Meldpunt Collectief tegen Islamofobie en Discriminatie; seculier en betrokken.

Screenshot_35

(Door: Thomas Jefferson)

Tijdens een dood moment deze dag kwam ik ergens een linkje tegen van het CTID; Collectief tegen Islamofobie en Discriminatie.  Een meldpunt dat zich dus bezig houdt met het strijden tegen ongegronde angsten. Grappig, volgens mij hebben we daar de psychiatrie voor, toch? Of zijn de patiënten opeens met de symptoombestrijding belast? Het had er alle schijn van toen ik just for kicks besloot om een melding te doen bij dit meldpunt. Wie zitten er achter het Collectieg tegen Islamofobie en Discriminatie? Een beetje googelen bracht me op het spoor van Emcemo (www.emcemo.nl). Dat is een afkorting van Euro-Meditteraan Centrum Migratie en Ontwikkeling. Een beetje wat de EU doet, maar dan door de doelgroep.

Let vooral op de doelstellingen met betrekking tot Marokko.

EMCEMO, opgericht in 1998, heeft de volgende hoofddoelstellingen:

In relatie tot Nederland en Europa:

 • HET BEVORDEREN het bevorderen van de sociaal-maatschappelijke (onderwijs, arbeidsmarkt) en politieke participatie van de Marokkaanse en andere migrantengemeenschappen in Nederland;
 • HET BEVORDEREN van het harmonieus samenleven van verschillende bevolkingsgroepen en het tegengaan van discriminatie en racisme;
 • HET TEGENGAAN en voorkomen van allerlei vormen van (religieus) extremisme;

In relatie tot Marokko:

 • BIJDRAGEN aan de economische, sociale, politieke en culturele ontwikkeling van de landen ten zuiden van de Middellandse Zee, in het bijzonder in Marokko;
 • INVULING geven aan het begrip burgerschap vanuit het idee dat in Europa verblijvende migranten een dubbelrol kunnen vervullen als intermediairs en actieve deelnemers in ontwikkeling.

Mooie, vaag omschreven doelen waar je echt wel een subsidie  mee los krijgt.

Het Meldpunt Collectief tegen Islamofobie en Discriminatie is een project van Emcemo.

Dan weet je dat het een honderd procent onafhankelijke organisatie is. Het manifest van Emcemo met betrekking tot islamofobie is  hier te vinden: www.emcemo.nl

Let vooral op de vergelijking met het antisemitisme middels de term ‘zondebok mechanisme’ . Ook nader genoemde zaken zoals het registreren van islamofobie als aparte discriminiatiegrond zijn mijns inziens compleet buiten proportie. Wie hakt er nou koppen af, en dringt z`n rotte ideologie op aan westerse samenlevingen? Dat is niet mijn ideologie, vriend. Lees het manifest, pak er chips en cola bij, en laat het vuil bezinken.

Goed, door naar de melding. Melden kan trouwens hier, en zeg eens ‘hoi’:

http://meldpunt-islamofobie.nl

Er is wat mailverkeer heen en weer gegaan, en het is aan de webmaster om dat al dan niet volledig te vermelden of er het mes in te zetten, dat is niet aan mij.

1. Melding

Tom Jefferson

Graag wil ik een melding doen van het aangrijpen van een non-term als islamofobie om zogenaamd discriminatie  te inventariseren.

Islamofobie bestaat net zomin als een joodse-moslim (al zou ik dat graag eens willen zien). Het is een verzinsel dat wordt misbruikt om islam-kritische mensen monddood te maken. Zo lang (sommige) moslims in de slachtofferrol blijven kruipen, in plaats van hun verantwoording te nemen, en zelf eens kritisch naar hun eigen ideologie te kijken, om te zien wat er mis mee is (en dat is veel!), zolang Joden en andersgelovigen geminacht en vermoordt worden, is er geen sprake van islamofobie, maar van gezond en kritisch verstand van die andersdenkenden..

Hervorm eerst de islam maar eens naar acceptabele maatstaven voor elk individu en de samenleving in z`n geheel. Inshallaah, natuurlijk.

