Frankrijk: Islamraad wil kerken in moskeeën veranderen

Screenshot_44

Dalil Boubakeur: de chef van de Franse Islamraad wil kerken in moskeeën veranderen

(Vertaling: E.J. Bron)

De vicevoorzitter van het Front National (FN), Florian Philippot, heeft kritiek op de eisen van de Franse Islamraad om kerken in moskeeën te veranderen. Frankrijk heeft volgens hem niet meer, maar minder moskeeën nodig. Plekken waar moslims geradicaliseerd worden, zijn “voor de volle 100%” moskeeën.

Philippot reageerde daarmee op overwegingen van de chef van de Islamraad, Dalil Boubakeur, om ongebruikte kerken in islamitische gebedshuizen te veranderen. “Het is een hachelijk thema, maar waarom niet? Per slot van rekening hebben we dezelfde gebruiken”, zei de rector van de grote Parijse moskee tegenover “Europe 1”. Volgens hem hebben de vijf miljoen moslims van Frankrijk ongeveer 5.000 moskeeën nodig.

“We hebben dezelfde God”

 Op dit moment bestaan er 2.500 moskeeën in Frankrijk, 300 zijn in aanbouw. Boubakeur had al in april gepleit voor een verdubbeling van het aantal moskeeën. Een voorbeeld van een geslaagde verandering zou de voormalige kapel van Clermont-Ferrand zijn. Deze stond 30 jaar leeg, voordat ze in 2012 werd overgedragen aan de islamitische gemeenschap.

“We hebben dezelfde God, gelijksoortige, broederlijke gebruiken, en ik denk dat moslims en cristenen kunnen co-Existeren en met elkaar kunnen leven”, zeo de chef van de Franse Islamraad. De leider van de Franse bisschoppenconferentie, Olivier Ribadeau-Dumas, viel Boubakeur bij: “moslims moeten net zoals Joden en christenen in staat zijn hun geloof uit te oefenen.”

 Moslims in Duitsland willen politieke vertegenwoordiging

 Ondertussen streeft de Centrale Raad van de Moslims in Duitsland naar een politieke vertegenwoordiging in Berlijn. Als voorbeeld dienen daarbij de evangelische en katholieke kerk. “Een permanente vertegenwoordiging in het parlement en de regering zal onze thema´s een geheel ander gehoor verschaffen en de uitwisseling, die op dit moment via de Duitse Islamconferentie verloopt, continueren”, zei de voorzitter van de Centrale Raad van de Moslims, Aiman Mazyek, tegenover de “Tagesspiegel”.

Op dit moment zou het de islamitische verenigingen het daarvoor echter aan de financiën ontbreken. “De permanente vertegenwoordigingen van de kerken in de deelstaten en in Berlijn worden immers door de belastingbetaler betaald”, aldus Mazyek. Dit zou de staat ook moeten toepassen bij de islam, eiste hij.

Bron:
https://jungefreiheit.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Weg met ons!", achterlijkheid, Appeasement, cultuurrelativisme, Desinformatie, Dhimmitude, Duitsland, Eurabië, Frankrijk, Hypocrisie, Islam, islam-collaboratie, Islamisering, islamitische ideologie, Islamofilie, katholieke kerk, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Moslims, Naïviteit, nieuw fascisme, political correctness, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken, Taqiyya, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

28 reacties op Frankrijk: Islamraad wil kerken in moskeeën veranderen

 1. glockie17c zegt:

  Ik mag hopen dat dit een grapje is ……..
  Is het GEEN grapje dan zeg ik ……… ZIJN ZE NOU HELEMAAL VAN DE POT GERUKT !!!

  Like

 2. Thomasson zegt:

  Hoe durft deze Pippo te beweren dat wij dezelfde God hebben? Met zijn woorden beledigd hij ONZE God. Het zou wel mooi zijn als onze God zo’n viezerik zou zijn als dat hemelse tyfus van de moslims? Zoals de Duitsers zeggen NEIN DANKE!! Nicht mit uns!

