China: vasten tijdens ramadan verboden

Screenshot_22

(Door: J. Verbeek)

De Chinese overheid heeft vasten tijdens de ramadan verboden voor partijleden, ambtenaren, studenten en leraren.

De Chinese overheid riep haar overige islamitische ingezetenen ook op niet te vasten. Moslimwinkeliers moeten sigaretten en alcohol blijven verkopen tijdens de vastenmaand, anders riskeren zij sluiting. Winkels en restaurants die halal-producten verkopen worden volgens de Chinese overheidswebsite aangemoedigd overdag open te blijven. Dit vanwege voedselveiligheid, schrijft The Independent.

De leiders van de Chinese moslimminderheid, de Oeigoeren, zien deze maatregelen als een poging van de overheid om hun geloof te controleren. Oeigoeren-leider Dilxat Raxit: “Het geloof van de Oeigoeren wordt sterk gepolitiseerd en de toegenomen controle veroorzaakt sterke weerstand”.

Activisten beschuldigen China er al langer van de islamitische terroristische dreiging te overdrijven om repressieve maatregelen te rechtvaardigen.

Lees verder>>>
(h/t “Bert G.”)
PowNed

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", China, Islam, Moslims, Overheid. Bookmark de permalink .

31 reacties op China: vasten tijdens ramadan verboden

 1. Johan zegt:

  Ze hebben hartstikke gelijk, die Chinezen. Dit soort maatregelen zouden we hier ook moeten invoeren. Al die islam-shit verbieden gewoon !

  Like

 2. Jean zegt:

  Waarom wordt de smeerlapperij niet totaal verboden? Veel meer resultaat op alle gebied, de echte zeikers vertrekken en de rest past zich aan.

  Like

 3. Cathja zegt:

  Niet zo gek van die Chinezen. Dat zouden we hier ook moeten invoeren. Ramadan? Prima, maar val er anderen niet mee lastig door je lamlendig en zwak te gedragen. Valt de ramadan midden in de zomer? Dan neem je maar lekker een paar weken vakantie. Het bedrijfsleven hoeft er geen rekening mee te houden dat jij niet eet.
  En voor ‘ramadanvierders’ die medicijnen moeten slikken geldt wat mij betreft: als je dat nalaat en je komt in het ziekenhuis terecht, dan betaal je zelf voor de behandeling. Dit mag niet worden afgewenteld op de zorgverzekeraar. Niet-moslims hoeven daarvoor niet solidair te zijn.

  Like

  • Driek zegt:

   Ja, beste Cathja, maar chinezen zijn het meest ijverige volk ter wereld, die gaan geen tijd spenderen aan godsdienstige flauwekul. Die ramadan is je reinste lariekoek, helemaal niks eten en je dan volproppen met voedsel, ongezonder kan het niet. En dan die bloedige slachtpartijen, die moslims deugen niet, altijd bezig met bloedige dingen. We hebben het laagste mensensoort in binnen gehaald. Ik vraag mij nog steeds af waar het verstand is gebleven van onze regeringen. Ze kunnen niet bogen op een vooruitziende blik, want ze gaan stug door met binnen halen van halve wilden.

   Like

   • Jean zegt:

    Driek, islam en mensensoort botst langs alle kanten, mensen houden zich niet bezig met dergelijke beesterijen.

    Like

   • peterselie1 zegt:

    “Ik vraag mij nog steeds af waar het verstand is gebleven van onze regeringen. ” Die zijn in mijn opinie democratisch gekozen en geformeerd, het volk heeft massaal 6 decennia lang op de reguliere politiek correcte partijen gestemd. En nu selectief verontwaardigd doen om dat het al gierend uit de klauwen is gelopen, tel je zegeningen Driek…

    Like

   • peterselie1 zegt:

    Boodschap aan het stemvee

    Like

   • harry zegt:

    Tja Driek , ze kunnen hooguit achteraf zeggen : ” met de wijsheid van NU ….etc .

    Jammer dat ze naast zelf geen benul te hebben ook de signalen van anderen niet op kunnen pikken .
    Het moeten toch wel bijdehande smeerlappen zijn om eigenlijk niks te kunnen en dan toch dergelijke baantjes te bemachtigen .
    En ze blijven maar zitten en rondcirculeren .

    En zo modderen we voort , de diepte in .

