‘Kabinet wil af van lage btw-tarief’

Screenshot_6

Staatssecretaris Wiebes van Financiën

DEN HAAG – Het kabinet overweegt het lage btw-tarief op de meeste producten af te schaffen. Alleen op primaire levensmiddelen zou het lage belastingtarief van 6 procent overeind moeten blijven. Voor vrijwel alle andere producten en diensten moet het tarief omhoog naar het standaardtarief van 21 procent.

Bronnen in Den Haag bevestigen woensdag berichtgeving hierover van NRC.

De verhoging betekent dat veel producten en diensten duurder worden. Het was al bekend dat een verandering in het btw-systeem eraan zat te komen. Staatssecretaris Eric Wiebes (Financiën) had vorig jaar al gezegd dat de boodschappen hiervan in ieder geval uitgezonderd zouden worden.

De mogelijk miljarden euro’s die met deze wijziging worden binnengehaald, kunnen ingezet worden om de lasten op arbeid te verlagen. Het kabinet vindt dat een van de belangrijkste doelstellingen van de herziening van het belastingstelsel. Dit moet zorgen voor meer banen.

Lees verder>>>
(h/t “Tistochwat”)
De Telegraaf

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Graaien, Hypocrisie, Nederland, Overheid, politici, PvdA, Rotzakken, Volksvijandigheid, VVD. Bookmark de permalink .

26 reacties op ‘Kabinet wil af van lage btw-tarief’

 1. Marc zegt:

  ‘Hoe bevorder je ongelijkheid tussen groepen mensen in een samenleving?’ Nou, op deze manier dus.

  Like

 2. lucky bee zegt:

  En wij willen af van deze Cabinet.

  Like

 3. Joannes den Hollander zegt:

  Meer banen? Meer Afrikanen zal Kwiebes bedoelen.

  Like

 4. Tistochwat zegt:

  Ik geloof dat ik een ware profeet ben want jaren geleden wist ik al dat het lage btw tarief zou verdwijnen. Dit is het begin van die verdwijning.
  Over niet al te lange tijd zal het btw tarief worden opgetrokken naar 50 % want de Haagse en Brusselse kleptomanen hebben NOOIT genoeg geld!
  Tja, de eigen zakken vullen, de ‘socialistische’ ‘asielzoekers’-hobby en het uitvoeren van andere verkwistende plannen, zijn aangelegenheden die heel veel geld kosten: ONS BELASTINGGELD!!!

  Alleen die woorden al:

  BELASTING
  AANSLAG
  NAHEFFING

  Je voelt je net een opgejaagd hert in dit afschuwelijke land; in deze verrotte wereld…

  Ik vraag me steeds vaker af waarom iemand het recht meent te hebben om te mogen beschikken over andere mensen.
  Hebben de ‘heersers’ de aarde gemaakt? Hebben zij de bomen laten groeien? Is de planeet van hen? Waarom moeten wij in vredesnaam zo veel betalen om te ‘mogen’ ‘leven’???!!!

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Je moet in NL zoveel betalen om te mogen blijven leven… om te kunnen worden uitgeperst als een citroen. Ben ik effe blij dat ik naar België ben geëmigreerd!
   Veel geluk in NL! Hahahaha!!!

   Like

 5. Dicksy zegt:

  Doet mij denken aan de woorden van Van Rompuy naar aanleiding van de verdere uitbreiding van de EU: ” We weten dat de mensen er tegen zijn maar we doen het toch. ”
  De burger is voor de politiek enkel nodig in het stemhokje en voor de rest kunnen ze de boom in. De burger betaald en de politieker rijft ze binnen. Zo was het vroeger al, zo is het vandaag en zo zal het morgen ook zijn, gewoon ” zo zal het altijd zijn. “

  Like

 6. koddebeier zegt:

  Wat wil je als een Kwiebes het belastingstelsel gaat ‘verbeteren’.
  Het minderheidskabinet van de ongewenste slaat weer toe.