Met vriendelijke groet,

Tom Jefferson

2. Het onverwacht snelle antwoord van het Meldpunt

Van:”tegen islamofobie” <islamofobie@gmail.com>
Datum:ma, jun. 15, 2015 om 15:41
Onderwerp:Re: Meldpunt-islamofobie: Islamofobie

Beste meneer Jefferson,

Hartelijk dank voor uw melding.

Islamkritiek en islamofobie zijn twee verschillende dingen. Het aftrekken van hoofddoeken, verbaal en fysiek geweld richting moslims, het bekladden van moskeeën en het bedreigen van moskeebesturen en -bezoekers behoren in onze ogen echter niet tot islamkritiek, maar tot islamofobie.  Als Collectief Tegen Islamofobie en Discriminatie (CTID) zetten wij ons in tegen islamofobie en andere vormen van discriminatie. Het CTID stimuleert echter ook het kritisch debat wat betreft de islam, zoals recentelijk onder andere bleek uit de door het CTID geïnitieerde lezing en workshop van Rachid Benzine. Wij hopen u volgende keren te mogen verwelkomen bij onze debatten en lezingen, zodat u mee kunt praten over uw gevoelens en ideeën omtrent islamkritiek en islamofobie.

Uw melding wordt door ons geregistreerd en (geanonimiseerd) meegenomen in onze rapportage.

Mocht u nog vragen of opmerkingen hebben, dan kunt u contact met mij opnemen via de mail of via de onderstaande adresgegevens.

Hopende u hiermee voldoende geïnformeerd te hebben,

met vriendelijke groet,

Marlene Bosman (hoooo, ik had toch een wat anders klinkende naam verwacht!)

Collectief Tegen Islamofobie & Discriminatie
Eerste Weteringplantsoen 2c
1017 SJ Amsterdam
Tel:  020-4288825
Fax: 020-4636222

3. Respons mijnerzijds, bewijzen graag, meer, meer, meer

Beste mevrouw Bosman,

Dank voor uw antwoord, maar het zegt me nog weinig. Islamofobie is een holle frase, non-existente term, evenwel verwijzend naar een mentale aandoening. Toch wordt dit gebruikt in en om het debat rondom islam. Te pas en te onpas wordt dit aangegrepen om mensen weg te zetten. Daarbij ben ik erg nieuwsgierig wat geverifieerde cijfers zijn rondom islamofobie.

Hoeveel aangiften (geverifieerd) in Nederland, opgemaakte processen verbaal, en hoeveel (lopende) zaken. Ik vraag daarnaar, omdat ik ernstige twijfels heb bij de oprechtheid van de klagers. Daarnaast ben ik benieuwd hoe deze cijfers zich bijv. verhouden tot judeofobie of christianofobie. Hoeveel aangiften zijn er gedaan over islamitisch geweld, dus geweld door moslims op bijv. Joden en christenen, vrouwen?

In afwachting van uw antwoord, en met vriendelijke groet,

Tom Jefferson

4. Na dit antwoord was ik er wel klaar mee

Onderwerp:Re: Meldpunt-islamofobie: Islamofobie

Beste meneer Jefferson,

Aan het eind van dit jaar kan ik u hierop concrete antwoorden geven. Het registreren van islamofobie als aparte discriminatiegrond wordt nog maar sinds kort gedaan. Ik kan u wel vertellen dat in de eerste drie maanden van dit jaar bij (een deel van) de antidiscriminatiebureaus 38 serieuze meldingen zijn binnengekomen betreffende islamofobie en bij het CTID 14. Bij onze eindrapportage zult u een beter beeld krijgen van de aard en omvang van de meldingen. Wat betreft uw visie op de islam zult u begrijpen dat wij, ondanks dat wij een seculiere (vetgedrukt door mij,dit is opmerkelijk) organisatie zijn, deze niet delen. Wij zijn van mening dat ieder mens recht heeft op het in vrijheid beleven van zijn/haar godsdienst, zoals in onze Grondwet vastgelegd. Dat is een van de verworvenheden van onze democratie. Bescherming van de godsdienstvrijheid is hierin verankerd. Ik ga ervan uit dat u de Nederlandse waarden van vrijheid en mensenrechten onderschrijft(ja, IK wel). Mocht u op deze mail reageren, dan kan ik hierop pas komende woensdag weer antwoorden.

