienden heulen
  alsof dàt bij de klap soms iemand redden gaat !
  .
  Jasterke
  .

  Like

 9. koddebeier zegt:

  Waren we er maar zeker van dat de hele rotzooi nog dit jaar ontplofte.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s