  Like

 3. bigljohn zegt:

  Aan de hoeveelheid moskeeën die er nodig zijn, kan men de graad van islamisatie van een land al goed inschatten. Nederland word ingesloten door grote landen die op niet al te lange termijn volledig ge-islamiseerd zijn. Te weten; Engeland, Duitsland, Zweden en Frankrijk. In E.U. verband betekent het dat onze economie in de toekomst voor een steeds groter deel afhankelijk gaat worden van voornoemde landen, waarlijk een horror scenario. Duitsland is al tijden onze grootste handelspartner. Steeds meer Europese landen zullen ten prooi vallen aan de islam. Alles bij elkaar krijg ik bij dit alles toch wel een heel benauwd gevoel.

  Like

  • Thomasson zegt:

   @Bigljohn
   De Islamisatie van Frankrijk is zo goed als zeker, mits de Fransen zouden massaal partijen zoals Front National steunen. Marine Le Pen is hun ENIGE HOOP. In Zweden is het moeilijk te schatten. Het blijkt dat de Zweedse partij Svregie Demokraterna wordt steeds populairder. Mijn persoonlijke visie op Zweden is (zoveel ik de Zweden ken): er zal daar steeds meer actief verzet plaats vinden. Met verzet bedoel ik ondergrondse bewegingen zoals het Nederlands verzet in de Tweede Wereldoorlog. Kleine cellen die fysiek geweld zouden plegen op AZC’s, moskeeën en collaborateurs; of wie zij als collaborateurs zouden merken. Misschien vinden deze activiteiten nu al plaats en de media doet haar best ze buiten te houden. In Zweden heeft al fysiek geweld tegenover migranten plaats gehad: neem bijvoorbeeld de zgn. “Malmo Shooter”.
   In Duitsland worden al AZC’s door Neo-Nazis aangevallen: vooral in de gebieden van de voornalige DDR. In de laatste jaar waren er meer dan 260. Er is ook een niet agressief verzet zoals die van PEGIDA. Met andere woorden de gevestigde politiek krijgt het steeds moeilijker.

   Een ding is zeker: Op een dag zal de boel in heel Europa als een smerige steenpuist uiteenspatten. EUROPA verwacht in de nabije toekomst een bloedige BURGEROORLOG

   Like

 4. Jules Vismale zegt:

  Soms zou ik willen dat Napoleon Bonaparte, na zijn nederlaag 200 jaar geleden bij Waterloo waar de generaals Gebhard von Blücher en Arthur Wellington hem versloegen, terug keerde in Frankrijk om daar het vermeerderen van moskeeën tegen te gaan! Vrijwal alle autochtoonse Europeanen beginnen strontziek te worden van de islamisering dankzij de gehate linkse politici die hiermee hun eigen graf aan het graven zijn.
  Dat het aanbidden van vreemde geloven en ideologie vaak tot een ramp leiden werd al in het Oude Testament vaak aangetoond maar dan meer onder de joden. Constant probeerden zij de gebruiken en afgoderij van andere volkeren over te nemen waar Jahwe hen voor afstrafte. Zo had de vader van Gideon, Joas, meegedaan aan heidense afgoderij waardoor hij een aantal van zijn zoons verloor aan de Midjamieten en toen Gideon de altaren daarvan verwoeste maakte Joas aan de joden, die zijn zoon wilden lynchen, duidelijk dat hun prutsgoden anders maar voor de straf moesten zorgen.
  Gideon wist met een legertje van 300 man ongeveer 150.000 Midjamieten, Amalekieten enz. via een list te verjagen en het ware beter als er meerdere Franse Gideons opstanden en zij al deze moslims (die Frankrijk “geweldloos” willen overnemen) wegjagen want als dit zo doorgaat breek er gewoon een burgeroorlog hier uit tussen autochtoonse Europeanen, moslims, asielzoekers en EU-politici!

  Like

  • reageerbuis zegt:

   Napoleon was niet tegen de islam. Toen hij in 1798 Egypte veroverd had, prees hij de islam om de bevolking voor zich te winnen en zou zelfs een toespraak hebben afgesloten met: “God is groot en Mohammed is zijn profeet!”

   Like

  • J. C. Th. Köhler zegt:

   “…de gehate linkse politici die hiermee hun eigen graf aan het graven zijn.”

