Diplomatieke Intifada

Screenshot_1

(Door: Alex Feuerherdt – Vertaling: E.J. Bron)

Het is zeker niet de spreekwoordelijke Duivel verzoeken om vast te stellen: de lucht om te ademen wordt voor de Joden wereldwijd – en voor de joodse staat in het bijzonder – steeds ijler. Er heeft zich in feite al lang een antisemitische Internationale gevormd, die steeds erger woedt – met alle middelen en op alle niveaus. De afgelopen dagen hebben dat opnieuw zeer duidelijk aangetoond.

Uiteindelijk was alles – zogenaamd – helemaal niet zo bedoeld. Men zou niks op hebben met boycots, zou van Israël houden en men zou de samenwerking met de Israëlische onderneming Partner Communications voortzetten, verzekerde Stéphane Richard nu, de bestuursvoorzitter van het Franse telecommunicatiebedrijf Orange. Dat klonk enkele dagen daarvoor nog heel anders. Toen namelijk had Richard op een persconferentie in de Egyptische hoofdstad Cairo gezegd dat hij “liever vandaag dan morgen” een einde zou maken aan de betrokkenheid van zijn onderneming in Israël. Daarover waren veel mensen in de joodse staat begrijpelijkerwijs hevig verontwaardigd. Er kwam bijvoorbeeld scherpe kritiek van minister-president Benjamin Natanyahu, die oordeelde dat de uitspraken van Richard zouden getuigen van een vijandige instelling en deel zouden uitmaken van een “georkestreerde globale campagne om Israël te delegitimeren.”

Dat zijn krachtige bewoordingen, maar Netanyahu heeft gelijk. Israël staat al lang niet meer “alleen maar” blootgesteld aan militaire aanvallen van Hamas, Hezbollah, de Islamitische jihad en sinds kort IS, maar ook aan massieve aanvallen op politiek, economisch en juridisch gebied. De zogenaamde BDS-beweging bijvoorbeeld, die tien jaar geleden werd opgericht en “Boycott, Divestment and Sanctions” (dus een boycot, desinvesteren en sancties) tegen de joodse staat eist, is uitgegroeid tot een internationaal actieve aaneensluiting van ideologisch uiterst gemotiveerde activisten, die alles in het werk stellen om Israël op zoveel mogelijk terreinen schade te berokkenen. Vooral op academisch gebied heeft deze beweging al een hele serie “successen” behaald: Internationale vaktijdschriften wijzen stukken van Israëlische wetenschappers af, wetenschappelijke conferenties in Israël worden geboycot, bijeenkomsten met Israëlische academici worden verstoord.

 Antisemitisch theater: Boycot, Desinvesteren en Sancties

De BDS-beweging wordt daarbij in Israël niet alleen door regeringspolitici veroordeeld. De voorzitter van de oppositionele Arbeiderspartij bijvoorbeeld, Yitzhak Herzog, noemde haar activiteiten onlangs een “diplomatieke Intifada” van Israël-haters. Voor Yair Lapid, de chef van de partij Yesh Atid, zijn de leiders van de BDS-campagne antisemieten en marionetten “in een theater dat door Hamas en de Islamitische Jihad wordt geleid.” Hun motivering zou anti-Israëlisch en anti-Joods zijn. hoezeer dat klopt, bleek een dezer dagen uit het voorbeeld van een bijeenkomst van het initiatief “Twee staten, één thuisland”. Deze vereniging van Israëli´s en Palestijnen, die naar eigen zeggen voor een eensgezinde twee-staten-oplossing en open grenzen pleit, wilde haar oprichtingscongres eigenlijk in de Palestijnse stad Beit Jala houden. Na stevige bedreigingen door BDS-activisten, die zulke inspanningen tot normalisatie categorisch afwijzen, moest de manifestatie echter naar Jeruzalem worden verplaatst.