Met vriendelijke groet,

Marlene Bosman

Collectief Tegen Islamofobie & Discriminatie
Eerste Weteringplantsoen 2c
1017 SJ Amsterdam
Tel:  020-4288825
Fax: 020-4636222

Goed, dit was de mailwisseling. Ik verbaasde mij zeer over een aantal zaken:

1. Een zeer Nederlandse mevrouw, Marlene Bosman, die zich als spreekbuis opwerpt. Ik had een exotischer naam verwacht.

Even opgezocht (lang leve Google). Marlene Bosman is vrijwilliger, profiel hier

https://nl.linkedin.com/pub/marlene-bosman/61/45a/994.

Marlene, ook voor ontspanningsmassages, als u wat verder leest.

Ik vroeg me af wie zich nu laat misbruiken voor zo`n functie. Soms zegt een beeld meer dan duizend woorden. Toen  ik de foto zag wist ik waarom. U ook?

2. Het Meldpunt is een seculiere Ik twijfel daar ten zeerste aan. Het Emcemo is een migrantenorganisatie, doet erg zijn best om alles wat naar Islamkritiek ruikt er onder te schoffelen, en de oprichter is Abdou Menebhi. Wat zoeken leerde dat deze meneer een behoorlijk linkse activist is in het straatje van René Danen en een fanboy van sheikh Ahmad Yassin, de oprichter van Hamas. Hoezo is Emcemo/Meldpunt Islamofobie etc. etc. een seculiere organisatie????? Daarnaast heeft of had dhr Menebhi een adviserende rol aan de Marokkaanse koning. Het ademt Islam aan alle kanten.

3. Citaat: Wij zijn van mening dat ieder mens recht heeft op het in vrijheid beleven van zijn/haar godsdienst, zoals in onze Grondwet vastgelegd. Dat is een van de verworvenheden van onze democratie. Bescherming van de godsdienstvrijheid is hierin verankerd. Ik ga ervan uit dat u de Nederlandse waarden van vrijheid en mensenrechten onderschrijft.

Helemaal mee eens, mevrouw. En daar gaat het Meldpunt al gelijk de mist in; de islam is per definitie een ideologie (met een dun religieus sausje dat er vanuit het Oude Testament overheen is gedruppeld), die levensgevaarlijk is voor zo`n beetje iedereen, en die zelf andersgelovigen het leven onmogelijk wil maken. Ja, IK onderschrijf de Nederlandse normen en waarden wel. Maar we hebben hier niet te maken met uitingen uit de Nederlandse cultuur. Sterker nog, ze staan er haaks op. De Nederlandse waarden gaan dus niet op in dit verhaal, want vergif bestrijd je niet met waarden, maar met een tegengif.

Mevrouw Bosman heeft vast het hart op de goede plek, want het zit heel erg links. Als ik een gooi naar een eventueel latent aanwezige stoornis zou moeten doen, dan zou ik  al snel op het Stockholmsyndroom uitkomen.

Emcemo (dus ook het Meldpunt) krijgt mede geld van Oxfam Novib, dus dan weet je dat dat geld goed wordt besteed aan RPG`s, of een bermbommenbonanza.

Nu,  een aantal zaken kwam ik tegen door even te zoeken op het internet, ik kan me voorstellen dat er veel meer boven water komt als er wat langer en verder door wordt gezocht. Duidelijk lijkt me dat er wordt gesympathiseerd met vooral de eigen cultuur, en dat Hamas bij in ieder geval dhr. Menebhi warme gevoelens opwekt. Wie weet komt er achter het Emcemo wel weer een andere organisatie te voorschijn (Moslimbroeders of zo).

De komende tijd ben ik van plan om meer van dit soort zelforganisaties (zoals dat zo mooi in welzijnsland heet) te onderzoeken en te benaderen. Ik ben er bang voor.

Salaam!

Door:
Thomas ‘Tom’ Jefferson
http://depatriotten.weebly.com

(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Integratie", "Islamofobie", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Weg met ons!", achterlijkheid, Appeasement, Dhimmitude, discriminatie, Eurabië, Hypocrisie, Indoctrinatie, Islam, islam-collaboratie, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Linkse Kerk, meningsdictatuur, Moslims, nieuw fascisme, political correctness, propaganda, Rotzakken, Taqiyya, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Vrijheid, Vrijheid van meningsuiting. Bookmark de permalink .

