Massa-immigratie: Hongarije wil grenzen sluiten

Screenshot_4

(Door: Bürgender – Vertaling: E.J. Bron)

De Hongaarse minister-president Viktor Orbán zei dat het een fundamenteel recht van ieder land zou zijn om te beslissen wie men het land binnenlaat en wie niet. Om de vluchtelingenstroom te stoppen, zou men op dit moment de mogelijkheid van de sluiting van de zuidelijke grens met Servië onderzoeken.

Hongarije wil een einde maken aan de toestroom van vluchtelingen naar het land. Zo onderzoekt de fractie van Fidesz op dit moment verschillende opties om de zuidelijke grens naar Servië af te sluiten, waar het merendeel van de migranten het land binnenkomt.

Minister-president Viktor Orbán zei “dat het een fundamenteel recht van ieder land zou zijn om te beslissen wie men het land binnenlaat en wie niet.” Hij voegde er aan toe dat er zonder de onrealistische regelingen van de EU, die men Hongarije zou hebben opgedrongen, helemaal geen sprake zou zijn van een vluchtelingenprobleem. Volgens geldend EU-recht, aldus het tijdschrift “Hungarian Ambiance”, kunnen migranten niet zomaar naar hun landen van herkomst teruggestuurd worden.

Bron:
www.gegenfrage.com
Auteur: Bürgender

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EUSSR, Hongarije, Immigratie. Bookmark de permalink .

19 reacties op Massa-immigratie: Hongarije wil grenzen sluiten

 1. glockie17c zegt:

  Nog even wachten en dan heeft de bouwindustrie weer werk genoeg om een muur te bouwen van een paar meter hoog door Europa, waar ken ik dat ook alweer van …….

  Like

  • Gerry zegt:

   Waar we dat nog van kennen? Dat werd honderden jaren geleden in elk belangrijk stedelijk gebied gedaan: Stadsmuren. Spijtig genoeg lijkt het er tegenwoordig op dat we terug in de middelleeuwen terecht gekomen zijn. Bekijk bijvoorbeeld maar eens de beelden uit Calais waarin vrachtwagens belaagd worden. Maar u verwijst waarschijnlijk naar de Berlijnse muur. Een triest, maar ook zeer efficiënt voorbeeld: haast geen enkele Oostduitser raakte voorbij de muur. Waarmee meteen de slagzin van linkse rakkers overboord gegooid kan worden: Je kan immigratie niet tegenhouden (bullshit).

   Like

 2. Marc zegt:

  Daar is geen speld tussen te krijgen.

  Like

  • glockie17c zegt:

   Het begint verdacht veel te lijken op de serie “The Walking Dead” hoge muren, geweld met geweld bestrijden, eten of gegeten worden, hele afgeschermde gebieden, niemand vertrouwd elkaar nog, enz enz enz …….. Fictie wordt in een iets andere uitvoering echt ….. Europa gaat (is) naar de klote aan het gaan en snel ook 😡😡😡

   Like

 3. Jean zegt:

  Er zijn gelukkig nog verstandige politiekers in Europa, politiekers die eerst opkomen voor eigen volk en land.
  Misschien ga ik nog naar Hongarije emigreren…

  Like

  • Cathja zegt:

   @ Jean,

   dit heeft mijn echtgenoot ook al eens gezegd! Wijs, dat de Hongaren de grens willen sluiten. Ieder land heeft het recht om potentiële moordenaars buiten de landsgrenzen te houden, om zodoende de eigen bevolking te beschermen.
   Wat is daar verkeerd aan?

   Like

 4. aquarius4422 zegt:

  Het grote gelijk.
  De andere EU landen kunnen hier een voorbeeld aan nemen.

  Like

 5. 4sjun zegt:

  Het is goed dat Victor Orban beschaafd probeert het tij van de Europa overspoelende gelukszoekers en dawaisten te keren. Gaat dit hem niet lukken dan komt er een kwade dag waarop er onbeschaafd aan de noodrem getrokken wordt om de cumulerende solidariteitsovervraging die onveiligheid, premiestijging en afnemende aanspreekbaarheid en dienstbaarheid veroorzaakt te stoppen.