    Like

  • 76 zegt:

   Mensen die pillen slikken mogen niet vasten en dat doen ze ook niet

   Like

 4. Ad de Koning zegt:

  In China zijn ze goed bezig net als in Rusland, wie had ooit kunnen denken dat er steun uit die hoek zou komen, maar ik zeg nu “lang leve China en Rusland”, daar kunnen ze hier nog wat van leren.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Dat lijkt inderdaad zo, Ad, maar wacht toch nog even met je gejubel:
   Rusland en China zijn toevallig op dít vlak goed bezig, omdat het de islám toevallig betreft.
   Als het echter iets ànders betroffen had, dat naar hun idee de door hen vastgestelde regelgeving doorkruist had, hadden ze net zo goed zó opgetreden. En of we het dan óók zo prima gevonden zouden hebben…..?
   Beide landen hebben een ander normstelsel als wij: China is officieel nog communistisch en neemt het liefste het atheïstische uitgangspunt als norm. Vanwege de individuele vrijheid? Welnee! Omdat het het liefste ziet, dat haar burger hun energie in andere dingen steken dan in religie. Islam en dan vooral het beleven van de Ramadan gaat ten koste van de arbeidsproductiviteit en dáár gaat het China om. En om niets anders.
   Nogmaals, wij vinden dat in dít geval mooi omdat we de islám haten. Maar bedenk wel, dat ze op een ander vlak nog net zo goed in staat zouden zijn, als dat zo te pas zou komen.
   Rusland is officieel niet langer communistisch, nee. Maar mentaal? Feit is, dat ze het nog steeds een goede zaak vinden, dat de massa collectief enthousiast is over hetzelfde en vinden ze het niet bedenkelijk, dat de regering in dat kader vergaande bevoegdheden heeft en dat er van tijd tot tijd mensen verdwijnen, die zich tegen collectieve planning verzetten.
   Ook z i j zijn tegen de islam èn treden er tegen op omdat het geen plaats heeft in hun planning, zéker niet omdat de islam de individuele vrijheid zou belemmeren!
   Jij was laatst immers zo ontzet omdat Koloth opeens Bobzelf de hemel in prees? Dat is exact hetzelfde: Het goed vinden dat alles en iedereen met een afwijkende mening in de zeik wordt gedrukt, omdat dit naar zijn idee een ‘hoger’ doel dient: de bevordering van het pro-Putinisme.
   Nou weet ik er inderdaad niet alles van, maar ik heb sterk de indruk, dat dát dus de mentaliteit is, die Rusland en ook China tekent: Streven naar één doel en alles en iedereen neermaaien die om welke reden dan ook dat doel niet dient.
   Is nu toevallig i.v.m. de islam, maar kan even zo vrolijk in verband met àndere zaken zijn.
   En dàn zijn we er meteen heel wat minder enthousiast over!

   Like

   • dgneree zegt:

    Dat het over de islam gaat is niet “toevallig”. Ramadan is een politiek instrument om de moslims in een sociale dwangtraditie bij elkaar te houden en de kafirmaatschappij te ontwrichten.
    Heel goed dat daar ook een politiek antwoord op komt.
    Wat andere gebieden betreft: Dat is weer een ander verhaal en bovendien is alles wat we daarover weten afkomstig van dezelfde MSM die ons iedere dag voorliegen. Je zou een tijdje in China moeten verblijven om daar het fijne van te weten denk ik.

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    @ddgeneree, 12.28u.: Nee, dank U. Is het heel erg als ík de beker aan me voorbij laat gaan?
    Tot op heden weliswaar niet ‘een tijdje daar gewoond,’ maar intussen genoeg over gehoord en gelezen.
    En alleen al met het oog op de aldaar nog steeds geldige één kind-politiek -al is dat nóg maar slechts één voorbeeld- heb ík al gegeten en gedronken!
    Dat collectivisme, dat die landen eigen is, ís het onze niet. M.i. moeten we dat niet gaan verheerlijken omdat het voor één keer -m.b.t. de islam- voor ons aantrekkelijk uitpakt: Er zitten méér kanten aan die medaille!

    Like

 5. Frans de Wit zegt:

  Geef ze helemaal gelijk, die genen hebben dan ook een voorbeeld functie. In een beroep hoor geen 1 een religieuze inbreng te hebben. Alleen bij kerkmeester e.d zoals de Paus.

  Like

  • Tistochwat zegt:

   @ Frans de Wit 17 juni 2015 om 21:54

   Wat moet je met een middeleeuwse paus?! Er deugt er niet één! Ze doen trouwens precies al datgene wat de Bijbel verbiedt.

   Deze hier is al aardig bedreven in het aannemen van de juiste islamitische gebedshouding:

   En hier heeft er eentje al een hoofddoek op:

   Like

 6. Fred zegt:

  Fantastisch. Ze kunnen wat mij betreft niet hard genoeg aangepakt worden.

  Like

 7. Luc zegt:

  je ziet het op de foto, de hotdog verkopers zijn er het hart van in.

  Goed begin China, nu de rest van die waanzin ook verbieden

  Like

 8. guusvelraeds zegt:

  Ik heb niet veel op met de Chinese communisten, maar een land dat de islam tegengas geeft stijgt bij mij in achting. Een ideologie annex geloof dat een handboek hanteert waarmee anders gelovigen door de vleesmolen worden gehaald hoeft bij mij niet te rekenen op clementie als ze lopen zeuren over geloofsvrijheid.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Begrijpelijk. Maar ik zeg ook hier: Hou je vooral voor ogen, waarvóór die chinese communisten het doen, Guus!
   Om díe redenen kunnen ze het ook bij totaal àndere zaken doen. Zij wel!