18 reacties op Meldpunt Collectief tegen Islamofobie en Discriminatie; seculier en betrokken.

 1. JooJootje zegt:

  Ga door ik ben er ook benieuwd naar.

  Like

 2. Luc zegt:

  ik ben benieuwd naar het vervolg

  Like

 3. tjonge zegt:

  bestaat/bestond het gewone MDI ook niet uit uiterst criminele, antifa figuren ?
  paar jaar geleden was er iig een fransoos met een zeer dubieus verleden aan de macht, naam wet ik niet meer.

  Like

 4. Hendrik M. zegt:

  Lijkt me redelijk alle subsidies voor al dit soort wazige clubjes per direct stop te zetten.

  Like

 5. Scheerzeep NU zegt:

  “Islamofobie is een historisch-maatschappelijk gegroeide IDEOLOGIE die met behulp van beelden, symbolen, teksten, feiten, interpretaties en gedragingen systematisch en consistent een negatieve betekenis geeft aan ‘de islam’ en/of aan ‘moslims’.” (van der Valk, 2012, p.33)

  Deze definitie geeft aan de term fobie, een geneeskundig begrip voor angst, een ideologisch fundament. Dat is logisch want het denken gaat aan het gevoel vooraf. Maar welke historisch-maatschappelijke gebeurtenissen hebben geleid tot het islamofobische gedachtengoed? Is het niet logisch dat het denken besluit tegenover de Islam, gezien haar historie, een kritische houding aan te nemen?
  Maken moslims geen ‘denkfouten’?
  Anti-semitisme is een historisch-maatschappelijk gegroeide IDEOLOGIE die met behulp van beelden, symbolen, teksten, feiten, interpretaties en gedragingen systematisch en consistent een negatieve betekenis geeft aan ‘het judaïsme’ en/of aan ‘joden’.
  Semietofobie bestaat al 1400 jaar in de Islam.

  Like

 6. Republikein zegt:

  Prima gemasseerd en afgeschminkt.
  Vind het een goed artikel!

  Like

 7. Jan zegt:

  Menebhi is bevriend met niemand minder dan randdebiel Mohamed Rabbae. Samen hebben zij in 2013 aan Spekman van de PvdA een brief geschreven waarin ze aankondigden Marokkaanse-Nederlanders sterk te zullen adviseren om niet op de PvdA te stemmen, wanneer de PvdA in de Eerste Kamer steun geeft aan het wetsvoorstel om de kinderbijslag en de uitkeringen voor nabestaanden in Marokko stop te zetten.
  http://www.republiekallochtonie.nl/marokkaanse-organisaties-dreigen-steun-aan-pvda-in-te-trekken

  Hier alle clubs met wie EMCEMO gezamelijk optreed tegen de Nederlandse staat, dus ons:
  http://www.republiekallochtonie.nl/open-brief-van-bijna-90-marokkaanse-organisaties-aan-de-tweede-kamer

  Over SSCCM:
  De VVD en SP willen dat het gemeentebestuur een onderzoek start naar een mogelijke schending van de scheiding tussen kerk en staat door een Turkse en een Marokkaanse organisaties uit Oost. De clubs zouden subsidiegeld, dat bestemd was voor kwetsbare buurtbewoners, aan moskeeën gedoneerd hebben.

  Dat zou blijken uit de jaarrekeningen van Stichting Sociaal Cultureel Centrum Marokkanen (SSCCM, nu Stichting Sociaal Cultureel Centrum Medelanders) en het Turks Sociaal Cultureel Centrum (TISCC, nu Transvaal Informatie Sociaal Cultureel Centrum), beiden gevestigd in multicultureel centrum De Verbinding aan de Joubertstraat in Oost. De stichtingen kregen gemeenschapsgeld om onder andere computer- en sollicitatiecursussen te organiseren.