Deze boycotinspanningen zijn niet de enige pogingen om Israël zoveel mogelijk te demoniseren en te delegitimeren. Een korte blik op meldingen en gebeurtenissen van de afgelopen dagen maakt duidelijk hoezeer de joodse staat onder druk gezet wordt en welke middelen hierbij worden toegepast. Zo trok bijvoorbeeld de Palestijnse voetbalbond op het FIFA-congres eind mei weliswaar zijn aanvraag tot uitsluiting van Israël op het laatste moment weer in, omdat te voorzien was dat hiervoor niet de vereiste drie vierde meerderheid te vinden zou zijn. Maar alleen al het feit dat hij van tevoren voor veel ophef en discussies gezorgd had, heeft Jibtil Rajoub – de voorzitter van de Palestijnse voetbalbond, die wegens terroristische activiteiten 17 jaar in Israëlische gevangenissen heeft doorgebracht en “iedere gemeenschappelijke sportieve activiteit met de zionistische vijand met normalisatie als doel” als een “misdaad tegen de menselijkheid” afwijst – credits opgeleverd. En hij bereikte zelfs nog meer: zijn voorstel om een FIFA-commissie  in te stellen, die o.a. de bewegingsvrijheid van Palestijnse spelers en functionarissen controleert en racisme in het Israëlische voetbal onderzoekt, werd door het congres met een grote meerderheid aangenomen. Uiteindelijk heeft Rajoub gekregen wat hij wilde – zijn oorspronkelijke maximale eis was er vooral voor bedoeld om de prijs voor Israël op te drijven.

De VN: Verenigde Naties tegen Israël

De Verenigde Naties hebben ondertussen nieuwe voeding gegeven aan het antisemitische gerucht van de “kindermoordenaar Israël”. In het jaarlijkse VN-rapport over oorlogen, landen en crises, waarin kinderen in gewapende conflicten slachtoffers werden, wordt de joodse staat voor zijn desbetreffende optreden in de Gaza-oorlog van 2014 scherp bekritiseerd. De secretaris-generaal van de VN, Ban Ki-moon, sprak van een “nog nooit eerder vertoonde en onacceptabele orde van grootte” evenals van een “unieke en onacceptabele omvang”. Zijn voor het rapport verantwoordelijke speciale afgezant wilde Israël zelfs op de “zwarte lijst” van de ergste schenders van kinderrechten plaatsen, waarop anders alleen maar despotische en autocratische landen zoals Afghanistan, Syrië, Jemen, Somalië of Soedan en terreurorganisaties zoals Al Qaida, de IS en de Taliban staan. Deze bedoeling werd door Ban Ki-moon echter afgewezen – tot grote teleurstelling van de mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch, die er blijkbaar geen probleem mee heeft dat Hamas niet alleen strijders en schietschijven van kinderen maakt, maar ze ook doelgericht indoctrineert in VN-scholen in de Gazastrook.

Bovendien heeft de VN het Palestinian Return Center (PRC) als niet-staatsorganisatie erkend. Het PRC is een antisemitische Palestijnse vereniging, die door Hamas-activisten wordt geleid en o.a. Israëli´s als nazi´s beschouwt en de joodse staat van “Apartheid” en “etnische zuiveringen” beschuldigt. De status van NGO garandeert het PRC onder andere de toegang tot VN-commissies en de zogenaamde mensenrechtenraad. Ron Prosor, de Israëlische VN-ambassadeur, becommentarieerde deze beslissing dan ook treffend met de woorden: “Tot nu toe hebben de Verenigde Naties Hamas kwijtschelding toegestaan en haar activiteiten laten toenemen. Nu zijn ze een stap verder gegaan en hebben Hamas een welkomstfeest bij de hoofdingang gegeven door haar toestemming te verlenen een volwaardige deelnemer te zijn. Als het zo doorgaat, zullen we op zekere dag Hezbollah in de Veiligheidsraad vinden en de IS deelnemen aan de stemming in de mensenrechtenraad. Dit is het topseizoen voor het theater van het absurde.”