   Zou niet zo erg zijn, hun eigen graf mogen ze graven zoveel ze willen. Maar in het voorbijgaan graven ze ook óns graf. Dat vind ik minder aantrekkelijk.

   j.c.th.kohler@ziggo.nl

   Like

 5. Republikein zegt:

  Verzuip ze toch in de grot van Lourdes, dubbele garantie op verzekering, uh, genezing bedoel ik.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Als er hier gelovige katholieken zijn, die dit mochten lezen, worden díe weer razend! (LOL!)

   Like

   • harrylacroix zegt:

    Weer erg jammer, Theresa Geissler. Zo jammer ook dat je in je commentaren alleen maar beoogt mensen te kwetsen (LOL!). Laat christenen geloven wat ze willen, laat moslims geloven wat ze willen, maar veroordeel hun daden, in plaats van hun levensopvatting. Is er trouwens iemand die jouw levensopvatting deelt? Dacht het niet! Maar je mag schrijven wat je wilt, mij jaag je niet op de kast (LOL!).

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    @Tarrilacroix: Was ik dan ook totaal niet van plan, hoor, om U op de kast te jagen: Ik hàd het niet eens tegen U en ik dàcht niet eens aan U. Mogelijk kan hier eerder gesteld worden, dat U Uzelf op de kast jaagt!
    Wat ik wel weet is, dat ik zelf ex-katholiek ben en tijdens mijn jeugd genoeg getiranniseerd met het soort onzin, dat zij, althans toen, devotie noemden: Tot in de schoolboekjes aan toe! “Er is toch zó ’n wonder gebeurd met Tante Bets, zei Moeder aan het ontbijt.” En welk wonder was dat dan? Tante Bets, al jaren chronisch ziek -reuma of zo- was in Lourdes geweest, besprenkeld met het befaamde bronwater……en nu genezen? Nee, natuurlijk niet! Maar door alle ellende, die ze daar gezien had, “had God haar de kracht geschonken om haar leed te dragen” en dàt noemden ze dan “het wonder.”” Hou toch op! En voor die behandelingen met dat “wonderwater” moest nog grof
    betaald worden ook! En hele volksstammen, die in die verlakkerij geloofden en het in alle ernst doorgaven aan hun kinderen, middels de schoolleesboekjes!
    En als kind geloof je dat nog ook, natuurlijk! Hoewel ik me kan herinneren, dat ik dat “wonder” van Tante Bets in stilte bepaald niet zo ’n “wonder” kon vinden……..Maar ja, de ‘grote mensen’ zeiden dat het een wonder was, hè…..
    Daarom: Lourdes? Breek me de bek niet open! Take it or leave it!

    Like

 6. Jade zegt:

  “We hebben dezelfde God, gelijksoortige, broederlijke gebruiken, en ik denk dat moslims en cristenen kunnen co-Existeren en met elkaar kunnen leven”
  Liegen kunnen ze als de beste…

  Like

 7. delamontagne zegt:

  De R.K.Kerk heeft ook al een reactie gegeven middels de excellentie Monseigneur Bischop van islam voorstad……Evry. !

  https://s3-eu5.ixquick.com/cgi-bin/serveimage?url=http%3A%2F%2Fts3.mm.bing.net%2Fth%3Fid%3DJN.5WWO9l7cD6iw7PMWBr2R9g%26pid%3D15.1%26f%3D1&sp=95f5812acc570f2fed584e39fbf86ed9

  monseigneur Dubost, Bischop van Evry en “dhimmi-vuilnis”.
  ( Evry is een voordstad van Parijs, “nogal” geïslamiseerd.
  ……….
  Ik heb liever dat kerken moskeeën worden, eerder dan dat zij in restaurants veranderen.

  Like

 8. Giny zegt:

  Je moet maar lef hebben om zoiets te zeggen!

  Like

 9. Kraftavilqa zegt:

  “ik denk dat moslims en cristenen kunnen co-Existeren en met elkaar kunnen leven”. Leugenaar! Muzels bewijzen al 1400 jaar dat er met hun niet valt te co-existeren en altijd ligt dat aan de muzels. Rotzooi!
  “De permanente vertegenwoordigingen van de kerken in de deelstaten en in Berlijn worden immers door de belastingbetaler betaald”, aldus Mazyek. Dit zou de staat ook moeten toepassen bij de islam, eiste hij.” Alsof de belastingbetalert al niet genoeg kwijt is aan die kudtmuzels. En deze viesnek eh Mazyek eist noteert U dat even.

