Hongarije bouwt 4 meter hoog hek tegen migranten

Screenshot_16

Een Hongaarse agent houdt de wacht bij illegale immigranten die bij de grens met Servië zijn opgepakt

Hongarije gaat een vier meter hoog hek langs de grens met Servië plaatsen om de stroom van illegale migranten te stoppen. Dat heeft de Hongaarse minister van Buitenlandse Zaken Peter Szijjarto op een persconferentie aangekondigd.

“Immigratie is een van de grootste problemen waarmee de Europese Unie heden ten dage te maken heeft. De EU-landen zijn op zoek naar een oplossing, maar Hongarije kan niet langer wachten”, zei Szijjarto. Volgens hem is het hek niet in strijd met het internationale recht of verdragen.

De grens met Servië die Hongarije wil afsluiten is zo’n 175 kilometer lang. Servië nam al eerder maatregelen om de vluchtelingenstroom tegen te gaan, maar blijkbaar vindt Hongarije die niet voldoende. Het Hongaarse ministerie van Binnenlandse Zaken is begonnen met de voorbereidingen voor de bouw van het hek; die moeten volgende week woensdag zijn afgerond.

Lees verder>>>
(h/t “Jan”)
NOS

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in asielwaanzin, EUSSR, Hongarije, Immigratie. Bookmark de permalink .

16 reacties op Hongarije bouwt 4 meter hoog hek tegen migranten

 1. lucky bee zegt:

  Ze waren de Ottomaanse bezetting niet vergeten; en de Serviers die zijn hun moslims die door ons wordt opgepropt lieverkwijt denk ik.

  Like

 2. catherine zegt:

  Ik zou willen dat wij van dit soort politici hadden! De soort die niet bang is om vuil handen te maken. Die oog hebben voor de werkelijke problemen waarmee de samenleving te kampen heeft, De soort die geen schijnwerkelijkheid projecteert op de bevolking (dan moet men maar kunstenaar worden of priester/non) maar die authentiek en daadkrachtig naar oplossingen streeft. Zo iemand mag best zonder glimlach door het leven gaan want hij beseft de zwaarte van zijn taak. Maar ja met zulke dromen leef ik zelf ook in een schijnwerkelijkheid!

  Like

 3. boorzalf zegt:

  Dat noem ik klasse.👍👍👍

  Like

 4. Jean zegt:

  Wat wordt de spanning? 220 of 380 volt?
  Dergelijk hek om heel Europa optrekken en die EU bende als eerste “achter” dat hek zetten.

  Like

 5. Frans de Wit zegt:

  Dit is het zoveelste land die het niet meer ziet zitten, wat wil de EU daar tegen doen dan? Rot toch op met die instelling. Steeds meer landen komen met zulke maatregelen. Een blik in de toekomst? Nederland zal wel als laatste zijn, maar wel pas als alle Nederlanders zijn leeggezogen door dat tuig in Den Haag

  Like

 6. OphEUffen zegt:

  4 meter is te laag. Als het tot bouwen komt doe het dan meteen wat hoger. Scheelt kosten achteraf.

  Like

 7. OphEUffen zegt:

  Indien er achter de muur een op Oost-Duitse leest geschoeide “grenszone” staat is een hoogte van 4 meter vermoedelijk wel toereikend.

  Like

 8. ingrid eding zegt:

  ik denk dat wij Nederlanders binnen 5 jaar moeten vluchten naar Australie. Want daar willen ze geen asielzoekers en moslims die het voor het zeggen hebben en hier in dit land zijn we al bijna in de minderheid. ik zou ook graag een 4 meter hoge muur om Nederland hebben ook al ben ik tegen muren. liever nog heb ik dat die asielzoekers er allemaal uit worden gestuurd want ze komen alleen omdat alles gratis is en wij moeten dat betalen. het wordt tijd voor verkiezingen !

  Like

 9. Jan zegt:

  UNHCR miep McKinsey: “Asielshoppers hebben het recht andermans land te overspoelen”

  Like

 10. Pingback: Vluchtelingenstroom: Tsjechië verscherpt grenscontroles | E.J. Bron

 11. Jan zegt:

  Reactie Servië nav het hek dat Hongarije gaat/wil plaatsen

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s