  Een deel van dat geld, zo’n 30 tot 40 duizend euro, zou echter via een omweg bij de in hetzelfde gebouw gevestigde Turkse en Marokkaanse moskeeën terecht gekomen zijn. Het zou gebruikt zijn om een gebedsruimte in te richten en ten goede gekomen zijn aan het moskeefonds.

  http://www.at5.nl/artikelen/142645/vvd_en_sp_willen_onderzoek_naar_mogelijke_subsidiefraude_bij_moslimorganisaties_uit_oost

  Over Aknarij:
  VVD: Subsidie niet bedoeld om overheid tegen te werken
  07 augustus 2014

  Acties om kabinetsbeleid te dwarsbomen en een training om probleemjongeren weerbaarder tegen de politie te maken worden wat betreft de VVD niet betaald uit subsidiepotjes bestemd voor welzijn. VVD Amsterdam vraagt vandaag dan ook opheldering aan het stadsbestuur over de activiteiten van de Amsterdamse stichting Aknarij. Uit onderzoek van de VVD blijkt dat de stichting subsidiegeld gebruikt om activiteiten te organiseren die tot doel hebben de overheid te belemmeren in het uitvoeren van haar taken en niet bijdragen aan een leefbaarder Amsterdam.
  http://vvdamsterdam.nl/article/4881/VVD-Subsidie-niet-bedoeld-om-overheid-tegen-te-werken/

  Ibno Khaldoun was bij de Kristallnachtherdenking van 2011 waarbij André van Es sprak en de volgende organisaties ook aanwezig waren:
  Hedy d’Ancona, Lalla Weiss, Abdelkader Benali. De herdenking werd georganiseerd door het Platform Stop Racisme en Uitsluiting en wordt ondersteund door FNV, CNV, Een Ander Joods Geluid…..
  zie verder http://abu-pessoptimist.blogspot.nl/2012/10/ook-dsit-jaar-weer-herdenking.html
  (wat fijn dat er internet is. Zo weet men direct wie onze vijanden zijn)

  Inspraak Orgaan Marokkanen Amsterdam: wil niet dat de politie etnisch profileert. Waarschijnlijk omdat dit tuig zo goed geassimileerd is. Let op wie de ondertekenaars zijn, o.a. Abdou Menebhi (Emcemo)* , het Collectief tegen Islamofobie* en daar is hij weer, oplichter en leugenaar Yassin el Forkani (CMO).
  * http://www.republiekallochtonie.nl/amsterdamse-migrantenorganisaties-willen-gesprek-over-etnisch-profileren
  ** http://www.republiekallochtonie.nl/collectief-tegen-islamofobie-verwelkomt-voorstel-aparte-registratie-moslimdiscriminatie
  De politie dient de andere kant op te kijken en wij dienen onze kaken op elkaar te houden. De oprichters zijn, jawel, ‘onze’ eigen broeders en zusters, de VVD en D66:
  Het in Amsterdam gevestigde Collectief Tegen Islamofobie en Discriminatie (CTID) is blij met het initiatiefvoorstel ‘Zicht op moslimdiscriminatie’ dat gisteren werd ingediend door de VVD en D66 in Amsterdam.
  Beide partijen hebben een voorstel gedaan voor aparte registratie van moslimdiscriminatie door de politie, waardoor een duidelijker beeld ontstaat van de omvang van het probleem. Het CTID pleit al twee jaar voor aparte registratie van islamofobie en is verheugd te constateren dat ook deze partijen zich hiervoor inzetten.
  http://www.republiekallochtonie.nl/collectief-tegen-islamofobie-verwelkomt-voorstel-aparte-registratie-moslimdiscriminatie

  Over Stichting Mouwada. Schreef o.a een brief aan de Kamer om niet met Wilders samen te werken, deze ‘handelaar in angst’ en racist.
  En zie eens wie de ondertekenaars zijn:
  http://www.republiekallochtonie.nl/open-brief-van-bijna-90-marokkaanse-organisaties-aan-de-tweede-kamer

  Like

 8. Pingback: Meldpunt Collectief tegen Islamofobie en Discriminatie; seculier en betrokken. |

 9. Tempelier zegt:

  Dus omdat ze ook tegen discriminatie zijn , kan ik dus ook een melding maken van bedreiging door moslims , schoffering , groepsbedreiging en doodsbedreiging.
  Tijd voor een nieuw meldpunt : meldpunt voor anti kafirfobie & discriminatie. Kan ik nu ook subsidie aanvragen in Brussel ?

