Hervorming van de islam: klinkt mooi, maar gaat niet gebeuren

Screenshot_18

President Sisi moet vrezen voor zijn leven

(Door: Afshin Ellian)

Om de dreiging van IS af te wenden, vroeg de Egyptische president de grootmoefti van Al-Azhar om de islam te hervormen. Maar deze geestelijke leider die de islam van nieuw elan moet voorzien, doet in rechtlijnigheid niet onder voor salafisten en wahabieten.

De hordes van Islamitische Staat (IS) staan voor de poorten van Bagdad en Damascus. Het is maar een naam, je kunt ze evengoed Taliban, Boko Haram, Al-Shabaab, Al-Qa’ida of Al-Nusra noemen.

Ze jagen de moslimelite vrees aan. De mannen van tawheed, de onverbrekelijke eenheid van Allah, tolereren niets behalve de wetten van Allah. Daarom roept de moslimelite om hervorming van de islam.

Lees verder>>>
(h/t Martien Pennings)
Elsevier

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Elite, Islam, Moslims, Naïviteit. Bookmark de permalink .

12 reacties op Hervorming van de islam: klinkt mooi, maar gaat niet gebeuren

 1. Fred zegt:

  Natuurlijk gaat dat niet gebeuren. Als je gaat tornen aan de vier pijlers van de islam: criminaliteit, geweld, opruiing, en parasitisme, dan blijft er geheid niks meer van over.

  Like

 2. Driek zegt:

  Ik lees zojuist op PowNed:

  Het heeft wat voeten in de aarde gehad, maar de bouw van de Westermoskee in Amsterdam-West is na twintig jaar voltooid. De Turkse moskeevereniging Aya Sofia ontving vanavond officieel de sleutel van de grootste islamitische gebedsruimte van de hoofdstad, weet het ANP.

  Nu de bouw gereed is, gaat het moskeebestuur aan de slag met de inrichting en de afwerking aan de binnenkant. Over een paar maanden moet de opening plaatsvinden van de Westermoskee, die opvalt door de enorme 25 meter hoge koepel en de 42 meter hoge minaret.

  In 2013 ging de eerste paal de grond in van het gebedshuis. De jaren daarvoor kenmerkten zich door talloze rechtszaken en geruzie over de moskee. Verscheidene conflicten met onder meer de gemeente en woningcorporatie Stadgenoot frustreerden het bouwproces jarenlang. Ook raakten voormalige bestuurders van Aya Sofia in opspraak.

  Die rotzakken hebben toch mooi een stuk van Amsterdam bezet. Ze zijn weer een stapje verder met hun verderfelijke ideologie. Je zou daar toch wonen. In die buurt hebben ze in het verleden, van verscheidene kleine volkswoningen, koopwoningen gemaakt. Nee, met die eens zo mooie stad Amsterdam waar ik het levenslicht aanschouwde, wordt het nooit meer wat. Het is armoe, misdaad, moskeeën en lege winkels. Onze regering heeft er wat moois van gemaakt.

  Like

 3. Tistochwat zegt:

  “Grootmoefti”!!!

  “Wat is jouw beroep?”
  “Ik ben grootmoefti.”


  Like

 4. BertG. zegt:

  Aissa Zanzen, muzelmaniakaal hoofd algemene zaken van veiligheid en justitie, demoniseert Wilders.

  http://fubar.mobi/2015/06/17/aissa-zanzen-muzelmaniakaal-hoofd-algemene-zaken-van-veiligheid-en-justitie-demoniseert-wilders/

  Like

 5. lucky bee zegt:

  6. Het Vee (Al-An’aam)
  Geopenbaard vóór de Hidjrah. Dit hoofdstuk heeft 165 strofen.
  115. En het woord van uw Heer is in waarheid en rechtvaardigheid vervuld. Niemand kan Zijn woorden veranderen; Hij is de Alhorende, de Alwetende.

  Like

 6. Cathja zegt:

  @ lucky bee 6:46

  U zou mij er een groot plezier mee doen als u niet meer uit die verderfelijke koran zou citeren! Dat boek staat vol haat en nijd tegen de Joden en alle niet-moslims, en daarom zouden we dit rottige boek beter door de papierversnipperaar kunnen halen.
  Dat u regelmatig teksten opschrijft, begint me eerlijk gezegd te irriteren. We weten allemaal waar de islam voor staat, en daar willen wij niks mee te maken hebben!

  Like

  • BertG. zegt:

   Dat is om de verhouding bijbelse teksten en koran teksten een beetje gelijk te laten lopen zodat ze niet kunnen zeggen dat hij aan het prediken is.
   Door een beetje in het midden te blijven hangen denkt hij dat hij ons te slim af is.
   Wat mij betreft is het precies hetzelfde.
   Maar waar het hart van vol is, loopt de mond van over.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s