  Like

 7. GT zegt:

  Lasten op arbeid verlagen noemen ze dat, nee…….er moeten er teveel van vreten de vele geluk zoekers die hier binnen komen die kosten geld en het moet uit de lengte of de breedte komen.
  Deze horden kosten 1 miljard perjaar, nee de werkende die moeten wederom gepakt worden leeg zuigen heet dat.Ik zeg wel eens we zijn gewoon loonslaven….en je zal nu maar kleine kinderen hebben wat moet daar van terecht komen. Het grote Europa, oorlog wordt het en het zal zich richten op de gevestigde orde straks geen AOW meer niets nada, geheel ons sociaal stelsel naar de verdommenis geholpen.Maar dit wil ik ook nog kwijt domme Nederlanders je weet toch op wie je gestemd hebt he……of heb je het de druk met je mobieltje, de straling die je hersenen aantast …….heb je al in de gaten dat je wordt gehersenspoeld, door deze rotzooi de frequintie hertz golven die deze uitstralen, of menig radio op bepaalde zenders, heb je al in de gaten dat die je hersenen beïnvloeden nee ….moet je zeggen dis daarom dat er zoveel sombies rondlopen in Nederland.
  Want stel je voor dat je moet nadenken, dat kost net teveel moeite.
  Wat rest dat zie je wat rondom je gebeurd.

  Like

 8. Fred zegt:

  “De mogelijk miljarden euro’s die met deze wijziging worden binnengehaald, kunnen ingezet worden om de lasten op arbeid te verlagen. Het kabinet vindt dat een van de belangrijkste doelstellingen van de herziening van het belastingstelsel. Dit moet zorgen voor meer banen.” Je gelooft je oren niet. Bullcrap. Dit geld gaat gewoon gebruikt worden om tegen de kansloze parasieten, die onze samenlevingen overspoelen, aan te smijten. Om ze tevreden te houden. Zodat ze niet te veel gaan steken, stelen, moorden, verkrachten, roven, geweld plegen, enz. enz. enz.

  Like

 9. Aegolius cs zegt:

  Dat zal wat banen gaan kosten. Een prijsverhoging van 15%, gerelateerd aan branche consumptie, zal met de beoogde compensatie nauwelijks kostenneutraal te compenseren zijn via een beperkt schijventarief.

  Like

 10. Cathja zegt:

  Hadden we dan gedacht dat onze overheid zómaar 5 miljard uit zou delen onder de bevolking? We konden toch op onze klompen aanvoelen dat we weer een sigaar uit eigen doos zouden krijgen? Die smoesjes zoals: “de overheid heeft een meevaller van 5 miljard” blijkt dus in werkelijkheid helemaal geen meevaller te zijn, want dan was daar geen (o.a.) BTW-verhoging tegenover gesteld. Dit gaat zeer veel banen kosten, dus weer talloze mensen die een uitkering moeten aanvragen, wat de overheid misschien wel meer kost dan ze met een BTW-verhoging denken binnen te harken.
  Wat een incompetente regering hebben we toch! Rekenen kunnen ze uitsluitend in hun eigen voordeel. Het lijkt er sterk op dat ze de burgers geen meevallers gúnnen, want dan zouden ze de BTW wel ongemoeid laten. Over een BTW-verhoging is namelijk al vaker veel deining binnen de politiek geweest, en vooral de PvdA was tegen een verhoging. Vooral de gezinnen met kinderen zullen het op allerlei manieren in de portemonnee gaan merken.
  Ik ga er nu vanuit dat ze deze verhoging ook daadwerkelijk doorvoeren; als deze plannen stranden dan valt het me mee (maar dan hebben ze wel weer een andere ‘verrassing’ voor ons!).
  En dán nog durven spreken van een meevaller voor de burgers? Laat me niet lachen! Die ‘meevaller’ zal voor het eind van dit jaar wel gedeeltelijk overgemaakt worden aan die geldmonsters in Brussel. Die houden wel van ‘meevallers’ in Nederland!
  Wat we ook niet moeten vergeten: de overheid heeft allerlei zorgtaken bij de gemeenten over de schutting gegooid, zonder fatsoenlijke compensatie, en de burgers zullen in hun eigen gemeenten daarom ook nog eens geconfronteerd gaan worden met een verhoging van de OZB. Dus ook plaatselijk gaan we meer betalen.
  Al met al heeft de overheid ons weer flink bij de neus genomen! De ‘pret’ was van korte duur!
  Van mij mag dat hele zooitje oprotten, behalve de PVV.

