Oostenrijk schort alle asielprocedures op

Screenshot_7

De Oostenrijkse minister van Binnenlandse Zaken, Johanna Mikl-Leitner

(Door: Hinnerk Grote – Vertaling: E.J. Bron)

Nadat Oostenrijk, mede op grond van de snelle verwerking van asielaanvragen, een van de meest populaire landen van vooral Zuidoost-Europese en Afrikaanse asielbedriegers is geworden, trekt de Oostenrijkse minister van Binnenlandse Zaken, Johanna Mikl-Leitner (ÖVP), blijkbaar onder de indruk van het succes van de FPÖ bij de afgelopen verkiezingen, nu aan de zogenaamde noodrem en schort alle asielprocedures en gezinsherenigingen op.

In plaats daarvan dienen de instanties nu overeenkomstig het Verdrag van Dublin II. de uit een veilig derde land komende “vluchtelingen” terug te sturen.

Die Presse” bericht:

Minister Mikl-Leitner verhoogt de druk op de EU: er worden geen asielaanvragen meer verwerkt. De focus is gericht op terugsturen en uitzetten.

In Oostenrijk of op EU-niveau schijnt de situatie dezelfde te zijn: op dit moment is er nog geen oplossing in zicht voor de vluchtelingenkwestie. Minister van Binnenlandse Zaken Johanna Mikl-Leitner (ÖVP) neemt daarom haar toevlucht tot drastischer maatregelen: ze stopt zowel de asielprocedures evenals de gezinshereniging in Oostenrijk. En wel met onmiddellijke ingang.

Hoe dient dat te functioneren? Juridisch steunt het ministerie van Binnenlandse Zaken op de volgende regeling: de eigenlijke procedure moet van de wet “binnen een gepaste periode” plaatsvinden. Deze periode zou zich moeten oriënteren op de omstandigheden van de actuele situatie: “De wet biedt hier dus de mogelijkheid de asielprocedure, tijdelijk, georiënteerd op de omstandigheden en de actuele situatie, op te schorten”, klinkt het uit het ministerie van Binnenlandse Zaken.

Men wil dat als volgt oplossen in de praktijk: als een vluchteling naar Oostenrijk komt, wordt zijn aanvraag officieel geaccepteerd en geregistreerd. In principe wordt hij dan toegelaten tot de asielprocedure.

De asielaanvraag wordt echter niet verder bewerkt. Met onmiddellijke ingang houdt men zich als eerste prioritiet bezig met Dublin-zaken. Wanneer een vluchteling bewijsbaar via een ander EU-land naar Oostenrijk komt, zal hij daar naartoe teruggestuurd worden. Dat zijn bijvoorbeeld mensen die via de Brennerpas uit Italië komen. Over het algemeen dienen de instanties zich te concentreren op terugsturen en uitzetten. “Alle andere asielprocedures worden tijdelijk stopgezet”, klinkt het uit het ministerie.

Nu kun je je afvragen in hoeverre het uitstellen van de verwerking van asielaanvragen behulpzaam en zinnig zijn kan. De asieleisers bevinden zich immers al in Oostenrijk, ze moeten ondergebracht, begeleid en verzorgd worden. en des te langer als een asielverzoek in een bureaula in een kantoor ligt. De consequente uitvoering van de bepalingen volgens het Verdrag van Dublin II. is zeer zeker een net zo juiste als noodzakelijke stap, maar zou het niet zinvoller zijn de desbetreffende personenkring sowieso de binnenkomt in Oostenrijk te verhinderen? Dat zou echter de herinvoering van grenscontrole noodzakelijk maken, maar zo consequent zal Mikl-Leitner dan vermoedelijk toch niet zijn. Het enige afschrikkende middel op de ongenode immigranten is vermoedelijk het stopzetten van de gezinshereniging, want tot nu toe konden ze er zeker van zijn al enkele maanden later hun hele clan naar Oostenrijk te mogen importeren. Dit middel zou door het Europees Gerechtshof voor de Mensenrechten wel eens veroordeeld kunnen worden nog voordat de inkt van de handtekening onder de desbetreffende wet is opgedroogd.

Het eigenlijke doel van Mikl-Leitner is een quotumverdeling van de toestromende massa´s over heel Europa:

Korte tijd voor de EU-bijeenkomst van ministers van Binnenlandse Zaken aanstaande dinsdag wil Mikl-Leitner dus de druk op haar Europese collega´s verhogen: sinds een jaar zou zij duidelijke quota bij de verdeling van vluchtelingen in Europa eisen. “Tot nu toe is er alleen nog maar sprake van enkele intentieverklaringen. Die helpen ons niet verder.”