  Like

 6. fransdewit zegt:

  Ik hoop dat dit een boemerang effect gaat hebben, want meestal als er 1 schaap over de dam is, volgen de varkens van zelf

  Like

 7. Giny zegt:

  Hij is dan ook de Minister-President van Hongarije!
  Onze MP zegt komt u allemaal maar binnen!!!
  Die sluit liever de verzorgingshuizen!

  Like

 8. Pingback: Massa-immigratie: Hongarije wil grenzen sluiten |

 9. ieznogoedh zegt:

  Orban heeft gelijk en meer ballen dan de rest bij elkaar.
  Overigens, na een berichtje tussen neus en lippen door dat Polen en (enkele?) Baltische Staten gewoon geen vluchtelingen opnemen, hoor je daar niets meer over. Dan vraag je je af waarom dat dan niet belangrijk is voor de EU om telkens weer op te schieten.

  Voor alle duidelijkheid, het is iets heeeeeel anders om een muur om een land heen te bouwen om de bevolking van dat land op te sluiten, dan om een muur om een land te bouwen om onwelkome lieden buiten de deur te houden.
  Ik neem aan dat alle mensen die tegen het bouwen van laatstgenoemde muur zijn, geen sloten op hun deuren hebben. Immers, welkom welkom welkom.
  Of geldt dat welkom alleen als de bezoekers in ieder geval zeker niet bij henzelf binnenkomen?
  Het is zoals altijd weer goed riemen snijden van andermans leer.

  Like

 10. Jean zegt:

  Als de achterlijke perverse gewelddadige barbaarse smeerlapperij islm verboden en verbannen wordt zijn alle problemen in Europa voor meer dan 75% opgelost, de overige 25% komt via de oostbloklanden.
  Conclusie, grenzen sluiten en bewaken zodat gespuis niet meer binnen kan, dus ook die met die aktentasjes waarop EU staat buiten houden want dat zijn de misdadigers die de ellende veroorzaakt hebben.

  Like

 11. luckybee zegt:

  De Hongaren hebben de bezetting van de Ottomanen nog niet vergeten, dat wij moeten missen dank zei Karel Martel, de Bastaard zoon van Pipijn de II, dat hij bij zijn 2 de vrouw heeft verwekt (Concubine)Door de RKK niet erkend als zijn zoon..Hij was wel degene die de Frankische rijk heeft opgebouwd, zo als hij nu bestaat.Hij was een geweldige stratteeg. en heeft alle oorlogen gewonnen.De grenze van het Frankische rijk was in het Westen de Pyreneen, in zuid oosten de Lombardije,Hoe ver zijn rijk in het Noorden strekt weet ik niet maar Nederland en Duitsland hoort wel bij zijn rijk.

  Like

 12. Eindelijk 1 land die hun hersens gebruikt!

  Like

 13. Qvic zegt:

  Waar bemoeit de E.U. zich mee. Als ik ergens lid van word, heeft die instantie geen enkele zeggenschap over hoe ik moet leven c.q. moet handelen. In de E.U.commissie zitten enkel gefrustreerde, onkundige en machtsgeile personen, die het niet kunnen accepteren dat de leden niet hun (opgelegde) beleid volgen. Dat zou wel eens hun macht kunnen aantasten denken zij en daarom willen zij eventueel dit met geweld en/of sancties het bepaalde lid tot de orde willen roepen. Op basis van door hun zelf verzonnen voorwaarden. Maar dit heeft totaal niets te maken met een democratie, maar met een pure dictatuur te maken.

  Like

 14. ildiko zegt:

  Orban Viktor is een held ! hij zegt: het bevolking moet zelf beslissen ( referendum) over vreemde vluchtelingen die geen politieke maar economische vluchtelingen zijn. Hij heeft noch de middelen noch de culturele voorwaarden NIET om deze mensen te verzorgen. Hij wilt in zijn land de rust en stabiliteit te behouden. De socialisten noemen hem fascist, racist,ze proberen hem en Hongarije kapot te maken. Domme EU landen hebben geen raad over deze economische vluchtelingen, ze denken dat met goede humane maatregelen alles weer goed komt. Ja wel tot hier ook burgeroorlog zal uitbreken.

  Like

 15. tjonge zegt:

  wanneer zullen de sancties komen uit brussel ?

  Like

 16. Jaantje zegt:

  Kan ze geen ongelijk geven wou dat onze regering het ook inziet..maar ja oogkleppen en oostindisch doof…loopjongetjes van Amerika/VN.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s