  Like

 11. rs zegt:

  Hogere btw treft bijna iedereen

  De overweging van het kabinet om het btw-tarief op veel producten en diensten te verhogen van 6 naar 21 procent heeft gevolgen voor een breed palet aan ondernemers en consumenten. Onder meer de fietsenmaker, schoenmaker, kapper en veel mensen die werkzaam zijn in de bouw zullen hun tarieven moeten aanpassen. Ook kledingreparateurs, camping- en hotelhouders en musea zouden 21 procent btw moeten gaan rekenen.

  Veel producten krijgen eveneens een hoger btw-tarief. Alleen primaire levensmiddelen houden het lage belastingtarief van 6 procent. Dat percentage geldt nu nog voor bijna alle etenswaren en niet-alcoholhoudende dranken, maar ook voor onder meer geneesmiddelen, boeken en kranten.

  Diensten en producten waarvoor nu een btw-tarief van 6 procent geldt:

  Diensten:

  Openbaar vervoer

  Taxi

  Fietsenmaker

  Schoenmaker

  Kapper

  Kledingreparateur

  Verbouwen of herstellen van woningen

  Schilder

  Stukadoor

  Behanger

  Hovenier

  Camping- en hotelhouder

  Verhuurder van vakantiehuizen

  Circussen, dierentuinen, kermisattracties, sportwedstrijden, attractieparken, musea, bioscopen, podiumoptredens

  Optredende kunstenaars (dans, muziek, cabaret, toneel, film)

  Producten:

  Etenswaren

  Niet-alcoholhoudende dranken

  Leidingwater

  Boeken, tijdschriften, kranten, brochures, schoolboeken

  Geneesmiddelen

  Agrarische goederen (o.a. veevoer, zaden, stro)

  Kunstvoorwerpen geïmporteerd uit niet-EU-landen

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/24166398/__Hogere_btw_treft_bijna_iedereen__.html

  Dus ….kortom: alles wordt gewoon duurder!!!!!!!!!!!!!!!

  En dat noemen ze nog eens “bezuinigen “………………….

  Like

 12. BertG. zegt:

  Van 6% naar 21% is zo’n 350% verhoging van deze BTW.
  Iedereen met een laag tot redelijk inkomen wordt hiermee dubbel genaaid.

  Like

 13. Ahava zegt:

  Je kunt je beter in het buitenland laten knippen, dan in eigen land laten naaien.

  Like

 14. wouteenhoorn zegt:

  Wie zet nou eens een actie op poten. En geen politieke partij wat die menen er toch geen ene moer van . En als er dan geen opkomst is dan weet ik het niet meer. Wie durft?

  Like

 15. Jan zegt:

  12 dingen waar knallende ruzie over ontstaat, als kabinet 6 procent btw schrapt

  De grote belastingherziening waar coalitiepartners VVD en PvdA aan sleutelen heeft mooie dingen te bieden: lagere lasten op arbeid. Maar dat is niet gratis.

  Volgens NRC Handelsblad wordt de rekening gepresenteerd in de vorm van een verhoging van de btw-tarieven van tal van goederen en diensten die nu onder het lage 6-procentstarief vallen. Dat levert al gauw een paar miljard op.

  http://www.z24.nl/geld/12-dingen-waar-geheid-knallende-ruzie-over-ontstaat-als-kabinet-6-procent-btw-schrapt-568303

  Like

 16. Republikein zegt:

  Als het bier en de shag maar laag blijven is alles te slikken.
  Nee joh, grapje.
  Een ondernemer heeft e.e.a al geruime tijd geleden weten te compenseren.
  Wie heeft de winterschilder laten komen met voordeel van de verlaging, al of niet tijdelijk, van het tarief?
  U, en u ook en jij, zijn er nog meer handjes?
  Al last van fantoompijn? Om iets te voelen van niets, van gebakken lucht?