Jodenhaat in alle geledingen van de samenleving

Met het oog op zulke ontwikkelingen past het in het beeld dat in Duitsland (en niet alleen daar) het aantal antisemitische delicten duidelijk is toegenomen. Bij het “klassieke” antisemitisme – waartoe bijvoorbeeld het aanbrengen van hakenkruisen op synagogen, ophitsing tijdens demonstraties en het schenden van joodse begraafplaatsen behoren – was er  volgens informatie van de Duitse regering verleden jaar sprake van 1.596 incidenten, dat komt overeen met een toename tegenover het jaar 2013 van 25%. Nog ernstiger ziet het er bij het anti-Israëlisch antisemitisme uit: hier steeg het aantal delicten van 41 naar 575, waarvan 91 met lichamelijk geweld gepaard gingen. Hier werkten de Joden-vijandige demonstraties tijdens de Gaza-oorlog als een brandversneller: De drempel voor antisemitische haat-parolen en uiteindelijk gewelddadige aanvallen wordt constant lager”, stelde Deidre Berger, de directrice van de Berlijnse dependance van het American Jewish Committee (AJC) dan ook vast. Ze gaat er bovendien van uit dat het niet officieel geregistreerde aantal in werkelijkheid nog veel groter is: “Veel vijandelijkheden op straat, op schoolpleinen en sportvelden worden helemaal niet genoemd in de officiële cijfers.”

Dat geldt ook voor de massieve vijandigheden in brieven en e-mails aan de Centrale Raad van de Joden in Duitsland en de Israëlische ambassade. Monika Schwarz-Friesel, professor voor algemene linguïstiek aan de Technische Universiteit Berlijn, heeft ze onderzocht is kwam er daarbij achter dat twee derde deel van hen niet uit het politieke randmilieu komen, maar uit het veel bezworen “midden van de samenleving”. Deze brieven en e-mails zouden afkomstig zijn van “zeer veel hoogontwikkelde mensen, met naam en toenaam, met opgave van hun beroep en academische graad.” Hun “emotionele behoefte om onder de dekmantel van de zogenaamde ´Israël-kritiek´ Joden-vijandig gedachtegoed te verbreiden, zou “historische en taalkundige belemmeringen opzij schuiven.” Tegelijkertijd “wordt het verzet minder”, dat wil zeggen, er zijn “steeds minder stemmen die in verzet komen tegen antisemitische leuzen in de openbare discussie.”

Antisemitische Internationale

Men verzoekt zeker niet de spreekwoordelijke duivel als men vaststelt dat de lucht om te ademen voor de Joden wereldwijd – en voor de joodse staat in het bijzonder – steeds ijler wordt. De “diplomatieke Intifada”, waarvan Yitzhak Herzog spreekt, neemt steeds afschuwelijker vormen aan. Ze wordt uitgevoerd door een feitelijke alliantie van politieke activisten en verenigingen, kunstenaars, regeringen, NGO´s, de VN, sportbonden, diverse ondernemingen en heel normale burgers, die in hun totaliteit een regelrechte antisemitische Internationale vormen. Om zich hiertegen te weer te stellen, is vooral voor Israël veel moeilijker dan zich te verdedigen tegen militaire aanvallen. Want terwijl terreurorganisaties zich tot nu toe nog enigszins met de kritiek van de wapens in toom laten houden, krijgen de wapens van de kritiek, waar het antisemitische ressentiment steeds heftiger woedt, steeds minder effect. Dit ressentiment echter plaveit de weg voor het geweld, voor de aanvallen, voor de dodelijke aanvallen op de Joden, hun instellingen en hun staat, het flankeert ze en beschouwt zichzelf als hun legitimering. Dit alles duidt geen uitzonderingstoestand aan, maar – veel erger – de normaliteit.

Bron:
http://lizaswelt.net
Auteur: Alex Feuerherdt

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in antisemitisme, Israël-vijandigheid, Jodenhaat. Bookmark de permalink .