“We moeten onze aantrekkelijkheid verminderen in de richting van andere EU-landen”, laat de minister van Binnenlandse Zaken aan “Die Presse” weten. Daarom zou ze nu ook de “asielexpres Oostenrijk” willen stoppen. Het zou weliswaar “geen gemakkelijke beslissing” geweest zijn. “Maar we kunnen niet op topsnelheid rijden en de langzame landen laten ons met d eproblemen zitten. Dat is het tegenovergestelde van solidariteit.”

Afgezien van het feit dat daardoor vooral Duitsland nog meer door “vluchtelingen” belast zou worden, want andere landen zullen zich handig uit de zaak terugtrekken of gewoon onder verwijzing naar hun economische situatie weigeren om meer immigranten op te nemen, kan dit op den duur geen solide oplossing van het probleem vormen. Het gaat veelmeer om boerenbedrog, enkel en alleen veroorzaakt door het fantastische verkiezingsresultaat van de FPÖ. Maar de activiteit van Mikl-Leitner toont ook aan dat toenemende druk wel degelijk voor beweging in de ketel kan zorgen. De druk op de gevestigde partijen zou nu in heel Europa moeten toenemen. Liever een “Vesting Europa” dan een Europese negerkraal.

Bron:
www.pi-news.net
Auteur: Hinnerk Grote

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Verrijking", "Weg met ons!", Allochtonen, asielwaanzin, Europa, EUSSR, FPÖ, Hypocrisie, Immigratie, Oostenrijk. Bookmark de permalink .

15 reacties op Oostenrijk schort alle asielprocedures op

 1. fransdewit zegt:

  Steeds meer landen worden eindelijk wijzer

  Like

 2. Marc zegt:

  Uitstekend artikel. Alleen jammer van dat allerlaatste woord: tegenstanders zullen hieruit terecht kunnen afleiden dat het niet om het bewaren van wat er is gaat, maar om voorkomen wat kan komen. Dat rationeel gesproken het een het ander niet uitsluit is dan wel waar, maar als het erom gaat medestand te organiseren bij een overwegend politiek correct denkend publiek, maakt juist dat ene woord van het hele artikel een gemiste kans.

  En dat is erg jammer.

  Like

 3. M.A.L. Sion zegt:

  Liever geen negerkraal?
  Het is nog een graadje erger:
  Liever geen moslimkraal. Men noemt dat ook wel een moskee.
  Het zit hem niet in de huidskleur maar in de ideologie, namelijk de islam, die de volgelingen VERPLICHT om op het juiste moment hun niet-islamitische medebewoners van een land aan te vallen en te vermoorden.
  Dat wetende is het niet overdreven om te streven naar een moslimvrije samenleving in ONS EIGEN VADERLAND: NEDERLAND.
  malsion@orange.fr – aanspreekpunt De Patriotten – http://depatriotten.weebly.com

  Like

  • Marc zegt:

   Dat is toch niet hetzelfde? Een Afrikaan is toch niet per definitie een moslim? Bovendien handelt het artikel niet over de islam, maar over massa-immigratie.

   Ik word er zo moe van dat in politiek zeer dringende zaken critici doodleuk het een met het ander verwisselen of verwarren. Hou de zaak nou eens zuiver. Zo kan je toch geen problemen aanpakken?

   Like

   • Tom zegt:

    Om t duidelijk te houden: nee, een Afrikaan is niet per se een islamiet, Afrika is erg groot, zoals je ws wel weet. Maar feit is wel dat het merendeel van de Afrikanen, een soort van islamitische persuasie heeft. Daar zit t m voor het grootste deel in. En dat importeren onze leiders nu naar welbelieven. Het zal je ook opgevallen zijn dat er verhalen zijn dat christenen door moslims uit bootjes worden gegooid. Massa-import van moslims. Moet t nog duidelijker?

    Thomas Jefferson
    http://depatriotten.weebly.com

    Like

   • Joannes den Hollander zegt:

    Nee Marc, Afrikaan of moslim is niet hetzelfde. Beiden hebben echter de overeenkomst dat het immigranten zijn en dat ze niets toevoegen aan onze economie. Ze zijn ons net als de voormalige Oostblokkers enorm tot last en kosten ons klauwen vol geld. Wat mij betreft niets meer erin om vervolgens de remigratie met terugwerkende kracht in te zetten vanaf 1965. Dan krijgen we eindelijk eens de tijd om autochtoon krapuul te gaan resocialiseren om vervolgens een start te maken met de wederopbouw van Nederland.

    Like

 4. Jean zegt:

  Waar wachten ze in Vlaanderen op om hetzelfde toe te passen? Hoe sneller hoe liever tot max 1% vreemdelingen die zich dan ook voor 100ù ‘aangepast’ hebben anders er ook uit ermee.