   Like

   • wouteenhoorn zegt:

    Communisten?e ok maar dan in de goede zin van het woord. Door eeuwenlange uitbuiting van het ,christendom’ zijn ze zo geworden.

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    @wouteenhoorn, 19.26u.:Ook wat betreft de éénkindpolitiek? Mao’s “Grote sprong voorwaarts,” die ik-weet-niet-hoeveel chinezen het leven heeft gekost?
    Het spijt me, dat zal voor iedereen anders zijn, maar i k zie geen enkele aanleiding om het communisme als groot voorbeeld te nemen. En het Chinese communisme al helemáál niet.
    Als ik heel eerlijk mag zijn, kan ik zelfs wel zeggen, dat ik het h a a t !
    Mensen zó tot kleine radartjes in het ‘systeem’ te degraderen, gruwelijk!

    Like

 9. Hendrik M. zegt:

  Die ramadan moet voor een werkgever voldoende reden zijn om de daardoor minder presterende moslims op staande voet te ontslaan!
  Ook ziekmeldingen in deze tijd goed controleren; bij fraude per direct ontslaan.
  Hulde voor de moslims die hun vakantiedagen tijdens de ramadan gebruiken.

  Like

 10. Scheerzeep NU zegt:

  Reeds koning David sprak deze voorzegging uit over weerbartige oude joden. De moslims zijn druk doende hen te imiteren in de tegenwoordige tijd.

  Psalm 69
  23 Laat hun tafel voor hen tot een strik worden
  en voor hun gasten tot een val.
  24 Laat hun ogen verduisterd worden, zodat zij niet zien; (zie foto)
  doe hun heupen voortdurend wankelen. (wij weten niets, Allah weet het beter)

  De apostel Paulus voegt er de kromme rug aan toe.

  Romeinen 11
  10 Laat hun ogen verduisterd worden, zodat zij niet zien en maak hun rug voor altijd krom. (vijf keer per dag naar Mekka)

  Deze vergelijking gaat over de dromedaris, de éénbultige (heeft één God) die wel herkauwt maar niet op twee tenen loopt (kent de Vader en de Zoon niet). Regelmatig spuugt het beest bittere maagvloeistof uit. Het woord van God kunnen zij niet helemaal verteren (herkauwen d.i. het woord van God overdenken). Als zij het ware woord horen smaakt het hen goed in de mond maar bitter in de maag.
  De wet en de profeten spraken eveneens over dom kamelenvolk.
  Mo de domme dromedaris.

  Like

 11. Jade zegt:

  Ik ben ook voor een totaalverbod…
  Islam is niks anders dan een vrijbrief om te moorden,
  te roven en te verkrachten.

  Like

 12. lucky bee zegt:

  So de Chinesen weten dus dat Ramadan de moordenaars van Allah onderweg zijn?Dus mensen een stoos gebed aan onze Heer Jezus Christus is wel goed op zijn plaats voor dat je je huis verlaat.

  Like

 13. Charles Martel zegt:

  Eindelijk een land dat intelligente maatregelen neemt. Is er één geldige reden waarom de meest makabere ideologie die de mensheid ooit heeft uitgevonden, niet zou moeten worden verbieden?

  Like

 14. koddebeier zegt:

  Moslims kun je vergelijken met koekkoekjongen, ze vreten zich ten kosten van de andere vol (uitbuiting van de sociale voorzieningen) en duwen vervolgens de originele jongen (bewoners) het nest (de wijk/stad of het land) uit.

  Like

 15. alidas1 zegt:

  In China was het verboden om meer dan één kind te krijgen .
  Hoe ging dat bij de moslims daar?
  Het is goed dat ze daar hun grote bek moeten houden
  Ik zie dat hier nog niet gebeuren.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Nee, het communisme, compleet met één kind-stelsel, hier introduceren om de moslims hun grote bek te laten houden, dàt is nog eens een oplossing, zullen we zeggen!

   Like

 16. tahv1990 zegt:

  Ja;, en ook sociale media+games+films, op internet bij wet verboden en commerciële internet/tv/radio-kanalen bij wet verboden + alle feestdagen van eender welke soort/r eligie bij wet verbieden en wettelijk in elk land verplichte superstrenge controles @ wettelijk verplicht alle departenenten/staatsprovincies/staatstaten/staatskantons/stastsemiraten/staatslanden/staatsdistricten/staatsdeelstaten/… van elke staat, bij wettelijk verplicht alle grens- en peageposten met bij wet verplichte max.+min. € 10 tol en bij wet verplich maar een economie die 10 uren is en enkel school/werk-regeling: 9-12 uur+14-17 uur van maan-/vrijdag voor school en maan-tot zondag voor werk (weekpersoneel en ook weekendpersoneel, wettelijk verplicht) en enkel fysieke winkels enkel open van 15-21 uur en digitale internetwinkels mogen bij wet enkel open van 14-18 uur open van maan- t/m zondag (weekpersoneel en ook weekpersonee, wettelijk verplicht), dat zou pas beter zijn voor de mens, minder vrijheden en meer samenhang omdat we toch niet anders meer kunnen om vooruit te geraken.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s