10 reacties op Diplomatieke Intifada

 1. Hendrik M. zegt:

  Wat een labbekakken!
  Ik ben voor Israël en de Joden, en dat blijft zo.

  Like

 2. Henk.V zegt:

  Deze haatdragende sancties ontstaan in het linkse brein dat door islamitische influisteringen een kijk op de wereld ontwikkelt waarin de leugen tot waarheid wordt en het goede tot fout wordt verklaard.
  Tegenover dit onzalige kwaad moet men zich op drie manieren weren:

  -De leugen van deze pseudo-rechtvaardigen moeten wij ontleden tot in de diepste kern, met andere woorden: geef de ware stand en gang van de ontwikkelingen glashelder weer die in het verleden plaatsvonden en zich nog steeds voltrekken.BESTRIJD de leugen met de waarheid.

  -Laat uw onverdeelde en positieve betrokkenheid bij het land Israël en haar Joodse bewoners op zoveel mogelijke manieren blijken.STEUN ISRAËL, STEUN DE JODEN WERELDWIJD, want er wordt gewerkt aan de definitieve ENDLÖSUNG voor de Joden. Het gaat in het ”conflict” Israël-”Palestina” uiteindelijk NIET om grondgebied, maar om IDENTITEIT: de islam wil GEEN JOODSE staat in het Midden- Oosten (zie de beginsel verklaringen van de drie NEES die genomen zijn in in Khartoem door de landen van de Arabische Liga!)

  -En in de derde plaats: BOYCOT elke partij, elke organisatie, ieder bedrijf ;die/dat Israël in het nauw wil drijven . Laat aan deze organisaties weten dat een boycot met een tegen-boycot zal worden beantwoord.

  STA ACHTER ISRAËL!

  Like

 3. Jan zegt:

  Waar Israël staat:

  Like

 4. Cathja zegt:

  Ik sta iedere keer weer versteld als ik lees met welke nieuwe beschuldigingen en onjuistheden men Israël probeert op de knieën te dwingen! Het laat duidelijk de mentaliteit zien van mensen, wereldwijd. Die is niet best! Er worden leugens op leugens gestapeld, valse beschuldigingen geuit over allerlei zaken die kant noch wal raken, en zelfs op ‘hoog niveau’ (wat mij betreft hebben ze totáál geen niveau!) schroomt men niet om Israël door de modder te slepen!
  Ban Ki-moon is er ook zo eentje. Schaamteloos, wat deze man zegt over Israël! Hij is een ophitser en een leugenaar, en zou geen Secretaris-Generaal van de VN mogen zijn! Hij is behoorlijk partijdig, zo blijkt keer op keer.
  Ook Human Rights Watch is een partijdige organisatie, vanwege hun wegkijken toen Hamas kinderen doelbewust blootstelde aan groot gevaar tijdens de Gaza-oorlog! Israël waarschuwde van tevoren, maar Hamas dwong mensen binnen het levensgevaarlijke gebied te blijven, zodat ze konden ‘pronken’ met zoveel mogelijk slachtoffers. En dat doet het altijd goed bij de slechteriken.

  Verder ben ik het volledig eens met @ Henk.V (16/6 op 23:08). We moeten Israël steunen waar we kunnen, en JUIST producten van hen kopen. Laten we blijk geven dat wij het NIET eens zijn met boycots, van welke aard dan ook. Israël verdient onze vriendschap en steun!

  IK STA ACHTER ISRAËL.

  Like

 5. Anna zegt:

  Dit is een goed artikel en het geeft duidelijk aan waar het om gaat in deze slechte wereld.

  En het wordt nog erger….. Hoe ik dat weet……. Dat is eeuwen geleden door de profeten van datzelfde volk van ISRAEL voorzegd.