  Like

 17. Pegidafan zegt:

  Met een verhoogd btw tarief kunnen ze die parasieten onderhouden . Ze willen dat er chaos komt dat merk je toch , de eigen bevolking als tweederangs burgers wegzetten tegenover die paria’s . Ze ondernemen zoveel aktie’s en ze vernederen ons zo erg , volgens mij denken ze wanneer barst de hel los , maar tegen die Nederlanders kan je blijven schoppen , er gebeurd niks , allemaal zombie’s hier in dit land . ingeslapen , in gesuft , het lijkt wel of het thc gehalte in de groenten hoger is dan in de wiet hier . In Scandinavie zei een ex minister , de Afrikaanse vrouwen zijn interressanter en mooier met hun mooie gekleurde kleding dan onze eigen vrouwen , de Afrikaanse cultuur moet hier veel meer tot uitdrukking komen , dat is toch provoseren ,
  die willen gewoon dat de hel los breekt . Onze kinderen kunnen geen huis krijgen , die instromers wel uiteraard, we betalen ons klem aan de ziekenkosten , is voor die lui gratis ,als ze hier komen worden eerst hun gebitten gerenoveerd en worden ze lichamelijk onderzocht , gratis . Dan snel een huis , en hun kinderen studeren . Ze nemen nog een kind of 6 . Ze laten zich zwanger maken als ze in de asielaanvraag zitten (kinderpardon), het is hier te gek voor woorden . En de Nederlander pikt het allemaal. Die lui lachen zich kapot om ons , het enige wat ze kunnen zeggen is , we worden gediscrimineerd , schande hoe we behandeld worden , wij gaan hier niet meer weg . Wij nemen jullie land over . Eens leven jullie onder onze wetten . Als het zo doorgaat met dat gefok van ze dan duurt dat niet lang meer . Waarom denken jullie dat die stroom zo groot is , ze geven het aan elkaar door met hun dure smartfone’s . Kom maar hoor , hier zijn ze helemaal gek we krijgen alles gratis , en neem je neven , nichten en vrienden ook maar mee . Die lui hier in Nederland zeggen toch niks , ze laten zich alles afpakken hahahahaha . We doen het net zo als in zuid afrika , als we de baas zijn maken we de Nederlanders slaven of we gooien ze hun land uit .
  He als jullie dan niet de straat op willen voor jezelf , doe het dan verdomme voor je kinderen en kleinkinderen.

  Like

 18. Republikein zegt:

  Volgens een nader bericht komen we nog 200 euri tekort. Haha, prosit dan maar!
  http://nieuws.nl/algemeen/20150617/belastingplannen-zorgen-voor-extra-koopkracht/

  Like

 19. Tistochwat zegt:

  Kijk hem weer eens lekker liegen; niets aan de hand hoor mensen:

  Like

 20. Avidia zegt:

  Nou, haal je broek maar op, stevig koord er omheen. En dat alles omdat er zoveel onrendabele hier rondlopen, die enkel weten hoe je je hand moet ophouden, en vergeet al die onrendabele buitenlanders niet die een huis met inrichting krijgen plus uitkeringen, houd je portemonnee maar open, er komt nog veel meer!!!!!!!!!!! Eigen bevolking wordt gehaat we zijn te mondig, maar wel goed genoeg om al dat gespuis dat mag binnen komen te voorzien van alle gemakken, IK STAAK!!!!!!

  Like

  • Tistochwat zegt:

   @ Avidia 18 juni 2015 om 02:03

   “Eigen bevolking wordt gehaat”

   Je zou het niet zeggen hè, als je de antwoorden leest die ‘onze’ leugenachtige zwamneus Rutte geeft op de vragen die de goedgelovige sukkels aan hem stellen.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s