Voormalige Bosnisch-islamitische commandant van Srebrenica gearresteerd

Screenshot_21

Naser Orić

(Vertaling: E.J. Bron)

Op aanwijzing van het Zwitserse Bundesamt für Justiz (BJ) werd afgelopen woensdag Naser Orić, de voormalige commandant van de Bosnisch-islamitische strijdkrachten in de regio Srebrenica, gearresteerd. Hij wordt door de Servische autoriteiten gezocht wegens oorlogsmisdaden en misdaden tegen de menselijkheid.

Het arrestatiebevel van het Bundesamt für Justiz berust op een verzoek tot arrestatie van de Servische autoriteiten van 3 februari 2014. De Servische autoriteiten verdenken Orić ervan tussen 1992 en 1995 samen met andere leden van de Bosnisch-islamitische strijdkrachten herhaaldelijk Servische dorpen in de omgeving van Srebrenica te hebben aangevallen om daar de Servische bevolking door middel van intimidatie, foltering en moord te verjagen. Het verzoek tot arrestatie noemt letterlijk de aanval op het dorpje Zalazje, waarbij op 12 juli 1992 negen personen werden vermoord.

Orić verzet zich tegen uitlevering

Orić werd eergisteren door het Openbaar Ministerie van het kanton Genève in opdracht van het BJ gehoord betreffende het Servische verzoek tot arrestatie. Daarbij heeft hij verklaard zich te zullen verzetten tegen uitlevering. Het BJ zal daarom de Servische autoriteiten ertoe oproepen om binnen de door het Europese uitleveringsverdrag vastgestelde periode van 18 dagen een formeel verzoek tot uitlevering in te dienen.

Volgens openbaar toegankelijke bronnen had in het jaar 2006 het oorlogsmisdadiger-tribunaal voor ex-Joegoslavië Naser Orić schuldig bevonden zijn plicht als meerdere niet te hebben waargenomen om de moord op en mishandeling van Servische gevangenen in Srebrenica te verhinderen en veroordeelde hem daarom tot 2 jaar gevangenisstraf. In hoger beroep werd hij wegens gebrek aan bewijs in het jaar 2008 op alle punten vrijgesproken. Het BJ zal nu onderzoeken of een uitlevering a priori lijkt toegestaan. Het zal vooral onderzoeken of de in het verzoek tot arrestatie vermelde toedracht zich onderscheidt van de toedracht die door het oorlogsmisdadiger-tribunaal werd beoordeeld.

Screenshot_22

Naser Orić

Bron:
www.news.admin.ch

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Balkan, Barbarisme, Bosnië-Herzegovina, Islam, islam-nazisme, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Jihad, Justitie, Moslims, Rotzakken, Servië, Zwitserland. Bookmark de permalink .

13 reacties op Voormalige Bosnisch-islamitische commandant van Srebrenica gearresteerd

 1. dgneree zegt:

  En dat sujet werd door de Nederlanders in bescherming genomen.

  Like

 2. Benesha zegt:

  Natuurlijk zullen ze hem niet uitleveren. Hij is een moslim en deze mogen alles. Servië is Christelijk, leunt aan bij Rusland en worden reeds lang slecht behandeld, geminacht, zelfs vervolgd door het Westen.

  Like

 3. Robby E. zegt:

  Eindelijk, die klootzak verdient minimaal levenslang.
  Gebrek aan bewijs? Er zijn foto’s dat hij loopt te voetballen met afgehakte hoofde!

  Geliked door 1 persoon

 4. Niek Verheyen zegt:

  Als er zoal sprake kan zijn van genocide in de regio Srebrenica dan is Oric daar als eerste verantwoordelijk voor. Manschappen van zijn legereenheid hebben in deze regio vreselijk huisgehouden. Honderden Servische families (hoofdzakelijk vrouwen/kinderen/bejaarden, de mannen waren onder de wapenen) zijn op vreselijke manier uitgemoord bij nacht en ontij, terwijl veel van de daders overdag bescherming genoten in de Dutch compound.
  Pas toen Izetbegovic (in overleg met Clinton om een casus belli voor VS-ingrijpen te forceren) opdracht gaf aan Oric om zijn leger terug te trekken was Mladic in staat Srebrenica binnen te vallen. Mladic wilde niets anders dan de soldaten van Oric’s leger te grazen nemen om de duizenden Servische doden te wreken. Van genocide is sprake als het doel is om een heel volk te elimineren; vrouwen, kinderen, bejaarden en mannen. Precies wat Oric deed, Bosnie-H zuiveren van Serviers ter verwezenlijking van de grote droom van Izetgegovic, namelijk het stichten van de eerste volledig islamitische staat op Europees grondgebied. Mladic was ‘slechts’ uit op het afstraffen van de moordenaars van honderden Servische families in de omliggende dorpen.

  Als achtergrond moet ook nog worden meegenomen dat in WOII meer dan honderdduizend Serviers uitgemoord zijn door de volledig moslimse SS-Handschardivisie van Hitler/Husseini. Google op deze namen en huiver.

  Like

 5. Jaantje zegt:

  Hopelijk zal gerechtigheid zegen vieren en word deze oorlogsmisdadiger verantwoordelijk gesteld voor de genocide en verminkingen op de Servische dorpen.
  Ja over een eeuw noemt men het genocide daar er in Bosnië geen levende Serviër meer te bekennen is…
  afgeslacht of verminkt en verjaagd.
  Hoog tijd voor het tribunaal om de ‘zaak’ Ratko Mladic eens met andere ogen en bewijzen te bekijken.
  En Karreman en consorten eens goed aan de tand te voelen.
  Het stinkt op een vreselijke manier.

  Like

  • Jaantje zegt:

   Zou fijn zijn als Ratko Mladic thuis in zijn Servische dorp bij zijn vrouw en familie rustig kan sterven.
   Hij is zwaar ziek(stralingsziektes) trouwens heel dat gebied heeft daar last van.
   Denk dat men daarom de waarheid niet wil openbaren.
   De aanklacht zal dan gigantisch zijn laat staan de schadeloosstellingen voor de Serven.

   Like

 6. Tempelier zegt:

  Ik neem aan dat Nasser warmen banden onderhoudt met de NAVO.
  Bij de herverdeling van land zaten die Serviërs in de weg, en moesten in opdracht geruimd worden. Eveneens die moslims in Srebrenica.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s