  Wat vandaag gebeurt staat letterlijk in die profetieën.
  De profeten spreken hier over zij spreken over de grote haat en afgunst van de hele wereld……….tegen het volk van Israel. De profeten zeggen dat dit zal gaan gebeuren…..
  Het volk van Israel is een bijzonder volk.
  Dit voelt en beseft de hele wereld en dat mag nou juist niet van dezelfde wereld.
  Niemand wil dat erkennen ( dat Israel bijzonder volk is) maar waarom zou anders de hele wereld over z’ on klein onbeduidend landje aan de Middellandse zee heen vallen. De wereld haat Israël.
  Dat heeft een oorzaak……
  In feite is dit haat tegen degene die Israel beschermd, en dat is ook degene die eeuwen gelden zijn profeten dit heeft laten opschrijven….
  Deze haat heeft een oorzaak….

  In aantal is de bevolking van Israel een heel kleine populatie en een derde van hun totaal aantal mensen is nog maar 70 jaar geleden bedrijfsmatig uitgemoord.
  Hoe komt dat dan toch dat dit nog nooit bij een ander volk op deze wijze is gebeurt.
  Hun land oppervlak is nog kleiner of ongeveer net zo groot als Nederland
  Hoe komt het dan toch terwijl er op de hele wereld zoveel ruimte en plaats is dat er nu juist om DAT LAND z’ on ruzie en heibel ontstaat waar de hele wereld overheen valt.
  Waarom gebeurt dit allemaal……….
  Ook dat staat in de profetieën.

  Eeuwen geleden wist Mohammed dat ook al.
  Mohammed wist dat dit volk een bijzondere plaats in het hele wereld gebeuren in nam, en in zou gaan nemen in de wereld geschiedenis.
  Hij wilde dat koste wat kost voorkomen.
  Hij Mohammed , wist wat er in de joodse profetien staat, en Mohammed heeft er in zijn leven alles aan gedaan om te verhinderen dat de profetien voor het volk van Israël uit gaan uitkomen.
  Vervuld zullen gaan worden.
  Dat is hem toen tijdens zijn leven niet gelukt, ( alhoewel hij een hele joodse stam heeft uitgemoord omdat ze niet naar hem luisterden) nu in 2015 lijkt het hem wel te gaan lukken en de hele wereld heult met hem ( Mohammed), met de huidige boycot en delegitinerings acties en demorarilserings acties en pesterijen mee.

  Maar als je de profetien goed leest dan zal het hem ( plan Mohammed) niet gaan lukken….. Dit proces wat nu gaande is zal inderdaad tot het uiterste gaan ( Bileam zegt het is een volk dat alleen komt te staan wat zich onderde volkeren niet rekent ) maar het laatste woord is aan de God van Israel en niet aan Allah.
  De God van Israel zal om zichzelf, om zijn HEILIGE NAAM wil, zichzelf eenmaal aan de wereld bekend maken. De hele wereld…….
  Als je daar niets van weet of nooit iets van gehoord hebt klinkt dat vreemd,maar dit zijn oude profetieën die we nu voor onze eigen ogen zien gebeuren . Niets gebeurt bij geval……

  Ook de uitkomst wordt geprofiteerd (en pas op wees gewaarschuwd maak het niet bespottelijk)
  De uitkomst zal wonderbaarlijk goed zijn voor Israel, en voor degene die medeburgers zijn van Israel d.w.z degenen die Israël erkennen als de eerstgeboren zoon waaruit de ENIGGEBOREN ZOON is voortgekomen kortom voor hen die Israël als hun oudste broeder zien ( en hen de plaats geven die hun toekomt) zal het goed aflopen.
  Wanneer dat zal gaan gebeuren?
  Dat weten we niet ( dat zeggen de profeten ook niet,) maar alle wereld gebeuren wordt klaargemaakt voor deze grote finale die niet goed zal aflopen voor wie de oogappel van de Almachtige ( Israel )veroordelen.

  Like

 6. Pingback: Diplomatieke Intifada | Likoed Nederland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s