  Like

 5. Geronimo zegt:

  Wat in Oostenrijk gebeurt, bewijst vooral één belangrijk en verheugend iets, en dat is dat als het volk het wil, de hele huidige immigratierotzooi e.a. zeker nog kan worden gestopt. Het volk heeft daartoe, zonder het voldoende te beseffen misschien, wel degelijk de uitermate simpele touwtjes in handen: enkel stemmen op die partijen die als voornaamste programmapunten hebben het definitief stoppen van deze massa-migratie, het afblokken van de islam en het finaal opdoeken van de EUSSR in zijn huidige dictatoriale vorm. Alle partijstandpunten m.b.t. andere zaken, zijn tot nader order dan ook aan deze drie hoofdpunten volkomen van ondergeschikt belang bij de keuze.

  In Frankrijk het FN, in Nederland de PVV, in België het Vlaams Belang…
  Zelfs al zitten deze partijen momenteel niet in regeringen, ze dwingen de ‘volksverraders’ al minstens in de goede richting. Want vergeet het niet, deze volksverraders zijn lafaards. En lafaards handelen als bange wezels, en hangen binnen de kortste keren hun huik naar de wind.
  Geef deze partijen, zodra het kan, door uw massale stem de nodige politieke macht, en het slot gaat op de migratiedeur en op die van de moskee als tempel van haat, dood en verderf.
  In deze evolutie blijf ik rotsvast in geloven.

  En mocht dit uiteindelijk op termijn ijdele hoop blijken te zijn, wel het zij dan maar zo. Een volk dat niet bekwaam meer is om op te komen voor zijn rechten en vrijheden, omdat het dit de moeite niet meer waard vindt, is de naam ‘volk’ immers niet meer waard, en verdient niet beter dan de knechtenrol.

  Like

 6. fleckie zegt:

  Wanneer stappen eindelijk eens alle landen uit de dwingelandse EU? wordt hoogste tijd!

  Like

 7. Pegidafan zegt:

  WEG MET DAT LAND VERNIETIGENDE GEDROCHT , EU . GRENZEN DICHT . GEEF NEDERLAND TERUG AAN HET EIGEN VOLK.

  Like

 8. BertG. zegt:

  Het zat er aan te komen, maar vandaag was het dan eindelijk zover. Frankrijk besloot de grenzen met Italië voornamelijk bij de overgang Ventimiglia en Menton hermetisch af te sluiten voor uit Italië afkomstige vluchtelingen en stuurde er gelijk ruim 1.000 terug naar Italië. Zie hier een fotoshoot van 54 opnames. (fotos en video met dank aan de Corriere delle Sera)
  http://www.geennieuws.com/2015/06/breaking-news-frankrijk-sluit-grens-met-italie-voor-vluchtelingen-video/

  Like

 9. luckybee zegt:

  De Östenrijker moeten eigenlijk nog herrinneren dat Wenen net op het laatste nippertje door de Poolse koning Jan Sobiesky was ontzet.En de Turken in de vlucht hebben geslagen, met de achterlating van hun klaar gemaakte Mokka.en andere dingen , zo’n angst hebben ze gekregen van Jan Sobiesky en zijn dragonders.Dat was ook het einde van hun expansie politiek. zinds dien worden van overal in Europa er uit gegooid.

  Like

  • Fockewulf190 zegt:

   Helaas interesseert de meerderheid zich niet voor de geschiedenis. Daarbij is het geschiedenis onderwijs ook niet echt gericht op de europese ontwikkelingen van voor 1914. Ik persoonlijk vind het wel interessant om van tijd tot tijd er iets over te lezen.
   @Joannes den Hollander:
   Van die Oost-Eurpeanen heb ik het nodige opgestoken. In tegenstelling tot ons (lees voormalig westen) weten zij velen malen beter wat de europese geschiedenis is.
   Ik zeg maar zo:
   “Een volk dat geen geschiedenis heeft, heeft ook geen toekomst!”

   Like

 10. Jan zegt:

  Groep negers in trein van Wenen naar Baden menen dat meisjes publiek bezit zijn

  Erneuter Übergriff von Asylwerber: 35-jähriger Afrikaner will Schülerin küssen
  http://www.unzensuriert.at/content/0018392-Erneuter-Uebergriff-von-Asylwerber-35-jaehriger-Afrikaner-will-Schuelerin-kuessen

  Like

  • jungleelephant zegt:

   Geld ,sex ,luxe en alles gratisssss:daar zijn ze op uit!Niks veiligheid,want dat waren ze thuis ook,en anders wel in de landen waar ze door heen kwamen!Uitschot is het!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s