EU opent nieuw toetredingshoofdstuk met Turkije

Screenshot_35

(Vertaling: E.J. Bron)

De Europese Commissie heeft de lidstaten voorgesteld om een nieuw hoofdstuk te openen in de stagnerende toetredingsonderhandelingen met Turkije, berichtte een hoge diplomatieke bron vrijdag aan het Turkse persbureau Anadolu.

Het uitvoerend orgaan van de EU stuurde de Europese Raad vrijdag een schrijven met het voorstel het hoofdstuk “economische en valutapolitiek” van de toetredingsonderhandelingen te openen, deelde een hoge diplomaat mee in een vertrouwelijk gesprek.

“We verwachten nog voor het zomerreces een antwoord van de Europese Raad”, beweerde de diplomaat.

De woordvoerster van de Europese Commissie, Maja Kocijancic, bevestigde dit vrijdagavond.

“Ja, de Europese Commissie heeft de technische voorbereidingen voor hoofdstuk 17 (economische en valutapolitiek) afgesloten en het ontwerp van een gemeenschappelijk standpunt werd vandaag inderdaad door de Europese Commissie naar de Europese Raad gestuurd”, zei Kocijancic.

Als de EU-lidstaten het in het verloop van de maand bij de volgende vergadering van de Europese Raad eens worden dit hoofdstuk te openen, dan zal de economische en valutapolitiek de eerste paragraaf zijn die sinds 2013 binnen de Turkse toetredingsgesprekken met de EU werd geopend.

Europese diplomaten verwachten dat zo´n stap erbij zou kunnen helpen de Turkse EU-ambities evenals het economische en politieke hervormingsproces van het land nieuw leven in te blazen.

Maandag verwelkomde de EU de resultaten van de Turkse parlementsverkiezingen en noemde de opkomst van bijna 86% een “duidelijk signaal van de kracht van de Turkse democratie”.

“De komende periode biedt de mogelijkheden de relatie tussen de EU en Turkije sterker te maken en de verdieping in de samenwerking tussen de EU en Turkije op alle terreinen in het voordeel van al onze burgers te bespoedigen”, zei de hoge vertegenwoordiger voor Buitenlandse Zaken en Veiligheidsbeleid van de EU, Federica Mogherini.

Als een toetredingskandidaat sinds 2005 heeft Turkije met succes onderhandelingen met de EU over 35 fundamentele hoofdstukken afgesloten (Opmerking: Afgesloten is slechts één hoofdstuk, namelijk nr. 25 “Wetenschap en onderzoek”), die hervormingen en de invoering van Europese standaards voor een mogelijk lidmaatschap op het oog hebben.

Veel hoofdstukken blijven vanwege het Cyprus-probleem en het verzet van de regeringen van Griekenland en Frankrijk geblokkeerd.

De Duitse bondskanselier Angela Merkel en haar christendemocraten verzetten zich lange tijd tegen een volledig EU-lidmaatschap van Turkije, maar hun coalitiepartner, de sociaaldemocratische SPD, ondersteunt het verzoek van Ankara tot opname.

(Letterlijke vertaling van een artikel van het Turkse persbureau Anadolu).

Bron:
www.pi-news.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

 

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Europa, EUSSR, Islamisering, Krankzinnigheid, Rotzakken, Turkije, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

9 reacties op EU opent nieuw toetredingshoofdstuk met Turkije

 1. luckybee zegt:

  Turkije is een Europees land het hoort tot de Orient en is een moslim land.Ze waren al altijd onze vijanden geweest, zinds ze Anatolie bezet hebben,en de Christen aldaar uitgeroeid hebben.

  Like

 2. Jaantje zegt:

  Niet weer he..
  Zou de verkiezingsuitslag daar mee te maken hebben?
  Dan heb ik een mededeling
  We worden belazerd waar we bijstaan.
  Vergeet niet dat veel voormalige ‘lente’ landenterroristen en de EU/VN onwelgevallige uitslagen niet accepteren.
  Er gaat iets gebeuren net zoals in Syrië Egypte Libië en de rest.
  Heb inmiddels aan 10vingers niet genoeg om ze te tellen en op te noemen.
  Verkiezingsuitslagen en referendums worden door de zetelende machten niet geaccepteerd bloedje link.

  Like

  • Jaantje zegt:

   Zijn die Patriots dat wat men nu verouderde afweer noemt al terug?

   Like

   • M.A.L. Sion zegt:

    Die Patriots hebben we in Nederland mogelijk hard nodig. Er zijn islamitische landen die al erg ver dragende raketten hebben waar ook atoomkoppen op gezet kunnen worden. Verdediging en verzet zijn beide noodzakelijke elementen van onze strijd tegen de vijand: de ISLAM. Als we op zeker moment verbaasd zullen zijn tot welke activiteiten ISIS in staat is dan zijn tegenmaatregelen mogelijk aan de late kant.
    Kies voor VERZET en dat zo spoedig mogelijk.
    malsion@orange.fr – aanspreekpunt De Patriotten – http://depatriotten.weebly.com

    Like

 3. Bob Fleumer zegt:

  Ze zijn in Brussel totaal van de pot gerukt, wat een idioten daar, Turkije wordt het paard van Troje!
  En weer wordt de EU burger niets gevraagd, we leven al in een administratieve dictatuur.

  Like

 4. Jean zegt:

  Nooit mag dat moslimland bij Europa, als het toch aangesloten wordt door die EU misdadigers dan komt gegarandeerd revolutie, idem dito met die import vreemdelingen, die troep moet er uit, wij zullen ze nooit tolereren.
  Terug naar Afrika of oostblok landen ermee.
  Islamieten moeten dadelijk teruggestuurd worden want die perverse smeerlapperij is totaal ongewenst.

  Like

 5. jungleelephant zegt:

  Gloeiende,gloeiende….!Wie ontmanteld dat parlement in Brussel ?Hoogste tijd dat we ons massaal gaan afzetten tegen dat tuig,alsook tegen onze eigen wan-regering!Land plat leggen en doorpakken,verdorie:we zijn toch geen lemmingen?

  Like

 6. Charles Martel zegt:

  Criminele huichelarij.

  Like

 7. Pingback: EU opent nieuw toetredingshoofdstuk met Turkije |

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s