  Like

 10. vanhetgoor zegt:

  Ja, en er is iemand die van schoolmeisjes hoertjes wil maken en van schooljongens junks, maar dat hoeft nog niet te zeggen dat wij daar in mee moeten gaan. Een kerk is de gemeenschap van broeders en zusters in christus, een moskee is een gebrouw waar domme mensen tot slaaf worden gemaakt. Je kunt van een kerk geen moskee maken omdat een kerk een groep mensen is. Een moskee is een gebouw. Het zou beter zijn als er zou gebeuren wat er in BEZET CYPRUS is gebeurd, namelijk dat van oude kerk-gebouwen (dus niet de mensen) varkensstallen zijn gemaakt.

  Like

 11. GT zegt:

  Ik waarschuw de moslims wereldwijd vandaag of morgen breekt de pleurus uit, ik waarschuw de linkse facisten wereldwijd allen die voor deze genocide verantwoordelijk zijn dat jullie vroeg of laat vernietigd zullen worden, al weet ik ook dat ik het misschien niet zal overleven met de strijd tegen deze monsters maar vernietigd zullen jullie worden, ….en ook die smerige vieze linkse facisten godverdomme woest ben ik woest ik bijt jullie nog liever de strot af, wat moeten jullie toch een hekel hebben aan jullie zelf op je eigen ras zo te verloochenen.Al deze mooie kerken moskeeën de fik er in, laat ik het zo zeggen als ik moslims tegen kom en ik kijk hun aan zien ze iets aan mij ze merken iets weet je wat dat is, dat ze voelen dat ik boven hun sta het maakt hun ongemakkelijk het is een uitstraling, en reken maar dat ik ze door heb ik volg deze monsters al tientallen jaren wat deze wereldwijd uitvreten, ze moeten vernietigd worden wereldwijd, willen ze israel vernietigen probeer het maar, binnen een maand is het middenoosten vernietigd weg moslims, tja dan Europa dat zal branden, branden met miljoenen doden maar ik waarschuw die linkse facisten nogmaals je gaan naar het schavot, de tweede wereld oorlog is nog maar net voorbij wat hebben we er van geleerd niets, maar dan ook niets, stelletje hufters hufters zijn wij we laten het allemaal toe miljoenen hebben hun leven gegeven miljoenen Joden vervolgt tig miljoenen en weer tegen deze mensen aan trappen, en geloof mij dit gaan ze niet winnen nogmaals alle moslims wereldwijd terug waar ze horen in de zandbak, uit Europa en……..linkse facisten ons tot slaven maken zul je niet lukken door die import binnen tehalen ons terug tebrengen naar slavernij, dacht je nu werkelijk dat ik jullie niet door heb, het blanke ras desupreeur temaken zodoende ons terug tebrengen brengen naar schamele loontjes (Bilderberg kliek) pas op er wordt op jullie gelet in kaart gebracht sukkels.Europa je staat aan het begin van de afgrond, hierbij mij diepste respect aan alle onschuldige mensen die in de vele oorlogen gesneuveld zijn voor het kapitalisme!
  Ook deze mensen zijn een rad voor de ogen gedraaid, en het gebeurd weer het mensdom is de grootste constructieve fout van de natuur, hier is iets goed fout gegaan!

  Sjalom

  Like

 12. Pingback: Frankrijk: Islamraad wil kerken in moskeeën veranderen |

 13. Jean zegt:

  Die mosselketen moeten verboden worden en de reeds aanwezige afgebroken worden, wij willen die perverse smeerlapperij niet in onze samenleving, overal en alles waar die vuiligheid in beeld komt zullen wij boycotten.

  Like

 14. marjan zegt:

  allah is zeker niet onze God. Mocht hij/zij/het willen!!

  Like

 15. Jean zegt:

  als morgen elke religie of wat er voor doorgaat onderworpen wordt aan de “seculiere” wetten is het zo gedaan met die waanzinnige idioterie.
  Religie is opium voor het domme volk.

  Like

 16. Dot zegt:

  De Fransen moeten massaal hun patrimonie fysiek verdedigen maar helaas de helft slaapt nog

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s