  Like

  • Tom zegt:

   Goed punt! Het Meldpunt is er voor discriminatie, dus waarom niet? Misschien kunt u een melding maken, en dan aandringen op een aanklacht tegen de islam in z`n geheel, onder het mom van een door ideologie gedreven haat naar alles en iedereen die geen islamiet is. Ze zijn immers een seculiere organisatie.

   Like

 10. lucky bee zegt:

  ongegronde angsten ??? Hebben die idioten dan nog nooit gehoord wat in Syrie , Iraq, Lybie en Pakistan en andere moslim landen gebeurt?

  Like

 11. Ad zegt:

  Ze zouden er beter aan doen om een term anti-islamitisme van Abu Jahja te gebruiken. Verbaal en fysiek geweld, bekladden en dergelijke is inderdaad geen islamkritiek maar het is ook geen islamofobie. Het is agressie en haat, precies zoals bijv. het aftrekken van een keppeltje bij een jood.

  Like

 12. Thomasson zegt:

  Wanneer wordt eens eindelijk een MELDPUNT OPGERICHT voor SLACHTOFFERS v.d. MULTICULTURELE SAMENLEVING? Of nog beter gezegd: MELDPUNT SLACHTOFFERS ISLAMISERING VAN NEDERLAND? Wie luistert naar de honderden mensen die hun huis en omgeving moeten IN NEDERLAND ONTVLUCHTEN? Omdat hun wijk islamiseert? Omdat hun ISLAMITISCHE BUREN hen bedreigen en terroriseren? Wie interesseert zich voor de autochtone en anders denkende slachtoffers van de stille ETNISCHE ZUIVERING DIE IN NEDERLAND plaats vindt? Voor alle mensen die slachtoffers zijn van islamitisch geweld? (daaronder reken ik ook slachtoffers van moslim criminelen zoals de Moccro bendes). Paar jaar geleden werd ook zo’n meldpunt opgericht genaamd: Meldpunt Polen. Ik neem aan dat alleenstaande Poolse mannen hadden – of misschien nog hebben – overlast veroorzaakt in de omgeving waar ze wonen. Vooral als ze dronken zijn. Maar uit ervaring weet ik dat Poolse vrouwen en Poolse gezinnen die naar Nederland komen, zijn mensen die zich snel willen integreren. Binnen paar maanden spreken ze Nederlands. Ze zoeken voor hun kinderen zo snel mogelijk een school, ze nemen deel aan activiteiten in de kerk en leven vooral NORMAAL. Niemand van hen droomt over terreuraanslag tegenover de Nederlanders, in de naam van zo’n hemelse viezerik genaamd Allah. Daar hebben ze niks mee. Dat is een gigantische pluspunt. Ze zijn heel vlijtig en vallen hun omgeving niet tot last. Dat doen moslims wel …Ook de hele schurftig tyfus dat nu in de AZC’s zit en wordt op ONS AFGESTUURD. Dus wat mij betreft: de Polen in en de moslims inclusief de nieuwe Allah lichting in de AZC’s naar de bliksem….en heel ver weg …liefst ergens tussen Schotland en IJsland.

  Like

 13. Frans de Wit zegt:

  Geen speld tussen te krijgen, compliment

  Like

 14. Pegidafan zegt:

  Mooi stuk. islamafobie wat een naar woord , we hebben helemaal geen fobie , we zien alleen precies hoe het zit met de islam . Die willen ieder land een beetje op kalifateren , en hun wil en mening opleggen. Kijk maar in het midden oosten hoe mooi die landen zijn op gekalifatert , overal waar die lui wonen is het een zooitje , hebben ze weleens iets uitgevonden waar de hele wereld profeit van had , ik zou het niet weten . Ze brengen alleen ellende , ellende en ellende . Dat is geen islamafobie dat is gewoon even kijken wat ze aangericht hebben op deze wereld , en dat is vernietiging , vernietiging en vernietiging. Waarschijnlijk vinden ze het hier veel te mooi en netjes , dus komen ze hier ook even de boel op kalifateren , MENSEN ISLAMFOBEN WORDT NOU EENS WAKKER , STA OP EN GA DE STRAAT OP . Voordat sloop bedrijf moham met daan aan de gang gaan.

  Like

 15. Pingback: ISLAMISERING VAN SLEUTELFUNCTIES | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s